Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ξέρρας: ΚΕΑΔ και ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μέρος των δομών του Σ.Κ. Αλβανίας!


Σκληρή επίθεση του πρώην στελέχους της «Ομόνοιας» σε Μπολάνο και Ντούλε
Σε συνέντευξη στην ημερήσια αλβανική εφημερίδα STANDARD, ο Υπουργός  Εργασίας, Σπύρος Ξέρρας, μίλησε για όλα τα θέματα επικαιρότητας στην Αλβανία. Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως θα είναι από τη δεξιά αφού η παράταξη τους διαθέτει όλους τους ψήφους. Για το έργο του στο υπουργείο, είπε πως η Αλβανία είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που to 2011 κατέγραψε μείωση στην ανεργία, από 13.7 σε 13,3.
Ερωτηθείς για θέματα που σχετίζονται με την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, έστρεψε τα βέλη του αυτή τη φορά κατά του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο.  
 «Ο κ. Μπολάνος που θα έπρεπε να ήταν ο εγγυητής της ενότητας, έγινε η εύκολη πολιτική λεία του ΚΕΑΔ. Αυτό ήταν αρκετό ώστε στη συνέχεια το ΚΕΑΔ να ξεπουλήσει  ανοικτά πάνω στο τραπέζι τη Χειμάρρα και τον ίδιο το Βασίλη Μπολάνο στο Σοσιαλιστικό Κόμμα… Ενώ στις υπόλοιπες επαρχίες το ΚΕΑΔ κατάφερε να συμμαχήσει με όλες τις άλλες δυνάμεις κατά του νεοσύστατου MEGA για να εξασφαλίσει τα αξιώματα των έπαρχων, στη Χειμάρρα δεν το έκανε. Για να έχουμε σήμερα και τον πρόεδρο της Ομόνοιας κι εκείνον του ΚΕΑΔ, ντε φάκτο, μέρος των δομών του Σοσιαλιστικού Κόμματος»
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν η ελληνική μειονότητα θα μπορούσε να έχει κοινή πολιτική εκπροσώπηση στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ξέρρας είπε πως κάτι τέτοιο θα ήταν ευχάριστο αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες το θεωρεί αδύνατο.

Οι δηλώσεις του Ξέρρα μπορεί να περνούσαν κι απαρατήρητες, υπό τις νέες όμως συνθήκες, όπου μαγειρεύεται «εθνική» διόρθωση στον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει στις επικείμενες εκλογές του 2013, ίσως θα πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος, θέτοντας μερικά ερωτήματα:
     1.      Η εθνική διόρθωση ποιον βολεύει αν λάβουμε υπόψη το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο στο χώρο της ΕΕΜ, όπου ΚΕΑΔ και MEGA, διεμβολίζουν το ένα το άλλο;
     2.       Μπορεί να ενωθούν και τα δύο πολιτικά κόμματα κάτω από την ομπρέλα της Ομόνοιας;
     3.      Αν αυτό γίνει ποιοι θα πρέπει να αναλάβουν το εγχείρημα;
     4.      Είναι εγγυητές της ενότητας οι Μπολάνος, Ντούλες και Κίτσιος;
     5.      Τι θα γίνει με τους έλληνες βουλευτές που σήμερα βγαίνουν με τα αλβανικά κόμματα; 
     6.      Θα πρέπει να αλλάξει ξανά το καταστατικό της Ομόνοιας, το οποίο ορίζει μόνο συνεργασία με το ΚΕΑΔ;
     7.      Τι  ρόλο μπορούν να παίξουν  κάποια ιστορικά στελέχη της Ομόνοιας, αν  λάβουμε υπόψη ότι  υπάρχουν πρώην πρόεδροι, πρώην βουλευτές, πρώην έπαρχοι που κρατούν αποστάσεις και από τους δύο φορείς, είναι όμως υπέρμαχη μίας κοινής εκπροσώπησης υπό την ομπρέλα της Ομόνοιας;
Δεν είναι ούτε νωρίς, ούτε αργά για να ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος. Του χρόνου όμως θα είναι αργά, θα βρεθούμε προ τετελεσμένων και την τελευταία στιγμή οι «ηγέτες» θα τρέχουν να βρουν στέγη κάτω από το ένα ή το άλλο αλβανικό κόμμα (πάντα για το «καλό» της μειονότητας) ενώ εμείς θα συζητούμε αν η μπλε ή η πράσινη ομπρέλα κάνει καλύτερο ίσκιο, γιατί εκεί κατάντησε το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου των εθνικών μας θεμάτων…

Σημείωση: Η μετάφραση της συνέντευξης και η επιμέλεια του άρθρου έγινε από αναγνώστη του «Βορειοηπειρώτη. Εκτός από τις 7 ερωτήσεις – προτάσεις, στο κείμενο έγιναν κάποιες διορθώσεις.

23 comments:

Κεραύνιος είπε...

Για τα "αποτελέσματα" της απογραφής τι λέει ο Ξέρας;
Για την αντιμετώπιση της ελληνικής εθνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος τι λέει ο κύριος υπουργός;
Την πάπια. Και μετά μου λέτε πως δεν είναι προδότης και ρουφιάνος. Ό,τι σκατά και να είναι ο Ντούλες και ο Μπολάνος, δεν συγκρίνονται με τους θρασύτατους Ξέρρες και Σία.

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

6.34 Διαφωνώ με τη στάση σου αυτή. Είσαι εξ΄αρχή προκατειλημμένος. Ο κ. Υπουργός σου δίνει τις απαντήσεις που θέλεις, αλλά εσύ δεν θέλεις να τις διαβάσεις.
Για την απογραφή να μας μιλήσεις εσύ, ή να ζητήσεις λογαριασμό από την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ. Για την απογραφή η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ μας έλεγε ότι θα ακολουθήσουν οι εκθέσεις καταπέλτης των διεθνών οργανισμών σε βάρος των Τιράνων. Σιωπή ιχθύος εκείνοι δικαιώνοντας τον Υπουργό και τους άλλους 'Έλληνες βουλευτές στα αλβανικά κόμματα, που έλεγαν να μετάσχουμε στην απογραφή και μετά να διαμαρτυρηθούμε.
Μετά μας είοπαν ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η απογραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ήρθε ο Μάης και μας προκύπτει ότι όσα έλεγαν είναι μπαρούφες.
Μήπως δεν έχει δίκιο ο Ξέρρας που λέει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο όμηρος του παναλαβανικού ΚΕΑΔ και το μαχαίρι διάσπασης της ε.ε. μειονότητας. Μήπως δεν έχει δίκιο ότι τη Χιμάρα την πούλησε ο Ντούλες με το Μπολάνο και πολιτικά και οικονομικά, ή περιουσιακά;! Γι΄αυτά έχετε απαντήσεις.
Μήπως δεν έχει δίκιο ότι το δίδυμο αυτό δεν επιτρέπει την ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι η οργάνωση της εθνικής ενότητας υπέρ άνω των ιδεολογικών πιστεύω των Ελλήνων βορειοηπειρωτών με αποτέλεσμα να παράγει η ΟΜΟΝΟΙΑ περισσότερους Έλληνες εχτρούς, κατά εκείνη, παρά μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;!
Μήπως δεν είναι θετικότερα για μας να έχουμε πολιτική δύναμη και αυτόνομη, μέσω ΟΜΟΝΟΙΑΣ και με τ΄άλλα κόμματα κάτω από την ομπρέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;! Γιατί φοβάται τόσο πολύ ο Ντούλες;!
Ένα λάθος κάνει ο κύριος Ξέρρας που δεν βλέ΄πει λύση στον ορίζοντα. Η πρότασή του είναι η λύση, απλώς χρειάζεται λίγο περισσότερη επιμονή και ανοχή για να γίνει και πράξη.
ο Ελ Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Qeravnie, panda dhilitirio trexi apo sena pezondas kriftuli. An ise apo Ximara, ua itan kalla na mas eleges esi posi ine i elines sto dhimo pu ine komandantis o Bollanos. Ja tin Allvania to ipe i KUQEZI. simetihe stin apografi 30% tu plithismu qe i ellines ine 27.000. to katallaves pos i KUQEZI mas vriskun stis 90.000. i INSTAT perimenume. O Dule qe esi na dhume posus tha mas metrisete to 2013 pu to ehete anaqinosi.

Ανώνυμος είπε...

Έμαθα πώς έστειλε το γρειντερ στο Πώγωνα
Αστέ μας ρε βορειοηπειρώτη
Ο λύκος την τρίχα αλλάζει λέει ο λαός
Αυτός τιμώρησε μια ολόκληρη επαρχεία γιατί δεν ψήφισαν το φίλο του το Μίτε πια βόρειο
Ήπειρο τον νεάζει
Άνθρωποι με αυταρχισμό δε χρειάζονται σε πατριωτικούς αγώνες
Σε αυτούς τους τύπους άρχετε το τέλος και θα πληρώσουν αυτή την αλαζονική και εγωιστική συμπεριφορά σε ένα μαρτυρικό λαό όπως είναι ο λαός του Παγωνιού
Εύχομαι να μην τους ξεχάσουμε και θα το διττέ το τέλος

Ανώνυμος είπε...

12.48, ;opvw kai na to kanoyme o Ksreraw einai Vouleftis kai Ypoyrgos. Opoios einai eksipnos dhe kathete na vrisei enan dhiko tou voulefti, alla na epvfelithei apo thn paroysia tou kai to posto tou. Emeiw deixnomai poy eimaste amorfotoi. Anti na sthrixtoume kai na ton sthriksoume , ton vrizoume. Ja na doume omos tinos to anastima einai megalitero. To dhiko sou (kai to dhiko mou) to metroumee me ton pihi tiw anonimias kai ton iskio poy kanoum ston proin;o ;Ilio. SAftow einai vouleftiw kai Ypoyrg;os... kai ;exei ton an;astima afto

Ανώνυμος είπε...

Τα έργα τα κάνει όλα ο Ντούλες. Αλλά, λίγο υπομονή όσο να βγάλει το Νάνο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Του έχει ένα εθνικό χρέος. Ποιο είναι αυτό; Γιατί επί πρωθυπουργίας Νάνο το 2003 στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα βγήκε το μαχαίρι και τραυμάτισαν τον Λαζάρη. Το ίδιο θα στηρίξει και το Ράμα το 2013. Γιατί και σ' αυτόν έχει ένα χρέος να ξεχρεώσει. Γιατί ο Έντι Ράμα έδιωξε το Μπολάνο από το Δήμο Χειμάρας και τον σέρνει σήμερα ο Ντούλες σαν ο νοικοκύρης το πιστό σκυλάκι του. Του λέει γαβ, γαβ ο Μπολάνος, του λέει σους, σους ο Μπολάνος. Αυτος είναι ο διορατικός κοντόφθαλμος που χρήζεται όποτε θέλει ηγέτης του Ελληνισμού της Αλβανίας.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει Ο Ξερας!
Και συ Κεραυνιε που πετάγεσαι σαν την τσουτσού για μίλα μας λίγο για τα κατορθώματα του "λιονταριού" σας αυτού ντε του Δήμα! Αν ο Ξέρας είναι προδότης ο Πύρρος σας τι είναι! Ρε μουγκα ρε που μιλ΄ς και όλας! Μας έκανε ρεζίλι ο ανεγκέφαλος! Ο μπούφος που θέλει και να πολιτευτεί! Τόσα χρόνια και δεν νοιάστηκε ποτέ για τον τόπο του!
Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί ρεεεεεεεεεεεε! Αιντε με σύγχυσες βραδιάτικα!

Γκορος Νικος είπε...

Οσων αφορα το Μπολανο και το Ντουλε θα συμφωνησω απολυτα με τους προλαλησαντες..
Αλλα για τον Πυρρο ρε παιδια μην ξεφτιλιζεστε ετσι...τουλαχιστον βαλτε και ενα ονομα να δουμε και εμεις τα κατορθωματα σας.
Αν πιστευετε οτι μπορειται ετσι απροκαλυπτα και χυδαια να βριζετε εναν ανθρωπο που προσφερε στην ελλαδα και τον απανταχου ελληνισμο,τοτε τι να σας πω...συνεχιστε.........εμεις ξερουμε πολυ καλα να βγαζουμε τα ματια ο ενας του αλλου, ακομα και σε ανθρωπους που το εθνος και οι απανταχου Ελληνες (Αμερικη,Αυστραλια,Αγγλια) τιμησαν....δεν σας παρεξηγω,το χουν οι ΒΗ αυτο.
Αντι ο καθενας να συνδραμει στο πως ο Πυρρος μπορει να βοηθησει με αυτη του τη θεση,με προτασεις...εσεις εισαστε ακομα στην εποχη της μιζεριας και του φθονου,γι αυτο μαλλον και το ΒΗπειρωτικο δεν πηγε ποτε μπροστα,λογω των ανθρωπων του.

