Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τι είναι τελικά το κόμμα «MEGA» στην Αλβανία;


Διευκρίνηση του defence-point μετά το σάλο του πρώτου δημοσιεύματος
Είναι γνήσιοι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας, είναι αποστάτες; Τι είναι τελικά το κόμμα «MEGA» κυβερνητικός εταίρος του Μπερίσα μαζί με κόμματα των «Τσάμηδων»;
Οι περισσότεροι από τους 35-40 υπογράφοντες την ίδρυση του νέου κόμματος προερχόντουσαν από το Γενικό Συμβούλιο του κόμματος «Ομόνοια» οι οποίοι με τον τρόπο αυτό επισημοποιούσαν τη διαφωνία τους με τις απόψεις του προέδρου Βασίλη Μπολάνο. Ανάμεσά τους εκλεγμένοι σε τοπικά πόστα αξιωματούχοι σε επαρχίες με ελληνικό πληθυσμό (Αυλώνα, Αργυρόκαστρο), ενώ συμμετείχαν και Έλληνες μειονοτικοί επιχειρηματίες.


Επισήμως, η επιδίωξη ήταν η ίδρυση κόμματος εθνικού χαρακτήρα, κάτι που επιτρέπει η αλβανική νομοθεσία για τα πολιτικά κόμματα. Με την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης, δήλωσε ο Μπάρκας, σημειώθηκε μια σημαντική επιτυχία για όλους, να σπάσει το μονοπώλιο εκπροσώπησης της Ελληνικής Μειονότητας από το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη που θεωρεί το συγκεκριμένο κόμμα ως αποστάτες (και με κεφαλαία γράμματα όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε) και το «μακρύ χέρι» του Σάλι Μπερίσα στην προσπάθειά του να ελέγξει την ελληνική μειονότητα.

Όπως υπογραμμίζουν, στον κυβερνητικό συνασπισμό μετέχουν και πολιτικά κόμματα τα οποία προωθούν τις επιδιώξεις των «Τσάμηδων» τα οποία είτε σχετίζονται απευθείας με αυτούς, είτε υιοθετούν απολύτως τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους.

Άλλες πηγές παραπέμπουν στην «ψυχοπαθητική» πολιτική του εθνικού κέντρου, της Ελλάδας, στο παρελθόν, όπου η Νέα Δημοκρατία υποστήριζε τον Μπερίσα και το ΠΑΣΟΚ τον Φάτος Νάνο, με βάση δηλαδή τους ιδεολογικούς προσανατολισμούς των κομμάτων στην Ελλάδα, επιλέγονταν και οι συμμαχίες στην Αλβανία.

Άπαντες θυμούνται τα δημοσιεύματα για τη χρηματοδότηση του κόμματος του Μπερίσα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ και η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, εξακολουθεί και διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον Αλβανό πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στο εσωτερικό της μειονότητας είναι εντελώς απαράδεκτη και η στάση όλων των πλευρών να συγκρούονται για τα οφίτσια οδηγεί νομοτελειακά στο να χάσει η Ελλάδα τα χίλια δίκια που έχει στο ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και στην προσπάθεια να κατοχυρωθούν τα στοιχειώδη δικαιώματα του Ελληνισμού που ζει στην Αλβανία. Εξίσου απαράδεκτοι είναι άπαντες στην Ελλάδα, όπου αντί να επιχειρήσουν διακομματικά να επιβάλλουν στους συμπατριώτες μας να ομονοήσουν, παίζει ο καθένας το πολιτικό του παιχνίδι.

Να δούμε τι ακριβώς θα πουν όλοι όσοι σήμερα ασχολούνται με τα μικροκομματικά τους παιχνιδάκια, στην Αλβανία ή την Ελλάδα, όταν και εάν κάποια στιγμή εμφανιστεί κάποια οργάνωση, τύπου UCK να τρομοκρατεί την Ήπειρο. Κι ένα κουίζ: Πόσες κρύπτες οπλισμού έχουν βρει οι ελληνικές αρχές ασφαλείας και πόσες έχουν ανακοινωθεί;

Και προειδοποιούμε, ότι ουδείς επιθυμεί να έρθουν στο φως της δημοσιότητας οι εκθέσεις των αρμοδίων ελληνικών υπηρεσιών για την κατάσταση διαχρονικά, καθώς επίσης και για καθέναν από τους εμπλεκόμενους σε μικροπολιτικά παιχνίδια, τα μέσα και τις ανίερες συμμαχίες που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν ΟΧΙ τα συμφέροντα του Ελληνισμού και της μειονότητας, αλλά τα στενά προσωπικά διαφόρων. Ο ψόγος δεν μπορεί παρά να συμπαρασύρει και πολιτικάντηδες των Αθηνών, οι οποίοι παρασέρνουν και κόμματα τα οποία βουτηγμένα στα πολιτικά τους αδιέξοδα νομίζουν ότι διαθέτουν πολιτική...

Παραπέμπουμε τέλος και σε ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Δερόπολη» όπου η εικόνα που παρουσιάζεται για το κόμμα «MEGA» είναι πολύ διαφορετική από αυτή που οι ιδρυτές του προβάλλουν. Δεν το υιοθετούμε το δημοσίευμα, αλλά και δεν το απαξιώνουμε:

«Ανάστατος είναι ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου από την παρουσία Ηπειρώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσουμάνη χθες στους Αγίους Σαράντα, στην εκδήλωση όπου εορτάστηκαν τα πρώτα γενέθλια του MEGA. Του ανθελληνικού «μειονοτικού» κόμματος που συνεργαζόμενο με τους Τσάμηδες και τον Σαλί Μπερίσα, συμμετέχει σήμερα στην αλβανική κυβέρνηση και επιχειρεί να διασπάσει την ελληνική μειονότητα και να ξηλώσει από τις πατρογονικές εστίες τον ελληνισμό της περιοχής. Να σημειώσουμε, ότι πέρα από τον πρεβεζιάνο βουλευτή, κανείς άλλος Ηπειρώτης πολιτικός ή αυτοδιοικητικός παράγοντας δεν έδωσε το παρόν. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ακόμη και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης που συνδέεται στενά με τον υπουργό του MEGA Σπύρο Ξέρα, προτίμησε να μην παρευρεθεί. Ας πει κάποιος στο γαλάζιο βουλευτή Πρέβεζας, ότι κρίσιμα και ευαίσθητα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για… ψηφοθηρία.»

Υ.Γ. Ασφαλώς και δεν είναι «κόμμα Τσάμηδων» το MEGA όπως εκ παραδρομής γράφτηκε από τον συντάκτη. Η κατηγορία που απευθύνεται αφορά στη συνεργασία με κόμματα που... περιθάλπουν και προωθούν τις αναθεωρητικές επιδιώξεις των «Τσάμηδων», τις οποίες τόσο πολύ εξυπηρετεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός με τις απαράδεκτες διαιρέσεις του. Το «defencepoint.gr» δεν πρόκειται να μπει στα μικροπολιτικά παιχνιδάκια και στις σκοπιμότητες του οποιουδήποτε όταν αντιμετωπίζει ένα εθνικό θέμα. Όταν όμως αποφασίσει να «χτυπήσει», είτε από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο είτε από το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ» η αίσθηση που θα προκληθεί θα είναι τεράστια. Προς το παρόν μένουμε να ελπίζουμε ότι άπαντες θα σκεφτούν το καλό του Ελληνισμού και της πατρίδας, βάζοντας κατά μέρος προσωπικά φέουδα και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεννοηθούν. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε. Αυτά.

11 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

are foukarades exete xasei ton ypno mo foulides o foulides xanete edafos more koproskyla.ax re patiwtes tis dekaras..telika opios den stirizei ton zafirati pou esvine tsigara sta metopa ton pediwn mas ton orfea ............. ton evaggelo pou giortaze xtes pou alazei synaspismous me vasi posa spitia kai adies gia poloikatikies pernei ap ton ntavatzi ramma kai idietera agapitos stin mionotoita mas agapaei para poli .opios den stirizei ton irwdi ton mega polemisti tis patridas pou stelnei ravasakia kai leei i livadhia anoiki ston aga ap ton borshi opios den stirizei ton themi ton arxipatrioti pou efere 100 alvanous monimous katoikous opios den stirizei ton kitsio kaisei pou kathe mera alazei patrida opios den stirizei aftous tous patriotes telika einai prodotes

i maleko mitrena είπε...

amore tziani mou ti diaolo mouxampetia einai pale k touta...? egw more derfouli mou den tha sou po oytsiou i mayri gia to kead oute gia to mega alla gia kino to mayro misto pou tou peftete oloi sto lemo gia to an fteei i oxi gia kinous tous kapsialiasmenous alvanous pou ginane monimoi stin komouna mas. mathe pos i komouna den exei kamia sxesi me ti gjendia civile opos k o kryetaris mas o mistos me kino to skivalo to mpoziori pou ta ekane mantara k min les ston kosmo tetia maskaralikia.
aa k na sou po derfouli mou, gia des ligo kala k sta dio pseytokomata,exoume kanenan allon san ton mistoooo..? aaax derfouli mou ti kako mas ivre olous k anthema tin ora me ola ta krothonia pou ta xoume kei pano, einai oloi gia klotsies alla ti na kamoume.. kane tsika ipomoni kamari k tha doume tous alvanous na ksekardizonte sta gelia me ta theatra mas.. aei kamari..

Ανώνυμος είπε...

maleko mitrena esy tha les gia to misto poy gnwrizes otan eisoyn nea gia aytos toy mesopotamoy simera einai allo prama. ton xalase h eksoysia opws toys pio polloys kai egine poly xiroteros apo toys alloys. an ksanabgei eparxos alimono mas tha mas faei to fidi akoyme poy soy lew, xreiazetai epigontos allagh

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχην Βορειοηπειρωτη θελω να σε συγχαρω που ποσταρες το αρθρο του ντιφενς-ποιντ.
Διαβαζωντας τα παραπανω σχολια αναρωτιεμαι πως μπορει αυτος ο τοπος να παει μπροστα!Το μονο που ενδιαφερει τους περισσοτερους ειναι αν θα βγαλουν τον δικο τους επαρχο η δημαρχο χωρις να σκεφτονται το κοινο καλο.
Ρε παιδια αντι να ασχοληθειτε με το αρθρο ενος πατριωτικου και πολυ καλα πληροφορημενου σαιτ που γνωριζει πραγματα και καταστασεις που λιγοι ξερουν η μαλλον γνωριζουν μονο μ.υ. μου το ριχνετε στο σορολοπ και στο αν θα βγει ο μπαρμπας σας η ο ξαδερφος σας.
Βγαινει ενα σαιτ και αφηνει σαφεις υπενιγμους για το μεγκα και για το τι κρυβεται απο πισω του και αντι να ειναι πρωτο θεμα συζητησης και να προκαλεσει σαλο εμεις συνεχιζουμε να ασχολουμαστε με μικροκομματικα συμφερωντα.Ας βγει επισημα το μεγκα να προκαλεσει το εν λογω σαιτ να επανελθει οπως λεει και αν νοιωθουν οτι θιγωντε απο τους υπενιγμους που αφηνει ας του κανουν μηνυση.Εκτος και αν φοβουντε αυτα που εχει να πει!Κυριοι του μεγκα σταματηστε μονοι σας τα βρωμικα σχεδια που σας εχουν βαλει καποιοι να πραγματοποιησετε και μη οδηγειτε τον ελληνισμο στο γκρεμο.Ειστε η πιο μαυρη σελιδα του ελληνισμου στη μετα χοτζα εποχη,οποιος το καταλαβει γρηγοροτερα (απο αυτους που εχουν αγνες προθεσεις) θα κανει μεγαλο καλο στον τοπο και στη μειονοτητα,ακομα και στον εαυτο του αφου δεν θα στιγματιστει.Ελπιζω να μη γινουν πραγματικοτητα τα σχεδια των αλβανων στα οποια εχουν βρει ενα μεγαλο συμμαχο.

Ανώνυμος είπε...

MALEKO MITRENA DEN TA LES KALA MO FOULA AN O TO KALO PAIDI O MISTHOS SOU DEN EIXE KAMIA SXESEI THA TON EIXE DIOKSEI AP TO KAIROU TOU KAKOU ALA DEN SYMFEREI MOR MALEKO EXOUNE APO PALIA PALIES AMARTIES .KAI POU NA KSERES OTI MAZI VGENANE KAI MBENANE STO ALLODAPWN STIN PETROU RALLI MAZI ME TON MEGALO EKDOTI TON MBYLLI TON IATROU.KAI AMA SOU PW OTI TA KSEROUNE AKOMA KAI STO PROKSENIO TI THA PEIS; GIAFTO MIN PERNEIS THESEI GIA TON MISTHO SOU.MIN MOU PEIS MORI MALEKO OTI TON KRATAGE STIN KOUMOUNA GIA TIN KALI TOU TIN KARDIA; I OTI DEN EXEI SXESEI O MISTHOS ME TIN GJENDIA CIVILE;AMA ITHELE MALEKO MOU THA TON EIXE DIOKSEI APO KAIRO ALLA DEN MBOREI TON KRATAEI KALA O DIKOS TOU.

Ανώνυμος είπε...

esy 8-27 poly enimerwmenos mou fenese !!
Edw poio katw re den exeis matia na diavaseis ??
ekei pou leei DELTIO TYPOU TOU MEGA .
Pws aliws na antidrasoun oi anthrwpoi ??
Oso gia to kathe site,kaneis lathos an nomizeis pws ena komma tha kathete na asxoleitai me to kathe site toy kathe karagkiozi.
Ti tha pei re patriwti "to egrapse to tade site",oti nte kai kala einai alitheia ??
(Site file mou mporei na exei opoiosdipote exei pente fragka kai ligo perisio xrono,mporei kapou na deis to site tis "kolopetinitsas" i tis "katw traxanoplagias")

Alex85 είπε...

ROUFIANOI einai pou exoun SKOPO ti diaspasei tou ellinismou tis v.ipeirou.....den einai tyxaio tin ora pou ta tsamika kommata ennonontai se mas na vgainei DEUTERO ''elliniko koma''......TIPOTA DEN EINAI TYXAIO TIPOTA.......

alex original είπε...

re alex85 gia na min evgene 2 koma as frontize to proto na htan sosto ala mallon eisai tou aga dule esy kai den ta vlepeis afta.

Ανώνυμος είπε...

oxi file mou,aytos (o alex 85) zei stin "katw traxanoplagia"..
xaxaxa!!!

Alex85 είπε...

alex original k anonyme 10:57.....den anoiko oute se omoneies oute se MUGA....EXO MUALO LOGIKI KAI VLEPO OTI OLO AUTO EXIPEIRETI PERIERGA SYMFERONTA.....ante tora sfougokolarioi glupste kanena pisino.....SUNEXISTE ETSI.....THA FATE SK@T@ SYNTOMA......

Δημοσίευση σχολίου