Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Γιατί το ΕΕΜΜ εντάχθηκε στη δεξιά συμμαχία



Τα δέκα σημεία της συμφωνία που υπέγραψε με το Σαλί Μπερίσα
Πολύ πριν από την έναρξη της εκλογικής καμπάνιας, το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»,  μελέτησε με ψυχραιμία και σοβαρότητα τις εκδοχές συμμετοχής των Ελλήνων στην επικείμενη αναμέτρηση της 23ης Ιουνίου 2013.

Ως την καλύτερη και πιο προσοδοφόρα από τις εκδοχές, θεώρησε τη δημιουργία της
  Συμμαχίας των Ελλήνων, δηλαδή μια συμμαχία ανάμεσα στα δύο Κόμματα της Μειονότητας, το ΚΕΑΔ και την ΕΕΜΜ. Ποια ήταν τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συμμαχίας;
Συντελούνταν η ένωση των Ελλήνων στη βάση και στην ηγεσία, αυξάνονταν ο αριθμός των ψηφοφόρων άρα και των βουλευτών, οι Έλληνες θα ψήφιζαν Έλληνες, η δημοκρατία θα λειτουργούσε και θα ψηφίζονταν οι καλύτεροι, σε όποιο από τα δύο κόμματα και αν ανήκαν, κλπ.
Η πρόταση αυτή, αφού εγκρίθηκε από τα θεσμικά όργανα της ΕΕΜΜ,προωθήθηκε για ενημέρωση και συζήτηση. Ενημερώθηκαν οι Ελληνικές διπλωματικές αρχές, το Εθνικό κέντρο, η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ. Μέσω εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, ενημερώθηκαν οι ψηφοφόροι μας τόσο στην αλβανική όσο και στην ελληνική επικράτεια.

Η πρόταση, με την απλότητα και τον ορθολογισμό της αγκαλιάστηκε θερμά  από τους απλούς ανθρώπους και καταπολεμήθηκε σφόδρα από το ΚΕΑΔ και την Ομόνοια. Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 ο πρόεδρος της ΕΕΜΜ  Χρήστος Κίτσιος συναντήθηκε στη Χειμάρρα με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, Βασίλη Μπολάνο. Η απάντηση του κ. Μπολάνου ήταν αρνητική, δογματική και μέχρι προσβλητική: Να διαλυθεί η ΕΕΜΜ και να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΚΕΑΔ. Το ίδιο δογματική και αλαζονική ήταν και η αργοπορημένη απάντηση του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε στις 17 Απριλίου 2013.
Οι προαναφερόμενοι θεσμικοί παράγοντες: Εθνικό κέντρο, διπλωματικές αρχές, ΚΕΑΔ, Ομόνοια έδειξαν άλλος την αδιαφορία, άλλος τη φιλοδοξία,άλλος την ιδιοτέλειά του και όλοι μαζί, παρά τη βαρύγδουπη συνθηματολογία, απόδειξαν περίτρανα το πνεύμα εγκατάλειψης του εδώ Ελληνισμού.

Όμως το Κόμμα των Ελλήνων, που γεννήθηκε και πορεύεται σε πείσμα και κόντρα σ’ αυτό το πνεύμα, αναζήτησε τη δεύτερη εκδοχή, που είναι η αυτόνομη πορεία στις εκλογές. Η εκδοχή αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά περισσότερα μειονεκτήματα. Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η έλλειψη παρατηρητή στις εφορευτικές επιτροπές με συνέπεια την κλοπή των ψήφων του. Και κάτι άλλο, ακόμα πιο σοβαρό: οι αντίθετες προς την ΕΕΜΜ δυνάμεις, θα έκαναν το παν, θα χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο
  να βγάλουν άνομες έστω και λίγες δεκάδες υπογραφές από τις 5000, που απαιτούνται από το νόμο, για να συμμετείχε ως αυτόνομη δύναμη, όπως και τελικά συνέβη ελάχιστες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την ανακοίνωση του κάθε κόμματος αν θα συμμετείχε στις εκλογές σε
συνασπισμό ή ανεξάρτητο.

Έτσι, ενώ συγκέντρωνε υπογραφές, ταυτόχρονα σφυγμομετρούσε και έκανε επαφές με τις δύο μεγάλες εκλογικές συμμαχίες, της Αριστεράς και της Δεξιάς. Ο κ. Κίτσιος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα στην Κορυτσά, στις 22 Μαρτίου 2013,του κατέθεσε υπόμνημα με 10 αιτήματα για συμμετοχή στη Συμμαχία της Αριστεράς. Το ίδιο υπόμνημα με τα 10 σημεία ο κ. Κίτσιος το κατέθεσε και στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας και πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα στις 22 Απριλίου 2013 για
  συμμετοχή στην Συμμαχία της Δεξιάς.

Στις 22 Απριλίου 2013 παράλληλα, με μήνυμα
  που έστειλε ο κ. Ράμα στον κ. Κίτσιο δήλωσε κόλλημα για συμμαχία με το Κόμμα των Ελλήνων λόγω του ότι «ο κ. Ντούλες του είχε θέσει ως όρο τη μη συμμετοχή της ΕΕΜΜ στησυμμαχία».
Την ίδια μέρα, λίγο πριν το μεσημέρι, ο κ. Ντούλες ανακοινώνει τη συμμαχία του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.Αντίθετα, ο κ. Μπερίσα στις 22 Απριλίου 2013 στη συνάντηση, που είχε με τον κ. Κίτσιο, έκανε αποδεκτά όλα τα σημεία, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να υπογραφεί η Συμμαχία. Αυτό είναι το χρονικό της μέχρι τώρα πορείας της ΕΕΜΜ προς τις εκλογές.

Διευκρινίζουμε ότι όλες οι προσπάθειες της ηγεσίας του Κόμματος τωνΕλλήνων ήταν ειλικρινείς, διαφανείς
  με γνώμονα το συμφέρον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η κάθε ύπουλη προσπάθεια του ΚΕΑΔ να αποκλείσει το κόμμα μας από την αναμέτρηση, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τον τρόπο λειτουργίας αυτού του πολιτικού φορέα που φοβάται τη δημοκρατία και την τίμια αναμέτρηση και μοναδικό στόχο έχει την διασφάλιση της καρέκλας του κ. Ντούλε. Δεν ήταν τυχαίο που ψυχρά ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ξεπούλησε τόσο φτηνά τον μοναδικό Έλληνα εκπρόσωπο στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των Εκλογών κ. Γιάννη Γιάννη, ως αντάλλαγμα να διατηρήσει  την θέση του στο αλβανικό κοινοβούλιο, μια θέση που όλα αυτά τα χρόνια ήταν άχαρη και αναποτελεσματική για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Το Κόμμα των Ελλήνων μπαίνει στον εκλογικό αγώνα δυναμικά για τη νίκη,με μία και μόνη δέσμευση: την προάσπιση των συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Εκφράζει την
  πεποίθηση ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες αυτή τη φορά έχουν ξεκάθαρη τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ εκείνων που σκέπτονται μόνον το εαυτό τους και κάνουν σόου στις τηλεοράσεις και εκείνων που μάχονται αληθινά στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία.


        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγ. Σαράντα 27.04.2013


ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΚ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
                                                                                                                        Τίρανα 23/04/2013
1.      Κατάρτιση και δέσμευση για ψήφιση στο Κοινοβούλιο νομικού πλαισίου περί δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων στο πνεύμα της Σύμβασης Πλαισίου για τα Δικαιώματα των Εθνικών Μειονοτήτων.
2.       Διευθέτηση σε ενιαία διοικητική διαίρεση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο Νότο της χώρας στα πλαίσια της μεταρρύθμισης για τη νέα διοικητική διαίρεση. 
3.      Δέσμευση για αναγκαίες νομικές τροποποιήσεις που εξασφαλίζουν τον προσδιορισμό βουλευτικών εδρών αναλογικές του πληθυσμού για τις εθνικές μειονότητες στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.
4.      Συμμετοχή άνευ πολιτικών κριτηρίων των εκπροσώπων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στα κρατικά, κεντρικά και τοπικά ιδρύματα, καθώς και σε κάθε τομέα που σχετίζεται άμεσα με τη λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν τις μειονότητες.
5.      Αναγνώριση, σεβασμός και προστασία των μνημειωδών αξιών   του πολιτισμικού πλούτου της ΕΕΜ, καθώς και την άμεση πρόσβαση της τοπικής εξουσίας για την   αξιοποίησή τους. Σ’ αυτά τα πλαίσια χρηματοδοτείται η ανέγερση ιστορικού-αρχαιολογικού μουσείου στο Νότο της χώρας.
6.      Επανεξέταση του ζητήματος των περιουσιών των ατόμων, των αστικών και θρησκευτικών κοινοτήτων, εφαρμόζοντας την ιστορική αλήθεια και το απαραβίαστο της εθνικής ακεραιότητας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
7.      Κατάρτιση στρατηγικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και άνευ διακρίσεων χρηματοδότηση μέσω κρατικών πόρων των διοικητικών μονάδων με πλειοψηφούσα την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
8.      Εξασφάλιση τηλεοπτικού χρόνου στην Αλβανική Κρατική Τηλεόραση (TVSH) για την προαγωγή πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών εκπομπών και προγραμμάτων που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. 
9.      Δέσμευση για πρόταση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο του Ευρωπαϊκού Χάρτη περιφερειακών γλωσσών. 
10.  Επανεξέταση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Κρατικής Επιτροπής των Μειονοτήτων, παραχωρώντας ευρύτερες αρμοδιότητες στη λήψη αποφάσεων.  

ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Πηγή:  www.mega-eemm.com

28 comments:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μετά από 20 χρόνια περίπου ακούμε μια φωνή που απαιτεί τα δικαιώματα μας
Υποστηρίζω ολόψυχα ΜΕΓΚΑ

Ανώνυμος είπε...

1. Την έχει υπογράψει και «εφαρμόσει» ο Χότζιας

2. Βγαίνει έξω η Χιμάρα με αυτή την πρόταση, έχει απορριφτεί παλιά από την Ομόνοια.

3. Παραβίαση βασικών κανόνων δημοκρατίας, έχει διαφορά στο να απαιτείς δικαιότερο εκλογικό νόμο ανά περιφέρεια

4. Το «άνευ πολιτικών κριτηρίων» είναι ακριβώς αυτό που εφάρμοσε ο Λούτσης και ο Ξέρρας στα υπουργεία τους.

5. Εφόσον το Υπουργείο του Μπερίσα και ο Τσέκα θεωρούν μη-ελληνικά τα ευρήματα, θέλετε να γίνει Μουσείο Ιλλυρικής-Ρωμαϊκής Αρχαιολογίας; Στο Βουθρωτό έχετε πάει ποτέ;

6. «Επανεξέταση» και «απαραβίαστο» δεν κολλάνε μαζί σε μία πρόταση. Τα δικαστήρια των μπέηδων για επανεξέταση μιλάμε.

7. «άνευ διακρίσεων χρηματοδότηση»: αναλογία 1 προς 10 (Ελληνικός Δήμος προς Αλβανικό Δήμο) τα τελευταία 8 χρόνια κυβέρνησης Μπερίσα από τους κρατικούς πόρους.

8. Εξασφάλιση τηλεοπτικού χρόνου: σου δίνει στο κρατικό TVGJ θα σου απαντήσει με συμβιβασμό ο Μπερίσα.

9. «Ευρωπαϊκού Χάρτη περιφερειακών γλωσσών» είναι διαφορετικό (σαν η μέρα με την νύχτα) με την απαίτηση του ΟΗΕ για χρήση των μειονοτικών γλωσσών στη δημόσια διοίκηση.

