Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ανησυχεί η Ε.Ε. για την πολιτική κρίση στην Αλβανία


Φούλε: Αν δεν ξεπεραστεί η κρίση η χώρα διακινδυνεύει την ενταξιακή της πορεία στην Ευρώπη    
Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στα Τίρανα, εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική κρίση στην Αλβανία.

Ο κ. Φούλε ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα «να αρχίσουν εποικοδομητικό διάλογο ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και η χώρα να εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και τις δώδεκα συστάσεις της ΕΕ που αποτελούν βάση της έκθεσης προόδου, που θα ετοιμάσει η Κομισιόν πριν η Αλβανία γίνει υποψήφια για ένταξη χώρα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι αν δεν ξεπεραστεί η κρίση η χώρα διακινδυνεύει την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ.

Ο κ. Φούλε είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, τον πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήμαρχο Τιράνων Εντί Ράμα.

Ο αξιωματούχος της Ε.Ε., αναφερόμενος στη διεξαγωγή δημοτικών εκλογών στις 8 Μαΐου, υπενθύμισε τη σημασία τους για τη δημοκρατία και ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν ώστε οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν ομαλά, ελεύθερα και με διαφάνεια σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η Αλβανία βρίσκεται σε μια πολιτική κρίση από τις εκλογές της 28ης Ιουνίου 2009, τις οποίες κέρδισε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντί Ράμα χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών προϊόν νοθείας και παρατυπιών.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ζητάει έρευνες για τις εκλογές του 2009 και αλλαγές του εκλογικού κώδικα ώστε να υπάρχει διαφάνεια μετά την εκλογική διαδικασία, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον πολιτικό διάλογο.

Ι.Π.

Πηγή: ΑΠΕ

1 comments:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι επίτροποι έχουν αντιληφθή άριστα την αντιδημοκρατικότητα και το συγκεκαλυμμένο ως πέπλο φασισμό και έχουν και τον τελευταίο λόγο για να σας α π ο κ λ ε ί σ ο υ ν από την Ε.Ε.

Οι,δε,φίλοι σας,γενοκτόνοι Αλβανοτουρκοτσάμηδες της Αμέρικα θα γευθούν τα επίχειρα της λυσσώδους κακίας των,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠΑΝΤΩΣ,'ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΕΚΤΗ,ΟΣΕΣ ΨΕΥΔΟΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΛΛΕΓΕΤΕ.

Ο ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΑΛΛΑ,ΒΕΒΑΙΩΣ,ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΠΟΥ,ΟΜΩΣ,ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Τ Ο Τ Ε ΘΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν ΤΙΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Δημοσίευση σχολίου