Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Κίνημα «Όχι στην απογραφή πληθυσμού»


Μετά την Αυλώνα στήθηκε και στα Τίρανα πάγκος συλλογής υπογραφών κατά της απογραφής.
Μείζον θέμα κατέστη, τελικά, η απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία, κυρίως, λόγο του λήμματος στο απογραφικό δελτίο της εθνικότητας και του θρησκεύματος.
Η κίνηση «κατά της απογραφής με βάση τη θρησκεία και την εθνικότητα, έφθασε στα Τίρανα», γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Τέμα’ (Θέμα).
Το ζήτημα αυτό, επισημαίνει η εφημερίδα, ενδυνάμωσε με την προσυπογραφή του εγγράφου, από τον Αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Kreshnik  Spahiu,  σε πάγκο που είχε στήσει η κίνηση αυτή, στην κεντρική πλατεία της Αυλώνας, στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Ο ‘πάγκος’, στήθηκε, τώρα στην κεντρική πλατεία των Τιράνων και  ζητά την υποστήριξη των Αλβανών πολιτών, ενυπογράφως, για την ακύρωση του δικαιώματος, που δίνει το αστικό δίκαιο, για αλλαγή της εθνικότητας και της ‘παράνομης’ καταγραφής της, στο απογραφικό έντυπο.
«Ακόμη και σε άλλες χώρες της περιοχής έχει γίνει συζήτηση σχετικά με την καταγραφή του πληθυσμού με αυτήν την μορφή», σημειώνει η εφημερίδα (σ.σ. προφανώς εννοεί τα Σκόπια).
«Η Ελλάδα, εξάλλου, έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της σχετικά με την αναβολή της απογραφής, η οποία είχε προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Απρίλιο, αλλά η κυβέρνηση την ανέβαλε, όπως είπε, λόγω των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης», γράφει η αλβανική εφημερίδα.
Με πληροφορίες: www.echedoros-a.gr

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Να στησουμε και εμεις εναν παγκο...
Παγκο κινηματος απελευθερωσης της Βορειου Ηπειρου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι Αλβανοί και ειλικρινά μου κάνει απορία, είναι το γεγονός ότι η είσοδός τους στην ΕΕ ειναι άρρητα συνδεδεμένη με την απογραφή. Και όμως επιμένουν στην ματαίωσή της,ενώ επιθυμούν διακαώς να εισέλθουν στην ΕΕ.

Παρατηρητης.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Kombi helen do të shtyppë Shqipëria fashiste dhe artificiale.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Οι ''Αλβανοί'',εκτός από συνεπείς φασίστες,είναι και φιλακόλουθοι σκοταδιστές και είθε να μην εισέλθουν π ο τ έ 'στην Ε.Ε.,όσο και αν διακαέστατα και φιλοαμερικανικότατα το επιθυμούν.

Ο Απανταχού Ελληνισμός και,κατ'εξοχήν,ο Βορειοηπειρωτικός,έχει το ιστορικό χρέος να αποκόψη τα δεσμά του με τη νεοφασιστική Σκιπερία και να τεθή κατά της αυθαίρετης και ολοκληρωτικής βούλησης των Τιράνων/Τεχ(ε)ράνων.

Άνδρες Θεσπρωτοί,π α τ ά ξ α τ ε τα αποβράσματα,τους Τουρκαλβανοτσάμηδες!

Πύρρος είπε...

Να βρούμε τρόπους να τους κάνουμε να τρέμουν, χωρίς να επικαλούμαστε συνέχεια την Ε.Ε.
Τι σόι Έλληνες είμαστε? Μόνο να κλεγόμαστε για την υππηκοότητα?
Που είναι η περηφάνεια μας?
Η Ευρώπη γέννημα της Ελλάδας είναι.
Το να θέλεις να βάλεις τους Τούρκους και τους Αλβανούς στην Ε.Ε. είναι σα να επιδιόκεις να συμμαζέψεις τους γύφτους σε παλάτια ενώ εκείνοι αρέσκονται να στήνουν τα τσαντήρια τους παράνομα στα οικόπεδα των άλλων.

Δημοσίευση σχολίου