Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ποιο θα μπορούσε να ήταν το πλαίσιο δράσης και αιτημάτων, των Βορειοηπειρωτών πολιτευτών στην Ελλάδα

Όταν πρόκειται για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, θα πρέπει να αποφύγουμε τον πολιτικό κομφορμισμό.
Του Παναγιώτη Μπάρκα.
Παρακολουθώ τελευταία τις πολιτικές τοποθετήσεις των δικών μας «καλών παιδιών» υποψηφίων στα ελληνικά κόμματα. Δεν θα κάνω καμιά έκπτωση στις εκτιμήσεις που τρέφω και εξέφρασα σε προηγούμενη τοποθέτησή μου στο «Βορειοηπειρώτη». Η νέα μου παρέμβαση αφορά κάποιες νέες διαπιστώσεις και συμπεράσματα που προκύπτουν από τις δημόσιες εμφανίσεις και πολιτικές τοποθετήσεις τους σε υπεράσπιση του χρίσματος του υποψηφίου βουλευτή. Σχετίζονται κυρίως με την αντιμετώπιση απ΄αυτούς του
προβληματισμού που αντιμετωπίζει και των καταστάσεων  που βιώνει (μέχρι δοκιμασία) ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Η αίσθηση που γεννιέται και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι δικοί μας υποψήφιοι δεν έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη, ή ένα πλαίσιο θέσεων, αρχών, είτε απόψεων που να αφορά τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Συμβαίνει έτσι την στιγμή, που είναι ακριβώς αυτή η ιδιαιτερότητα που έκανε γι΄ αυτούς εφικτό το χρίσμα του πολιτευτή.
Το γεγονός θα ήταν παρήγορο σε περίπτωση που «οι υποψήφιοί μας», θα έβγαζαν προς τα έξω μια τέτοια εικόνα  λόγω του κομματικού ή ιδεολογικού πλαισίου που καλούνται να εκπροσωπίσουν. Προκύπτει ότι στη δική τους καριέρα (επαγγελματική, επιστημονική, διανοητική κλπ) κατέχει μικρό ποσοστό  η αφοσίωση για τη γνώση της ιδιαίτερης Πατρίδας, τόσο σε σχέση με την ιστορία και την παράδοση, όσο και σε σχέση με την πορεία που διανύει σήμερα.
Είμαι βέβαιος ότι αν ήταν διαφορετικά δεν θα εξαντλούνταν οι ομιλίες τους στην κρίση της μητέρας Πατρίδας, (ούτε θα έβλεπαν τον εαυτόν τους παράγοντες όπου θα στηριχτεί η διέξοδός της), όταν η ιδιαίτερη Πατρίδα τους βιώνει την ιστορική κρίση που απειλεί με αφανισμό.   
Αποτελεί ύψιστης σημασίας αλήθεια ότι ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός σήμερα τον ημερών που έχει ξεσπαθώσει ο αλβανικός εθνικισμός, ο οποίος εκδηλώνεται μεταξύ των άλλων και ως ανθελληνισμός, έχει πολύ ανάγκη από μια ισχυρή Ελλάδα. Αλλά σε πρώτη γραμμή μια Ελλάδα που να νοιάζεται για μας. Και όπως η πρόσφατη εμπειρία έχει αποδείξει το ενδιαφέρον αυτόν ήταν απόν, υπό την έννοια ότι διακατέχονταν από αυθορμητισμό και την εξάρτηση για την προώθηση άλλων ελληνικών συμφερόντων στην Αλβανία.  
Επίσης, με αφορμή και μια παρατήρηση σχολιαστή στο προηγούμενο άρθρο μου,  επιθυμώ να παρουσιάσω ένα πλαίσιο αρχών και διεκδικήσεων μας προς το Μητροπολιτικό κέντρο, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα (έτσι πιστεύω εγώ) να αποτελούσε τον δικό μας χάρτη αιτημάτων προς Ελλάδα. Πιστεύω επίσης ότι το πιο κάτω πλαίσιο αρχών να συμβάλλει  πραχτικά στην έκκληση όλων για ενότητα. Όντος, πατριωτισμός σημαίνει ενότητα (και όχι διάσπαση που κρατούν αναμμένη και υποθάλπουν οι δικοί μας πολιτικοί για την προσωπική τους πολιτική επιβπιωση) και ενότητα σημαίνει εθνικούς στόχους και αρχές.  