Ανώνυμος είπε...

12; 48 Το δρόμο από τους Δρυμάδες μέχρι τη Σωπική τον έφταιξε ο Ξέρας είτε το θέλεις είτε όχι και αυτό δείχνει πως νοιάστηκε για το Πωγώνι περισσότερο από ότι όλοι εμείς οι πωγωνίσιοι μαζί. Έκανε πολλές προσπάθειες και για άλλα θέματα , αλλά από μας βρήκε μόνον περιφρόνια και κακόλογα. Δεν είναι τόσο οι ψήφοι, όσο οι κακία μας και ο τρόπος που τον αντιμετωπίζουμε. Ακόμα και το γκρέϊντερ που εσύ το συζητάς είναι από κακία και όχι από πραγματικό ενδιαφέρον. Πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας ένα Γκρέϊντερ;
Πωγωνίσιος

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε λέτε και για το δρόμο των Σωφρατίκων που έφτιαξε αυτές τις μέρες; Περάστε να τον δείτε και να τον καμαρώσετε! Ο Ξέρρας τον έφτιαξε γιατί είναι άνθρωπος των έργων. Γιάτί αν ήταν για το Μαλιούκη: πέσε σύκο να σε φάω. Έχει δυο χρόνια που βγήκαν τα λεφτά του υδραγωγείου και δεν το τελειώνει ακόμα. Από λόγια χορτάσαμε. Δρόμος στην Επισκοπή, δρόμος στην Κοσοβίτσα ... Οι άλλοι λόγια, ο Ξέρρας έργα!

Ανώνυμος είπε...

Πωγωνισιε 12.49,γιατι ασχολησε με κουτσικους.Ετσι κ'αλιως,κατι αλλο θα βρει να πει.Οσο για σενα Κεραυνιε,τι να πω,δεν βλεπεις τι εχουν κανει.....Νικο,για το μονο που ξερω ειναι οτι οΠυρρος μεχρι σημερα ουδεποτε ασχοληθηκε με την ιδιετερη πατριδα μας και μακαρι να βγω ψευτης,ουτε θα ασχοληθει.

Ανώνυμος είπε...

pogonisie perna na ton deis to dromo toy ksera sopiki-drimades apo ta 5 km exoyn teliosei to 1km na pas kai kamia fora na ton deis agapite
oso gia to fersimo toy pogonioy apenanti ston ksera as thimithei pos ton ypostiriksan otan politeyotan me tin omonia vgike periferiarxeis kai meta esto kai me to pd vgike voyleytis
alla leei mia parimia kenoyrgioys filloys kane palioys min toy ksexnas
kai oxi kanei ayto alla toys polemaei
eimai pogonisios kai to exo metaniosei poy exo prospathisei na ton boithiso ayton ton anthropo
den ksero ti akrivos zitaei ap toy pogonisioys kai toys kinigaei toso aporo giati toso misos

Ανώνυμος είπε...

Magkes, o Kseras mporei na exei ta kousouria tou,(kai poios den exei),auta pou leei omos einai 100% alitheia.
Symfwnw me ton 1-59, o anthrwpos mporei kai kanei erga.Piga sti Dervitsani,to xwrio tou,kai eida ena wraio gipedo mpasket gemato paidia.
Mou ipan pws aytos to eftiakse.
Oi pwgwnisioi den prepei na katigoroun ton Ksera, alla na prospathisoun na vgoun apo ti mizeria pou tous akolouthei...As koitaksoun twra pou tous exei ftysei i myga me ton neo-levendi eparxomaragko tous...

Ανώνυμος είπε...

ISOS O XYROTEROS ANTHROPOS
MEGALITEROS EXTHROS TOY EVERGETITHENTA DEN YPARXEI
KAI AYTON TON TIMHSAN 10-20 50 PVGVNISOI KAI FYLOI POGONISION OTAN PSIFIZOTAN O IDIOS
EPIDI DEN AKOYSAN TIN PROSTAGI TOY KOMMANTANTI GIA TO VLLAXARO TO MEIDI TOYS THMOREI
EVGE SPYRO MEGALE POLITIKE TOY ETHNOYS
EVGE SPYRO
DE THELLO NA THIKSO THN ETHNIKH TOY STASH EINAI APARADEKTOS
KAI SAS PARAKALLO OLLOYS TOYS ANAGNOSTES TOY MPOGS NA MHN SYGRINETE KANENA AP TA PAIDIA POY POLITEYONTE STHN ELLADA ME TON KSERA I NTOYLE I OPOION ALLO
AFISTETA NA EXOYN KALI EPITIXEIA KAI META ME TI STASH TOY KATHENOS NA TON KRINETE

Ανώνυμος είπε...

Α, μου θυμίσατε τον επαρχομαραγκό!!! Αυτόν μπορεί να τον συναντήσετε στα σοκάκια του ιντερνέτ, όποια ώρα θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

TI THELOYN ALLO OI POGONISIOI AFOY O ANTHROPOS TO EXEI DILLOSEI SE MIA ANARTISI STO INTERNET
NA SAS TI THIMISO LIGO
Agapitoi Pwgwnisioi!
Agapw to Pwgwni kai toys anthrwpoys toy kai to exw apodiksei me prakseis.
Tha mporoysa ki egw na kanw, ayto pou kanoyn oi ypoloipoi politikoi toy topou mas, na sas agnanteyw apo makria kai na brizw toys pantes kai ta panta, einai o pio eykolos tropos.
Egw dystixws h eytyxws dialeksa ton dyskolo dromo, dialeksa ton dromo na epembw, na doylepsw, na anameixtw stis zwes sas, na prosferw, na diekdikisw gia sas.
Exw apoliti pisti pws o THEOS kai O KAIROS tha me dikaiwsei gia ayta poy exw kanei gia to Pwgwni kai tha synexisw na kanw oti pernaei apo to xeri moy.
Sas xairetw
spiros kseras
DE XORTENETE ME LLOGIA TI ALLO THELETE E

Ανώνυμος είπε...

etixe
o enas inai epagkelmatias kleftis o alos pseftis o allos apateonas o allos politikos o allos xtoistis o allos kokotas allos aeroporo h oth allo epagelma theleis
tora an o eparxos toy pogonioy einai marakgos pio to kako re file kai ti doylia exei sti syzitisi gia ton ksera i petame ti mpalla sthn exedra

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα και σχόλια μας έδωσαν μια ακόμη γεύση για το πόσο μακριά έχει πάει η προδοσία Ντούλε και παρέας και πόσο έχει βελτιώσει το προφίλ του ο Ξέρρας.
Οι επικριτές του Ξέρρα δεν βρίσκουν τίποτε ουσιαστικό για να "το κρεμάσουν". Απεναντίας ο άνθρωπος έχει κάνει έργα, σχεδόν τα περισσότερα απ όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Ωστόσο, από την μια έχει σωστές θέσεις στα εθνικά ζητήματα, από την άλλη προσφέρει έργα. Τι άλλο καλύτερο προφίλ πολιτικού θέλουμε εμείς;! Από την άλλη πλευρά οι αντίπαλοί του δεν μπορούν να αρθρώσουν κουβέντα για τις σκληρές κατηγορίες που κάνει κατά του Ντούλε και Μπολάνου.
ο Ελλ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Ine dikeoma sas na iste deksioi aristeri i oti alo katevasi i koutra sas kirie "Βορειοοηπειρωτη"ala den mborite na mas potizete koutohorto opos nomizete.
1- Kanenas Dules ke kanenas Bolanos den ine meli ke den anikoun stis domes tou SK antithetos o "kirios Kseras"ine eklegmeno melos tou ETHNIKOU simvouliou tou DK.Ti enoei o legamenos? afti pou sinergazete aftos ine i kali alvani ke i ali i kaki?I sinergasia me alvanika komata ine mono diko tou pronomio den katalaveno afti ti logiki tora les ke katalaveni aftos ti leei.
2-O Dules ke o Bolanos den kathonde sto idio trapezi ke den sinkivernoun mazi me tous tsamides opos o "kirios Kseras"(pou den evgale milia gia tis katedhafisis pou ekanan i tsamides sti Himara)
3-Oreo to gipedo basket Mipos idate akrivos dipla ta themelia tou Iatriou to opoio ehi stamatisi na htizete edo ke mines me to etsi thelo apo tis ipiresies tou Ksera epidi to ftiahni I eparhia me nomimi adia ke se diko tis ikopedo.
4-Akrivos prin ena hrono o Berisa mazi me ton Ksera me fanfares dilonane sti fiesta pou organosane sti Grapsi( me metaferomenou opadous apo to Libohovo ke pai legondas)oti ideropoli tha ehi nero 24ores ta engenia ginane to nero to idate? giati emis oute to idame oute tha to doume.
5-Alithia to Mega stis proigoumenes eparhiakes ekloges den sinergastike me to DK? I edo ishioi to anekdoto pou mas leei sihna o Kseras ke sia oti o Berisa ehi eksasfalisi ola ta dikeomata sti mionotita ara ola kala.
6-An to thelete pio oma ta erga pou anaferete eginan apo tin proigoumeni kivernisi Berisa ke apo tin piesi tou Dule giati afti ti thitia ohi mono den egine tipota ala ehoun pagosi ke ta kondilia pou ehou engrithi apo tin proigouumeni thitia opos afto gia t idragogio tis deropolis to dromo tis rizas to dromo sto Pogoni klp.
7-O Kseras mbori na ine perifanos giati patise pano apo ta ptomata proin sinergaton tou mono kai mono gia na gini ipourgos.Ediokkse apo ti doulia 123 voriipoirotes mono ke mono giti den ton akolouthisan sto dromo tis prodosias.Eklise tin eteria ton leoforion Deropli.Estile tis ipiresies tou alvanikou kratous ke valane prostima stous epihirimaties pou den ton akolouthisane.Miose simandika ta kondilia ton eparhion klp.klp
8-Ine tiheo pos kanenas apo tous eparhous pou akolouthisane ton Ksera den epaneklehtike apo tous vorioipirotes?
9-Arhise na ehi kaoures o en logo kirios giati an alaksi o eklogikos nomos tha apoheretisi tin edra giati i 5 edra sto Argirokastro tin opia tin kerdhise me tis klemenes psifus sto Giorgoutsati ke alou tha perasi sti defteri katanomi me to analogiko sistima pros ofelos ton mikron komaton
10-Mbori na ine poli perifanos o Kseras giati ine meros tis kivernisis pou ops episima apodikniete (apo ta stihia tis erevnas pou pragmatopioiseto FBI)pos dolofonise tous 4 diadilotes sti 21 Ianouariou.An nomizi aftos ine o politizmos mas ke oloklirou tou ditikou kozmou an nomizi aftes ine i aksies pou presvevoume ke mas ekfrazoun me gia tou me hara tou.I istoria egrapse.I epomenes genies tha krinoun analogos....
11-Me to anekdoto me ti miosi tis anergias gelasamemi poli!Afto to pedi kani thavmata.To alo me ton toto to kseri...
Me opoio daskalo tha pas tetia psemata tha mathis.Ke i Berisiada sinehizete...

Oudis pio epikindinos ehros apo ton evergetithenda aharisto.Na ton hereste!!!!!!

