Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τομέας Βορειοηπειρωτών της ΝΔ – 2 χρόνια παρουσίας και η εκδήλωση στο CARAVEL


Δεν εισακούστηκε ο Τομέας για το θέμα του υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθήνας!
Τα δύο τελευταία χρόνια στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στο πλαίσιο της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, όπως γνωρίζουμε, έδρασε ο Τομέας Βορειοηπειρωτών.
Ένας Τομέας πραγματικά δραστήριος ο οποίος φρόντιζε να ενημερώνει την ηγεσία του κόμματος για όλα τα θέματα που αφορούν τη Βόρειο Ήπειρο και να παρεμβαίνει στα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας με επίκαιρα δελτία τύπου.

Αποκορύφωμα της δραστηριότητας του συγκεκριμένου τομέα αποτέλεσε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο CARAVEL της Αθήνας στις 8 Μαΐου με θέμα «Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».
Όμως παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκαναν τα αξιόλογα στελέχη του Τομέα ώστε να προωθήσουν τη Νέα Δημοκρατία ακόμα περισσότερο εντός της βορειοηπειρωτικής κοινότητας, που έως ένα ικανοποιητικό βαθμό το πέτυχαν, η ηγεσία του κόμματος όπως φαίνεται δεν σεβάστηκε την πρόταση τους για το όνομα του Βορειοηπειρώτη υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Εμείς όμως θα κάνουμε μία αναδρομή στην τελευταία ημερίδα που πραγματοποίησε ο Τομέας με επιτυχία την Κυριακή των Βαΐων.
Η εκδήλωση άρχισε με ένα ηχητικό απόσπασμα από την επίσκεψη του σημερινού προέδρου της ΝΔ και τότε Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά στην Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου τον Οκτώβριο του 1990.

Ο πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο υπεύθυνος της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Χρήστος Γιάνναρης, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει με αφορμή την  οικονομική κρίση να ξεχνάμε σημαντικά εθνικά θέματα όπως το Βορειοηπειρωτικό, αφού η μητέρα Ελλάδα χρωστάει πολλά στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. 
«Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς αναγνωρίζουν την προσφορά και τους αγώνες σας για την πατρίδα» σημείωσε ο κ. Γιάνναρης συνεχίζοντας πως «η επίτευξη του επιθυμητού στόχου θα έρθει με ομόνοια και ομοψυχία, όμως η ενότητα πρέπει να είναι ουσιαστική απ’ όσους την επικαλούνται και την επιθυμούν και θα είναι ισχυρή μέσα από ένα κοινό όραμα στρατηγικής. 
Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί σε μεγάλο βαθμό η επιθετική συμπεριφορά προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, που αποδεικνύεται με την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, την καταδίκη του Ναούμ Ντίσιου, την απαλοιφή της εθνικότητας, τις λεηλασίες ναών και πολλά άλλα περιστατικά, κι’ αυτό επειδή ορισμένοι κύκλοι στην Αλβανία δυσκολεύονται να αποδεχθούν την ύπαρξη του Ελληνισμού στη χώρα τους. Η ιστορική μας μνήμη όμως δεν αλλοιώνεται.
Η ευρωπαϊκή προοπτική θα ωφελήσει σημαντικά την Αλβανία αλλά οφείλει και η ίδια να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στα δικαιώματα των Ελλήνων». 
Ο κ. Γιάνναρης τελειώνοντας δήλωσε ότι η μητέρα Ελλάδα δεν έπραξε πάντα αυτό που έπρεπε αλλά οι Βορειοηπειρώτες δεν την έβγαλαν ποτέ από την καρδιά τους, πως το ελληνικό κράτος πρέπει να βοηθήσει το Βορειοηπειρωτικό μέσα από την οικονομική, πληθυσμιακή και αναπτυξιακή άνθηση αφού «δεν θα μπορεί να υπάρχει Βόρειος Ήπειρος χωρίς Βορειοηπειρώτες και το έθνος μας δεν αντέχει άλλες πατρίδες».

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος του Τομέα Βορειοηπειρωτών Γιώργος Κώττης μίλησε για την ευαισθησία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για το Βορειοηπειρωτικό και την άμεση αντίδραση του κόμματος σε κάθε αυθαιρεσία των Αλβανών χάρη στην ενημέρωση που έχει από τον συγκεκριμένο τομέα. «Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την πολύτιμη κληρονομιά μας και να μην αφήσουμε τη Βόρειο Ήπειρο να χαθεί» συμπλήρωσε ο κ. Κώττης στον σύντομο χαιρετισμό του.

Κατόπιν προβλήθηκε βίντεο με θέμα την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο, το οποίο περιείχε και σπάνιες φωτογραφίες από τους διωγμούς και τις συλλήψεις των αντιφρονούντων Βορειοηπειρωτών επί κομουνιστικού καθεστώτος.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος στο χαιρετισμό που απηύθυνε έκανε πρώτα απ’όλα μία αυτοκριτική για την παράταξη στην οποία ανήκει : «Ακόμα και η κεντροδεξιά φοβήθηκε να θέσει το Βορειοηπειρωτικό στη σωστή του βάση και δεν ασχολήθηκε όπως θα έπρεπε με το θέμα». Τόνισε παράλληλα το ενδιαφέρον του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη Σεβαστιανού. 
«Δεν θεωρούμε ως πρόβλημα το Βορειοηπειρωτικό όπως το ΠΑΣΟΚ αλλά καύχημα και η αγάπη προς την πατρίδα δεν έχει σχέση ούτε με τον ρατσισμό ούτε με τον φασισμό, πιστεύουμε στον υγειή πατριωτισμό» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπληρώνοντας: 
«Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει πολιτική για τη Βόρειο Ήπειρο εφάμιλλη της ιστορίας και της προσφοράς της στην Ελλάδα. Η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει μέσα από το σεβασμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη γειτονική χώρα στην ευρωπαϊκή της προοπτική αλλά θα πρέπει με τη σειρά της να αντιληφθεί ότι ο σεβασμός προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό είναι το κριτήριο σύγκλισης». 
Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική και την μέριμνα του ελληνικού κράτους προς τους Βορειοηπειρώτες τόνισε την ανάγκη πλήρους παροχής δικαιωμάτων στην Ελλάδα και όχι να ταλαιπωρούνται από μία γελοία γραφειοκρατία ή να δίνονται άδειες σε Ρωσο-ουκρανούς γκάνγκστερς όπως επί ΠΑΣΟΚ.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ αναφερόμενος στις πολιτικές ζυμώσεις στο εσωτερικό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας διευκρίνισε πως: «Σεβόμαστε τις πολιτικές επιλογές των Βορειοηπειρωτών αλλά τους αντιμετωπίζουμε όλους σαν παιδιά της Ελλάδος», ενώ για τις επικείμενες εκλογές απευθυνόμενος στο βορειοηπειρωτικό κοινό έστειλε το εξής μήνυμα: «έχετε δύναμη στα χέρια σας με το δικαίωμα ψήφου αλλά τελευταία έχουν ξεπεταχτεί ακραίες φωνές που θέλουν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση σας. Κάθε ψήφος σε αυτούς είναι και ψήφος κατά του Αντώνη Σαμαρά και των διεκδικήσεων σας». Ολοκληρώνοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την ανάγκη επιβίωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες.

Από τους πολιτικούς εκπροσώπους στη Βόρειο Ήπειρο, αν και οι διοργανωτές της ημερίδας έστειλαν προσκλήσεις σε όλες τις πλευρές, παρόντες ήταν μόνο ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ Χρήστος Κίτσιος και ο βουλευτής του αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος Κώστας Μπάρκας.  

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Μπάρκας, ο οποίος ευχαρίστησε τη ΝΔ για το ενδιαφέρον της, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι παρόλο που ανήκει σε αλβανικό κόμμα θα είναι πάντα κοντά σε κάθε προσπάθεια «για μία περήφανη Βόρειο Ήπειρο» και τόνισε την ανάγκη ενότητας στο χώρο ύστερα από τη διάσπαση που έχει επέλθει καλώντας τον κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του. Βέβαια ο πρώην Υπουργός ξέχασε να κάνει την αυτοκριτική του αφήνοντας τον εαυτό του απέξω από την διαμόρφωση της κατάστασης.

Κάπου εκεί βρήκαν την αφορμή να κάνουν αισθητή την παρουσία τους δύο άτομα που ήταν προετοιμασμένα από πολύ ώρα πριν να κάνουν από το πουθενά φασαρίες ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αρνητικό κλίμα στην πολύ καλά οργανωμένη κατά τ’ άλλα ημερίδα. Στην αρχή μία κυρία από το Βούνο της Χιμάρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ανιψιά του Σπύρο Κολέκα, επί σειρά ετών βουλευτή του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας (και κατ’ επέκτασιν ξαδέρφη του Έντι Ράμα), άρχισε να μιλά έντονα εναντίον του Κώστα Μπάρκα, περιγράφοντας την ιστορία και τις ατυχίες της ζωής της και της οικογένειας της (εδώ είναι που λένε ο καθένας με τον πόνο του). 
Μετά πήρε τη σκυτάλη ο αδερφός του Επάρχου Αλύκου Χρήστου Καϊση, Δημήτρης, που είχε αρχίσει την «παράσταση» πριν ακόμα από την έναρξη της ημερίδας, ο οποίος ούρλιαζε σαν υστερικός επειδή δεν προσκλήθηκαν οι «αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του Ελληνισμού» το δίδυμο Ομόνοια – ΚΕΑΔ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού οι Μπολάνος – Ντούλες αγνόησαν την πρόσκληση της ΝΔ όπως και οι Έλληνες πολιτικοί που ήταν σε άλλα αλβανικά κόμματα.

Μετά την ένταση που τεχνηέντως προκλήθηκε απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ Χρήστος Κίτσιος ο οποίος υποστήριξε ότι «η ως τώρα πολιτική που ακολουθήθηκε από το εθνικό κέντρο αλλά και από το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο στη Βόρειο ΄Ηπειρο δε διασφάλισαν και δεν μπορεί να εγγυηθούν αισιόδοξο μέλλον στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, γιατί δεν υπήρχε στρατηγική και δεν προγραμματίστηκε ουσιαστική αρωγή, ενώ υπήρχαν και οι οικονομικές και οι γεωπολιτικές συνθήκες να ανακάμψει και να προκόψει αυτός ο τόπος. Οι πρόχειρες και ερασιτεχνικές προσεγγίσεις που εφαρμόστηκαν ως τώρα επέφεραν αρνητικά αποτελέσματα όπως η απώλεια των ιδιοκτησιών, η ανασφάλεια, η συρρίκνωση του πληθυσμού, η δραστική μείωση του αριθμού των μαθητών, η εγκατάλειψη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η κατάρρευση της υποδομής και κυρίως η απώλεια της εθνικής ταυτότητας».
Ο κ. Κίτσιος αναφέρθηκε επίσης στην κατάρτιση ολοκληρωμένου Πλαισίου Αιτημάτων για Κατοχύρωση και Εφαρμογή των Δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, στο οποίο ζητείται η ψήφιση πακέτου νόμων για:
-  την κατοχύρωση του αυτοπροσδιορισμού της εθνικής ταυτότητας και την προβολή των διακριτικών γνωρισμάτων της.
 - την ποσοστιαία συμμετοχή των Ελλήνων στη νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία της χώρας και κυρίως στα κέντρα αποφάσεων.
 - την  επιστροφή και  νομική κατοχύρωση  των ιδιοκτησιών.
 - την αναγνώριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την εκμετάλλευση από την ίδια τη μειονότητα.
 - την αναβάθμιση της Ελληνικής Παιδείας στα επίπεδα της παιδείας του εθνικού κέντρου.
 - την αυτονόμηση της τοπικής εξουσίας και την αύξηση των αρμοδιοτήτων της.
 - την καθιέρωση της Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερης επίσημης στο χώρο που η μειονότητα αποτελεί πλειοψηφία.
 - τη δημιουργία μηχανισμών προστασίας της ζωής  και της περιουσίας των Ελλήνων στον τόπο τους.
 - τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης  εφαρμόζοντας και την πρακτική δημιουργία ελεύθερης οικονομικής ζώνης στον αμιγή χώρο.


Στη συνέχεια τη σειρά είχαν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στην ομιλία του τόνισε ότι η Αλβανία πρέπει να διανύσει μεγάλο δρόμο για να πετύχει την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πρέπει να προχωρήσει στο σεβασμό των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με κινήσεις ουσίας και όχι με πονηριές και μισές πράξεις. «Η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος χώρας είναι συνειδητή επιλογή μας αλλά δεν γίνεται να δείχνουμε μονόπλευρα καλή θέληση. Έχουν γίνει παραλήψεις από την πλευρά μας, ενώ από την αλβανική πλευρά τελευταία εκπέμπονται συνεχώς αρνητικά μηνύματα, όπως η δολοφονία του Αρ. Γκούμα, η καταδίκη του Ν. Ντίσιου, η απαλοιφή της εθνικότητας από τα ληξιαρχεία κ.α. Όλα αυτά πρέπει να τεθούν επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουμουτσάκος. 
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής μετέφερε επίσης και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε σύμφωνα με τις οποίες η Αλβανία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ εφόσον συνεχίσει την έξαρση του εθνικισμού που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια.

Την ωραιότερη ομιλία έκανε αναμφισβήτητα ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός. Όταν άρχισε να μιλάει δυστυχώς δεν τον σεβάστηκαν τα δύο προαναφερόμενα άτομα τα οποία άρχισαν πάλι να κάνουν φασαρία στην αίθουσα προκαλώντας τον εκνευρισμό των παρευρισκομένων. Ο κ. Οικονόμου είπε εκείνη τη στιγμή: «δεν πιστεύω κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Κορυτσά να δυσαρέστησα έστω και έναν Βορειοηπειρώτη» για να καταχειροκροτηθεί, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε κυρίως όσους ήρθανε από τη Β. Ήπειρο για να παραστούν σε αυτή την εκδήλωση.

Ο Έλληνας διπλωμάτης είπε μεταξύ άλλων:
«Η απογραφή πληθυσμού ήταν η πρώτη ευκαιρία για τους Έλληνες των μη αναγνωρισμένων περιοχών να δηλώσουν την εθνικότητα τους. Υπήρχαν δύο εκδοχές, για συμμετοχή και για αποχή από τη διαδικασία. Αυτός όμως που απέχει επειδή θεωρεί εκ των προτέρων ότι θα γίνει νοθεία στα αποτελέσματα της απογραφής δεν θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί στη συνέχεια γιατί θεωρείται ανύπαρκτος. 
Στο Αργυρόκαστρο οι Έλληνες ήταν πιο ευνοημένοι όσον αφορά την αναγνώριση της εθνικότητας τους αλλά όχι όμως και στην Κορυτσά. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι οι Βλαχόφωνοι της περιοχής είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά γνώριζα επίσης το φόβο που υπάρχει μέσα τους ριζωμένος αφού δέχτηκαν πολυετείς διωγμούς. Και τώρα φοβόντουσαν πολλοί να δηλώσουν Έλληνες για να μην τους κλείσουν τα μαγαζιά ή τους κόψουν τις συντάξεις. 
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Κορυτσά πέρασα σε περισσότερα από 85 χωριά της περιφέρειας, από τα οποία πολλά από αυτά ήταν απόμακρα και έζησα απίστευτες εμπειρίες. 
Στο χωριό Πετροζάνι του Πόγραδετς ένας ηλικιωμένος κάτοικος ήρθε και φίλησε την ελληνική σημαία που είχε μπροστά το τζιπ του Προξενείου και είπε δακρυσμένος ότι είχε να την αντικρίσει από τον πόλεμο του 1940. 
Εάν δεν πάει τόσα χρόνια ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στα βλαχόφωνα χωριά πως θα μάθουν οι Έλληνες που τα κατοικούν για την καταγωγή τους;»

Αφού έκανε μία ιστορική αναφορά για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου από το 1912 ο πρώην Πρόξενος μίλησε και για την εμπειρία με την τοπική οργάνωση της Ομόνοιας:
«Γνωρίζω ότι από το 1991 δόθηκαν από την Ελλάδα ποταμοί οικονομικής βοήθειας προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό μέσω της Ομόνοιας που τους διαχειριζόταν. Ουδέποτε όμως το ελληνικό κράτος άσκησε έλεγχο ούτε για τα οικονομικά ούτε και για τις εσωτερικές διαδικασίες της οργάνωσης. Υπήρχε η δικαιολογία να μην παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά της μειονότητας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε στην πραγματικότητα. 
Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης ενός εθνικού ελληνικού φορέα όπου θα συμμετέχουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες και θα είναι σε συνεννόηση με το εθνικό κέντρο. Αυτός ο φορέας θα δημιουργηθεί εκ βάθρων και θα λειτουργεί με διαφανείς διαδικασίες και όποιος δεν θέλει να συμμετέχει δεν θα θεωρείται Έλληνας αλλά Αλβανός. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οκτώ βουλευτές ελληνικής καταγωγής στο αλβανικό κοινοβούλιο αλλά στην ουσία είναι σαν να μην υπάρχει κανείς. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε στην Αλβανία ανθελληνικές εκδόσεις που πηγάζουν από ακαδημαϊκούς κύκλους. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς να δίνουμε χείρα βοηθείας στον Ελληνισμό εκεί θα χάσουμε και την ομογένεια μας αλλά και ότι εννοούμε με τον όρο Βόρειος Ήπειρος».
Ο πρώην Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών Γρηγόρης Γκιζέλης, είχε ως θέμα της ομιλίας του «Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός από την Αρχαιότητα εώς σήμερα».

Ο κ. Γκιζέλης προσέθεσε ότι οι Βορειοηπειρώτες υπέστησαν αλλεπάλληλα ψυχολογικά σοκ επειδή πιστεύαν ότι η Μητέρα Ελλάδα αγαπούσε περισσότερο άλλα παιδιά της ενώ τους ίδιους τους είχε στο περιθώριο. «Στην ιστορική επιστήμη είναι αλήθεια ότι επικράτησαν οι μαρξιστικοί όροι που ήθελαν να σβήσουν κάθε αναφορά που είχε να κάνει με το βορειοηπειρωτικό κάτι που συνεχίστηκε και με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου. Η αδιαφορία που έδειξε το ελληνικό κράτος απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό έδωσε την άνεση στους Αλβανούς να τον καταδιώκουν άγρια» είπε ο μεταξύ άλλων ο κ. Γκιζέλης.
Τέλος, ο στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός αναφέρθηκε στη Βόρειο Ήπειρο από γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής πλευράς, η οποία θα παίξει τον ρόλο – κλειδί για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου θα έχει ως ατού την ύπαρξη του ισχυρού χριστιανικού στοιχείου εντός της χώρας. Η ουσία των λεγομένων του κ. Λυγερού ήταν ότι με την προσχώρηση της Αλβανίας στις ευρωπαϊκές δομές θα λυθεί και το θέμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αφού η ΕΕ δεν θα έχει ως βασικό ενδιαφέρον τα εσωτερικά της όρια.

Όταν διεξαγόταν η ημερίδα υπήρχε η εντύπωση ότι εύκολα ή δύσκολα η Νέα Δημοκρατία θα αποτελούσε το κυβερνών κόμμα της επόμενης μέρας. Όμως οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας έφεραν μεγάλες ανατροπές, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου,  σε σημείο που να φοβόμαστε να μην ποινικοποιηθεί κιόλας κάθε αναφορά σε Βόρειο Ήπειρο και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στην περίπτωση που ανέλθουν στην εξουσία αριστερές διεθνιστικές δυνάμεις! Εν αναμονή...

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

To κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και η ανάγνωση της μίας όψεως είναι πάντα ανεπαρκής.
Το άρθρο μονοδιάστατα προσπαθεί να μας πείσει πως ο γαϊδαρος πετάει. Ε ΟΧΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ήταν βρε παιδια ο υποψήφιος που πρότεινε ο τομέας Βορειοηπειρωτων για να δούμε και εμείς αν έκανε καλα το Κόμμα που απέρριψε την πρόταση; (παρεπιμπτοντως αυτός δεν είναι απολογισμός διετίας αλλα απολογισμός της εκδήλωσης)

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός αδέλφια Βορειοηπειρώτες για μια καθαρή εντολή στον Αντώνη
Σαμαρά! Ας ανταποκριθούμε στο πανεθνικό ενωτικό του μήνυμα.
Ας εμπνευστούμε από την δική του πίστη στις δυνατότητες του λαού μας.
Ας του δώσουμε τη δύναμη του Έθνους να κερδίσουμε την Μάχη της Πατρίδας
μας Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Στο παρελθόν όποτε οι Έλληνες και περισσότερο οι Βορειοηπειρώτες πίστεψαν σε κούφιες υποσχέσεις και υπέκυψαν στις σειρήνες του λαϊκισμού, το πλήρωσαν ακριβά. Όπως έγινε και στις τελευταίες εκλογές του 2009. Οι Βορειοηπειρώτες έχουν πικρή γνώση τόσο από τη διεθνιστική δημαγωγία της ηγεσίας της Αριστεράς, όσο και από ακροδεξιές εθνικιστικές κορώνες.
Βρισκόμαστε σ’ ένα τρικυμιώδες και αχαρτογράφητο πέλαγος. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για σφάλματα. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε την Ελλάδα σε διεθνή απομόνωση, έβαλε την ελληνική οικονομία στη δίνη μιας πρωτοφανούς ύφεσης, ανέχθηκε και ενθάρρυνε διαχρονικά την αδιαφάνεια και τη διαφθορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής του τόπου μας και δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.


Οι Βορειοηπειρώτες μπορούν! Και θα το πράξουν!
Στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά.


Αυτό που, χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα και μαζί της και ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, είναι όραμα με ελπίδα, ελπίδα υλοποιήσιμη. Ελπίδα ικανή να υπερβεί την εθνική κατάθλιψη στην ελληνική κοινωνία. Η πατρίδα μας χρειάζεται ηγεσία να εμπνεύσει στον Ελληνικό Λαό φρόνημα στον δύσκολο αγώνα για πρόοδο και προκοπή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν εμπνέει πίστη μόνο για διέξοδο από την κρίση που μας βύθισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά για κάτι πολύ μεγαλύτερο…

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύουν στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, αξίες οι οποίες κράτησαν όρθιο το Ελληνικό Έθνος μέσα στην ιστορική διαχρονία. Γλώσσα, Ιστορία, Πίστη. Η προσήλωση του Α. Σαμαρά σε αυτές τις αξίες, αξίες οι οποίες χαρακτηρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την ενεργό προάσπιση των δικαίων αυτής της πανάρχαιας κοιτίδας του Ελληνισμού. Η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην γενέθλια γη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο.

Κεραύνιος είπε...

Αν ο απολογισμός της εκδήλωσης πήρε τόσους μήνες, τον απολογισμό διετίας να τον περιμένετε σε κανά δυο χρόνια από τώρα.
Ντροπή της ηγεσίας που ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ την πρόταση των αξιόλογων ομολογουμένως στελεχών. Να πέσει τώρα η ηγεσία και να αναλάβει ο Κώττης αρχηγός της ΝΔ να δείτε για πότε κερδίζει τις εκλογές.
Άλλωστε είναι γνωστό στους κύκλους της ΝΔ πως ο Κώττης είχε συμφωνήσει με τον Πύρρο Δήμα να είναι υποψήφιος με την ΝΔ στην Β' Αθήνας αλλά ο Σαμαράς προτίμησε τον Αναγνώστη. Για αυτό ο Πύρρος από τα νεύρα του παρακάλεσε τον Βενιζέλο να τον βάλει πρώτον στο επικρατείας για να εκδικηθεί τον Σαμαρά.

Υ.Γ. Ο υποψήφιος που θέλανε οι τομεάρχες, στο χωριό του παίρνει 2 ψήφους. Στην Αθήνα πόσες θα έπαιρνε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πότε θα βάλουν μυαλό κάποιοι στον τρίτο όροφο της Συγγρού με της
σαβούρες ………… που μαζεύουν σχολιάζοντας αρνητικά κάθε θετική πρωτοβουλία του κόμματος .

Υ.Γ.Ανακοίνωση το Δαφνί έχει χώρο για μια τρελή ηλικίας 32 – 35 ετών ,όπιος την γνωρίζει να την στήλη………………….

