Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

“Shqip”: Το ΚΕΑΔ πρόδωσε το Σοσιαλιστικό


Ντούλες: Δεδομένη η υποψηφιότητα Μπολάνου στη Χειμάρρα
«Το Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ), «πρόδωσε» χθες το σύμμαχό του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, επιμένοντας στην υποψηφιότητα για την δημαρχία της Χειμάρρας, τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο», γράφει με έμφαση το δημοσίευμα  της αλβανικής ‘Shqip’.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του κόμματος που εκπροσωπεί παραδοσιακά την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες,  δήλωσε ότι το ΚΕΑΔ προτείνει για υποψήφιο της παραλιακής πόλης τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο.

«Πριν εκφραστούμε εμείς, για τις αποφάσεις του ΚΕΑΔ, άλλες δυνάμεις βιάζονται να προκαταλάβουν τις σκέψεις μας. Το ΚΕΑΔ δεν ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με τους στρατηγικούς μας εταίρους, η υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Μπολάνου για την πόλη της Χειμάρρας είναι δεδομένη», δήλωσε με σαφήνεια ο Ντούλες.
Απαντώντας, εμμέσως, σε εικασίες του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος, ο Ντούλες διευκρίνισε τις θέσεις του κόμματος των μειονοτήτων, γιατί, δηλαδή, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Βασίλη Μπολάνου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρόεδρος του ΚΕΑΔ,  “ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να είναι κοντά στα προβλήματα του πολίτη, να προβληματίζεται για την μειονότητα, και να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών της Χιμάρας. Κι όλα τα στοιχεία αυτά τα έχει ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Μπολάνος”.
Επιπρόσθετα, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν  κατά του δημάρχου της Χειμάρρας.
«Οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι. Σε ένα κράτος δικαίου υπάρχει η θεσμική αλυσίδα, μέσω της οποίας παίρνονται οι αποφάσεις και εκτελούνται  και δεν είναι δυνατόν να παρασυρόμαστε από τις  μυθοπλασίες, τις οποίες μεταδίδουν και τα μέσα ενημέρωσης», είπε ο Ντούλες, υποστηρίζοντας τον Βασίλη Μπολάνο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια».
Με την παραπάνω συνέντευξη παρουσιάζεται μια διαφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δεν ήθελε την υποψηφιότητα του Μπολάνου για την Χειμάρρα.
Από την άλλη πλευρά, το Δημοκρατικό κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμη ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει, και αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή, αφού και οι τρεις, μέχρι στιγμής υποψηφιότητες στη Χιμάρα, παρουσιάζουν μια έντονη δυναμική.

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

ean o dule prodwse to ps tote eseis exete poulhsei oti exete kai den exete i mipws kanw lathos?????????
san oi poutanes pote sto pd (me to barka oxi me to pd mas legate) meta pali me to mega twra na doume pali pd i tha vrite kati kalitero
oeooooooooooooooooooooo???????????????????
kai esy leo parethsou apo thn omonoia den aksizei mia tetoia parataksi atoma san esena.
an exeis kati prwsopiko me ton dule fyge pigene me to mega i me to pd. ti dld mono esy exeis psixei oloi oi alloi ti tous genise i agellada......................
kai an exeis ginati giati den se pire sta tirana oi alloi tou legane min ton pareis kai esy ksereis poioi einai autoi.........

Ανώνυμος είπε...

To provlima mas einai oti to KEAD exei prodosei edo kai polla xronia tous voreioipirotes !!!
Den to exei se tipota na "prodosei" tous aristerous,ellines ki alvanous mazi.
Me tous ellines aristerous katharizei eykola: tous ksanakanei prodotes,kai tous petaei sta skoupidia.
Na gelasei kai to pardalo katsiki !!
To exoume parei xampari oti to KEAD einai to "komma ton meionotiton",tora apla to dilonei ki o "igetis ton meionotiton" suntrofos Dule !!!
Xares pou tha kanoun tora oi gyftoi,oi skopianoi,kai oi ypoloipes orfanes files tis Alvanias!!
Apoktisan kai episimos kai komma, kai lampro igeti !!!!
(Ta peri ellinismou kai ta ypoloipa ta exei gia ta xa'i'vania ta dika mas pou ton akolouthoun,kai gia tin Ellada)
siga siga tha pei oloi tin alitheia: "komma olon ton alvanon"
Etsi tha meinoun oloi oi alvanoi eyxaristimenoi ...
Tha sikothoun oi papoudes na mas skotosoun me ta xeria tous...tipote allo...dystyxos..

Ανώνυμος είπε...

BOREIOHPEIRWTH !!!(TON DIAXEIRISTH TIS SELIDAS ENNOW!!)
PRIN MERIKOUS MHNES KANATE KAPOIO GALLOP GIA TIS DHMOTIKES EKLOGES,TI EGINAN TA APOTELESMATA ???
AN EISTE ANTIKEIMENIKOI EMFANHSTE TA TWRA,DIOTI ARGOTERA THA MAS PEITE OTI DEN THELETE NA EPIREASETE TO APOTELESMA TWN EKLOGWN !!!
DIAFORETIKA MHN KANETE ALLH FORA DHMOSKOPHSH !!!

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ/η 11.31
Έχεις δίκιο που δεν αναφερθήκαμε στη δημοσκόπηση. Θεωρητικά από κάθε υπολογιστή μπορείς να ψηφίσεις μόνο μία φορά, υπάρχει όμως τρόπος να ψηφίζεις από τον ίδιο υπολογιστή συνεχόμενος φορές. Όπως και σε προηγούμενη ψηφοφορία είχαμε διαπιστώσει μαζικές ψηφοφορίες που γίνονταν συνήθως νύκτα αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση οι μαζικοί ψήφοι ήταν σε μία συγκεκριμένη επιλογή. Καταγράφαμε καθημερινά τα νούμερα και κάναμε μια εκτίμηση του αποτελέσματος. Στην τελευταία δημοσκόπηση είχαμε μαζικές ψήφους σε τρείς επιλογές οπότε αφαιρέσαμε τη δημοσκόπηση και δε νομίζω ότι έχει κανένα νόημα να τα δημοσιεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

OK BRE PAIDIA, NO PROBLEM !!!
AN EINAI ETSI ASTE TO KALYTERA.
APLA EPEIDH SAS EKTIMW GIA TH SWSTH DOULIA POU KANETE,KAI DEN THELW NA AKOUW DEKSIA KI ARISTERA PERI ANTIKEIMENHKOTHTAS...
DEN KSERW SE POION LEO ANAFERETAI O FILOS MAS STO 1-o SXOLIO, AN LEEI GIA TON L. PAPPA, EXW NA TOU PW DYO KOYBENTES :
MAGKA O LEONIDAS DEN KANEI ALHTHEIA GIA AYTHN THN OMONOIA, PREPEI PRWTA NA KATHARISEI O KOPROS TOY AYGAIA !!
RESPECT LEO !!
OTAN SE KATHGOROUN OI ANTHRWPOI THS KLIKAS KERSIZEIS PERISSOTEROUS YPOSTHRIKTES !

Ανώνυμος είπε...

anonime 10:52 exis dikio , ti dulia exi o leon stin omonia ??? eki ine olla stimena.... opa opa gia ton dule , diladi opios den simfoni me ton dule prepi na pai allu , ali apopsi ektos dule den prepi na iparxi ??? se pia dhiktatoria zite eki mesa ?

Ανώνυμος είπε...