Οι προτάσεις μου έχουν ως εξής:
1.      Ψήφιση ενός πακέτου νόμων από την ελληνική βουλή για την κατοχύρωση και ρύθμιση όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στο ελληνικό κράτος, ως άτομα και ως κοινότητα, στην Ελλάδα και Αλβανία. Ένα τέτοιο πακέτο νόμων και των σχετικών διατάξεων σε εφαρμογή τους, θα συμβάλλει άμεσα στην κατάργηση της γραφειοκρατίας και την αντιμετώπισή μας ισότιμα και ομοιόμορφα από όλους τους θεσμούς και ιδρύματα του ελληνικού δημοσίου.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένας ξεχωριστός νόμος από την ελληνική  Βουλή που να αφορά ειδικά την μοναδική  εθνική μειονότητα που η Ελλάδα έχει ακόμα ενεργή και δυναμική, συνέχεια των εθνικών της συνόρων.
Συνεπώς, οι Βορειοηπειρώτες, λύνουν τα προβλήματά τους με υπουργικές αποφάσεις οι οποίες αλλάζουν κατά καιρούς και βάση συγκεκριμένων πολιτικών συμφερόντων. (Γεγονός είναι ότι η πολιτογράφηση και όταν θα έχει ολοκληρωθεί δεν θα αποτελεί εγγύηση ισότιμης αντιμετώπισης στην Ελλάδα. Ενώ στην Αλβανία θα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο αντιμετώπισης  ως Ευρωπαίου πολίτη και τη διάσταση αυτή οφείλει να τη δώσει η Ελλάδα)
2.      Παραχώρηση κινήτρων για την παραμονή του  Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην Αλβανία και για την επιστροφή συμπατριωτών μας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
3.      Προστασία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στην παραβίαση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως  από την Αλβανική δικαιοσύνη, μέσω ανάπτυξης στις διπλωματικές μας αρχές ειδικών νομικών κλιμακίων.
4.      Στήριξη για την κατοχύρωση των περιουσιών μας σε όποια μορφή και αν είναι και από όπου κινδυνεύουν.
5.      Στήριξη αναβαθμισμένης παιδείας σε μητρική γλώσσα  στο Αλβανικό δημόσιο σε όλες τις βαθμίδες. Εξασφάλιση προγραμμάτων, βιβλίων, σχολικών κτιρίων, καταρτισμένου διδακτικού προσωπικού, αναβάθμιση των σχέσεων με την Ελλάδα.
6.      Εξασφάλιση για όλους τους Έλληνες βορειοηπειρώτες που πληρούν τους όρους της σύνταξης του ΟΓΑ ανεξαρτήτως χώρας διαμονής και με απλή διαδικασία.
7.      Επίσπευση και διευκόλυνση της διαδικασίας πολιτογράφησης αποφεύγοντας κάθε μεροληψία και πολιτική ή εκλογική σκοπιμότητα.
8.      Επαναφορά του καθεστώτος ασφαλιστικών βιβλιαρίων υγείας για τους Έλληνες βορειοηπειρώτες που μένουν στην Αλβανία.
9.      Εξαίρεση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από την πληρωμή κάθε είδους υπηρεσίας στις διπλωματικές μας αρχές στην Αλβανία.
10.  Ανάπτυξη προγραμμάτων για τον εντοπισμό, προστασία και προβολή του ελληνικού πολιτισμού στη Βόρειο Ήπειρο.
11.  Μετατροπή των διασυνοριακών διαβάσεων σε πύλη ανάπτυξης της των δύο τμημάτων της Ενιαίας Ηπείρου.
12.  Κοινά προγράμματα ανάπτυξης με τη γείτονα χώρα.
Αυτή είναι η άποψή μου. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να αφαιρέσει και προσθέσει δικές του απόψεις και εξειδικεύσεις  στο πλαίσιο αυτό με στόχο τη βελτίωση και την εχέγγυα.
Ωστόσο όμως , η κάθε προσπάθεια να αποτελούμε τον εκπρόσωπο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού χωρίς αρχές, αλλά με πολιτικό κομφορμισμό, οδηγεί  σε ματαιότητα και διαιώνιση της κρίσης.

