Κυριακή 6 Μαρτίου 2011


Στις μικτές επαρχίες του Λουκόβου, της Τζάρας, των Εξαμηλίων και στο Δήμο των Αγίων Σαράντα τόσο το ΚΕΑΔ όσο και Μέγκα δεν αναμένεται να έχουν υποψηφίους και θα στηρίξουν τα μεγάλα κόμματα έναντι της βοήθειας που θα τους παρέχουν στις τρεις καθαρές Ελληνικές επαρχίες Αλύκο, Λιβαδειά και Δίβρη.
Στην Επαρχία Αλύκου, έχουμε όπως φαίνεται έναν καθαρό ημιτελικό από πλευράς Ομόνοιας μεταξύ του νυν Έπαρχου Ηλία Θανάση που θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά το χρίσμα και του πρώην έπαρχου με την Ομόνοια (2000 – 2003) Χρήστου Καίση που δεν έλειπε ποτέ από τις τοπικές εκλογές παίρνοντας το χρίσμα και την ταυτότητα αρκετών αλβανικών κομμάτων (PSD, PDK, PR, PD κλπ.).  Από πλευράς Μέγκα, τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά αφού με τις μέρες αλλάζουν γνώμη και οι μνηστήρες, στο αν θα είναι ή όχι υποψήφιοι. Τα ονόματα που ακούστηκαν μέχρι στιγμής είναι του Χρ. Τσιάβου, του Λ. Χρήστου, του Ρολάντη Βασίλη ενώ μάλλον απίθανη θεωρείται η υποψηφιότητα ενός άλλου πρώην, του Σπύρου Παππά. Η Επαρχία του Αλύκου έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν έχουν άλλες επαρχίες που λέγεται «Τσούκα». Όχι τόσο γιατί αποτελεί το 1/3 της επαρχίας - αυτό συμβαίνει και αλλού (Δερβιτσάνη, Φοινίκη, κλπ) – αλλά για το γεγονός ότι η Τσούκα δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τα υπόλοιπα 10 χωριά της Επαρχίας, με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε υποψήφιος εκτός Τσούκας να μην μπορεί να αποσπάσει υπολογίσιμο αριθμό ψήφων.
Στην Επαρχία Λιβαδειάς, έχουμε δύο ημιτελικούς ντέρμπι. Από πλευράς Ομόνοιας όπως φαίνεται οι δύο διεκδικητές Νταλιάνης και Παντέκης θα αναμετρηθούν στο ΓΣ αφού ο συμβιβασμός μοιάζει αδύνατος. Κάποιοι στην Ομόνοια θέλουν να ξεφορτωθούν την υποχρέωση που έχει ο Ντούλες στον Παντέκη που του έβγαλε τη βουλευτική έδρα, σπρώχνοντας τον στην επαρχία. Ο Παντέκης «τσιμπάει» συν ότι δεν μπορεί να συγχωρήσει στον Ηρώδη τις αγαθές σχέσεις με το ΔΚ αφού αυτοί τον καθαίρεσαν από την αντιπροεδρία της Περιφέρειας Αυλώνας και επιμένει στην υποψηφιότητα του. Ο Ηρώδης απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν τον κατεβάσει η Ομόνοια ξέρει και άλλο «δρόμο», προβληματίζοντας την ηγεσία τους. Ίδιο σκηνικό όμως υπάρχει και στο Μέγκα με τους δύο διεκδικητές του χρίσματος να επιμένουν μέχρι τέλους κάνοντας ακόμα ποιο προβληματική την απόφαση αφού στο νέο κόμμα δεν υπάρχουν δομές που θα αποφασίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο επιχειρηματίας Ηλίας Καλυβιώτης (πατέρας του προέδρου της ΝΕΒ), θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι αυτός ο υποψήφιος και από καιρό κάνει προεκλογικό αγώνα. Ο άλλος υποψήφιος είναι ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Παππάς, που έχει αρκετούς υποστηρικτές στο κόμμα και στη βάση, με βασικό επιχείρημα ότι έχει ανώτατη παιδεία ενώ ο Καλυβιώτης δεν έχει. Ωστόσο οι άνθρωποι του Μέγκα έχουν επιφυλάξεις για αυτήν την υποψηφιότητα καθώς ο χαμηλών τόνων κ. Παππάς παρόλο που πλεονεκτεί στο θέμα παιδείας έχουν τις επιφυλάξεις στο κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στο πολύ φανατισμένο αυτή τη στιγμή κλίμα της Λιβαδειάς. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όχι μόνο για τους ημιτελικούς αλλά και για τον τελικό καθώς θεωρείται απίθανο η «αποκλεισμένοι» να ακολουθήσουν τους «συναγωνιστές» τους.
Στην Επαρχία Δίβρης, η ημιτελικοί τελείωσαν από καιρό και είναι ήδη γνωστό το δίδυμο Καλτσούνη – Μπερέτη όπου αναμετρώνται για τρίτη φορά μεταξύ τους, ενώ και οι δύο διεκδικούν το θρόνο της Δίβρης για τέταρτη φορά, έχοντας στο ιστορικό τους ο καθένας από 9 χρόνια προεδρίας. Η επαρχία της Δίβρης είναι η ποιο απρόβλεπτη και κάθε αποτέλεσμα δε θα αποτελούσε έκπληξη.  

