Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι Βορειοηπειρώτες αναλαμβάνουν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου τους. Δεν θα έπρεπε να έχουν και τη συμπαράσταση των «εκπροσώπων»;


Επιστολή αναγνώστη
Αγαπητέ βορειοηπειρώτη,
Τις τελευταίες μέρες στο χώρο μας συμβαίνουν αρκετά πράγματα με το θέμα των περιουσίων. Τα αλβανικά ΜΜΕ, από τοπικά μέχρι και  κεντρικά ασχολούνται με την αντίσταση που κάνουν τα χωριά Λίβενα και Κώσταρι για να προστατεύσουν τα δικά τους εδάφη, την δική τους περιουσία κατά της οργανωμένης μαφίας που πάει να τους πάρει με πλαστά χαρτιά. 

Είναι μεγάλη η αντίσταση του κάτοικων των χωριών που αναφέραμε. Πολλά παιδιά που εργάζονται στην Ελλάδα έχουν εγκαταλείψει τις οικογένειές  τους και δίνουν πραγματικό αγώνα όσο με την μαφία τόσο και με τις αστυνομικές δυνάμεις που ορμούν πάνω τους.
Μαθαίνουμε πως χθες είχε και βιαιοπραγίες, σπάσιμο αυτοκινήτων και παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας. Εσείς γιατί δεν γράφεται κάτι να ενημερωθεί ο κόσμος; Τι κάνουν οι δικοί μας εκπρόσωποι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κεντρική Εξουσία; Δεν βλέπουν πως ο τόπος μας κινδυνεύει σοβαρά και όλα τα προβλήματα είναι στον αέρα; Αν θα γίνει πρόεδρος της δημοκρατίας ο Νάνο η κάποιος άλλος νομίζω πως δεν λύνει τα προβλήματα που εμείς αντιμετωπίζουμε.

Μαθαίνω πως αυτές τις μέρες θα έχουμε τα ίδια προβλήματα και στο χωριό Καινούργιο. Έρχονται με πλαστά χαρτιά από πάνω να μας πάρουν και εκεί τους βοσκοτόπους. Γιατί όλη αυτή η σιωπή;              

Αισθάνομαι αισιόδοξος που οι συμπατριώτες μας άρχισαν να αναλαμβάνουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Δεν θα έπρεπε όμως να έχουν και κάποια στήριξη;

Αναγνώστης

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά κουράγιο! Όσο να τελειώσει ο Ντούλες με την εκλογή του Νάνο κι έρχεται να σας συμπαρασταθεί. 100 χρόνια αντέχετε. Δεν πειράζει να αντέξετε και μερικές μέρες. Είστε γερό κόκκαλο εσείς!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ επιμένω στους στίχους του Κίτσιου Μέρακα: "Άκου χωριό κι επιτροπή/ ετούτην ώρα τούτην/ ο μάστορας χωρίς ντροπή/ με τσίμπησε στο μπούτι//".

Ανώνυμος είπε...

Pesta file mou anagnosth, les kai mono h ximara kai o Ntoule kai o Mpollanos eiparxoun.ta eidame ta perifima logia pou elegie o Mpollanos kai o Ntoules prin dio xronia sto Mesopotamo.

Δημοσίευση σχολίου