Παναγιώτης Μπάρκας
Για το βορειοηπειρώτη
Αργυρόκαστρο, 01.05.2012 

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τα «καλά μας παιδιά…» αγαπητέ Πάνο δεν είναι μόνο όπως τα νομίζεις, τα περιγράφεις και προσπαθείς να μας πείσεις, ακόμα και τον εαυτό σου, ότι έτσι θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την υποψηφιότητά τους. Δεν είναι ακριβώς «Νέοι άνθρωποι, προκομμένοι, άφθαρτοι, οι οποίοι εντελώς αθόρυβα και χωρίς φανφάρες πέτυχαν πανεπιστήμια, τίτλους, έχουν τις δουλειές τους και ανέβηκαν στο σκαλί αυτό χωρίς τυμπανοκρουσίες περί υπέρμαχου εθνικού έργου. Αποτέλεσμα, δε μπορεί κάποιος να τα κατηγορήσει για κάτι». Μάλλον έτσι δείχνουν, σε πρώτη ανάγνωση. Κατά βάθος όμως είναι κάποια ανθρωπάκια που περίμεναν στη γωνία. Όχι, όμως, για να προσφέρουν στην πατρίδα τους, αλλά εκμεταλλευόμενοι την ορολογία αυτή για να αναρριχηθούν πρώτον και για ίδιον όφελος και κατά δεύτερο για να αναπτύξουν τι άλλο από την αριστερές, διεθνιστικές, ιδέες τους που φαίνονται κοσμοπολίτικες αλλά στο βάθος δεν είναι παρά ανελλήνιστες για τη Βόρειο Ήπειρο, στο όνομα της οποίας θέλουν να πολιτευτούν στην Ελλάδα.
Την επιβεβαίωση των όσο ισχυρίζομαι την έχεις με τα παρακάτω παραδείγματα που βγάζουν μάτι:

1. Δεν μπορεί κανένας Αναγνώστης να κοροϊδεύει με την νοημοσύνη των απλών και αθώων Βορειοηπειρωτών (εκείνος φαίνεται από την δική του οπτική ματιά, μας θεωρεί όλους κουτούς), πλασάροντας στο διαδίκτυο μια μονταρισμένη φωτογραφία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ποιον θέλει να πιάσει βλάκα ο «νέος, προκομμένος, άφθαρτος αυτός άνθρωπος»; Αυτή είναι η ειλικρίνεια που τον διακρίνει απέναντι του πολυβασανισμένου λαού του; Ποιον θέλει να πιάσει κορόιδο αυτός ο νέος όταν κρύβει ακόμα και τις σπουδές του. Τελείωσε ένα ΤΕΙ και είναι υπομηχανικός που δεν έχει δικαίωμα να κτίζει πολυκατοικίες άνω των τριών ορόφων. Τι τον σπρώχνει να πλασάρεται στον κόσμο μας ως Πολιτικός Μηχανικός; Με τέτοιες δολιότητες αλβανικού τύπου ζητάει, να εκπροσωπήσει εκείνος το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, τον οποίο μέχρι χθες τον αγνοούσε; Είκοσι χρόνια τώρα που όλοι οι συνομήλικοί του, νέοι Βορειοηπειρώτες σπούδαζαν αλλά και αγωνίζονταν με τον τρόπο τους για την πατρίδα τους. Πως μπορούμε να χαρακτηρίζομε σήμερα το έργο τους ως κούφιες τυμπανοκρουσίες, ενώ τον άγνωστο Αναγνώστη ως παράδειγμα προς μίμηση; Ή μήπως για να παράγεις «υπέρμαχο εθνικό έργο» πρέπει να είσαι στον κόσμο σου και στο καβούκι σου. Πως μπορείς να μπαίνεις «από το παραθύρι» σε θέματα που μέχρι χθες τα σνόμπαρες και δεν σε ενδιέφεραν καθόλου. Ποιοι είναι τότε οι στόχοι σου οι εθνικοί και που διαφέρει η αδιαφορία σου για τον κόσμο σου και την πατρίδα σου από τη θέση του κάθε αλβανού εθνικιστή που θέλει να θάψει μια κι έξω τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» και όλα τα παράγωγά του; Η απάντηση, ασφαλώς, είναι πουθενά και το κακό, απ’ ότι φαίνεται, είναι ότι η σιωπή και η 20χρονη αδιαφορία σ’ ένα θέμα εθνικό σαν το δικό μας «σκοτώνει». Κι αυτό εσύ το ξέρεις καλύτερα απ’ όλους τους άλλους.

