Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σαμαράς: «Δεν θα αποδεχθούμε την παραποίηση της ιστορίας της Μακεδονίας»


Δημοσίευμα σκοπιανής εφημερίδας για την ομιλία του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη
Γράφει η Μιρκίτσα Πόποβιτς

Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δεν δίστασε να προβεί με έμμεση αναφορά στην προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας. Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα είναι συνήθως η περιοχή στην οποία οι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να ενσωματώσουν στην εξωτερική πολιτική,  τη διαμάχη μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων.


  «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε το κόμμα που είπε «Όχι» και δεν αποδέχθηκε την πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας μας, είμαστε το κόμμα που στην πρώτη θέση έβαλε  την πατρίδα και δεν διαπραγματεύονταν τα εθνικά συμφέροντά της», δήλωσε ο Σαμαράς στη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.
Μπροστά σε ένα τεράστιο πλήθος ο Σαμαράς υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή, απέρριψε το σχέδιο του Κόφι Ανάν για την Κύπρο.

Το ίδιο και στη Μακεδονία, την ελληνική Μακεδονία, η οποία έχει τόση μεγάλη αξία στη συνείδηση όλων των Ελλήνων, όπως  είναι ριζωμένη βαθιά μέσα μου από την Μακεδόνισσα μητέρα μου και δεν θα αλλάξει αυτό,  ποτέ. Εμείς θα αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα πετύχει. Δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε την τύχη της πατρίδας μας», δήλωσε ο ηγέτης της δεξιάς παράταξης, εν μέσω χειροκροτημάτων από το πλήθος, και από τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή που ήταν παρών  στην ομιλία.

Ο Σαμαράς μίλησε σε Μακεδόνες οπαδούς του στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι, ίσως, δεν έχει το μαγικό ραβδί, αλλά έχει ένα σχέδιο και όραμα για πως θα βελτιωθούν τα πράγματα. Το σχέδιό του για τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει τη βελτίωση της εργασίας με την προοπτική ο Λιμένας Θεσσαλονίκης να συνδεθεί με όλες τις βαλκανικές χώρες και της Βόρειας Ευρώπης και ότι  η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα  να γίνει η πύλη της Ευρώπης προς την Ανατολή και να βελτιωθεί ο γεωπολιτικός ρόλος της Βόρειας Ελλάδας.
--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου