Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Τιράνων, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΣΚ


Το σχόλιο του Ευλογητού για τον Ανδρέα Μάρτο

Στον κύκλο ο Ανδρέας Μάρτος 
στο Δημοτικό συμβούλιο Τιράνων
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ομόνοιας Τιράνων Ανδρέας Μάρτος, είναι στην 20η θέση της κλειστής λίστας των υποψηφίων συμβούλων για το Δήμο Τιράνων με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η κάθοδος του κ. Μάρτου με την «αριστερή συμμαχία», έγινε με συνεννόηση ή όχι των οργάνων της Ομόνοιας, σε κάθε περίπτωση όμως είναι άλλο ένα πλήγμα της οργάνωσης αφού εάν έγινε χωρίς συνεννόηση η Ομόνοια έχασε ένα αξιόλογο στέλεχος και γίνεται όπως λέμε «βράσε ρύζι» ή «το φαί του Τσάβου», εάν έγινε με συνεννόηση ΚΕΑΔ - ΣΚ είναι ακόμα χειρότερο γιατί φαίνεται ότι η Ομόνοια εγκαταλείπει τους πάνω από 5.000 Έλληνες που ζουν μόνιμα αυτή τη στιγμή στα Τίρανα.  Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μάρτος είχε βγει  πριν από τέσσερα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Τιράνων με το ΚΕΑΔ με πάνω από τρεις χιλιάδες ψήφους. Η 20η θέση με το ΣΚ, από τους 55 στο σύνολο, θεωρείται οριακά εκλόγιμη.   
Ποιος είναι ο Ανδρέας Μάρτος
Κατάγεται από το Ελληνικό χωριό Κακοδίκη Δελβίνου, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τιράνων στο Τμήμα Γεωλογίας ενώ είχε διατελέσει και Υφυπουργός Παιδείας από πλευράς ΚΕΑΔ κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης του με τους Σοσιαλιστές. Ενώ θεωρείτε από τους σοβαρούς και μετριοπαθείς πολιτικούς πολλές φορές είχε αποτελέσει το επίκεντρο ιστορικών διενέξεων. Το 1998 είχε διεκδικήσει την προεδρεία της Ομόνοιας μαζί με τους Β. Ντούλε και Γ. Μάνο και έχασε στο δεύτερο γύρο αφού ο τρίτος Μάνος, στο Β’ γύρο  προτίμησε να δώσει τους ψήφους του στο Ντούλε. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Παιδείας δέχονταν έντονη κρητική από το «Λαϊκό Βήμα» και άλλους κύκλους θεωρώντας τον υπεύθυνο για την καθυστέρηση της έγκρισης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Για πάνω από δέκα χρόνια είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Τιράνων  και φαινόταν ότι είχε ταυτιστεί με το Ντούλε. Ήταν μαλιστα όπως λένε η πρόταση Ντούλε για να αναλάβει το Υπουργείο Εργασίας στη συγκηβέρνηση με το ΔΚ. Ο Μπερίσα όμως τον θεωρούσε πολύ αριστερό για να συμμετέχει στο συμβούλιο του, με αποτέλεσμα το υπουργείο να το αναλάβει ο Κώστας Μπάρκας με Γενικό Γραμματέα τον Μάρτο. Στη συνέχεια ο Μάρτος αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου στις σχέσεις Ντούλε – Μπάρκα ή κατά άλλους όταν ξεχείλισε το νερό από το ποτήρι τη στιγμή που ο Μπάρκας έδιωξε τον Μάρτο.

Την είδηση μας έστειλε αναγνώστης μας από τα Τίρανα με το ακόλουθο σχόλιο:
  
            Άλλο ένα μεγαλοστέλεχος της Ομόνοιας, μετά τον Ξέρρα και τον Μπάρκα έρχεται να προστεθεί στο κατάστιχο των αποστατών. Είχαμε προειδοποιήσει ότι μετά τις προκριματικές της Ομόνοιας θα άρχιζαν να παίζουν τα όργανα. Παπαηλίας κόβεται αν και ψηφίζεται από το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, Ηλίας Θανάσης κατεβαίνει με το ΔΚ, Μάρτος κατεβαίνει με το ΣΚ και πόσα άλλα μαργαριτάρια θα ανακαλύψουμε τις επόμενες μέρες. Ο μάστορας Ντούλες απ’ ό, τι  δείχνουν τα πράγματα ανακατεύει την τράπουλα. Πολλοί ακολουθούν τον πρωτομάστορα στα  παζάρια.
            Φαίνεται ότι για να φτάσεις στον πατριωτισμό θα πρέπει να εξαντλήσουμε τα όρια της προδοσίας. Σου λέει ο Μάρτος: σύμβουλος στο Δήμο Τιράνων δεν είναι ευκαταφρόνητη θεσούλα. Εκεί που συνωστίζονται οι μεγάλοι πραματευτές έχει ψωμί και για τους μικρούς. Δεν την κάνω κι εγώ προς την Οδό Προδοσίας.
Και ανέλαβε το επώδυνο ταξίδι. Κάπου υπήρχε μια διασταύρωση. Ο ένας δρόμος έγραφε: δεξιά προδοσία. Ο άλλος έγραφε: αριστερά προδοσία. Από δω προδίδεις. Από κει ενδίδεις. Δεν κώλωσε μπροστά στο δίλημμα. Αλλά επωφελήθηκε από ένα κριτή που βρίσκονταν εκεί και τον ρώτησε:
- Δεν υπάρχει τρίτη οδός;
Και του απαντάει ο κριτής που έλεγχε τα διαπιστευτήρια του: Υπάρχει, αλλά είναι στο τέλος.
-Μα, στο τέλος της δεξιάς ή της αριστεράς;
Για να του απαντήσει ξανά ο κριτής. Στο τέλος και οι δύο δρόμοι ενώνονται σε έναν ξανά. Εκεί είναι η Οδός Πατριωτισμού.
- Και ποιον θα ανταμώσω εκεί; - τον ξαναρωτάει ο Μάρτος.
-Εκεί είναι οι Ντούλες και ο Μπολάνος.
-Μα αυτοί πώς έφτασαν εκεί, ξαφνιάζεται ο Μάρτος. Από την ίδια οδό ή από την πίσω πόρτα;
- Όχι, του απαντάει ο κριτής. Ο Ντούλες κίνησε από την Οδό που θα ακολουθήσεις κι εσύ, ενώ ο Μπολάνος πήρε τη δεξιά οδό. Αυτή πήραν και ο Μπάρκας με τον Ξέρρα.
-Δηλαδή εκεί θα ανταμώσουμε όλοι;
-Εκεί.
-Με το Μπάρκα και με τον Ξέρρα; Πώς θα μπορέσουμε να μείνουμε όλοι μαζί; Αυτοί δεν είναι προδότες;
-Ναι, όπως κι εσύ, αλλά σαν εξαντλήσετε το δρόμο της προδοσίας δεν έχετε άλλη ευκαιρία. Το θέλετε, δεν το θέλετε θα είστε πατριώτες. Αποφάσισε τι θα κάνεις;
-Αφού είναι το θέλημα του Βαγγέλη, αυτός κάτι ξέρει περισσότερο, θα γίνω προδότης.
 Κι έγινε το θέλημα του Βαγγέλη:  Και ο Μάρτος Προδότης, όπως λέμε Ιούδας Ισκαριώτης. Αλλά προδοσία όχι ό,τι κι ό,τι. Προδοσία με σφραγίδα Ντούλε. Η πιο γλυκιά προδοσία.

 

Να προσθέσω Ευλογητέ ότι αναμένεται η διάψευση από τη «Δερόπολη» ή η δικαιολογία της απόφασης που φαντάζομαι ότι θα είναι «δεν του ζητήσαμε εμείς, αυτοί μας το πρότειναν και τι να κάναμε να μη το δεχόμασταν;!»  
Επίσης θέλω να πω ότι το σχόλιο σου έχει πλάκα αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω γιατί καλλιεργεί μια γενικότερη απαξίωση. Η θεωρεία «για να φτάσεις στον πατριωτισμό πρέπει να περάσεις από την προδοσία» μου θυμίσει την κομουνιστική θεωρεία που λέει οτι "πρέπει να περάσουμε πρώτα τον καπιταλισμό μετά το σοσιαλισμό και μετά στον κομουνισμό". Εκτός αν εννοείς τον πατριωτισμό τύπου Ντούλε που για να τον εκτιμήσει πρέπει να τον βρίσεις με κανένα κατεβατό όπως ο Γ. Γ. στην ανθελληνική εφημερίδα 55 ή να του στείλεις κόπρανα σε φάκελο όπως ο Ζαφειράτης στη Λιβαδειά το 2001.  
Δυστυχώς όλα αυτά είναι φαινόμενα παρακμής και αντί φίλοι μου της «αυλής» να καταριόσαστε αυτούς που δημοσιεύουν μια πραγματικότητα ας κάτσουν κάποιοι κάτω να βρουν τις λύσεις γιατί δεν πάει άλλο. Ο τόπος έχει ανάγκη  από ανεξάρτητη και μάχιμη φωνή και όχι απο τα προξενειά του Ντούλε για να ωφεληθούν κάποιοι δικοί του.    

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ηλίας Θανάσης κατεβαίνει με το ΔΚ
ρε βορειοηπειροτη για τους δυο αλλους εγραψες ωραια κειμενα για τον ηλια τιποτα αυτο μου φαινεται λιγο εως πολλη περιεργο

Ανώνυμος είπε...

Ok gia ola vre arthrografe...
Sti fotografia omws aytos moiazei me "DIVERSANTI"!!!

Ανώνυμος είπε...

Eine statigiki kinisi me tin sinenesi tou kommatos.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η κάθοδος του κ. Μάρτου με την «αριστερή συμμαχία», έγινε με συνεννόηση ή όχι των οργάνων της Ομόνοιας....
Ma ti les twra vre "borioipiroti" !!
ginonte ayta xwris synennoisi ??? Twn organwn men,alla oxi twn organwn pou les esy...
H metagrafi ayti apotelei enan apo tous orous tou "kleistou symbolaiou",pou (mesw twn @@@Organwn@@@)o Dule ypegrapse me to Rama...
Einai opws leme...stis 3 adeies oikodomis,ki enan symboulo dwro...
Nomize omws pws den tha to proseksei kaneis,twra pou pigate kai to ksetryposate..ti na sas pw...
A, kai na sas pw kai to allo :
Den skeftikate mipos o s.Dule dierefse tin eidisi dioti eixe varethei to Marto kai sou leei na ton paw sto SK, na to mathoun oloi,kai meta tou kopanw mia tampela "prodotis" kai katharizw ki apo ayton...
gia ksana psakste to vre paidia...
xa xa xa xa !!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο Μιχάλη για το ταλέντο που έχεις. Χαλάλι σου αυτά που σου δίνει ο Μπερίσιας με τον Ξέρρα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν ειναι με τη συνενεση του Ντουλε (θα μιλαμε για προδοσια) αλλα αν και αριστερος ο Μαρτος ειναι αξιος και θα ειναι μεγαλη απωλεια για την Ομονοια.Δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο αλλα εχω ακουσει καλα λογια και αν ισχυουν τοτε αυτο δεν επρεπε να συμβει.Αν κανω λαθος για την εικονα που μου εχουν σχηματισει για τον Μαρτο παρακαλω διορθωστε με αλλα οχι με ψευτικες κατηγοριες οπως συνηθιζεται γιτι εχουμε βαρεθει ολοι τα ψεματα και τη λασπη.

Ανώνυμος είπε...

MHDIASE KI O MARTOS..
KAI SOYLEGA RE EYAGGELE,THA MAS THN KANEI AYTOS!!!
AS VAZAME TOYLAXISTON KEAD-SK !!SKETO SK,AMAN POIA!!!
POIOS TOYS AKOYEI TORA !!!

Ανώνυμος είπε...

H Omonoia exase ena aksiologo stelexos...
Giati vre borioipiroti ??Epeidi pige gia ligo sto patriko toy??giati den to vlepete ligo poio esiodoksa leventes moy? Aytos tha einai o paragontas poy tha kanei tin peretero sisfiksi ton sxeseon PS-PBDNJ !To proi PS kai to vrady PBDNJ !tha apoktisei kai empeiries !!! Kai tha ksanagyrisei pali vre paidia pos kanete etsi ?
Einai diladi PART TIME prodotis

Ανώνυμος είπε...

A arxisan na feygoyn kai proedroi;
Ante me to kalo na fygei kai o Baggos (pws sou fenetai ayto Efaki;),na paei ki aytos sti gadimi tou kai na pas kai sy na kleiseis ta fwta koritsaki mou !!
O ASYMBIBASTOS

Ανώνυμος είπε...

O MARTOS MBERDHEPSE TIN PORTA TIS PRODPROHOSIAS.ANDI NA PAI DEKSIA MBIKE ARISTERA,OPOTE DHEN NOMIZO NA TOU PROSAPSOUNE TO GNOSTO PARATSOUKLI.PRODOTES EINAI "MONO"AFTI POU PRODIDOUN DEKSIA......ESXOS STOUS MATOUFIAZMENOUS KRITES TIS ARISTERAS

Ανώνυμος είπε...

Ποιος πάει για πατριωτισμό;
άφησέ με θα με πιάσει τ'οριό.
Τη θεσούλα και την τσεπούλα κοιτάνε
Με Ράμα, Μπερίσα προχωράνε.
Ποιος μιλάει σήμερα για Ομόνοια και άλλα
αυτά τάκανε ο Βαγγέλης μας πορδάλα.
Γινήκαμε όλοι μας από δεκαχτώ χωριά
μας τα πήρανε όλα με ψευτικα χαρτιά.
κι αν μπήκανε στα χωριά μας οι ξένοι
με την ευλογία μας μπήκανε οι καημένοι
κι αν τα παιδιά μας δεν έχουν βιβλία
ας γράψουν σε πλάκα με κιμωλία
κι αν τραβάν οι δικοί μας αυτά που τραβούνε
δεν πείράζει, εμείς θα χειροκροτούμε
όταν ο Βαγγέλης, ο Κώστας, ο Βασίλης θα περνούνε
όρθιοι θα είμαστε, θα τους ευγνομονούμε
γιατί θα ρωτήσει κάποιος, γιατί
ραγιάδες μας έμαθαν, να καθίσουμε σαν το γατί.

Ανώνυμος είπε...

an eseis eiste oloi touvlaaaaaaaa re ar@@@ ti aristera ti deksia eiste PRODOTES eimaste omonites kai eimaste perifanoi.......
kai efoson lete gia ton marto gia ton barka pws kai den lete tpt h mipws autos ekane th swsth kinhsh??????????

Ανώνυμος είπε...

καλά τώρα τι αστεία είναι αυτά? Αυτοί που έφτιακσαν ολόκληρο κόμα για να εξυπηρετήσουν τον Μπερίσα και να ξεπουλήσουν τις επαρχίες μας είναι πατριώτες και ο Μάρτος που κατεβαίνει για μια θέση συμβούλου στο Δήμο των Τιράνων είναι προδότης? που τα πουλάτε αυτά...για όρνια μας περνάτε... ουστ από δώ τσιράκια ... ε τσιράκια...

Ευλογητός είπε...

Επιτέλους, το πήραμε το μήνυμα και το ρίξαμε στο χιούμορ. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεφεύγουμε από την πολιτική και κοινωνική κόλαση που ζούμε. Για να καταλάβουμε ότι οι Βορειοηπειρώτες δεν είμαστε μόνο για να επαινούμε και να βρίζουμε, αλλά και να κάνουμε κι αστεία. Ας μην την πάρουμε και τόσο σοβαρά αυτή τη ζωή. Άλλο τόσο αυτή την πολιτική κιι αυτούς τους πολιτικούς.

Ευλογητός είπε...

Μη χολιάζετε καρδιές μου! Τι βγαίνει Ηρώδης τι βγαίνει Ηλίας, Έλληνες και οι δυο είναι. Λεβέντες απ' τον τόπο μας. Τι βγαίνει Μπερίσα τι βγαίνει Ράμα, αλβανοί είναι και οι δυο. Λεβέντες από τον τόπο τους. Μη το κουράζουμε πολύ το κούτελο.

Ανώνυμος είπε...

EYLOGHTE ...EISAI WRAIOS BRE FILE.
Isws to eipes gia apofortisi,isws gia kalampouri,omws xristiane mou to oti enas dikos mas sympatriwtis tha vgei sto telos..ekei einai i ousia..as bgei o kalyteros !
Twra, giati prepei na exoume gia dabatzi to Rama i ton kathe Rama stis ypotheseis mas,ayto den katalabainw...
O berisha eytyxws den eixe oute exei prosbasi akoma sti meionotita...twra epeidi einai dimokratia kai prepei na exei kai antipallo deos,egw lew pws einai poly kalo pou yparxei to MEGA prin prolavei kai o Berisha na ftiaksei tis domes tou DK sti meionotita !!

Ανώνυμος είπε...

ti na po gia afto to fandazma pu onomazete Andrea Marto,apo to kakodhiki,ine idhiki mostra pu me tus psifus ton 10 ilikiomenus ilikias 85 eton,pu ton psifizune kratai to onoma tu proedhru tu parartimatos Tiranon,gia na volepsi pandote mia kareklla ston onoma ton 20.000 omogjenon pu zun sta tirana,aftos ine o megallos igetis tu elinizmu pu irthe gambros stus allvanus,ke mis ton kamaronume, dhixos na kume ute mia leksi,gia ta megalla problimata pu pernun i elines omogjenis ton Tiranon....

Δημοσίευση σχολίου