2. Ας αναφερθούμε και πάλι για το ζήλο των υποψηφίων ως προς την επίλυση των προβλημάτων που χρόνια τώρα ταλανίζουν την πατρίδα μας. Φίλος μου, καθηγητής πανεπιστημίου, πάνω σε συζήτηση μου κατηγόρησε συλλήβδην το φοιτητικό κόσμο μας ότι «δεν είναι και τόσο πατριώτες και ότι κρύβουν ακόμα και την καταγωγή τους» Δεν είχε άδικο για το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον ως άνω αναφερόμενο Αναγνώστη.

3. Φαντάσου, τι πατριωτισμός και έγνοια για το τόπο μας θα διαπερνάει το «κοινοβουλευτικό έργο», (τρόπος του λέγειν) της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ Μηλίτσα Γιώτη, όταν πριν χρόνια για διπλωματική εργασία της στη Νομική Σχολή, επέλεξε ως θέμα τις μειονότητες στην πρώην ΕΣΣΔ. Κι αυτό σε μια στιγμή που η μειονότητα στην οποία ανήκει η ίδια είχε πολλά περισσότερα προβ-λήματα από εκείνες της πρώην ΕΣΣΔ. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε το γιατί επέλεξε θέμα που δεν άπτονταν της κοινωνίας την οποία σήμερα θέλει να εκπροσωπήσει. Πολύ περισσότερο το φαντάζονται αυτό όσοι, ασφαλώς, γνωρίζουν τις καταβολές των υποψηφίων αυτών.

Ανώνυμος είπε...

4. Όλα αυτά, αγαπητέ Πάνο δεν είναι καθόλου αθώα. Είναι όλα εκ του πονηρού; Μπορεί τα ελλαδικά κόμματα να μην τα καταλαβαίνουν και να μην τους δίνουν σημασία, αλλά για την κοινωνία μας αυτά είναι δολιότητες που δεν δίνουν στους επίδοξους μνηστήρες της ελλαδικής εξουσίας, κανένα ηθικό δικαίωμα να απευθύνονται στο εκλογικό σώμα ως «Βορειοηπειρώτες». Τέλος ας μην το μακραίνομε πολύ διότι θα μας κατηγορήσουν για μακροσκελή άρθρα κάποιοι ανεπίδεκτοι μορφώσεως και αγράμματοι….Γοραντζινοί.

5. Όσο για τον άλλο επίδοξο υποψήφιο ας μην πολυλογούμε. Τι το ήθελε το αξίωμα; Θα θέσει τους συναδέλφους του στη Βουλή ενώπιον ευθυνών; Με πόσες τάξεις σχολείο; Ας τον ρωτήσει κάποιος. Δεν νομίζω πως σήμερα είναι ο καιρός τον σίδερων. Ούτε καιρός εκείνων που πετάνε ξωπίσω την σημαία της πατρίδας τους, που σίγουρα έβλεπε πως την πατήσανε, τη στιγμή εκείνη, χιλιάδες άλλοι χαζοχαρούμενοι …Ελλαδίτες.