10. «Κρατικής Επιτροπής των Μειονοτήτων» = να δώσουμε λίγα περισσότερα λεφτά στην Κωνσταντίνα να προσλάβει μεταφραστή για το site που μόνο στα ελληνικά δεν υπάρχει!

Καληνύχτα ΕΕΜΜ!


Καταφέραμε να δείξουμε τι είμαστε στ’ αλήθεια
Πούστηδες πολιτικοί που λένε παραμύθια
Αλλά τα ψέματα γυρίζουν τώρα πια σε μας
Και καιρός να δεχτούμε την ευθύνη της φωτιάς

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ και εγω προχειρο το κείμενο των 10 σημείων. Είμαι σιγουρος ότι ο Μπερίσα ουτε καν το σκέφτηκε για να τα υπογράψει. Θεωρώ όμως πολυ συμαντικό που το Μέγκα βάζει στην ατζέντα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και όχι την καρέκλα του Ντούλε. Δε συμφωνείς 1.14;

Ανώνυμος είπε...

1:14 Το γεγονός πως κάθισες και όχι απλά διάβασες αλλά μελέτησες και λασπαλόγησες
το πλαίσιο αιτημάτων του κόμματός μας μας κάνει υπολογίσιμους και στα μάτια σου, και στα μάτια των βορειοηπειρωτών.
Ας είχατε κι εσείς κάποια αιτήματα προς το σύντροφο Ράμα και ας είχαν και λάθη!
Το τίποτα παραμένει τίποτα και δεν συγκρίνεται με το κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το ζήτημα έχει να κάνει με καρέκλες:

- από την μία την καρέκλα της συντροφιάς του Ντούλε
- από την άλλη την καρέκλα της συντροφιάς του Ξέρρα

Πλέον το επίπεδο του μέσου ώριμου βορειοηπειρώτη δεν επιτρέπει να μας δουλεύουν.

Είναι δυο κόμματα που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δικαιολογούν το "γράψιμο" του βορειοηπειρωτισμού στις λιωμένες οπίνγκες των Αλβανών και στα τρύπια λουστραφίνια των Ελλαδιτών.

Διαφωνείς Βορειοηπειρώτη;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1: 14 Το ΜΕΓΚΑ έδειξε τα χαρτιά του, το τη απαίτησε από το Μπερισια, δείξε μας και εσύ τη απαιτήσεις του ΚΕΑΔ από τον Ραμα για να κάνουμε την σύγκριση
Τώρα που φεύγει η αποκλειστικότητα από τα χεριά του ΚΕΑΔ δείχνεις νευρικότητα και όλη σου φαίνονται εχθρική
Όσο για την πλατφόρμα αιτημάτων γιατί τα βλέπεις μόνο μαύρα ?

Ανώνυμος είπε...

Ας μας βγάλει κι ο Ντούλες το δωδεκάλογο του γύφτου για να κάνουμε τη σύγκριση. Ασφαλώς σε δέκα προτάσεις δεν μπορείς να αναφερθείς σε όλα, αλλά αυτά είναι βασικά αιτήματα που μπορούν να συμπληρωθούν με αιτήματα για επιμέρους θέματα. Η αλήθεια είναι ότι το ΜΕΓΑ μεγαλώνει και το ΚΕΑΔ μικραίνει. Είδατε πουθενά την Ομόνοια; Αυτή θα μου πείτε είναι ιδέα και πνεύμα και ως τέτοια είναι ασύληπτη για τα μάτια μας. Μα το Μπολάνο που είναι σκέτο σάρκα τον είδατε πουθενά;;;!!!

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα πόσο καλα δίνει τις απαντήσεις ο 1.14;
Λέτε να είναι {κάποιο παλικάρι απ´την φρουρά Ντουλε για είναι ο ιδιος άνθρωπος} ; Δυστυχώς 1.14 απο τη στιγμή που οι Βουρκαριδες είναι πρόβατα.. O bura να τους τρελαθούμε. Κι ολα αυτα...; Εις το ονομα της αιματοβαμενης Ομόνοιας κ τον πόνο του κοσμάκη να έχει περάσει τα μυρρια στη ζωή του.. Ρε δαγκοτο το Κομμα των Ελλήνων και τα νέα του παιδιά κι ας μην ξέρουν καλή πολιτική τουλάχιστον εχουν αυτο το κάτι που θελουμε, αυτο που δεν έχει ο κασκαντερ του Pbdnj

Ανώνυμος είπε...

Αν ήμουνα οπαδός του ΚΕΑΔ σ' αυτές τις εκλογές θα αναρωτιόμουν σοβαρά για την κατρακύλα Ντούλε. Κι επειδή ο αγώνας του ΜΕΓΑ έχει στο βάθος ένα πολύ σοβαρό στόχο, όπως είναι η μάχη κατά των τσάμηδων για να μην πάρουν εκείνοι την έδρα, θα ψήφιζα χωρίς κανένα ψευτοδίλλημα των Κόμμα των Ελλήνων. Γιατί το ΜΕΓΑ τόλμησε, ενώ το ΚΕΑΔ σέρνεται πίσω από το θρασύδειλο Ντούλε, ο οποίος και το 2009 και το 2011 και το 2013, δεν τόλμησε να χτυπήσει στα ίσια τους τσάμηδες. Συνέβηκε και συμβαίνει αυτό γιατί ο Ντούλες διακινδυνεύει τα πάντα, εκτός από την καρέκλα του που σημαίνει έδρα στο Κοινοβούλιο. Τι να κάνει εκεί; Ότι κάνει τόσα χρόνια. Στο ενεργητικό του δεν υπάρχει καμιά πρόταση για τροποποίηση νόμων, καμιά επερώτηση, απλώς κάποιες διακηρύξεις για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Όπως λέμε για της χώρας τα γελάδια. Ο Κίτσιος τόλμησε να αναστήσει το δικό μας όραμα για αληθινή αξιοπρέπεια και θα πρέπει να είναι πρώτος στη λίστα, απέναντι από το Ντούλε, ο οποίος σκέφτεται τρόπους να μην τον βρει μπροστά του. Φοβάται τη μάχη! Το σύνδρομο της φυγομαχίας θα τον καταρέχει!!!

Ανώνυμος είπε...

Tosa xronia oi diapragmateyseis Doule me tous alvanous politikous itan apla i karekla tou
Ayti ti fora Dule xaraktirize to Gian Gian ena pyriniko oplo pou eixe sta xeria tou gia tis diapragmateyseis...to paradwse loipon to "oplo"(tromara tou)ayto stous "symaxous",kai pali gia tin karekla...
Sto MEGA kathisan kai egrapsan 10 aitimata pou isws na theloun symplirwma klp...anaferonte omws mono se dikaiwmata mas kai oxi se karekles...
Gia ayto mono to logo i periptwsi den sikwnei kamia apolytws sygkrisi, kai einai syntriptika yper tou MEGA!!!

Ανώνυμος είπε...

Ton orismo edhron gia tis meionotites os praktiki ton synantoume kai se alles hores. To exei zitisei kai i Omonoia paliotera. Den epiteyxthei akoma. Ayto de simaine oti prepei na katathesoume ta oplla. Polla aitimata tou MEGA einai kai aitimata tis Omonoias,giati synexeia tis Omonoias einai to MEGA, aitimata toy KEAD den einai. To KEAD exei mono ena aithma, thn Albania sthn Eyropi. Afou den to thelei, me to stanio tha tin pame! Thn Omonoia tin exei adranopoiisei to KEAD, prepei na thn anstisoume. To KEAD kanei to antitheto. Anti na anastisei thn Omonoia, anellabe na kanei nekranastasi sto SK. Koynia pou mas kounage!

Ανώνυμος είπε...

Εγω είμαι οπαδός του κεαδ αλλα μωλις διάβασα τα δέκα σειμειο ανατρηχιασα μου σηκώθηκαν η τρίχες και εκεί που δεν έχω , μιλάμε για πολυ ρεαλιστικές θέσεις και κάθομαι και σκέφτομαι αν και εγω πράγματι να μπω στον αγώνα να γίνουν πραγματικότητα ....
Έχω πάντα δυο νου μου τους αγωνιστές Λουτσι και Μιτσο Θ αυτοι με πολίες προσωπικές θυσίες βάζοντας πάντα το κοινό συμφέρον απέναντι απο το προσωπικό τόλμησαν και ζήτησαν 10 πραγματάκια απο το αλβανικό κράτος και για να λένε και του σταυρου το δείκειο θα τα κερδίσουν γιατει συνεργάζονται με το δημοκρατικό κόμμα ...
Είναι το κόμμα που έφερε τη. Δημοκρατία στην Αλβανία και η θέσεις του κόμματος για την ελληνική μειονότητα ήταν πάντα αντικειμενική και προδευτηκη ...
Γιαυτο κάνω κάλεσμα δημόσια σε όλους τους πραγματικούς "πατριώτες τύπου Λουτσι και Σια ""'να ψηφίσουμε όλοι για το μέλλον για να αφανιστουμαι τέλειος να μην υπάρχουμαι γιατει αυτα τα νέα τα πεδία του μέλλοντος τώρα ήρθαν έδω σε αυτόν τον πλανήτη ουρανοκατεβατα δεν γνώριζαν ...
Γιαυτο τον μέλλον μας αξηζει είναι δικο μας και να στιριξουμαι όλοι τη συμαχεια του μέλλοντος το παρόν δεν μας ενδιαφέρει εμείς θα κανουμαι το καθήκον μας να στιριξουμαι τα "νέα και αφθαρτα " πεδία που είχαν κανα 20 χρόνια στο κεαδ αλλα τώρα ξύπνησαν να πάς πουν για το μέλλον ...
Λοιπόν όλοι μαζι στον αγώνα πάν αλβανικά και πανελλαδικά να κάνουμε ότι μπωρουμε να εξαφανιστουμε προς το
Παρόν και έχει ο θεός για το
Μέλλον .. Λουτσι , θ μητσιο και πόλοι αλοι που θα κατεβούν το
Άλλο φεγγάρι σε αυτο δεν πρόλαβαν

Ανώνυμος είπε...

"Αγώνας" άγχους 3.00 τα ξημερώματα.

Αν είναι η δεσμευτική συμφωνία σας με το Μπερίσα προχειρογραμμένη, φαντάζομαι πως θα είναι η πολιτική σας πράξη. Ελπίζω να μας διαψεύσετε. Μιλάω για τη νέα γενιά, τους παλιούς μέντορες τους ξέρουμε.

Μάθετε να δέχεστε την κριτική πρώτα και μετά μιλάμε για διεκδικήσεις.

Πάντα φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως ως μεχρί πρόσφατα ψηφοφόρος του ΚΕΑΔ έχω ανησυχήσει σόβαρα.
Θα μου πει κάποιος "καλα τόσα χρόνια δεν τον ήξερες τον Ντούλε?"
τον ήξερα και ψηφίζα συνειδητά, όχι τον Ντούλε αλλα το κόμμα μας.

Πλεον αισθάνομαι πως το ΚΕΑΔ έπαψε να ναι το "κόμμα μας"
με τις απαράδεκτες τακτικές της ηγεσίας του (τις οποιες εχουμε αναλυσει πολλές φορές).

Θεωρώ πως πρέπει να αποτανθούμε αλλου.
Αυτό θα ήταν ιδανικό να γίνει στα πλαισια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ
αλλα πιστευω πως θα ξανα κερδίσουμε, ως μειονότητα, την ΟΜΟΝΟΙΑ, μόλις ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ο τρόπος που το ΜΕΓΚΑ κατεβαίνει στις εκλογές, δεν ειναι ο ιδανικός, αλλα είναι απαραίτητη η αλλαγή όσο προλαβαίνουμε.
Ουτε τα 10 σημεία είναι ιδανικά διατυπωμένα, αλλα υπαρχουν σημεια αναφορας και διακδίκησης και αυτό επισης ειναι σημαντικό.

Οσο θα φθανουμε στις εκλογές το κλιμα θα πολωθει.
παντα έτσι ηταν, στην πολιτική υπάρχουν συμφέροντα.

Πιστευω πως με θαρρός και τολμη οφείλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στο ΜΕΓΚΑ να μας αποδείξει πως διαφέρει.
Και σε καμία περίπτωση να δώσουμε λευκή επιταγή.

Δροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Proton: afta mas leoi to mega ti simfonia me tin ipografi tu Berisa pote tha ti dimosiefsi na ti dume ke emis?
Ke defteron:Ola afta giati den ta ekanan tesera hronia tora pu sinergazonde me to Berisa ke min mas pune to anditheto.Me pius orus sinergazotan mehri simera o Lutsis o MItsios i Bezani o Kseras o Barkas ke lipi mega-loparea?Den dilonane oli tus pos o Berisa ehi eksasfalisi ola ta dikeomata mas,Thelete na anevasume tis analoges dilosis gia na min ksehniomaste?
Pione pate na koroidepsete ke etsi na ine ti ehi na hasi o Berisa tora pu fevgi?
Ti tha mas pite otan o tsamis vgi me tis psifus sas? Meta tin apomakrisi apo tin kalpi uden lathos anagnorizete kirioi kombogianites tu mega.Kondos psalmos aliluia.Meta tis ekloges o kathe katergaris sto bango tu.

Ανώνυμος είπε...

Mipos ipirhe ke to simio endeka pu elege:
-Amesi engatastasi olon ton melon tu KEAD apo tis periferaikes eklogikes epitropes.
Kala o Berisa den ehine korkodilia dakria gia tin paretisi tu Jani Jani?Giati andikatestise me apofasi ton tesaron dikon tu melon tu KQZ olon ton melon tu KEAD apo tis epitropes.
Poli aksiopistos o Salis. Agapaoi poli ti mionotita.To ehi diksi epanelimena.Ti na su thimitho kremidi mu kathe hapsia ke dakri.Ti na protothimitho?Tin filakisi ton pende tis Omonias?Tin apelasi tu proksenu Arjirokastru kiriu Jakovu?Tin apelasi tu arhimandriti Arjirokastru Hrisostomu?Tin prospathia ekdioksis tu makariotatu arhiepiskopu Anastasiou?Tin endaksi tis Alvanias os melos tis Islamikis sindiaskepsis?Tin diekdikisi alagis ton sinoron mehri tin Preveza?.......Ton perifimo Gazidede(arhigos ton mistikon ipiresion tis Alvanias 1993-1997) ke tin agapi pu mas ihe ton thimate kanis.E o gios tu tha ine ipopsifios me to Sali ke parea me tus Mega-lus.
E re glendia.

Ανώνυμος είπε...

Τα σημεία 8 & 10 είναι για την κατωχύρωση των στελεχών του κόμματος, όχι για να μην λένε κάποιοι ότι δεν ενδιαφέρεται το κόμμα, το 8 για τον Γιώτη Μπάρκα και το 10 για την Κωστάντω του Μπεζιάνη.

Ανώνυμος είπε...

