Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σε ταλαιπωρία υποβάλει η Κυβέρνηση τους Β/ηπειρώτες


Ν.Δ. : Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί την κοινωνική διάσταση του προβλήματος
Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, υποβάλλει τους Βορειοηπειρώτες που είναι δικαιούχοι συντάξεως – βοηθήματος ΟΓΑ η Ελληνική Κυβέρνηση. Και αυτό γιατί ξαφνικά  τους υποχρεώνει μέχρι την 6η Μαΐου, να προσκομίσουν σειρά εγγράφων, τα οποία για να τα εξασφαλίσουν θα πρέπει να μεταβούν στην Αλβανία, οι περισσότεροι μάλιστα στα Τίρανα. Η διοίκηση του ΟΓΑ, δικαιολογεί την απόφαση αυτή, με τις αμφιβολίες που υπάρχουν για το αν όλοι οι περίπου 24.000 δικαιούχοι είναι Έλληνες το γένος, παρόλο που στοιχεία ζητήθηκαν πριν από 4 μήνες με την απογραφή των συνταξιούχων που έγινε.
Στο θέμα αυτό παρενέβη με χθεσινή του ανακοίνωση ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ύποπτη» την εγκύκλιο του ΟΓΑ.
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, - τονίζει μεταξύ άλλων -  για μια ακόμη φορά, δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί την κοινωνική διάσταση του προβλήματος. Οι ηλικιωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, πρέπει να μεταβούν στην Αλβανία και να υποστούν ξανά μια νέα γραφειοκρατική, δαιδαλώδη και δαπανηρή δοκιμασία, από την οποία θα ωφεληθεί οικονομικά ασφαλώς η κυβέρνηση της Αλβανίας, αλλά και τα κυκλώματα που αναπτύσσονται σε αυτές τις περιπτώσεις για το «ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών δυσκολιών».
Υπολογίζεται ότι μόνο τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, εκδόσεως πιστοποιητικών, ταυτότητας, διαβατηρίου κ.λ.π. ξεπερνούν τα 600 Ευρώ κατ’ άτομο και επομένως προσφέρεται ένα δώρο 14,5 εκατ. Ευρώ από τη χώρα μας στην Αλβανία, χωρίς λόγο».
Η Ν.Δ. αναρωτιέται επίσης για πιο λόγο ζητάει την έκδοση νέας αλβανικής ταυτότητας, όταν το επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο είναι το διαβατήριο και για ποιο λόγο η διοίκηση του ΟΓΑ, ακυρώνει τα ισχύοντα αλβανικά διαβατήρια.

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

ELLHNIKH KYBERNHSH ??
GIA POIO PRAGMA MILATE BRE PAIDIA ??
GIA EKEINO TO TSOYRMO TOY GIWRGAKH POY PERIMENEI KATHE PRWI TIS ENTOLES TOY DNT GIA NA PIASEI DOYLIA ??
EIDA ANTHRWPOYS POY TOYS PANE SHKWTOYS GIA NA BGALOYN DIABATHRIO, GERONTOYS ETOIMOTHANATOYS,LAXTARISMENOYS APO TOYS ANIKANOYS THS ATHINAS, ANTHRWPOYS POY SBARIZONTE...
AKOYS AMERIKANAKI TOY SATANA ???
TO PROKSENEIO EDW STO ARGYROKASTRO GIATI TO EXETE,GIA NA TA KONOMAEI MONO APO BIZES KAI EPIKYRWSEIS ??
DEN MPOROYN AYTOI TOY PROKSENEIOY NA DIAPISTWSOYN POIOS EINAI KANONIKOS SYNTAKSIOYXOS KAI POIOS OXI ???
SE PENTE MERES MPOROYN !!!ARKEI NA TOYS BALETE NA DOYLEVOYN,ANTE, NA KSEMOYXLIASOYN KIOLAS !!!
pros ola ta keado-koymoynia :
Ayto einai to ethniko sas kentro pou sas kathodigei??
Na xaireste tous Dule-Rama-Giwrgaki !!!
Tha sas feroyn kai poio "efkoles" meres!!!

aristera είπε...

Οσο αδυνατουμε να καταθεσουμε βιωσιμες προτασεις πανω στο ζητημα τοσο πιο γενικευμενες θα ειναι οι αποφασεις και θα θιγονται ακομα και αυτοι που επιβιωνουν χαρη στη συνταξη του ΟΓΑ. Ο τμοεας Βορειοηπειρωτων της ΝΔ αρκειτε να παιξει και αυτος τα μικροπολιτικα του παιχνιδια και να κανει πραξεις αριθμητικης για το ποσα θα βγαλουν οι Αλβανοι.
Να τους θυμησω απλως, οτι ο πρωην περιφερειαρχης Ηπειρου (Παπαζαχος) σε πολιτικη εκδηλωση ειχε λακωνικα δηλωσει " Οσο μπορουμε θα σας τη δινουμε, δεν εχουμε υπογραψει και κανα συμβολαιο". Η δηλωση ειχε γινει επι κυβερνησης ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Re sy aristera ti kathese kai grafeis ekei re ??
sou vrisame ton omo ideati sou e ?
ai sixtir apo kei re karagkiozi !
Edo o kosmos talaiporeite,tha vgei kana papoudi nekro apo ta liksiarxeia,kai esy to hava sou !!
oust re !!

drakos είπε...

Να πάτε νά κάνετε τα παράπονά σας στη Ευρωπαϊκή Ενωση αφού αν θυμάμαι καλά οι περισσότεροι απο εσάς ισχυριζόσασταν ότι απο εκει την παίρνουν τα γερόντια την σύνταξη !

Ανώνυμος είπε...

Dld agapoith moy boreiohpeirwtes oloi aytoi h diadikasia den einai sostoi poy ginete etsi den prepei na gini mia geniki apografoi kai an oi diadikasia poy akoloythoi o oga den einai oi sostoi giati den protinete eseis mia poio eykoli diadikasia oste na bebeothoyn oti einai yparkta prosopa kai to oti den mas exoyn afoish xronoys.. giati den bgenete na kraksete kai aytoys poy sinexizoyn kai pernoyn xrimata apo ton oga enw ta gerontia exoyn paithani giati apo tin arxiki apografoi toy febroyarioy den apografikan panw apo 4000 omogenis opoy pernane sintaksi ....
kai ayto gia tin taleporia den mas eftekse to elliniko kratos poy emeis den exoyme bgalei ta viometrika diabatiria kai tin taytotita edw kai 2 xronia....

Ανώνυμος είπε...

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων είχε συνάντηση με τον διοικητική του ΟΓΑ στισ 24 Μαρτίου και κατέθεσαν γραπτώς τις προτάσεις τους στο θέμα του ελέγχου και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι. Ο διοικητής του ΟΓΑ έδωσε σε πρώτη φάση παράταση της προθεσμίας ως τις 15 Ιουνίου. Επίσης όσοι είναι προχωριμένης ηλικίας μπορούν να εξουσιοδοτήσοθν άλλο πρόσωπο να καταθέσει τα έγγραφα αντι για αυτούς και μην ξεχνάτε ότι με την εγκύκλιο αυτή ξεπεράστικε το θέμα της ''μόνημης'' διαμονής αφού αυτή πλέον θα αποδεικνύεται μέσω του ΕΔΤΟ και δεν θα προσκομίζουν πια οι συνταξιούχοι όλες τις σελίδες του διαβατηρίου.

Ανώνυμος είπε...

Στους Βορειοηπειρώτες έχω δει την μεγαλύτερη αχαριστία....

"Τα δίνει η Ευρώπη τα λεφτά ποια Ελλάδα..." έτσι δεν λέγανε πολλοί από αυτούς; Και καθόσουνα μάταια να τους εξηγήσεις ότι δεν είναι έτσι....

Αύριο το πρωί να την κόψουν τη σύνταξη για όλους!!! Άλλωστε πολλοί από αυτούς νοσταλγούν ακόμα την εποχή του Χότζα και πολλοί κάποιον χωριανό θα έχουν "σπιουνέψει" στα νιάτα τους...

Ανώνυμος είπε...

Ta eggrafa mporei na ta katathesei o plireksoysios ton sintaksioyxon poy lambanane ta xrimata toys , aplos h taleporia dimioyrgithike giati den eixane bgalei ta viometrika diavatiria...

Ανώνυμος είπε...

tha sou ksanapo poia lysi yparxei 1-46 ...
Na valei to Elliniko Kratos toys xaramofaides toy Prokseneiou sto Argyrokastro sti doulia, se 15 meres tha exoun ksekatharisei ta panta.
Afou etsi ki aliws koutourou kathonte ekei,giati na mi kanoun kai kati ofelimo ??

Ανώνυμος είπε...

4:23 να ντρέπεσε για αυτά που λες. Στον ΟΓΑ έχουν γίνει πάρα πολλές αδικίες εις βάρος των παππούδων. Στο παρελθόν αρκετοί υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν θησαυρήσει εις βάρος τους. Αν υπάρχει κάποιο καρκίνομα είναι η αναλγησία της πολιτείας και όχι το γεγονός αν οι 80αριδες δεν αντιλαμβάνοντε από ποιό ταμείο βγαίνουν τα χρήματα της σύνταξής τους. Όχι επειδι κάποιοι αετονύχιδες άδειασαν τα ταμεία και δεν υπάρχουν λεφτα για κοινωνική πολιτική να κατηγορούμε τους γερόντους μας, ΝΤΡΟΠΗ να τα πάρουν απ' αυτούς που πλούτησαν εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων και να τα δώσούν στους βορειοηπειρώτες υπερηλικες και σε όλους τους άλλους έλληνες που παλέυουν να επιβιώσουν.

λευτερωχορι δελβινο είπε...

βορειοηπειροτεσ ισον μιδεν του μιδεν.δεν ακουσαμε μια μαχι καλι να ακουστουμε για αυτα που μασ ανοικουν ταυτοτιτεσ συνταξισ κ πολλα αλλα.οποτε μιν κανετε τον παλικαρα πισο απο μια οθονι με αποκριψι.να λετε το ονομα σασ κοτεσ.διμιτρισ παππασ λευτεροχορι δελβινο.τωρα μενο λευκαδα κ δεν φοβαμαι κανεναν ουτε τον θεο εγω κ ολι απο το χωριο μου.

Δημοσίευση σχολίου