6. Πριν όμως κλείσω το σχόλιό μου, αγαπητές Πάνο, θα σου επισημάνω και κάτι άλλο που ίσως δεν το αντιλήφθηκες: Αυτή τη φορά τα ελλαδικά κόμματα έδειξαν καθαρά πως δεν ενδιαφέρονται να επιλέξουν υποψήφιους με βορειοηπειρωτικές περγαμηνές και ακάθεκτους αγώνες για το Βορειοηπειρωτικό. Επέλεξαν άγνωστα από τα …καλά μας τα παιδιά, όπως λες και μόνος σου τα οποία ξέρουν μόνο να γλείφονται στο ελλαδικό κατεστημένο για ίδιον όφελος και όχι να αγωνίζονται για τον τόπο τους. Κι αυτό διότι οι αγωνιστές όχι μόνο θα τους άρπαζαν την ψήφο, αλλά θα την έδιναν και «μονοκούκι». Αυτό όμως δεν συμφέρει σε κανένα Ελλαδίτη υποψήφιο και κανενός κόμματος. Φαντάσου αν θα ήταν κάποιος υποψήφιος στη ΝΔ με άποψη για το Βορειοηπειρωτικό. Τι ψήφους θα έπαιρνε τότε ο αγιάσογλου, ο κωστόπουλος, ο παυλόπουλος και ο «ιτσιουτίποτες» για τη Βόρειο Ήπειρο, ή ο φαϊλος με τον άδωνι. Τουλάχιστον έτσι με τον, αριστερών καταβολών, Αναγνώστη βρήκαν ένα βορειοηπειρωτικό πάνελ 150-200 ατόμων ελέω του δεξιού πενθερού του άγνωστου Αναγνώστη. Είχαν μαζί τουλάχιστον και τον Κίστο Καϊση και το Σωκράτη Σπύρο. Την παράσταση βέβαια έκλεψε ο Ηρώδης ο δεξιοαριστερομπουρδοπαρλαπίπας ισκαριώτης. Ααα! μη ξεχάσομε ήταν εκεί κι ο αγγελάκας που γνωρίζει τη Βόρειο Ήπειρο μόνο από καραθαναίους επειδή έχει φαρμακευτικές επιχειρήσεις μαζί τους στα Τίρανα. Αυτόν σίγουρα να τον ψοφίσετε διότι ενδιαφέρεται σίγουρα για την πατρίδα μας. Και μη ξεχνάτε! Όπου δείτε Lekur-έντζο: πυροβολήστε στο ψαχνό αυτή την κόκκινη αλεπού.

Αυτά Πάνο μου! Και μην φοβάσαι για τα μακροσκελή αρθρογραφία σου. Όσοι ξέρουν γράμματα, τα διαβάζουν. Οι αγράμματοι Γοραντζινοί ας τα λένε λακωνικά στα καφενεία μεταξύ τύρου και τσίπουρου. Και πρόσεχε, μην είσαι τόσο αθώος με τα …καλά μας τα παιδιά!; Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που την πατήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μακροσκελή σχολιαστή. Ο Μπάρκας στα δύο του δημοσιεύματα λέει ακριβώς αυτά που εσύ υπογραμμίζεις. Δεν διαφωνώ, ότι στην προκειμένη περίπτωση ο Μπάρκας άλλαξε στυλ. Πάει να χρησιμοποιήσει μια διπλωματική γλώσσα για να μιλήσει σκληρά και φαίνεται ότι επειδή δεν τα είπε όλα στο πρώτο του άρθρο ήρθε και με δεύτερο. Έρχεσαι τώρα και εσύ από πάνω για να χρησιμοποιήσεις τη σκληρή γλώσσα του Μπάρκα για να τα κάνεις άνω κάτω όλα.

βορειοηπειρωτης - Κως είπε...

Ενα σχολιο.
Ολοι ξερουμε οτι το 1985 το ΠΑΣΟΚ διεγραψε απο το αγαλμα του Ευαγγελου Ζαππα την επιγραφη " ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΠΠΑΣ ΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ" , αφησε μονο το ΥΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΠΠΑΣ και εσβησε το ΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. Μπορει καποιος να διακρινει ακομα και σημερα τα ιχνη των σβημενων γραμματων. Τι εγινε, ντρεπονται για του βορειοηπειρωτες ; Μπορουν οι υποψηφιοι του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αν θα επιμεληθουν του θεματος;

Ανώνυμος είπε...

Οι επικριτές του Μπάρκα ζητούσαν συνεχώς να προτείνει λύσεις. Τώρα αυτός είναι ξανά συγκεκριμένος. Αλλά κανείς δεν τοποθετείται. Απεναντίας προσπαθούμε να εξοστρακίσουμε τη συζήτηση στην ποιότητα των υποψηφίων μας. Εντάξει. Από το πουθενά βγήκαν και δεν μπορούν αν μας εκπροσωπήσουν. Τα κονέ τους έκαναν όλον αυτόν τον καιρό και μόλις ήρθε η ευκαιρία τα πολιτικά κόμματα τους έβαλαν μπροστά με άλλοθι "είναι νέοι, θα έχουν την ταυτότητα του άφθαρτου και δεν θα μας βγάλουν προβλήματα". Αυτή είναι η λογική των κομμάτων στην Αθήνα. Εμείς ξανά θα βρίσουμε ο ένας τον άλλον;! Θα μας γελάσει και η κουτσή Μαρία (όχι η υποψήφια Μιλίτσα)

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωτος μακροσκελης σχολιαστης λεει πραγματικες αληθειες και μπραβο του.
Ομως κατι μου λεει οτι ειναι απο τον tομεα της ΝΔ και βγαζει πονο και παραπονο για διαφορα παιχνιδια που παιχτηκαν οσον αφορα τον υποψηφιο. Με τον Λυκουρεντζο γιατι φαγωθηκε? Μηπως αυτος με τον Καραθανο επελεξαν Αναγνωστη, και αφησαν απε΄ξω τον δικο τους?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπάρκα διάβασα τις θέσεις σας και επί των πλυστών συμφωνώ με αυτές
Κάνω αυτήν την παρέμβαση να σας ρωτήσω εσάς και πολλούς άλλος πατριώτες μας
Που ασχολείστε με τα κοινά
Εσείς δε μετέχετε σε διαβουλεύσεις σε τραπεζώματα σε χώρους και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση γιατί δε θέτετε αυτά τα προβλήματα η πληθώρα των οποίων λύνετε πριν ακόμη εμφανιστούν
Στις ελληνικές αρχές δεν τα διεκδικείτε αυτά ;
Η στις αλβανικές ;
Σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία με όπιο κομματικό συνδυασμό και αν είναι
Και ελπίζω ότι ι αντίδραση σας αυτή να μην είναι κακοπροαίρετη από φόβο μη χάσετε το προνόμιο του διαβουλευτεί στο θέμα της Βορείου Ηπείρου
Υπ. Να σε ακούσω να αναφέρεσαι και για το Πωγωνι

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη μου έχεις μπερδευτεί λίγο, πλαίσιο δράσης και αιτημάτων έχουν τα κόμματα , οι υποψήφιοι απλλα πασχίζουν στην παρούσα να ακουστούν μέσα στα κόμματα .....

Βορειοηπειρώτης είπε...

2.25, ο τίτλος είναι δικός μας

Ανώνυμος είπε...

2.25. Apo ti stigmi poy katevainoun ypochfioi logo toy oti einai voreiohpeirvtes ua pr;epei na ;ehoun kai mesa sta kommata ena sqedhjo dhrashs kai aithmata/ Mi mperdheveste. Deite oti ta kalla maw paidia dhen gnvrizoun tipote ap;o th Voreiohpeiro kai arpajan thn eykair;ia na epofelithoun i na bgoyn sto gyali.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε 11.44.Εμενα σαν απλος β.ηπειρωτης,με ενδιαφερει οτι βγαινει καποιος και τα λεει ακριβως οπως ειναι τα πραγματα.Τωρα,αν ειναι του τομεα της ΝΔ δεν με απασχολει.Εγω ξερω να πω οτι απο το 94 και μετα,η αρμοδια επιτροπη της ελληνικης βουλης,για θεματα εξωτερικου,εχει ασχοληθει με θεματα,οπως του Κοσοβου,του Αυγανισταν,του Ιραν,Ιρακ,Σομαλια,με τη βροχη στη ΜΠοτσουανα και οτι μπορεις να φανταστεις.Για το Β.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ,ποτε δεν ασχοληθηκαν.Γιατι να μην συμφωνησω σε ολα με τον 4.55,ο οποιος πρεπει να τα λεει πιο πολυ,μπας και βγαλουν τις παρωπιδες οι β.ηπειρωτες.Και εγω,θεωρω οτι οι υποψηφιοτητες,των Αναγνωστη στη ΝΔ,Π.Δημα και Μ.Γιωτη στο πασοκ,κρυβουν κατι.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Είναι σίγουρο ότι "οι υποψήφιοι" διαβάζουν αυτά που γράφονται εδώ. Γιατί όμως δεν παίρνουν θέση;! Όχι απλώς στα σχόλια, που και αυτό είναι πολύ σωστό, αλλά στους προβληματισμούς που βάζει ο Μπάρκας.
Περιμένουν από κάποιον εντολή! Ξεφεύγουν των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων στο εκάστοτε κόμμα.
Άρα έχουν δίκιο εκείνοι που φωνάζουν και λένε ότι δεν είναι απλώς μαριονέτες, αλλά και πολύ επικίνδυνοι Γιατί; βγαίνουν ως νέα πρόσωπα "αυθαρτα" που κακώς τα βάφτισε έτσι ο Μπάρκας, βγαίνουν ως εκπρόσωποι της Βορείου Ηπείρου και όχι μόνο δεν ξέρουν τίποτε για την πατρίδα τους, αλλά εξυπηρετούν και τους στόχους αποσιώπησης του εθνικού μας ζητήματος από τα ελληνικά κόμματα.
Εγώ τους προκαλώ να τοποθετηθούν. Αν δεν το κάνουν τότε θα βγω και θα καλέσω παντού τους Έλληνες βορειοηπειρώτες να μη δώσουν ούτε σταυρό./
Ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

Μη μιλάς για μανιτάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή. Το πολύ να τους θυμάται κανείς ως την επόμενη Κυριακή.