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

Επαρχία Λιβαδειάς οριστηκοποιήθηκε από καιρό από τη μια μεριά Ηρώδης Νταλιάνης, από την άλλη Καλυβιώτης Ηλίας....Στη Δίβρη, την έκπληξη θα την κάνει ο ανεξάρτητος που κατεβαίνει...

Ανώνυμος είπε...

κυριε βορειοηπειρωτη οπος διχνουν τα πραγματα μεχρη στιγμις και στης τρης επαρχιες των αγ.Σαραντα η ομονοια ειναι φαβορη στο Αλυκο οπιον κατεβασει η ομονοια η το Θαναση η τον Καιση θα ειναι νικητησ στην Δηβρη δεν σηζητηται ο Καλτσουνησ ενο στη Ληβαδεια αλου τα καρκαλιζματα και αλου γενουν η κοτες

Ανώνυμος είπε...

pion kaisi more ntente 8.17. Ayton ton doyleyoyn oloi enw aftos nomizei oti toys doylebei oloys. an tha einai o kaisis tha einai sigoyra tritos. Eixa akoysei me ta aytia moy to Ntoyle na leei oti o Thanasis einai o pio petyxhmenos eparxos kai de tha tha ton allaksei

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κάποια σχόλια που είναι υβριστικά δεν δημοσιεύονται.
Όσο για εσένα φίλε «ανώνυμε» που προτιμάς να γράφεις και αλβανικά, τα σχόλια σου δεν δημοσιεύονται για να προστατέψουμε εσένα γιατί με τον τρόπο που γράφεις σε καταλαβαίνει και ο πιο ανυποψίαστος. Τόσα χρόνια ασχολείσαι με τα κοινά και δεν μπορείς να συντάξεις μια πολιτική άποψη, μόνο ύβρεις στα αλβανικά ξέρεις να γράφεις;!

Ανώνυμος είπε...

kala i tsamidhes enonoynte, esi Boreioipiroti milas gia derbi. Ayto einai eskos gia thn mionotita.Z Lutsidhes.Mperetides kai vale ntropi tous as palevan meso ths OMONIAS.

Ανώνυμος είπε...

PIOS RWDIS PIOS KALIVIOTIS KAI I 2 DIXAZOUNE TIN LIVADHIA OPIOS MBOREI AS TO KATALAVEI KAI I 2 SIMVOLIZOUNE TO XTES KAI OXI TO AVRIO MONO ENAS TRITOS SAN TON STAVRO PAPA TON POLITIKO MIXANIKO MBOREI NA ENWSEI TIN EPARXEIA LIVADHIAS.APORO PWS TO NEO KOMMA TO MEGA POU YPOTITHETE THA LITOURGOUSE KALHTERA AP TON DULE PRATI TO IDIO KAI XEIROTERA.PWS O KALIVIOITIS STIN LIVADHIA THEOREI SHGOURO TO XRISMA GIA YPOPSIFIOS;ARE ZISO KAI KITSIO TSIFLIKI TO KANETE TO KOMMA.GIATI NA MIN EINAI O STAVROS PAPAS YPOPSIFIOS;

Ανώνυμος είπε...

zisos loutsis mberetis divri o kaliviotis pire to xrisma monos tou ta gera xartia tou .kai nomiza to MEGA tha vgaze kati to diaforetiko

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΙΒΡΗΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΤΖΑΚΗΔΕΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΕΦΟΥΣ....Ο ΜΠΕΡΕΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΒΡΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΛΤΣΟΥΝΗ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΙΒΡΗΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Έμαθα ότι η ηγεσία του MEGA δεν δέχτηκε την πρόταση του Χρήστου Καίση ,για το χρίσμα ως υποψήφιος του MEGA στης τοπικές εκλογές , με την απάντηση “Δεν δεχόμαστε ανήθικους”. Στην πρόταση του ανήθικου Σπύρου Παππά η ηγεσία του MEGA τη θα απάντηση ???????

Ανώνυμος είπε...

Το ΜΕΓΚΑ ξεκινημα και οι Καλυβιωτης, Μπερετης, Λουτσης!

Το ΜΕΓΚΑ ιδρυθηκε πριν λιγο καιρο. Και ομως εδω και ενα χρονο, πριν καν ιδρυθει το ΜΕΓΚΑ, οι κυριοι Λουτσης, Μπερετης, Καλυβιωτης διατυμπανιζαν περα δωθε οτι θα ειναι οι υποψηφιοι του ΜΕΓΚΑ.
Μηπως γι`αυτο φτιαξαν το κομμα κιολας, για να βρουν ενα κομματικο σκεπαστρο για να κατεβουν στις τοπικες εκλογες?
Η μηπως εθεσαν το νεο κομμα προ τετελεσμενων και τωρα η ηγετικη ομαδα του ΜΕΓΚΑ δεν μπορει να τους αρνηθει?
Ας αφησω τη Φοινικη και τον κυριο Λουτση γιατι δεν εκδηλωσε ενδιαφερον καποιος αλλος!
Ας αφησω και τη Διβρη γιατι δεν εκδηλωσε αλλος ενδιαφερον εκτος του κυριου Μπερετη.(Ο Αιμιλιος Παντος παρολες τις παρεναισεις και τα καλεσματα Διβριωτων και Ριζιωτων, αρνηθηκε, και μας απεδειξε οτι ειναι μονο για μπουρδες εκ του ασφαλους. Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα κυριε Αιμιλιε!)
Περναω τωρα στη Λειβαδια.
Για τη Λειβαδια υπαρχει ενδιαφερον απο τον κυριο Σταυρο Παππα και τον κυριο Ηλια Καλυβιωτη.
Η ηγετικη ομαδα του ΜΕΓΚΑ φαινεται να προωθει τον κ.Καλυβιωτη.
Το πρωτο επιχειρημα ειναι οτι ο κ.Καλυβιωτης ειναι επιχειρηματιας. Και εγω αναρωτιεμαι, λετε να διαθεσει τα χρηματα του ο κ.Καλυβιωτης για ευεργεσιες?
Το δευτερο επιχειρημα υπερ του κ.Καλυβιωτη ειναι οτι ο κ.Παππας ειναι χαμηλων τονων!!! Δεν το ξερα οτι για να θεσει καποιος υποψηφιοτητα για επαρχος πρεπει να εχει μια ιδιαιτεροτητα...
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ!
Το τριτο επιχειρημα ειναι οτι ο γιος του κ.Καλυβιωτη ειναι ο προεδρος της ΝΕΒ, και οτι θα κινητοποιησει τη νεολαια στις εκλογες και οτι θα φερει κοσμο για να εκλεγει οχι μονο ο πατερας του, αλλα και οι αλλοι υποψηφιοι του ΜΕΓΚΑ, οπως ο κ.Λουτσης (και ξερεται, ο κ. Λουτσης ειναι στην ομαδα ληψης αποφασεων στο ΜΕΓΚΑ. Πραγματι, μπορει να μας πει καποιος ποιοι αποφασιζουν στο ΜΕΓΚΑ?!).
Μηπως οι Καλυβιωταιοι λειτουργουν με προγραμμα εδω και καιρο, προωθωντας αρχικα τον ιο θεοφανη Καλυβιωτη για προεδρο της ΝΕΒ, και τωρα τον πατηρ Ηλια Καλυβιωτη για επαρχο?
Μηπως η ηγετικη ομαδα του ΜΕΓΚΑ τρωει χορτο, η απλως αρεσκεται στο γεγονος να χαρακτηριζεται η ΝΕΒ, νεολαια του ΜΕΓΚΑ?

Μου φαινεται το αστρο του ΜΕΓΚΑ σβηνει πριν καλα καλα ανατειλει...

Υ: κυριε διαχειριστη του μπλογκ, παρακαλω δημοσιευσε το.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλυβιώτης σαν επιχειρηματίας (οικοδόμος) θα διαθέσει όσα χρήματα διέθεσε ο Ηρώδης επιχειρηματίας (τυροκόμος).

Ανώνυμος είπε...

kyrie anonime 11:20 se kalw na anadiksis ena ergo tou k mpereti sta osa xronia ixe to xrisma gia na doume kai emeis pos aytos o anthropos ergastike me psuxi kai swma . ala tha sta amadiksw egw mipws ta exeis ksexasi dromos dermisi- memoraxi apotixia gemato lakoubes . komati dromou sto kaintro tou xoriou divris apotixia . idragogio divris exoun emfanisti oles i solines pou balan sta sokakia kai glistane ta gomaria doulepse gia mia mera mono akoma gelane i dibriotes apotixia . den sizito sto na ftasis sta ipolipa xoria tis eparxias itheles mono tzip. iparxei kai ena ergw pou litourgi akoma kai ayto einai to paranomo xirostasio sto ntermisi kai na fantasto ayto to eytiakse na me dika tou leyta . aytos einai o kirios mperetis pou ergastike me psuxi kai swma giakai opios theli na pai na ton psifisi . wsw afara ton k kaltsouni anedikse simantika erga gia ta xoria mas . ayto den simeni oti einai arketa gia ton topo ala idame mia kali prospathia . kai apoti fenete tha einai kai ksana o nikitis kai me diafwra .

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, από ότι φαίνεται, για τους “mega” ιδρυτές (και αυτούς που τους ακολουθούν) το να είσαι «χαμηλών τόνων» είναι μειονέκτημα και όχι προτέρημα.
Τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά (αρκετά καλά) τον Σταύρο Παππά και σας διαβεβαιώνω ότι έχει και άλλα παρόμοια “μειονεκτήματα”, είναι ντόμπρος, ειλικρινείς, ευθύς, δίκαιος, ρεαλιστής κλπ., άρα ακατάλληλος για να παραμυθιάσει τον κοσμάκη (αλήθεια αυτό δε θέλετε;), να ψεύδεται, να τάζει “λαγούς με πετραχήλια”, να φέρεται ως τραμπούκος (όταν το απαιτούν οι καταστάσεις).
Επίσης το άλλο “μειονέκτημά” του είναι το γεγονός ότι είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άρα κατά τεκμήριο έχει κρίση και άποψη και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πειθήνιο και άβουλο “όργανο” των “mega” ιδρυτών.
Από την άλλη θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι μερικοί από τους φερόμενους ως ηγέτες του MEGA είναι πολύ περισσότερο «χαμηλών τόνων» (στη κυριολεξία) από το Σταύρο που έχει αξιώσεις για έπαρχος και όχι για αρχηγός κόμματος.
Τέλος πάντων, εύχομαι να είναι υποψήφιος έπαρχος ο Σταύρος και να εκλεγεί ώστε να προσφέρει έργο στον τόπο του.

Σίτος Ρωμαίος

Δημοσίευση σχολίου