εγώ προτείνω όποιος δεν γουστάρει το Λεωνίδα να φύγει αυτός απ την Ομόνοια. Το χετε και ευκολο κιόλας. Αιντε να καθαρίσει ο τόπος.. Ο Λεωνίδας ότι και να λέει είναι εκεί, πάντα εκεί. Άλλοι το χουν κανει γυφτικο ασκέρι και όποτε γουστάρουν μπαίνουν, όποτε γουστάρουν βγαίνουν. Όσο για αυτα που λέτε περίπροδοσίας Ντούλε στο σοσιαλιστικό, άιντε να σας δει κανας ψυχίατρος, γιατι δεν σας πιάνει κανεις πουθενά.
Φ.

Ανώνυμος είπε...

esy F. exeis poly plaka...
mexri tora exoun fygei oloi ekeinoi pou den goustaran to Dule kai tin ypolipi klika, gi ayto kai i organosi tis Omonoias syrryknothike toso poly kai eksakolouthei na xanei akoma kosmo...
ostoso den leo pos ekei mesa den yparxoun kai sostoi anthropoi kai agonistes..kathe allo.
Oso pernaei o kairos omos aytous tous anthropous tous sproxnoun sto perithorio, siga siga kai methodika...
opoios den to vlepei xreiazetai ofthalmiatro...
Pisteyo pos aytoi pou ektimoun to Leo kai allous opos aytos, me ton tropo pou leitourgoun ekei mesa,eite tha apogoiteytoun kai tha figoun,i tha meinoun sti deyteri seira...
Eos pote omos tha douleyei to alogo kai tha doksazete o gaidaros ??
O katiforos omos, meta kai apo tis teleytaies "ekloges" stin Omonoia,dystyxos den mporei na apofeyxthei...
Ayti einai i pragmatikotita dystyxos...

o antikeimenikos...

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa ekei einai Ximara den einai bourkos as ekane kai alliws o NToule

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ Αντικειμενικέ.. Θα διαφωνήσω απόλυτα σε αυτό που λες πως έφυγαν οι καλοί που δεν γούσταραν το Ντούλε. Μια χαρά τον γούσταραν όταν έκαναν τη δουλειά τους και έπαιρναν τις θεσούλες τους. Μια χαρά τους βόλευαν και τα μαγειρέματα και οι συνεργασίες και όλα. Ρουφιάνοι είναι και καρεκλοκένταυροι κωλοτούμπες που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος και βολεύεται η τσέπη τους. Προσοχή, μιλάω για τα στελέχη και όχι για τον κόσμο που εχει απογοητευτεί. Ο κόσμος μπορεί να χει τα δίκια του. Όσον αφορά αυτούς που λες πως είναι μέσα στην Ομόνοια και αξίζουν, πιστεύω πως δεν έχουν την πολυτέλεια να φύγουν , γιατί είσαι ή εδώ ή απέναντι. Και δεν γινεται να είσαι απέναντι όταν ξέρεις ότι είναι χειρότερο και προδοτικό. Απλά αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να μείνουν και να φωνάζουν το σωστό κα το ερθό. Βέβαια σε αυτό χρειάζεται και η βοήθεια του κόσμου. Είναι απίστευτα δύσκολο να φωνάζεις, να καταντάς γραφικός και όλος ο κόσμος να αδιαφορεί. Δεν βρεχει, μας φτυνουν ..
Φ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ηταν κανεις που αμφεβαλε οτι ο Μπολανος θα ειναι ο υποψηφιος στη Χειμαρρα?Οχι απλα θα ειναι ο υποψηφιος αλλα θα εχει και τη στηριξη ολων των Ελληνων γιατι απλα ειναι ο καταλληλοτερος Ελληνας για Δημαρχος σε ενα πολυ σημαντικο σημειο της μειονοτητας,εκει που ουσιατικα παιζετε ολο το παιχνιδι για την υπαρξη και το μελλον του ελληνισμου,οποιος το καταλαβαινει αυτο που λεω εχει καλως.Η αναγνωριση της Χειμαρρας ως μειονοτικη περιοχη θα ειναι η μεγαλυτερη νικη του ελληνισμου εναντι των αλβανων κατακτητων και δεν εχει να κανει μονο με τους Χειμαραιους αλλα με ολο τον ελληνισμο.
Τη σημαντικοτητα της περιοχης τη δειχνει και το γεγονος πως θα ειναι η μονη περιοχη στην οποια θα εχει 4 υποψηφιοτητες,χωρις συνεργασιες αφου εκτος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υποψηφιους θα εχουν και το MEGA και το PD και το PS οσο και αν ελπιζουν οι του MEGA πως θα εχουν τη στηριξη του PD εκτος και αν δουμε απο το νεο κομμα την εσχατη προδοσια στηριξης του υποψηφιου του αλβανικου κομματος κατι που το σκεφτονται αλλα ξερουν πως αν το κανουν θα καταλαβουν και οι πιο φανατικοι υποστηριχτες τους πως οι προθεσεις τους δεν ειναι και τοσο αγνες και ελληνικες.
Οσο για το Ντουλε πιστευω πως εχει καταλαβει πως τα περιθωρια στενευουν για τον ιδιο και αρχιζει σιγα σιγα να ακουει τη φωνη του λαου και να απομακρυνεται απο τις συνεργασιες με αλβανικα κομματα.

Ανώνυμος είπε...

Vre xristiane mou kurie F...
Ego katarxin millao gia ton kosmo ton aplo pou paratise kai parataei tin klika...
Den eipa pos aytoi pou figane (ta stelexi),itan oi sostoi kai meinan piso oi axreistoi...(anakatomenoi itan),apla leo pos efyge o polis o kosmos..auto.
Kai ksereis giati ?
Dioti edo kai pano apo 10-etia pote kai kaneis apo tous "igetes" den psifistike apo to lao,para mono apo mia omada mikri pou ego areskomai na tin leo klika.
Apotelesma loipon i klika auti na "eklegei" sunexeia ton eayto tis,kai na exoume synexeia ta idia prosopa, para tis synexeis apotyxies, kai o kosmos na exei toulaxiston kourastei,gia na min po pos oi perissoteroi exoun aga naxtisei,apogoiteftei, kai stin kalyteri periptosi adiaforoun !!
Ti allo na sou po re file mou F ???
Oi amerikanoi,oi Eyropaioi, olos o politismenos kosmos telos panton xazoi einai pou allazoun arxigous kathe 1-2 thities kai ta sainia mas einai oi pio eksypnoi toy kosmou ???
Symperasmatika,eite aristeres eite deksies pateritses na exoun den tha mporesoun na stathoun orthioi gia poly...oso pernaei o kairos omos,toso xeirotera gia tin Patrida mas
Filtate File F....

Ανώνυμος είπε...

“Shqip”: Το ΚΕΑΔ πρόδωσε το Σοσιαλιστικό

-POS EGINE AFTO RE PEDIA ???? ..."ANYSHXOYME"!?!?!?!..

Ανώνυμος είπε...

Κατά την άποψη μου καλό θα ήταν και όπως ορθά έπραξε ο ντουλε την μη συνεργασία με το σοσιαλιστικό αλλά και ελπίζω να μην υπάρχει καμιά συνεργασία με στο σοσιαλιστικό η δημοκρατικό στο μέλλον γιατί τα αλβανικά κόμματα υπερασπίζουν καθαρά τους Αλβανούς και ορθός πράττουν .αφενός εμείς θα πρέπει να είμαστε στην αλβανική βουλή για να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας αλλά ως ανεξάρτητοι ενωμένοι μειονοτικοί είτε είναι οι δεξιά είτε είναι η αριστερά στην κυβέρνηση . και αφετέρου εμείς πρέπει να δείξουμε αυτή την πολιτική στα αλβανικά κόμματα έτσι ώστε να ακουστούν τα δικαιώματα μας και η φωνή μας δυνατά στην βουλή. Και αυτό μπορεί να επιτευχτεί μονό με μια οργάνωση όπως η ομόνοια αρκεί τον κύριο λόγω να τον έχει ο λαός και ο αντιπρόσωπος του λαού στο κόμμα ο οποίος έχει εκλεχτεί από τον λαό. Πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής . το καλό είναι ότι είναι δυο κόμματα το ΜΕΓΚΑ και το ΚΕΑΔ , το καθένα έχει την δικιά του πολιτική και αυτό είναι θετικό γιατί υπάρχει εγρήγορση στα μειονοτικά θέματα. Αλλά οι απόψεις για την λύση των εθνικών θεμάτων να γίνονται και από τα δυο κόμματα στην οργάνωση και να παίρνουν το χρίσμα από αυτήν για την αλβανική βουλή .

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο 5:04
"Η αναγνωριση της Χειμαρρας ως μειονοτικη περιοχη θα ειναι η μεγαλυτερη νικη του ελληνισμου εναντι των αλβανων κατακτητων και δεν εχει να κανει μονο με τους Χειμαραιους αλλα με ολο τον ελληνισμο."

Πολύ σωστά τα γράφει μόνο που ο Μπολάνος 7 χρόνια τώρα σαν δήμαρχος δεν διεκδικησε κάτι τέτοιο και το ΚΕΑΔ είναι αντιθετο σε μια τετοια προοπτική.
Όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών ρωτηθηκε το καλοκαίρι στο ραδιο αστυ αν έγινε ποτέ μία τέτοια διεκδίκηση απάντησε: δεν έχει νόημα ούτε η Ένωση ουτε ο Δήμος να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο αφού σκοπός μας είναι να καταργηθούν οι μειονοτικές ζώνες και να έχουν τα ίδια δικαιώματα οι Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται στην Αλβανία. Δηλαδή ο Χιμαραίος και ο Βουρκάρης να έχει τα ίδια δικαιώματα με τον Έλληνα που έτυχε να ζει και να χει τα χαρτιά του στη Σκόδρα ή την Λέζα!
Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε δημόσια το ζήτημα της αναγνώρισης της Χιμάρας ήταν από τον πρόεδρο του ΜΕGA Χρηστάκη Κίτσιο στις 12 Φεβρουαρίου 2011 στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στη Χιμάρα.

Ευλογητός είπε...

Γελάω καμιά φορά μ' αυτά που διαβάζω. Ανώνυμε 9:13, αλήθεια πιστεύεις ότι αυτό το θέμα το έθεσε πρώτος ο Χριστάκης Κίτσιος; Τότε είσαι νέος στα πράγματα. Δεν προσθέτεις πόντους σήμερα σε κάποιον πολιτικό αν απαρνείσαι ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν. Για τη Χειμάρρα έκαναν πολλά και ο Ντούλες και ο Μπολάνος και ο Μπάρκας και ο Μήτσιος κ.α. Θα κάνουν πολλά κι αυτοί και ο Χριστάκης Κίτσιος κ.α. Φτάνει να αναγνωρίζουμε τις αξίες ο ένας του άλλου. Μπορεί ο Ντούλες και οι υπόλοιποι να έχουν κουραστεί κι έρχονται νέες δυνάμεις που θα πάνε το έργο πιο πέρα. Αλλά αν αρχίσουν από την αρχή στραβά, δεν θα ξέρουν από πού να το πιάσουν. Αυτό νομίζω ότι συμβαίνει με τους νέους πολιτικούς που μπαίνουν στο στίβο. Κάποιοι τους λένε ότι οι "παλιοί είναι κλέφτες" και πρέπει να μείνουν μακριά τους. Άλλοι τους λένε "μην ακούς κανέναν, σου την έχουν στήσει". Είναι οι λάθος συμβουλές από τις οποίες πρώτοι που σκοντάφτουν είναι αυτοί που τις ακούν. Πιστεύω ότι ο Χριστάκης ο Κίτσιος δεν είναι από εκείνους που θα του αρέσουν οι λάθος συμβουλές.

Δημοσίευση σχολίου