4:40 είναι αλήθεια όλα αυτά που γράφεις αλλά ξεχνάς μεταξύ αυτών των γεγονότων και του σήμερα τη συγκυβέρνηση Μπερίσα - ΚΕΑΔ την περίοδο 2005-2009. Γι' αυτό λοιπόν τα ιστορικά κυρήγματα σου πρώτα στο Ντούλε.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια των οπαδών του ΚΕΑΔ δείχνουν πόσο άχρηστοι και κομπλεξικοί είναι και πόσο τους νοιάζει το Βορειοηπειρωτικό. Επειδή ο αποκλειστικός βουλευτής του ελληνισμού είναι παντελώς άχρηστος κοιτάν να αχρηστεύσουν οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται υπέρ της ελληνικής μειονότητας με ανοικτά χαρτιά.
Το ΜΕΓΑ δεν έχει καμία δουλειά να απολογηθεί για το τι έκανε η κυβέρνηση Μπερίσα μέχρι σήμερα. Αν συγκυβερνήσουν και δεν πάνε καλά τα πράγματα τότε να κριθεί.
Όσο για τον 2:54 ας του θυμίσει κάποιος ότι η τελευταία πρόταση νόμου που κατατέθηκε από το ΚΕΑΔ στην αλβανική βουλή ήταν από τον Ζήσο Λούτση για την ιδιοκτησία. Πρέπει να γυρίσουμε δηλαδή 13 χρόνια πίσω...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε οπαδέ του Ντουλειμάν του μεγαλοκαρεκλά, κύριε Χρήστο.Καλά θα κάνεις να κοιτάξεις την ψησταριά σου και να αφήσεις το κόμμα των ελλήνων και τα μέλοι του να κάνουν αυτό που χρειάζεται στον τόπο μας αυτή τη φορά.Η σειρά Ντουλειμάν ο μεγαλοκαρεκλοτής και σια οδεύουν προς το τέλος.Παίζοντε τα τελευταία επισόδια

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti ligi fandasia den vlapti.Epanalamvanese sinehos os kakogusti farsa me arthra, ke ta ida vareta sholia.

Ανώνυμος είπε...

8:14 Den ksehnao ti sinergasia KEAD me to PD opos den ksehnao pos to KEAD aftis tis periodu ine to simerino mega.Den ksehno K Barkas ipurgos,Kseras periferiarhis,K Bezani,Th Mitsios,M Natsios klp oli ipsilovathma stelehi tis tote ke nin kivernisis Berisa.

Ανώνυμος είπε...

4:40 τώρα την πάτησες άγρια. Όλα αυτά που γράφεις αφορούν το Μπερίσια μέχρι το 2005. Όταν συμμαχήσατε μαζί του γιατί είχε μάσαααα δεν τα θυμηθήκατε αυτά ή τώρα από την πείνα σας ήρθαν?
Ντροπή, ντροπή, ντροπή να μας θεωρείτε χαζούς. τι Ράμα τι Μπερίσια για μας είναι το ίδιο αλβανοί. Αυτή τη φορά μας ξανακαλείτε να ψηφίσουμε το Ράμα για προθυπουργό γιατί σας βολεύει. Δεν μας είπατε έστω κι ένα ψέμα που θα βολέψει αυτό την πατρίδα και τον ελληνισμό?

Ανώνυμος είπε...

Re sei 4 kai 40 otan grafeis skeftese i se paraserei i agapi gia to Ntoyle. Ayta poy les den aforoyn to MEGA alla to KEAD. Den thymame poly kala ti dikaiologia mas plasarate tote gia na psifisoyme kai na leme to Berisia "kalo"? M;ipws thymase esy?

O patriotismos teleiose! Yparxoyn mono symferonta!
Psifiste kata to symferon sas!

Ανώνυμος είπε...

Αυτές είναι αρλούμπες του ΚΕΑΔ

Ανώνυμος είπε...

α ρε ΜΕΓΚΑ-λοι φούληδες..ε φούληδες

Ανώνυμος είπε...

11:34 πρόεδρος του ΚΕΑΔ τότε όπως και τώρα δεν ήταν κανένας Κίτσιος και κανένας Λούτσης αλλά ο ισόβιος αρχηγός Ντούλες. Αυτός έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις γιαυτό τα ιστορικά κηρύγματα για το πόσο κακός είναι ο Μπερίσα να τα κάνεις πρώτα στο Βαγγέλα.

Ανώνυμος είπε...

Se tilefoniqi epiqinonia pu ihe o Dule me omoideates tu stin Athina tu ipan: Vagjeli, qe i proedhros mas( I Papariga), efige. Tora ine i sira su, jati toso hronia igetis dhen ine allos stin Evropi. Esi sinergastikes me ton A.Papandreu, ton Simiti, ton Karamanli, ton G.Papandreu, ton A.Samara. Toso, dhen pai allo!

Δημοσίευση σχολίου