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Ανώνυμε 2.38. Είμαι ο Ελ. Ασυμβίβαστος.
Κατάλαβα ότι εσείς εκεί στο κατεστημένο και την κλίκα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ=ΚΕΑΔ νιώθετε αρκετά ενοχλημένοι για την πορεία του Ξέρρα. Εσείς έχετε μάθει να λειτουργείται με βάση τα προϊόντα που παράγει το σύμπλεγμα κατωτερότητας του Ντούλε. Μια παρένθεση, Το 1946 ο Νάκο Σπύρου περιέγραφε τις εκδηλώσεις του συμπλέγματος κατωτερότητας του Ντούλα (Ε. Χότζα) Mοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού με την συμπεριφορά του Ντούλε. Ότι: Από ανασφάλεια θέλει να ελέγχει τους πάντες, Από ανικανότητα εμποδίζει κάθε πρωτοβουλία, από εγωισμό θέλει να είναι στο κέντρο της προσοχής και για λογαριασμό της εξουσίας του εξουδετερώνει τους πάντες που νομίζει ότι το απειλούν ....
Το ίδιο έκανε και κάνει και ο Ντούλες. Όποιος δεν τον ακολούθησε τον εξουδετέρωσε. Και όπως ο Χότζα δεν έχει κανέναν συνεργάτη δίπλα του. Τους κυνήγησε όλους, εκτός από τίποτε ακίνδυνους και γλύφτες, ή κάποιους που εκτελούν εντεταλμένη αποστολή από το βαθύ αλβανικό κράτος.
Πολλοί απ΄αυτούς που ο Ντούλες έδιωξε χάθηκαν, με την ένννοια ότι πρόσεξαν τη δουλειά τους και δεν θέλησαν να πετύχουν πλούτο πουλώντας πατριωτισμό στο πλευρό του Ντούλε.
Ο Ξέρρας δεν το έβαλε κάτω. Έδειξε ότι δεν πέρει ανάσα μέσω του Ντούλε και όποτε θέλει ο Ντούλες. Έδειξε ακόμα ότι όχι μόνο πέτυχε στις φιλοδοξίες του αλλά, μπορεί να προσφέρει και εθνικό έργο εκεί που είναι.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ντούλες ή όποιο φερέφωνο του Ντούλε, δεν μπορεί να μας πει γιατί ο Ξέρρας είναι στο ΔΚ. Πρώτα διότι ο Ντούλες θέλησε να του στραγγαλίσει την πολιτική του επένδυση (και ο Ξέρρας έδειξε ότι δεν είναι Παντέκης) και δεύτερο επί 15 χρόνια ο Ντούλες αλλάζει τα χρώματα στα σώβρακα ανά τέσσερα χρόνια και όπου βλέπει εξουσία. Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και τώρα. Κανένα ηθικό δικαίωμα δεν έχει ο Ντούλες να λέει ότι αυτός έχει ασυλία και δεν δέχεται εθνική φθορά. Οι άλλοι δεν χαίρουν αυτής της ιδιότητας και "προδίδουν"
Ο Ντούλες είναι πρότυπο αυτής της συνεργασίας. Και το χειρότερο, όσο αυτός ήταν σε συνεργασία με το εκάστοτε αλβανικό κόμμα στην εξουσία, τόσο περισσότερο παραβιάζονταν τα εθνικά μας δικαιώματα και τόσο περισσότερο αυξάνονταν οι περιουσίες της Ντουλοπαρέας.
Ο Ελ Ασυμβίβαστος

