Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Το Σοσιαλιστικό βλέπει MEGA

Α. Ζαρμπαλάς, Θ. Κόρδας, Χρ. Κίτσος,  
Merkuri (πρ. ΣΚ Αγ. Σαράντα), Σπ. Γιώργης
  • Ποια τα μηνύματα της συνάντησης  Ράμα – Κίτσιου  
  • Σήμερα τα χρίσματα του ΓΣ της Ομόνοιας των υποψηφίων του ΚΕΑΔ  
    Στο περιθώριο  της επίσκεψης του στους Αγίους Σαράντα, ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης Edi Rama, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νέου ελληνικού κόμματος Χρ. Κίτσο.  Άνθρωποι του MEGA, λένε ότι η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική χωρίς να υπάρχει κάποια ατζέντα αλλά μια συνάντηση  δύο αρχηγών κομμάτων, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, μόνο εθιμοτυπική δεν μπορείς να την πεις. Η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων είναι σχεδόν αδύνατη όμως στην πολιτική, και ειδικά στο χώρο μας, η πολιτική ξεπερνάει τα λογικά όρια και όλα είναι πιθανά.
    Ο Λούτσης και ο Κίτσος δεν είχαν κανένα λόγο να μη δεχτούν την πρόσκληση του Ράμα καθώς αισθάνονται απομονωμένοι όχι μόνο από τα κόμματα της Ελλάδος αλλά και από το Δημοκρατικό Αλβανίας που υποτίθεται ότι είναι το δεξί τους χέρι καθώς η επικοινωνία με το κυβερνόν κόμμα και το Berisha περνάει μέσο Ξέρρα και Μπάρκα. Ένα από τα πιθανά αιτήματα του MEGA θα μπορούσε να ήταν να μη δώσει λευκό χαρτί στο ΚΕΑΔ, έναντι της στήριξης που μπορεί να του παρέχουν στο Δήμο των Αγίων Σαράντα, πόσο μάλλον αν υποψήφιος θα είναι ο Στεφάν Τσίπα που τυχαίνει να είναι και κουμπάρος του Χρ. Κίτσιου.
    Από την άλλη, το Σοσιαλιστικό, θέλει με αυτήν την κίνηση να πιέσει την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ ώστε να μην είναι και πολύ απαιτητικοί στη συνεργασία. Νονός αυτής της συνάντησης μπορεί να είναι ο Τσίπας (για το λόγο που προαναφέραμε) ή ο Ελληνικής καταγωγής Γραμματέας της Νομαρχιακής του Σοσιαλιστικού Θωμάς Κόρδας που έχει αγαθές σχέσεις με τους Κίτσο, Λούτση και Βασίλη που συμμετείχαν στη συνάντηση με το Ράμα.
    Οι «σοσιαλιστές» της μειονότητας, που η ιδεολογική τους συνείδηση  υπερτερεί αυτής της εθνικής, είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η Ομόνοια προχωράει στην μονομερή ανάδειξη υποψηφίων για τις Ελληνικές Επαρχίες και κάνουν πίεση στα κεντρικά του κόμματος ώστε να αποτελούν μέρος στις διαπραγματεύσεις συνεργασίας με το ΚΕΑΔ.
    Σήμερα το μεσημέρι το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας πρόκειται να δώσει το χρίσμα των υποψηφίων του ΚΕΑΔ και περιμένουμε με ενδιαφέρον αν το τοπίο θα ξεκαθαριστεί ή θα συσκοτιστεί ακόμα ποιο πολύ…  

    10 comments:

    Ανώνυμος είπε...

    τους αλλους τους ξερουμε, αυτος ο Σπ. Γιωργης τι είναι γιατι πρώτη φορα τον βλέπω ή είναι απο τη shoqeria civile;

    Ανώνυμος είπε...

    an eine alithia afta pu grafonte ke psithirizonte ke allo toso aftes i sinergasies an ine alithines ja mena ke i men ke i dhen ine anaksiopisti mehri ke pr......

    Ανώνυμος είπε...

    Αυτοι ειναι χειροτεροι ρε,το Ντουλε κατηγορουμε για τις συνεργασιες με τα αλβανικα κομματα αλλα τουλαχιστον ξερουμε οτι συνεργαζεται με ενα καθε φορα,αυτοι συνεργαζονται με ολους?
    Μας εψησαν οτι ειναι ο "δεξιος πολος" της μειονοτητας (δεξιος απ'οτι φενεται για τον Μπερισα) και ας ειναι ολοι πρωην κουταβια του χοτζα και κανουν μια απ'τα ιδια με ενα επιπλεον επιβαρυντικο,οτι δεν ειναι καθαροι ακομα οι σκοποι τους.Αν ηταν καθαροι δεν θα εκαναν κινησεις διασπασμου αλλα θα διεκδικουσαν μεσα απο την ΟΜΟΝΟΙΑ την καθαρση της και του ΚΕΑΔ.Οποιος πει για καθεστος Ντουλε κτλ τοτε ειναι απλα χεστης,εχει μαθει να τα τρωει ετοιμα στη ζωη του χωρις να αγωνιζεται για τιποτα και χωρις να διεκδικει και να πολεμαει για τα πιστευω του.Αντι να πολεμησουν για την καθαρση και μια καλυτερη ΟΜΟΝΟΙΑ,για ενα καλυτερο αυριο επελεξαν να διαλυσουν την ηδη διχασμενη απο τους Ταβο,Ξερρα,Μπαρκα μειονοτητα.
    Δεν ειμαι ουτε δικηγορος του Ντουλε ουτε προκειτε να γινω ποτε,ισα ισα που εχω πολυ κακη αποψη γι'αυτον,οχι μετα τις βουλευτικες και τη συνεργασια αλλα εδω και πολλα χρονια που αυτα τα κουταβια που ειναι απεναντι του τωρα τοτε προσπαθουσαν να μου αλλαξουν αποψη.Ομως εχει δυο συν απεναντι σε ολους τους υπολοιπους,ειναι πολιτικος (ευκολη σαν λεξη,δυσκολο σαν επαγγελμα) και δεν ειναι χερι αλβανων,ελεγχεται απο το εθνικο κεντρο.
    Κυριοι του mega δεν σας πιστεψαμε ποτε πως ησασταν απεναντι για ιδεολογικους λογους αλλα τουλαχιστον ολοι οι Ελληνες ελπιζουμε να μην ειστε απεναντι στον ελληνισμο.
    ΥΓ=Το κακο ειναι οτι πλεον η ψηφος των βορειοηπειρωτων δεν ειναι ψηφος εμπιστοσυνης και ελληνισμου αλλα ψηφος διαμαρτυριας και φερουν ολοι ευθυνη γι'αυτο.Εγω πχ καποτε ψηφιζα ΚΕΑΔ γιατι θεωρουσα πως θα κανει κατι καλο για τον ελληνισμο απεναντι στους αλβανους,τωρα θα ψηφισω ΚΕΑΔ γιατι πρωτο δεν μπορω να ψηφισω αλβανικο κομμα,το θεωρω εσχατη προδοσια και δευτερον γιατι δεν εχω εμπιστοσυνη στους κυριους του mega,δεν τους θεωρω καθαρους και στην τελικη μπροστα στον γκαβο προτιμω τον μονοφθαλμο.

    Ανώνυμος είπε...

    “Βορειοηπειρώτη” γεια σου,

    καταρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη συνολική προσπάθεια στο blog (ασχέτως εάν δεν συμφωνούμε σε όλα) και εύχομαι να συνεχιστεί η προσπάθεια και να βελτιωθεί περαιτέρω, διότι η προσπάθεια είναι αξιέπαινη.
    Για αυτό το λόγο και έχοντας υπόψη τη σοβαρότητα και την ποιότητα του site θεωρώ ότι είναι άδικο (για σας) να γίνονται “παιδικά” ορθογραφικά λάθη όπως “…μέσο Ξέρρα και Μπάρκα…”.
    (το σωστό είναι μέσω…, αν και χαριτολογώντας θα έλεγα κατά μια άλλη έννοια Ξέρρας και Μπάρκας όντως είναι “μέσα” του “PD”)

    ΣΙΤΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ

    ΚΑΡΑΒΑΣ είπε...

    Συνεργασία του MEGA, του ενός και μοναδικού, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Κόμματος, του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ, Κόμματος!!! με το Σ.Κ. Αλβανίας????????!!!! Μπα! μην το πιστεύετε. Σίγουρα είναι ένα "κόλπο" του Ντούλε, για να δυσφημίσει του "ελληνικό" κόμμα. Μην ακούτε τις Σειρήνες MEGA-λοι.... αφού την έχει διακηρύξει την ανεξαρτητο-αυτονομία και ο Ζήσος και ο Κίτσιος... ανεξάρτητοι...! (άλλο που απο την μία γλύφονται στο PD και από την άλλη στο PS)
    ή μήπως ... "πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις..."!

    Ανώνυμος είπε...

    Koita na deis pos ormisan oloi oi eksypnoi pano sto MEGA !!!
    1- To MEGA magkes einai aytonomo stis ekloges,to dilose eks arxis kai to eprakse.
    2- To KEAD asxolithike kai asxoleite akoma me matrapazilikia.
    3- O Rama zitise synantisi me to MEGA kai oxi to antistrofo.
    Kaneis den syzitise gia synergasies,i synantisi itan ethimotypiki,eksigithike o Rama pos i kontra tou MEGA den einai me to PS i to PD,einai me allo alvaniko Komma to PBDNJ,ok ???
    Pou kollaei loipon i laspi pou prospatheite na riksete??

    Ανώνυμος είπε...

    eseis eiste teleiomenoi................
    mega to komma tou berisha

    Ανώνυμος είπε...

    sygnwmh mipws h epikefalida einai anapwda???????

    Ανώνυμος είπε...

    pros 10:28
    file apo oti fenete to kead exi teliosi tis dikes tu dulies ke asxolite me ton alonon tora

    Ανώνυμος είπε...

    Re karagiozides to PBDNJ kai o DULE exoun 2 xronia pou pazarevoun tis tyxes tis B.HPEIROU me to Rama,gia xatiri tou Rama o Dule ekane ekklisi stous Boreioipirotes na pane na skotothoun sta Tirana stis 21 Genari,pos sas pirakse pou to MEGA,eno mpike aneksartito stis ekloges,ekane mia synantisi me to Rama,tin opoia o Rama zitise...
    o kosmos den troei allo koutoxorto...

    Δημοσίευση σχολίου