Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αναβάλλεται και στα Σκόπια η απογραφή του πληθυσμού


Αναβάλλεται, τελικά, -και στα Σκόπια- η απογραφή πληθυσμού της πΓΔΜ (σ.σ. γιατί δήλωσαν ότι οι Αλβανοί θα μποϋκοτάρουν την διαδικασία αυτή).
Σύμφωνα με την τηλεόραση  Alsat-M-TV, η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, του προέδρου του σλαβικού VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι  και του προέδρου του αλβανικού, DUI, του Αλί Αχμέτι.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή αναμένεται να εγκριθεί κατά την επόμενη συνεδρίαση της κυβέρνησης, κατά την οποία θα καθοριστεί  και η νέα ημερομηνία  για την διαδικασία αυτή, που, κατά πάσα πιθανότητα, προβλέπεται  για τον ερχόμενο Νοέμβριο ή, ακόμη, και τον Απρίλιο του νέου έτους.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε και το θέμα των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών.
Ο Αλί Αχμετί, όπως αναφέρει η αλβανική εφημερίδα,  τόνισε για ακόμη μια φορά ότι οι πρόωρες εκλογές θα πρέπει να γίνουν με την συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων, ζήτησε, μάλιστα, την απεμπλοκή της χώρας από όλα εκείνα τα προβλήματα που εμποδίζουν την πΓΔΜ,  να ενσωματωθεί στους  ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου