Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δυο – δυο από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Έξαλλος ο Καρατζαφέρης


- Επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη. Εκλόγιμες θέσεις για Μαρκογιαννακη, Αυγενάκη και Κοντογιάννη

- Στη ΝΔ και ο επικεφαλής του επικρατείας της «Δράσης»


"Στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας", είπε μεταξύ άλλων η κα Μπακογιάννη.



"Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγιστους κινδυνους και απειλες καλούμε όλες τις συνάμεις να συστρατευθουν μαζί μας. Ζητησαμε την δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη.
Δεν θα αφήσουμε να γκρεμιστούν μέσα σε λίγες μέρες όσα κέρδισε ο λαός εδώ και δεκαετίες. Αυτό το πατριωτικό μέτωπο για την ευρώπη δημιουργείται με προσχωρήσεις από κάθε κατεύθυνση. Ενω μας χώριζαν πολλά τώρα μας ενώνει ο κοινός αγώνας. Καλωσορίζω την κα Μπακογιάννη και την απόφασή της να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της", είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο).

Πάντως, η πρώτη αντίδραση από τη ΔΗΣΥ ήρθε από τον ευρωβουλευτή, κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είναι αρνητικός σε αυτή τη συνεργασία και αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Το χρονικό της συμφωνίας


Πέρασαν αρκετά 24ωρα και πολλά πολιτικά παζάρια μέχρι να καταλήξουν οι 2 πλευρές σε συμφωνία. Όλα, λένε οι πληροφορίες, οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια.

Νωρίτερα, την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Φυλορροεί το ΛΑΟΣ

Η αδιαπραγμάτευτη θέση του Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για πολλά γνωστά στελέχη του κόμματος.

Τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θάνο Πλεύρη και Γιώργο Ανατολάκη, με τους οποίους συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία ρου κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, καλωσόρισε ο Αντώνης Σαμαράς στη ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το «πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο διευρύνεται συνεχώς» και επεσήμανε πως τον κ. Πλεύρη και τον κ. Ανατολάκη «θα δώσει τη μεγάλη μάχη για να αλλάξει τις πολιτικές του Μνημονίου για να μείνει η Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη».

Αυτές οι μετακινήσεις στελεχών του ΛΑΟΣ τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν την "έκρηξη" του κ. Καρατζαφέρη λέγοντας πως "ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες. Με ψευδείς διαρροές στην ημερήσια διάταξη των επιτελών του και με «ψάρεμα» στις λίστες άλλων κομμάτων, δεν επιτυγχάνει πανστρατιά αγωνιστών, αλλά προδοτών. Ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές.»

Βελόπουλος: Πολιτικά και ψυχικά είμαι εκτός ΛΑΟΣ

Θέμα ημερών είναι όπως είπε ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ η αποχώρησή του από το κόμμα και η αποστολή της σχετικής επιστολής στον Γ. Καρατζαφέρη καθώς όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους “πολιτικά και ψυχικά είμαι εκτός ΛΑΟΣ”. Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για ύβρεις και χυδαιολογίες, που εκτοξεύονται εναντίον του και άλλων από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ενώ τόνισε πως δεν μιλάει με τη ΝΔ για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά της, αλλά επισήμανε ότι συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σαμαρά για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου και την ένωση της παράταξης, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη Δράση στη ΝΔ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Στ. Σταυρίδης

Υπέρ της ΝΔ τάχθηκε ο κ. Στ. Σταυρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «ΔΡΑΣΗΣ» του κ. Στ. Μάνου στις εκλογές της 6ης Μαϊου. «Στις επόμενες εκλογές διακυβεύεται η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, από τους λαϊκιστές που πουλάνε ψεύτικη ελπίδα στον λαό. Είναι επιβεβλημένο η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα και να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Γι' αυτό, οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αγοράς, οφείλουμε να στηρίξουμε σθεναρά την ΝΔ» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης που γνωστοποιεί ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε με την ΔΡΑΣΗ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα, αλλά θα στηρίξει ενεργά τη ΝΔ.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

afou pige ki o Anatolakis... entaksei!

Ανώνυμος είπε...

ξανα μανα η ιδιοι και οι ιδιοιΔεν θα καθαρισει ποτες αυτος ο τοπος απο αυτους.

Δημοσίευση σχολίου