Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στις 8 του Μάρτη λήγει η προθεσμία εγγραφής των κομμάτων για τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία

Αβέβαιη θεωρείται η συμμετοχή  ΣΚ και ΚΕΑΔ
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ) Arben Ristani, δήλωσε σήμερα ότι αρχικά είχαν εκφράσει την επιθυμία για συμμετοχή στις τοπικές εκλογές στις 8 του Μάη 26 κόμματα ενώ εγγράφηκαν μόλις 11.  Η προθεσμία εγγραφής λήγει 60 μέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή στις 8 του Μάρτη, και ο κ. Ristani δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία παράταση. «Εξάντλησαμε όλα τα περιθώρια των δυνατοτήτων μας περιμένοντας το ΣΚ και το ΚΕΑΔ  να μας δώσει τα ονόματα των 66 Περιφερειακών Επιτροπών (KZAZ) ... αλλά μετά από δύο παρατάσεις στην προθεσμία, δεν ανταποκριθήκανε. Δεν θα υπάρξει παράταση, όσοι δεν εγγραφούν δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος της KQZ.

Εκτός της εγγραφής των κομμάτων, στην ίδια επιτροπή πρέπει να δηλωθούν και οι συμμαχίες αφού εάν δύο ή περισσότερα κόμματα συμμαχούν στις τοπικές εκλογές, θα έχουν μόνο έναν κοινό υποψήφιο δήμαρχο ή έπαρχο και οι έδρες των δημοτικών συμβουλίων θα κατανεμηθούν με τον ίδιο τρόπο με αυτόν των βουλευτικών εκλογών. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας «MEGA», εγγράφηκε ήδη στο KQZ ως ανεξάρτητη πολιτική δύναμη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» ανεξάρτητη θα είναι - εφόσον εγγραφή - και η κάθοδος του ΚΕΑΔ.  

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

leo, pare to tzomaka na boithisi mi mini ekso o batzotzis

Ευλογητός είπε...

Το MEGA δείχνει το δρόμο στο ΚΕΑΔ. Το δρόμο της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας. Σ' αυτό το δρόμο ίσως να υπάρχουν σημεία επαφής για την ενότητά μας. Είναι ο δικός μας ο δρόμος. Γεια σου, αθάνατε Καζαντζίδη! Πού τα ήξερες κι έγραωες για μας αυτό το τραγούδι;

Ανώνυμος είπε...

TO,Mega eixi pari tin katifora apo tin mera idrysi tis.Kati pou dhen steki eine anagazmeno na pesi.

Ανώνυμος είπε...

Aντί να ασχολείστε με το MEGA δεν κοιτάτε πρώτα τα σοσιαλιστικά μασκαριλίκια σας εκεί στο ΚΕΑΔ 3:34;

Δημοσίευση σχολίου