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Κεραύνιε είσαι μεγάλη αρώστεια. Πολύ ψευταράς, μεγάλος συκοφάντης, με πολύ σοσιαλιστικό κάλο στο κεφάλι. Σε είδα στα Τίρανα πριν μερικές μέρες στην κηδεία του κομουνιστή αλβανού ηγέτη Χ. Μιλόσι και είπα: Ο τύπος τι ζητάει να φέβγει από Χιμάρα και να πάει στην Αθήνα; Εκεί είναι η Παπαρήγα, τον χρειάζεται η Αλβανία. Δεν ξέρει να κάνει κάτι καλό, ή του πηγάζει μόνο κακία; Θεούλη μου, βάλε το χέρι σου.

Κεραύνιος είπε...

Ανώνυμε 12.19 ομολογώ πως με έπιασες απροετοίμαστο και με ανάγκασες να ψάξω στο ίντερνετ ποιος είναι αυτός ο Μιλόσι. Το ενδιαφέρον που ανακάλυψα εκτός από το βιογραφικό του, είναι η συλληπητήρια επιστολή του ΚΚΕ προς το ΚΚΑ http://www1.rizospastis.gr/storyTextOnly.do?id=6820277

Υ.Γ.: Αν θες να κρατήσεις την ανωνυμία σου πάντως, καλύτερα να μην σχολιάζεις αφού η ανορθογραφία σου σε προδίδει όταν συγκριθεί με τα γραπτά σου στο facebook:)
Υ.Γ.2: Την κακία από μέρους μου που την είδες; Τα παράπονά σου στους συγχωριανούς σου. Εγώ δεν σε ξέρω προσωπικά και ήμουν από τους ελάχιστους που είχαν έρθει τότε στην προεκλογική σου συγκέντρωση. Δεν σου φταίω εγώ αδερφέ, τις κακές παρέες να κόψεις γιατί σε χαλάνε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗΝ ΤΟΥΤΗΝ ΏΡΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ! ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΚΑΘΟΔΗΣΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ! ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΝ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΘ ΗΜΩΝ!

Ανώνυμος είπε...

Σπυρακο,μην ξευτελιζεσαι αλλο.Στο χωριο του,2 ψυφους πηρε και ενας συναγωνιστης σου,που τωρα τον εχετε αντιπροεδρο.Αυτο δεν λεει και πολλα,γιατι απ'οσο και εσυ ξερεις,το πασοκ τον ειχε και μεγαλοστελεχο.Χωρις να ξερω ποιον πρωτηνε ο τομεας,θα σου πω μονο οτι ο Αναγνωστης δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη.Και μην πιστευεις οτι κριτηριο τηςΝΔ,για να τον κατεβασει υποψ ηταν η καταγωγη του.Γιατι,οπως εγω που τον εχω κοντοχωριανο ετσι και εσυ,ποτε δεν τον ειδαμε να συμετεχει στους αγωνες που κανουμε τοσα χρονια,καποτε μαζι ως ΕΝΒΗ και τωρα ο καθενας,εγω ως δεξιος και εσυ ωσ συνεργατης και συναγωνιστης εκεινων που το 93-94 ετρεχαν στα χωρια μας να δημουργησουν τις τοπικες οργανωσεις του σοσιαλ κομματος της Αλβανιας.Με τον Κωττη ειναι πολλα που διαφωνω,αλλα εσυ δεν μπορεις να τον κατηγορεις και να λες τις μπουρδες που λες,γιατι ηταν στη ΝΔ και ειναι,χωρις να το κρυψει ποτε.Και οχι σαν καπιοι φιλοι σου,που το πρωι πηγαιναν στο πασοκ,το μεσημερι στο Λαος και το βραδυ στη ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Περίπτωση Α (αδικημένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε Ελλάδα το 1990. Από τότε είναι μόνιμα στην Ελλάδα με άδεια αλλοδαπού. Δυστυχώς όμως, έπαιρνε άδεια αλλοδαπού για 6 μήνες και μετά κατέθετε αίτηση και περίμενε 3 με 8 μήνες για να του εγκρίνουν άλλους 6 μήνες, και πάει λέγοντας. Άρα, νόμιμα ήταν σποραδικά στην Ελλάδα, μιας και κατά την διάρκεια αναμονής για έγκριση άδειας αλλοδαπού θεωρείται πως βρισκόταν παράνομα στην χώρα. Δεν υπάρχει κανένας που να είχε άδεια αλλοδαπού για 20 συνεχόμενα χρόνια, και το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που εσκεμμένα έφτιαξαν έτσι τον καινούριο νόμο, επιδιώκοντας να διώξουν από το ΟΓΑ όλους που ήταν με άδειες αλλοδαπών.

Περίπτωση Β (πονηροί): Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Ρουμανία και, με το που τελείωσε της σπουδές του, πήγε στην Γερμανία. Το 1992 ήρθε Ελλάδα. Επειδή στη Ρουμανία φαίνεται σαν Ρουμάνος υπήκοος με μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, δεν έχει και δεν δικαιούται σύνταξη ή βοήθημα από το Ρουμανικό το κράτος. Βάση αυτών των στοιχείων, θα συνεχίζει να παίρνει ΟΓΑ παρόλο που παίρνει και σύνταξη από την Γερμανία (που δεν μπορεί να το ανακαλύψει κανείς, μιας και ζητάνε χαρτιά μόνο από την χώρα καταγωγής σου και όχι από όλες τις χώρες του κόσμου).

Περίπτωση Γ (διωγμένοι): Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα από Τασκέντη (πρώην Σοβιετική Ένωση). Εκεί, όπως και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, αν δεν έχουν κανονική σύνταξη, δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (κάτι σαν ΟΓΑ). Σύμφωνα με το καινούριο νόμο του ΟΓΑ, έστω και αν δεν παίρνει τίποτα από εκεί, μόνο και μόνο επειδή δικαιούται να πάρει, δεν μπορεί να παίρνει και στην Ελλάδα από το ΟΓΑ. Άρα, όλοι που ήρθαν από το Ανατολικό Μπλόκ δεν θα παίρνουν πλέων ΟΓΑ, μιας και σε όλες αυτές τις χώρες δικαιούνται μια κατώτατη σύνταξη (ανεξαρτήτως αν την παίρνουν ή όχι).

Περίπτωση Δ (βολεμένοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και έφυγε μετανάστης στην Αυστραλία. Επέστρεψε πριν 15 χρόνια και από τότε παίρνει ΟΓΑ. Παρόλο που δεν βρίσκονταν τα τελευταία 20 χρόνια στο σύνολό τους στην Ελλάδα, και παρόλο που παίρνει μια σεβαστή σύνταξη στην Αυστραλία, δεν τον ελέγχει κανείς από τον ΟΓΑ, και θα συνεχίζει νομιμότατα να παίρνει και το ΟΓΑ.

Περίπτωση Ε (προνομιούχοι): Ο πατέρας μου γεννήθηκε Ελλάδα και δούλεψε όλη την ζωή του στην Ελλάδα χωρίς να κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Προτιμούσε να τα παίρνει σε χρήμα. Δεν τον ένοιαζε για το αύριο. Πέντε χρόνια πριν, μοίρασε όλη την περιουσία του στα παιδιά. Τώρα παίρνει ΟΓΑ και πενεύεται για το κατόρθωμά του σε όλους.

Άρα, αυτοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα είναι δύο φορές ευνοημένοι, ενώ αυτοί που γεννήθηκαν στο εξωτερικό θα χάσου το ΟΓΑ με την απλή λογική ότι μπορούν να πάνε και να ζήσουνε τα γεράματα τους στην χώρα προέλευσής τους, μιας και τους διώχνουν και λόγω της άδειας αλλοδαπού που το κράτος την έδινε διακοπτόμενα και σποραδικά, και από το ότι στις χώρες προέλευσής τους έχουν όλοι δικαίωμα ελάχιστης σύνταξης (κάτι σαν το ΟΓΑ).

Το μόνο σωστό κριτήριο είναι να συνεχίζουν να παίρνουν ΟΓΑ μόνο όσοι δεν είχαν προσωπική περιουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Όλοι οι άλλοι νόμοι είναι φτιαγμένοι να διατηρούν τους διτικοπερπατημένους βολευτές με τρείς παχουλές-παχουλές συντάξεις και να μην επιτρέψουν στους ανατολικοπροερχόμενους να παίρνουν δυο συντάξεις πείνας.


Α ρε Σαμαρέσκου τι σε περιμένει. Ακολουθείς τα βήματα του εμπνευστή σου Τσαουσέσκου που ξεχρέωσε την χώρα του σε οκτώ χρόνια και εξαθλίωσε τον λαό του με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δημοσίευση σχολίου