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

ΙΙ Δεν επιτρέπεται στο Ντούλε να επικαλείται συνεχώς τον Ιντρίζι και τους Τσάμιδες για να επιβιώνει ο ίδιος πολιτικά, (!!). Αυτή η πολιτική είναι σε βάρος των Ελλήνων μειονοτικών και σε όφελος του ΙΝτρίζι και του Ντούλε. Ωστόσο όμως, ενώ ποτέ δεν μιλάει για δικαιώματα της εε μ στην Αλβανία, λαμβάνει δήθεν ελληνικές εθνικές θέσεις για το τσάμικο (!!!) Επίσης, τρέφει μίση και πάθη εκεί που για το καλό της κοινότητας που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί, επιβάλλεται το αντίθετο. Η απεμπλοκή. Τρίτο. Όταν οι τσάμιδες πήγαν να πάρουν όλες τις θέσεις Ελλήνων στο αλβανικό δημόσιο, ήταν ακριβώς ο Ξέρρας που είπε "όχι" και όχι ο Ντούλες. Ο Ντούλες απλώς χάρηκε, που κάποιοι αντίπαλοί του θα έμεναν χωρίς δουλειά.
Τώρα όσο και να προσπαθήσετε να κατακρίνεται τα έργα του Ξέρρα, δεν μπορεί να σκεπαστεί ο Ήλιος με τον κόσκινο. Μόνο ο Ντούλες δεν έχει ένα έργο στην Ελληνική μειονότητα.
Όσο για το υδραγωγείο της Κάτω Δρόπολης, ας μη λησμονούμε ότι ο συγκεκριμένος έπαρχος με εντολή από πάνω, του Ντούλε, το νερό την Νεπράβιστας, από όπου προμηθεύεται μέρος της περιοχής, το έδωσε σε μέγαλοεπιχειρηματία για να το πουλάει, αφήνοντας χωρίς νερό την περιοχή και το Χειμώνα ακόμα και με τα εκατομμύρια που μαζεύει εξαγοράζει ψήφους για λογαριασμό του Ντούλε.
Δεν γνωρίζω αν αληθεύουν τα στοιχεία για διώξεις από μέρος του κυρίου Υπουργού. Πιστεύω ότι μέσα σε όλη την σκευωρία, βρήκαμε και κάτι εντυπωσιακό να πούμε. δλδλ μια ακόμα σκευωρία που μπορεί να πιάσει. Δεν το συμμερίζομαι, αλλά δεν μπορώ να μη πω ότι το κυνήγι μαγισσών στην ε.ε. μ εφεύρε και εφάρμοσε ο Ντούλες. Κατηγόρησε όλους τους δασκάλους ως αριστερούς, (τότε ο Ντούλες ήταν δεξιός) και προδότες και με το επιχείρημα αυτό τους έκοψες εκείνο το ασήμαντο ελληνικό επίδομα. Ανεξαρτήτως που δεν κέρδιζε ποτέ στη Δρόπολη, εκμεταλλεύονταν την κεντρική εξουσία για να διώξει και κυνηγήσει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους.
Έτσι μας προέκυψε και ο αρχιτέκτονας της διάσπασης στην ε.ε. μειονότητα.
Μας θυμίσατε και την 21 πρώτη Γενάρη. καλά κάνατε διότι και ο Ντούλες έστειλε έλληνες να σκοτωθούν εκεί για να πάρει αυτός τη δόξα και να ανεβάσει τις μετοχές στο Ράμα.
Τώρα δε θέλω να αναφερθώ στις δημοτικές εκλογές του προηγούμενου Μαΐου και γιατί χάσανε οι υποψηφιότητες που στήριζε ο Ξέρρας, γιατί ο Ξέρρας έδειξε ξανά ωριμότητα. Δεν ήθελε να τα βάλλει με την ελληνική κρατική μηχανή που έλεγχαν συγκεκριμένα άτομα, διότι δεν ήθελε να φέρει σε άγρια κόντρα Έλληνες με Έλληνες. Αλλά αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να μιλάτε, απλώς να σιωπάτε από ντροπή και να χαίρεστε τον έπαρχο της Κάτω δρόπολης που όλη την ημέρα παίζει χαρτιά και για να υπογράψει να γίνει ο δρόμος της Επισκοπής ζητάει κάμποσες δεκάδες εκατομμύρια λέκ.
Και ήθελα να καταλήξω με το θέμα της Χιμάρας. Ο Ξέρρας έκανε κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες για το θέμα αυτό. και πολιτικές και οικονομικές. Γιατί δεν απαντάτε, διότι φοβάστε μη προκύψει ότι για τρίτη φορά κατά σειρά, όταν κατεδαφίζονται επιλεχτικά κτίρια των Ελλήνων στη Χιμάρα, πίσω από τις επιχειρήσεις αυτές είναι το απλωμένο χέρι του Μπολάνου.
Και ξανά έχει δίκιο ο Ξέρρας που λέει ότι σ΄αυτές τις καταστάσεις και με αυτή την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι δύσκολο να επιδιώξεις την ενότητα κάτω από την ομπρέλλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και άλλοι μια φορά σας ενδιαφέρει η διάσπαση διότι μόνο έτσι μπορείτε να επιβιώσετε αγαπητοί κύριοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που κρύβεστε πίσω από τα Αλβανικά σας
Ο Ελ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια εισαγγελική πρετέντσα Ξέρρα την έβαψες!!! Πάλι στη φυλακή οι Ξερραίοι!!! Ζήτω το Κόμμα!!! Να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά ο σύντροφος Ενβέρ!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάτε για πολύσεις μαριονέτες του Ντούλε, θα πρέπει να εξηγήσετε στον κόσμο ότι έγιναν αλήθεια κάποιες απολύσεις πριν και μετά τις εκλογές του 2009 όταν το Υπουργείο δεν ήταν ακόμα στα χέρια του Ξέρρα. Όχι όμως Ελλήνων. Αλβανών που είχε διορίσει η κλίκα έναντι αδράς αμοιβής και που ζητούσαν τα ρέστα από την κλίκα. Όσο για Έλληνες και οι τρεις γενικές διευθύνσεις έχουν έλληνες γενικούς διευθυντές. Θέλετε κι ένα πρόσφατο νέο: Μόλις αυτή την εβδομάδα ένας άλλος νεαρός έλληνας διορίστηκε στη διεύθυνση πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κι άλλοι δυο στην επιθεώρηση εργασίας. Το ότι δεν τους διορίζει πια ο Ντούλες, αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο δεν φέρει ευθύνη ο Ξέρρας.

Δημοσίευση σχολίου