Κυριακή 6 Μαρτίου 2011


Περίπλοκη είναι η κατάσταση στο Αργυρόκαστρο που μας συνήθισε να στρέφεται πάντα προς τα κυβερνόντα κόμματα αφού όσο ήταν στην εξουσία το Σοσιαλιστικό Κόμμα η Ομόνοια εκτός από το Πωγώνι έχανε τις επαρχίες, ενώ το δεξιό κόμμα του Μπερίσα έβλεπε τους ψήφους με τα κιάλια καθώς οι δεξιοί της Μειονότητας ψηφίζοντας με εθνικό κριτήριο - με ζήλο ή χωρίς - έδιναν ψήφο στην Ομόνοια.
Και εκεί που είχε παγιωθεί μία κατάσταση, ήρθαν οι προηγμένες βουλευτικές εκλογές όπου είχαμε την πρωτοφανή διάσπαση της Ομόνοιας με την υποψηφιότητα του Ξέρρα να βγάζει πρώτο κόμμα στη Δερόπολη το Δημοκρατικό παίρνοντας μαζί του τους δύο από τους τρεις έπαρχους της Ομόνοιας.  Ο Ξέρρας που δε βλέπει πολιτικό μέλλον στο ΜΕΓΚΑ αλλά στο Δημοκρατικό, θα στηρίξει μάλλον τους υποψηφίους του νέου κόμματος αλλά, αυτό που τον ενδιαφέρει στην περιφέρεια του, είναι να βγουν έπαρχοι της εμπιστοσύνης του. Όπως λένε, ουσιαστικά επέβαλε υποψήφιο στο ΜΕΓΚΑ για την Κ. Δερόπολη τον Λευτέρη Μπαρούτα που είναι συγγενής του, υποψηφιότητα που μπορεί να κάνει «ζημιά» στο Μαλιούκη στη Δερβιτσιάνη, ωστόσο δεν βρίσκει ανταπόκριση στην υπόλοιπη περιφέρεια, όπως στους ανθρώπους του πρώην έπαρχου Π. Τόλη που θα προτιμούσαν για υποψήφιο τον ξάδερφο του Ντούλε, Βαγγέλη Γκιέλιο. Από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ, ο νυν έπαρχος Μαλιούκης δεν έχει εσωκομματικό αντίπαλο αφού ήταν ο μόνος από τους έπαρχους που έμειναν στην Ομόνοιας και αυτός που ανέλαβε το βάρος του Παραρτήματος Αργυροκάστρου. 
Στην Α. Δερόπολη για το Μέγκα εκτός του νυν έπαρχου  Κώτσιο Κώστα που είχε εκλεγεί με το χρίσμα της Ομόνοιας και ακολούθησε τον Ξέρρα, λυσσωδώς διεκδικεί το χρίσμα και ο Παντελής Κουρεμένος που είχε την ίδια διαδρομή με τον Κώτσιο, ακολουθώντας και αυτός τον Ξέρρα ενώ ήταν μέλος του ΓΣ της Ομόνοιας, απειλώντας μάλιστα πως αν δεν του δώσουν το χρίσμα, θα κατέβει ανεξάρτητος. Από πλευράς Ομόνοιας η κατάσταση είναι ποιο ρευστή και τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των άλλων είναι των Πάνω Λιούλο, Γρηγόρη Τζούμπα, Άλκη Κώστα κ.α. Βαρόμετρο πάντως σε αυτή την επαρχία θεωρείται η στήριξη του πολύ γνωστού επιχειρηματία της "Γλύνας" Κώστα Σωτήρη.
Στο Πωγώνι, η  κατάσταση είναι ποιο ξεκάθαρη. Από πλευράς Ομόνοιας υποψήφιος θα είναι ο νυν Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Θανάσης Κύρος και από πλευράς Μέγκα, ο νυν έπαρχος Με’ι’ντής, κάποια στιγμή είχε ακουστεί ακόμα και το όνομα του γνωστού ποδοσφαιριστή Μπελά. Εδώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αφού είναι η επαρχία με τους ποιο πολλούς ξενιτεμένους και οι συνολικοί ψήφοι δεν ξεπερνούν τους 600ους

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

3 υποψηφιοτητες που οριστηκοποιηθηκαν την προηγουμενη βδομαδα για την Ανω Δροπολη είναι....Χρήστος Ντούτσης, με ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ, Φιλιππας Ρούτζιος- Ανεξάρτητος, και Παντελής Κουρεμένος - Ανεξάρτητος....

Ανώνυμος είπε...

Ο Ξερρας δεν ειναι απλος παρατηρητης στο MEGA ειναι ο ηθινον νους,ειναι ο αρχηγος και ο δημιουργος.
Στη Δροπολη ολοι οι υποψηφιοι θα ειναι δικοι του.Ουτε το δεξι του χερι πρωην σοσιαλιστη (τοσο προβλημα ειχε με το σοσιαλιστικο και τη συνεργασια και πηγε στο δημοκρατικο,οχι τιποτα αλλο απλα συνεχιζει και το λεει ενω ολοι πλεον ξερουν πως πηγε για προσωπικο συμφερον και οχι ιδεολογικα) και πρωην επαρχο Π.Τολη δεν ακουει στις αποφασεις του.Μπορει να μας απαντησει γιατι δεν βαζει τον ξαδερφο του που τον περιφερει εδω και κανα χρονο και τον διαφημιζει ως τον επομενο επαρχο (ο θεος να τον κανει,το παιδι δεν κανει ουτε για οικοδομος) που θα τον επιβαλει στον τοπο με το PD και τον βαζει υποψηφιο με το MEGA?
Στην Πανω Δροπολη δεν ειμαι σιγουρος για τη νικη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,θα εξαρτηθει απο τον υποψηφιο της και τον αντιπαλο που θα εχει.Δεν ειναι τιποτα σιγουρο ακομα εκτος και αν ο Κουρεμενος κατεβει ανεξαρτητος και σπασει τις ψηφους των ΒοδριστοΒουλιαρατηνων.
Στην Κατω Δροπολη και το Πωγωνι (ειδικα αν υποψηφιος του MEGA ειναι ο Μειντης) η ΟΜΟΝΟΙΑ θα νικησει πανηγυρικα.Ο επαρχος της Κατω Δροπολης χερει της εκτιμησης ολων των Δροπολιτων και ειδικα των συγχωριανων του ενω ο ξαδερφος του υπουργου θα παρει τους ψηφους των συγγενων του και οσων ελεγχει ο υπουργος.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΡΟΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΜΠΕΤΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΡΑΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΛΑΝΟΥ. ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ . ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΠΩΓΩΝΙ-ΠΑΝΩ ΚΙ ΚΑΤΩ ΔΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΚΟ. ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ "ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ","ΛΙΣΑΓΜΕΝΩΝ" ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΞΕΡΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣΑΣΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΟΥΚΙ, ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ . Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΠΑΝΤΟ ΤΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑ , ΟΙ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ, ΟΙ ΒΟΔΡΙΣΤΑ, ΟΙ ΓΕΟΡΓΟΥΤΣΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΧΙ ΣΟΣΣΙΑΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ Η ΔΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΙ ΕΠΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Esy 12.13 exeis poly plaka.
Pws to eipes ayto gia ton pyrhna toy Xerra kai toy P.Tolh?Poios toys ta emathe ayta to PD kai to PS h o Berisa kai o Nano?
Aytoi den gnwrizoyn oyte apo Ellhnismo,oyte apo ideologies.Apo xrhma kseroyn kai pws na pairnoyn kana psifo me kana xartziliki.
Tha pane apatoi kai to kako einai pws tha parei kai ton ksaderfo toy parea sto xale.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε γλέντια ο Ξέρας έλληνας χα χα χα … …Σκιπετάρης και καθίκι 100%.

Ανώνυμος είπε...

Καλά αν αυτό είναι αλήθεια τότε αυτά τα παιδιά είναι για πολλές κλοτσιές.Δεν μας είπανε ότι αποχωρούνε από την Ομόνοια επειδή συνεργάζεται με τους σοσιαλιστές. Και τώρα πως επιλέγουν για υποψήφιο τους τον κύριο Γκέλιο το αγαπημένο παιδί της Netzmije και του Alia που κατέβηκε ως «υποψήφιος» βουλευτής τον κομμουνιστών ( ενάντια σε όλον το βορειοηπειρωτικό ελληνισμό που εκείνη την εποχή έχει ξεσηκωθεί σύσσωμος ενάντια στο καθεστώς) και φυσικά ως αντίπαλος των υποψηφίων τις Ομόνοιας. Καλά ο κύριος Γκέλιος δεν είναι μέλος του LSI μαζί με τον πατρόνα του τον κύριο Τόλη δλδ δεν είναι σοσιαλιστές; Τώρα όσο για το βίο και την πολιτεία του κυρίου Γκέλιου και τη μεταμόρφωση του από άνθρωπο του Alia και της Netzmije σε άνθρωπο του Μπερίσα, έχουμε χρόνο να πούμε πάρα μα πάρα πολλά.

Από το Δερόπολη

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Γκελιος δεν ειναι κανενα κρατικο μυστικο πως ηταν χοτζικος και οπως λεγανε οι συγχωριανοι του απο τα κατακαθια του κομμουνισμου.Μελος του καθεστωτος και σοσιαλιστης μετα,ειτε με το σοσιαλιστικο ειτε με το LSI.
Αλλα φιλε 4.21 δεν καταλαβαινω γιατι τον αναφερεις τον κυριο,μηπως οι υπολοιποι του MEGA ηταν αντιχοτζικοι η δεν ηταν ολοι τους σχεδον γραναζια του κομμουνιστικου καθεστωτος?Μην αρχισω και γραφω ονοματα και τιτλους που κατειχαν τωρα γιατι θα αδικησω κανεναν που μπορει να μην ηταν το ιδιο κουμασι με τους υπολοιπους.
Η εχει πιστει κανεις πως εφτιαξαν το mega η οι λοιποι που πηγαν στο μπερισα πως τους χαλασε η συνεργασια με το σοσιαλιστικο?Οι τιτλοι και ποστα δεν τους ικανοποιουσαν,συν το οτι η ΟΜΟΝΟΙΑ πλεον σε ζημιωνει οικονομικα,δεν ειναι οπως παλια που οι περισσοτεροι ηταν για ιδιων οφελος και οχι για να αγωνιστουν για την πατριδα και τον ελληνισμο.
Το μελλι πλεον ειναι μονο στα δυο αλβανικα και οσοι εχουν μαθει στο μελλι (και ειδικα αυτοι που ειχαν μαθει στο βασιλικο πολτο) πηραν το δρομο τους και τους ακολουθησαν και καποιοι αγνοι Ελληνες οι οποιοι ομως δεν αποφασιζουν για τιποτα,απλοι ψηφοφοροι ειναι και φαγανε το παραμυθι των αριστερων και των δεξιων.
Ποιος ειναι δεξιος δεν φενεται στα λογια αλλα στα εργα και ολοι θα κρυθουν στο μελλον.
Για μενα ομως δεν υπαρχει πατριωτισμος στηριζοντας αλβανικα κομματα,αυτοι απο τη στιγμη που δεν μπορουν να μας ελεγχουν με τα χοτζικα μετρα,πλεον προσπαθουν να μας βαλουν στα κομματα τους να μας ελεγχουν με πουστικο τροπο.Εμενα και ολους εσας τους απλους Ελληνες δεν μπορουν αμμεσα αλλα ελεγχοντας τους πολιτικους που ψηφιζουμε μας ελεγχουν εμμεσα.Σκλαβους θελουνε δεν τους επιασε ο πονος για τον ελληνισμο.

Ανώνυμος είπε...

..συνεχεια
Στις βουλευτικες εκλογες ο Ξερρας ελεγε στους Δροπολιτες που δεν γουσταρανε να ψηφισουν αλβανικο κομμα πως πρεπει να μαθουν να πηγαινουν με τους νικητες.
Απο τετοια λογια καταλαβαινουμε ολοι ποσο ιδεολογικες ηταν οι διαφορες του με τον Ντουλε.Ρε ξυπνηστε ολοι μας δουλευουν,τα συμφερωντα τους κοιταζουν.Μονο η ΟΜΟΝΟΙΑ ειναι ελληνικη και αυτη γιατι δεν ειναι κομμα,δεν ειναι πολιτικο οργανο αρα δεν εχει χρημα,ουτε υπουργεια,ουτε θεσεις εργασιας με χρημα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΑ ΣΩΦΡΑΤΙΚΑ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ? ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΝΤΟΥΛΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΠΟΙΔΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ? ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΟΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΚΡΑΜΟΖ ΡΟΥΤΣΗ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΕ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΝΑ ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ .

Ανώνυμος είπε...

E RE POS KATANTHSAME
OI MISOI NA KATHGOROUN TOUS ALLOUS MISOUS (KAI TO ANTISTROFO) GIA RAGIADISMO PROS TA ALVANIKA KOMMATA !!!
KAI OI ALBANOI DEKSIOI KI ARISTEROI TRIBOUN TA XERIA...
KAI OI TSAMIDES SYSPEIRONONTE KI OSO EMEIS THA BRIZOUME O ENAS TON ALLO EKEINOI THA BGAZOUN TAPIA GIA TA XORAFIA MAS...
KATAKAHMENH BOREIOS HPEIROS !!!
GIATI RE MAGES,PREPEI NA EXEI LOGO TO KATHE ALBANIKO KOMMA STIS TOPIKES(TOYLAXISTON) EKLOGES ??
YPARXOUN POLOI ALBANOI P.X. STH DROPOLH ??
MALONEI LENE O DULES ME TO RAMA GIA TOUS YPOPSHFIOUS THS MEIONOTHTAS...DIAPRAGMATEYETAI DLD POS THA MOIRASOUN TO DIKO MAS TO XORAFI...TI EXEI AYTOS O RAMA EDO DLD ???
GIATI TO KEAD DEN KANEI AYTA TA PAZARIA ME TO MEGA P.X.,THA EIXE KAPOIO NOHMA...LEO TORA EGO...
KI EMEIS TOUS KANOUME SERIANI..KI ALOI XAIRONTE POU TA EIPE ORAIA O RAMA,KI ALLOI POSO KALA XAMOGELAEI O BERISA...
KSYPNATE OOOOOOOOOOOO RAGIADES !!!!!!POTE DEN EINAI ARGA..
GIATI DEN

Ανώνυμος είπε...

kalimera vodistrinoi!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου