Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ


Η διπλωματία μας είναι σε επιλεκτική δίωξη από την Ελληνική κυβέρνηση;
Προ ημερών ο κ. Γιώργος Αυφαντής, πρόξενός μας στο Βανκούβερ και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, δέχθηκε την μήνη του Υπ.Εξ. κ. Δρούτσα, ο οποίος τον κάλεσε σε απολογία λόγω δηλώσεών του στην εφημερίδα «Βήμα».
Ο πρόξενός μας είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, όταν ο κ. Παπανδρέου κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία ( Ερζερούμ ) συζήτησε με τους Τούρκους διπλωμάτες, ενώ τον κατηγόρησε πως κάτι αντίστοιχο δεν είχε κάνει προηγουμένως με τους Έλληνες διπλωμάτες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυφαντής είπε τα παρακάτω πολύ σοβαρά που ξευτιλίζουν την ανύπαρκτη και ταυτόχρονα ύποπτη πολιτική της εξωτερικής μας πολιτικής:
«Εκτιμώ πως οι συνάδελφοί μου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ. Διότι από τα όσα θα ανακοινωθούν εκεί, θα μάθουν και οι Έλληνες διπλωμάτες  κάποια νεώτερα για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική την οποία δεν έχει σχεδιάσει η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία και τις πτυχές της οποίας τα στελέχη της αγνοούν. Όπως άλλωστε τις αγνοεί και το υπουργικό συμβούλιο, το ΚΥΣΕΑ και η κοινή γνώμη». 
  
Όμως επίσης πολύ σοβαρό γεγονός με το παραπάνω, που δυστυχώς διέλαθε σκόπιμα και αποσιωπήθηκε έντεχνα από τα ΜΜΕ ήταν η ανάκληση του Προξένου Κορυτσάς κ. Θεοδώρου Οικονόμου από το Υπουργείο Εξωτερικών και η ανάκληση, της ανάκλησης μερικές ημέρες μετά από το ίδιο Υπουργείο.

Ο κ. Οικονόμου Θεόδωρος, Γενικός Πρόξενός μας στην Κορυτσά, παραβρέθηκε σε επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας» Κορυτσάς και ο οποίος είπε προς τους ομογενείς μας.
«Να δώσετε το παρόν στην Απογραφή! Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχετε να δηλώσετε την Ελληνικότητά σας και να απαιτήσετε τα δικαιώματά σας για την Βόρειο Ήπειρο. Και όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το πρωτόκολλο της Κέρκυρας το 1914.
Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες…».
Έπραξε δηλαδή ο πρόξενος μας αυτό που του επέβαλε η Εθνική του συνείδηση και το χρέος του προς την πατρίδα. Τίμησε δηλαδή τις παλαιότερες παραινέσεις προς τους ομογενείς μας της Β. Ηπείρου του Μεγάλου Ιεράρχη της εκκλησίας μας, Μακαριστού Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κυρού Σεβαστιανού:
«Σεις που είστε χορτασμένοι, θυμηθείτε εκείνους που μένουν νηστικοί, σεις που έχετε πατρίδα, μην ξεχνάτε τα αδέλφια σας που την χάνουν, όσοι θέλετε να λέγεστε Έλληνες, σταθείτε επιτέλους σαν Έλληνες».

Ο Πρόξενος  Οικονόμου λοιπόν, έπραξε το χρέος του ως ευσυνείδητος Έλληνας.

Η πολιτεία όμως από την πλευρά της τι έπραξε;

Στις 17 Φεβρουαρίου ζήτησε την ανάκληση του Γενικού μας Προξένου στην Κορυτσά για τα όσα είπε προς τους ομογενείς μας και κυρίως γιατί αποκάλεσε την Βόρειο Ήπειρο με το όνομά της. Δηλαδή αντί να εγκαλεί καθημερινά η Ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Αλβανίας για την παραβίαση κατά συρροή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, εγκαλεί τον Έλληνα Πρόξενο.
Ένα πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 17 Μαΐου του 1914, που ακόμα ισχύει και εγκρίθηκε άνευ όρων από την Αλβανική πλευρά και προέβλεπε ως αυτόνομη Ελληνική πολιτεία την Βόρειο Ήπειρο, με κατοχύρωση των δικαιωμάτων, θρησκείας, παιδείας, γλώσσας αυτοδιοικήσεως. Αυτά τα δικαιώματα τα αρνούνται οι Αλβανοί στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες, ενώ τα θεωρούν λίγα για τους ομογενείς τους του Κοσσυφοπεδίου.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα προς την Ελληνική κυβέρνηση!!

