Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Επιτροπή Δελβίνου, ο Σωκράτης Σπύρος είναι ο νικητής στην Επαρχία Φοινίκης


Τι ακριβώς συνέβη στο Δέλβινο και τι μέλλει γενέσθαι
Η Περιφερειακή Επιτροπή Δελβίνου υπέγραψε σήμερα τον συγκεντρωτικό πίνακα των αποτελεσμάτων για την Επαρχία Φοινίκης, σύμφωνα με τον οποίαο ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ Σωκράτης Σπύρος σε σύνολο 2.460 ψηφισάντων κερδίζει, με μία ψήφο διαφορά! 
Το πραχτικό υπογράφηκε από τέσσερα μέλη της επιτροπής, 3 του Σοσιαλιστικού Κόμματος και 1 του ΚΕΑΔ, ενώ οι τρεις δεξιοί εκπρόσωποι κάνουν λόγο για αλλοίωση του αποτελέσματος που προήλθε από το μαγείρεμα των άκυρων. Υπενθυμίζουμε ότι και στις πρώτες εκλογές της 8ης Μαΐου όπου το αρχικό αποτέλεσμα έβγαλε το Λούτση με 4 ψήφους μπροστά, με τη διαφορά τότε ότι το πραχτικό είχε υπογραφεί και από τον εκπρόσωπο του ΚΕΑΔ ενώ είχε αρνηθεί να υπογράψει μόνο ένας εκ των τριών εκπροσώπων του ΣΚ κάτι που συνέβαλε αποφασιστικά στο να εξεταστεί από τα ανώτερα όργανα, με αποτέλεσμα να διαταχτεί από το εκλογοδικείο επανάληψη των εκλογών.


Τι ακριβώς συνέβη στο Δέλβινο
Πριν από την τελευταία κάλπη του Αγιάννη, η διαφορά ήταν 83 ψήφους υπέρ του Λούτση.  Ανοίγοντας την κάλπη, η επιτροπή μοίρασε τα ψηφοδέλτια του κάθε υποψηφίου και τα άκυρα όπου στη συνέχεια θα καταμετρούνταν. Όταν ολοκληρώθηκε το μοίρασμα, οι παρατηρητές μέτρησαν τα ψηφοδέλτια και είδαν ότι η διαφορά ήταν 80 ψήφους υπέρ του Σπύρου, οπότε στο σύνολο 3 ψήφους υπέρ του Λούτση. Κάποιοι άνθρωποι του Λούτση πανηγύρισαν ενώ οι υποστηρικτές του κ. Σπύρου εξέφραζαν την απογοήτευση τους. Οι σοσιαλιστές έχωνες την πλειοψηφία ( 4 – 3 ) και τον πρόεδρο της επιτροπής ζήτησαν να επανεξετάσουν τα ψηφοδέλτια, στα οποία διαπίστωσαν ότι στα ψηφοδέλτια του υποψηφίου του MEGA υπήρχαν τρία άκυρα ενώ στα 15 άκυρα υπήρχε και ένα έγκυρο του κ. Σπύρου.  

Τι μέλλει γενέσθαι
Το χθεσινό αποτέλεσμα αντί να ξεκαθαρίσει μάλλον περιπλέκει ακόμα ποιο πολύ την κατάσταση. Στο πρώτο αποτέλεσμα συμφωνούσαν ως προς το αποτέλεσμα των τεσσάρων ψήφων διαφθοράς και η ένσταση είχε να κάνει με τρία άτομα που δεν δικαιούνταν να ψηφίσουν και με τους αριθμούς των ταυτοτήτων που δεν σημειώθηκαν στις εκλογικές λίστες των ψηφισάντων, κάτι που πρακτικά μπορεί να σημαίνει ότι προστέθηκαν ψήφοι. Τώρα που η διαφορά είναι απόλυτα οριακή με μία ή δύο ψήφους, κανένας δεύτερος δεν πρόκειται να δεχτεί το αποτέλεσμα.
Ο κ. Λούτσης αναμένεται να κάνει ένσταση στη Κεντρική Επιτροπή (KQZ) κατά της απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής (KZAZ) που ανέδειξε νικητή τον κ. Σπύρο. Το KQZ, ανάλογα με το αίτημα, μπορεί να εξετάσει μόνο τα πρακτικά ή μόνο τα άκυρα ή και όλη την κάλπη του Αγιάννη. Το σύνολο των άκυρων ψηφοδελτίων σε όλη την επαρχία ξεπερνούν τα 150, όποτε σε περίπτωση που εξεταστούν και αυτά δεν αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις. Όπως ο κ. Λούτσης θεωρεί την απόφαση του Δελβίνου πολιτική,  λόγο της πλειοψηφίας των Σοσιαλιστών, το ίδιο μπορεί να πει και ο Σπύρος, σε περίπτωση που το KQZ βγάλει απόφαση υπέρ του Λούτση  αφού εκεί η πλειοψηφία (4-3) ανήκει στη δεξιά.
Εκτός αν η λύση δοθεί ξανά στο εκλογοδικείο με  καμιά νέα επανάλυψη, κάτι που ο «Βορειοηπειρώτης» θα προτιμούσε. Όχι γιατί δεν έχει με τι να ασχοληθεί αλλα άκουσε για κάτι τρελά ποσά που μοίραζαν στους ψηφοφόρους και ελπίζει ότι θα έχουν τελειώσει τα χρήματα  και μήπως επιτέλους γίνει ένας αξιοκρατικός προεκλογικός αγώνας για να αποφασίσουν οι Φοινικιώτες ποιον θέλουν να τους διοικήσει και όχι οι παρατρεχάμενοι εντός και εκτός επαρχίας.

Στα περί «νέο – Μπερισικού» που μας προσάπτει η Δερόπολη,  δεν θα απαντήσουμε, δίνοντας το καλό παράδειγμα στην σύσταση  του προηγούμενου άρθρου. Έχουμε όμως να τους πούμε μόνο τούτο: Πιστεύουμε πως ο αλβανός Μπερίσα είναι πολύ καλύτερος άνθρωπος και πιο «άγιος» από εσάς τους Έλληνες που γράφεται στη Δερόπολη, και ας μην είναι κοντά στα ιερά. Άρα λογικά ο «Βορειοηπειρώτης» θα έπρεπε να τον αγαπάει ποιο πολύ από εσάς, δεν συμβαίνει όμως έτσι, γιατί απλά είναι λίγο ρατσιστής…   

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa. egw den katalabainw sto tellos pion thewreis ratsisti, ton eayto soy h to berisha

Ανώνυμος είπε...

doksa to theo... yparxoun kai oi deksioi na prostateysoun to emas tous ellines voreiohpeirwtes!

alla pou... aytos o Dules me toys aristerous tou einai apatewnes... prwtoi sto klepsimo kai sti notheia... xaxaxaxaxaxaxa


re eiste gia gelia re... xaxaxxaxaxxaxaxaxa


den peirazei... tha exoume kai se 2 xronia pali ekloges xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

pou einai to MEGA-channel?! oeo

xaxaxaxaxaaxaaxaxaaxax

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, γιατί δε λες ποιος έδινε τα 100 ευρα, αφου το ξέρεις, μόνο η μία πλευρά πλήρωνε και ξέρεις πολύθ καλα ποια είναι

Ανώνυμος είπε...

boreio
den eisai ratsistis, glyfteis eisai, prepei na megala ta symferonta sou gia na yposthrizeis tyfla Loytsi, esena posa sou edose o Loytsis gia na ton yposthrikseis, i ta kanonise aftos me to prostimo ton 30.000 evro pou sou exoyn kopsei? polla ta erotimata kai apantisi kamia

Βορειοηπειρώτης είπε...

Λυπούμαστε γιατί πρέπει να απαντάμε σε τέτοιες ηλίθιες ερωτήσεις. Κάποιοι επειδή είναι βρώμικη και όλα τα κρίνουν με τα χρήματα, θέλουν τη θολούρα γιατί έτσι δεν διακρίνονται οι καθαροί από αυτούς. Εφόσον η προσπάθεια μας ενοχλεί τους «λερωμένους» θεωρούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Όσοι θέλετε να ρίξετε λάσπη σε συνεργάτες ή αποθεμένους συνεργάτες έχουμε να πούμε ότι τη θολούρα πετυχαίνετε να τη φτιάξετε αλλά εμάς δε μας αγγίζει. Ο Βορειοηπειρώτης δεν είναι μόνο καταγγελτικός αλλα κάνει και πολλές προτάσεις ενώ τις απόψεις του τις τεκμηριώνει με επιχειρήματα και αριθμούς και επειδή αυτά είναι που σας ενοχλούν, ρίχνεται λάσπη. Γιατί δεν κάνετε εσείς κάποια πρόταση αλλά παλιά μου τέχνη κόσκινο, κάνεις την ίδια δουλειά του πατέρα σου στο σύστημα γιατί δεν ξέρεις άλλη. Αυτός είναι ο λόγος που γράφεις ανώνυμα γιατί δεν θα είχες άλλο λόγο

Για την δική μας «στήριξη» στο Λούτση έχουμε να απαντήσουμε
Α) Να διαβάσετε αυτό το άρθρο του «Βορειοηπειρώτη» που δημοσιεύτηκε προεκλογικά. http://borioipirotis.blogspot.com/2011/05/blog-post_03.html

Β)Να σου μεταφέρουμε ένα περιστατικό, που συνέβη με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στην οποία συνεργάτης μας ήταν παρόν αλλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν το αναφέρουμε και αναγκαζόμαστε να το κάνουμε τώρα γιατί μας προκαλείται. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Αγίων Σαράντα Χαρ. Παντέχης, συνεχάρη τους ανθρώπους του Λούτση για τη νίκη και το μέλλος της επιτροπής Σπύρος Κυριάζος, δικηγόρος και φανατικός υποστηρικτής του Σωκράτη έφυγε από την επιτροπή λέγοντας «αυτό ήταν χάσαμε»

Γ) Ζητήσαμε και από τους δύο υποψηφίους να καταθέσουν κάποιες προτάσεις και απόψεις στο «Βορειοηπειρώτη». Επειδή απάντησε μόνο ένας δεν δημοσιεύτηκε, νομίζω μπορείς να μάθεις ποιος δεν απάντησε, να και το δημοσίευμα:

http://borioipirotis.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html

Ανώνυμος είπε...

mia zoi sti roufiania kai sto klepsimo itan oli i klika sto na petoun laspi einai asynagonistoi den mporeiskanenas na tous piasei pouthen mexri xthes to megka itan filomperisiko apo simera me vasi ta osa grafei o megalos patriotis sto deropoli g.g (aytos pou epi xotza spoudhaze kai douleye gia to systima sti thesaloniki kai ekane metafrasis tin alvaniki istoria san patriotis alvanos pistos sto syntrofo enver)to megka einai kai filotsamiko,mono pou den mas leei poion psifisan oi tsamides sto foiniki to lousi apo to mega i to spyrou apo to kead etsi gia na min nomizoun oti o kosmos troei koutoxorto.boreioipeiroti synexise na grafeis tis apopseis sou giati exoume gemisei me ena karo sait pou to mono pou kanoun einai na glyfoun to ntoule kai tin klika kai na katigoroun olous tous ypoloipous exoun analavei to rolo ton yperpatrioton oloi oi spiounoi kai dosilogoi tou xotza.den tous ftasane tosa xronia kai toso kosmo pou valane fylaki theloun akoma kai tora na synexizoun ta idia .enoia tous kai tous exoun parei xampari oloi.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην βρίζεται το βορειοηπειρώτης blog γιατί πέρα από τα λάθοι του που προσπαθεί με τον τρόπο του να επηρεάσει συνειδίσεις έχει και μερικά θετικά όπως π.χ.
Στο βορειοηπειρώτης blog μπορεί ο καθένας να γράψει και να εκφράσει την αποψή του ελεύθερα,ενώ στα άλλα sites του χώρου μας σου πασάρουν μόνο πληροφορίες της αρέσκιας τους και πολλές φορές με αντιπαθητικό τρόπο για τους αντίπαλούς τους που τους χαρακτηρίζουν με όποια επίθετα γουστάρουν χωρίς να έχει το δικαίωμα ο καθε αναγνώστης να γράψει και να συμφωνίσει ή να διαφωνίσει με τα άρθρα τους.
Δεν μας κάνει εντύπωση που στα διάφορα άρθρα του κάθε δήθεν δημοσιογράφου υπάρχει ελάχιστη ή μηδαμινή τεκμηρίωση των πληροφοριών που γράφουν χωρίς να δέχονται ούτε κανένα σχόλιο.
Τέλος σας προκαλώ να δείτε τα σοβαρά ελλαδίτικα sites ενημέρωσης για να δείτε πως είναι οργανωμένα .
Και επιτέλους προσπαθείστε να γράψετε με ελλήνικούς χαρακτήρες και όχι με τα greeklish της συμφωράς.......

Ανώνυμος είπε...

o socialismos nikise kai stin finiki, twra tha kanoume kales doulies. zitw o socialismos!
me sevas kasteros socialistis.

Jose Holebas Rules(x-Agios Milos) είπε...

τι γινεται ρε π..στη σ ολα τα σχολια διαβαζδεις συνεχεια τισ ιδιες κουταμαρες....ειτε ειναι πολιτικο το θεμα ειτε κοινωνικο....μερικοι εχουν βαλει την κασετα κ παιζει....πωπωπωπωπω ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

κύριε βορειοηπειρώτη, μην αναστατώνεσε με τον .... για όσα γράφει. Ο άνθρωπος μια ζωή ζουλάπι ήταν. Δεν μπορεί οι έλληνες της Αλβανίας να έχουν κόμμα δικό τους αν δεν συμφωνεί ο καθηγητής της ελληνικής φιλολογίας. Αλβανικό είναι το ΜΕΓΚΑ. Ειδικευμένος ο τύπος στην παραπληροφόρηση.Από τα χρόνια της Θεσσαλονίκης. Αλιως τον κρατούσε κοντά του ο Ντούλε ρε φίλε; Πάντος το ΜΕΓΚΑ το μόνο που κάνει είναι τα δίκαια του ελληνισμού και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Δημοσίευση σχολίου