Ανώνυμος είπε...

Αθωε,πανω σε τι να τοποθετηθουν?Μπορουν?Θα ηθελα να σχολιασω πρωτα,το γεγονος οτι μου ηρθαν καπια μηνυματα απο την υποψ του πασοκ,την κ.Γιωτη,που με καλει να την ψυφησω.Καπιοι τη δουλευουν,ειναι σιγουρο.Εγω ειμαι γνωστος στην πιατσα πιο πολυ θα ελεγα αντιπασοκτζης,παρα δεξιος[ειμαι δεξιοσ και τωρα με τον Σαμαρα,ειμαι 2 φορες,γιατι απλα δεν ξεχνω]οποτε δεν μπορω να καταλαβω ποιος της εδωσε το τηλ μου..Ειμαι απ'αυτους που πιστευω οτι εστω μια ψυφο β.ηπειρωτων στο πασοκ,ειναι προσβολη για ολους μας.Ειμαστε 2 φορες βιασμενοι απο το πασοκ.Και ως ελληνες,και ακομα πιο πολυ ως β.ηπειρωτες.Θεωρω βλακεια,να υπαρχει ακομα δικος μας ανθρωπος,να ειναι υποψ με το πασοκ.τον βιαστη των ονειρων μας,της ιστοριας μας,της ιδιας της ζωης μας.Να τοποθετηθει και να μου πει τι,οτι ο Πανγκαλος δεν θα με ξαναπει αλβανο και πιθυκο,οτι ο Μπιστης δεν θα κατηγορει εμας,οτι το πασοκ δεν θα ξανακατηγορησει τον προξενο Κορυτσας γιατι μιλησε για Β.ΗΠΕΙΡΟ,γιατι η Νταλαρα μας στελνει μυνηματα στ'αλβανικα.Να μου πει τι δηλαδη,οτι θα αλαξει τα πραγματα η κ.Γιωτη.ΟΧΙ.Δεν περημενω τιποτα απο την παραταξη που διαλεξες κ.Γιωτη.Η ελπιδα μου λεγετε ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Aθώε συμφωνώ μαζί σου όπως και εν΄μέρη με τον 21.20. 04.05. Περισσότερο όμως συμφων΄΄ω με το Μπάρκα που λέει. "Προκύπτει ότι στη δική τους καριέρα -των υποψηφίων- κατέχει μικρό ποσοστό η αφοσίωση για τη γνώση της ιδιαίτερης Πατρίδας, ....
Είμαι βέβαιος ότι αν ήταν διαφορετικά δεν θα εξαντλούνταν οι ομιλίες τους στην κρίση της μητέρας Πατρίδας, όταν η ιδιαίτερη Πατρίδα τους βιώνει την ιστορική κρίση που απειλεί με αφανισμό.
Λοιπόν αυτοί οι υποψήφιοι είναι καθαρά πιόνια στα χέρια των ελ. κομμάτων. Τουλάχιστον να έπερναν την γνώμη ενός φορέα. Τίποτε. Απλώς μια επιβεβαίωση ότι μας έχουν γραμμένους όλοι κανονικά

Ανώνυμος είπε...

Αύριο πάνε όλοι στα σπίτια τους για να δείξουν ότι πριν να είναι βορειοηπειρώτες αγωνιστές είναι κάτοικοι εν΄Ελάδι "βιοπαλαιστές".
Θα ξεχαστούν απ όλους μασ και θα μας ξεχάσουν όλους μας. Τίποτε! Κάτι ήταν , κάτι το έφαγε και μείναμε καρακαλαμιά.
Οι σχέσεις με το εκάστοτε κόμμα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό σταυρών που θα συγκεντρώσουν.
Κανένας πολιτικός και κανένα κόμμα δεν μας έχει στο ρεφενέ.
Είμαστε αξιοθρήνητοι

Δημοσίευση σχολίου