Γιατί δεν υπερασπίζεσθε την συνθήκη του 1914 και δεν απαιτείτε από την Αλβανική κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή της;
Αντίθετα δέχεσθε όλες τις προκλήσεις και τις αναίτιες διεκδικήσεις από την πλευρά της εκάστοτε Αλβανικής κυβερνήσεως!!
Δέχεσθε με υπέρμετρη καρτερικότητα τις ανόητες διεκδικήσεις τους για το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς. Ανύπαρκτο ζήτημα όμως, που πολύ φοβάμαι, θα γίνει υπαρκτό με την απύθμενη αναισθησία και ανοχή σας, στις μεθοδευμένες και καθοδηγούμενες από ξένα κέντρα αποφάσεων, ενέργειες των γειτόνων μας σε όλα τα διεθνή forum, ενέργειες επί σειρά ετών, που θα έχουν ως τελική κατάληξη την προσφυγή τους στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Εσείς λοιπόν, που χρόνια τώρα, από τις αρχές της δεκαετίας του 90, συνειδητά τροφοδοτείτε με πλεονεκτήματα τους γείτονες, όπως η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο στην χώρα μας χιλιάδων Αλβανών, που σύντομα θα διεκδικήσουν το δικαίωμα αναγνώρισης «Αλβανικής μειονότητας», δεν θα πρέπει να ασχοληθείτε κάποια στιγμή με ευαισθησία, αποφασιστικότητα και με την δέουσα προσοχή, με ένα θέμα που τείνει να γίνει πολύ σοβαρό;

Έτσι η ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ανάκλησης του Γενικού Προξένου μας στην Κορυτσά δεν σας απαλλάσσει από την καταγεγραμμένη καταδικαστική άποψη της κοινής γνώμης για την επιδειγμένη οσφυοκαμψία σας στα Εθνικά θέματα και την ρηχή τους αντιμετώπιση.

Κύριοι της Ελληνικής κυβέρνησης έτσι προασπίζεστε τα συμφέροντα της πατρίδας και του Ελληνικού λαού; Ποιους τέλος πάντων κοροϊδεύετε;
Είναι δυνατόν να ξευτιλίζετε τους διπλωμάτες μας αγνοώντας τους και εγκαλώντας τους;

Έχετε υποχρέωση να ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ αμέσως αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες σας απέναντι στον λαό μας και την πατρίδα μας.
Τα Εθνικά μας θέματα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι τσιφλίκι των πατεράδων σας. Είναι κτήμα και περιουσία του Ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ !!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr      

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Opoios den exei katalavei akoma oti o G. Papandreou einai organo twn amerikanwn masonwn, kai ton vlepei akoma ws prothypourgo tis Elladas, exei agria mesanyxta !!
Elliniki ekswteriki politiki den yparxei,parte to apofasi,oi anthrwpoi entoles ekteloun,opws erxonte apo washington,ti Boreio Hpeiro kai prasina aloga lete twra ??
Poio einai to Ethniko Kentro pou mas kathodigei??
O Giwrgakis loipon kathodigei to DULE kai to PBDNJ,pou mas to diatympanizoun kapoioi "yperpatriwtes"edw??
Aytoi einai ikanoi na poulisoun kai ti mana tous,emas tha logariasoun ?? Egw pistevw oti mas exoun dwsei kiolas,apla epeidi yparxoun kapoioi "kakorizikoi" boreio ipeirwtes pou sikwnoun kefali akoma,den to exoun anaggeilei !!!
Edw an den kanoume kati monoi mas, klapste ti tin B.Hpeiro !!!

Αμερικανό-Μασόνος είπε...

Opoios den exei katalavei akoma oti o G. Papandreou einai organo twn amerikanwn masonwn, kai ton vlepei akoma ws prothypourgo tis Elladas, exei agria mesanyxta !!

τα μεσάνυχτα είναι μαύρα συνήθως φίλε 1:02!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόβλημά είναι η αμάθεια που υπάρχει στο χώρο μας και κανένας άλλος. Κανένας δεν σου χαρίσει τίποτα, αν δεν παλέψεις και αν δεν το αξίζεις, κάποτε έπρεπε να ήσουν καλός στα άρματα τώρα στη διπλωματία και την οικονομία.

Ανώνυμος είπε...

ore bezhani oti ekane o dule me ton mico barka ksera mexri twra ta theorw ndropes alla ta dika sas na vazete traktorista gia eparxo to theora TRELLA me kefalaia
h apandish mou se ena side pou anevazei ta misa

Δημοσίευση σχολίου