Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ανώτατος δικαστικός λειτουργός της Αλβανίας, ανέλαβε να σώσει το έθνος του από την … «ελληνική απειλή»

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα Spahiu
Ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας, θεσμό στον οποίο προΐσταται ο εκάστοτε πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, με αφορμή τις νέες Wikileaks «αποκαλύψεις» σχετικά με τα παζάρια που έγιναν μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας για την υπογραφή της συμφωνίας των Θαλυσίων υδάτων, κάλεσε «διανοούμενους πατριώτες» από την Αλβανία, τα Σκόπια και το Κόσσοβο για να συζητήσουν το θέμα «Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και η ένταξη της Αλβανίας».

Αναφερόμενος στις «αποκαλύψεις», είπε πως φαίνεται ξεκάθαρα ο εκβιασμός που κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Αλβανία, με αντάλλαγμα την ένταξη της στην ΕΕ. Κατηγόρησε την αλβανική κυβέρνηση λέγοντας πως ενώ το μέλημα της πρέπει να είναι τα δώδεκα σημεία που έθεσε η Ε.Ε. στην Αλβανία για την ένταξη της, αυτή ασχολείται με το δεκατοτρίτο που έθεσαν οι Έλληνες. Είπε πως οι  Έλληνες καταχρέωσαν  όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δεν θα επιτρέψουν να χρεώσει και την Αλβανία…
Ο Spahiu έγινε ευρύτερα γνωστός στην Αλβανία, πριν από ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε  έναν σεληνιασμένο αγώνα κατά της απογραφής στην Αλβανία γιατί περιλαμβάνει τη δήλωση της εθνικότητας και του θρησκεύματος και από τον έλεγχο που έκανε σε χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις Βορειοηπειρωτών, που ζητούσαν την διόρθωση στα δημοτολόγια της εθνικότητας,  που είχε αλλαχτεί αυθαιρέτως από το κομουνιστικό καθεστώς από ελληνική σε αλβανική.

Σχετικά άρθρα:
 
Χωρίς εθνικότητα τα νέα πιστοποιητικά στην Αλβανία



H «Aleanca Kuqezi» θα γίνει κόμμα και θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές στο συνασπισμό του ΣΚ


Ο Spahiu «υιοθέτησε» πριν από ένα χρόνο τον σύνδεσμο της εθνικής ομάδας Αλβανίας «Kuqezi», μετατρέποντας τον σε ένα πολιτικο - εθνικιστικό ρεύμα  την «Aleanca Kuqezi» η οποία αφανίζεται σχεδόν καθημερινά στα αλβανικά μέσα εκφράζοντας άποψη επί παντός επιστητού ενώ η αγαπημένη τους ενασχόληση είναι τα ελληνοαλβανικά. Σύμφωνα με κάποια αλβανικά μέσα πίσω απ’ όλα αυτά είναι ο αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Bamir Topi, που θέλει να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό ρεύμα, μετά την οριστική ρήξη με το Sali Berisha και το Δημοκρατικό Κόμμα απ’ όπου προέρχεται,  επενδύοντας στον εθνικισμό που για κάποιους αλβανούς ταυτίζεται με τον ανθελληνισμό.

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

οι Έλληνες καταχρέωσαν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και δεν θα επιτρέψουν να χρεώσει και την Αλβανία…
Një shtet që i ka hyrë në borxh gjithë Europës kërkon ti hyjë në borxh edhe shqiptarëve”.
Ένα κράτος που έχει φεσώσει όλη την ευρώπη θέλει τώρα να φεσώσει και τους αλβανούς
με αγάπη

Ανώνυμος είπε...

re pws ta fernei i zwh eee;; kala prin apo kambosos kairo mas eixan pei den pame me ton mberisa einai i tsamides tora pou me ton syntrofo ramma tha katevoun kai afta ta korakia ti tha kanoume emeis ta kakomoira;;ma kala re paidia ooo mbamiris o kalos o anthropakos aftos nte pou lene oti einai kai sponsoras stin aleancakuqezi ..kala ekei den einai kai symvoulos o dikos mas o kalos o anthropos o vouleftis tou kead o isaggeleas kyr spiros petsis pou prin kamboso kairi to antikimeniko deropoli ekane ymnous pou o spiros mas ta katafere pou mbike symvoulos tou mbamiri mas,alitheia einai kai aftos stin organosi tis aleancas kuqezi;;;me sevasmo o germatis

Ανώνυμος είπε...

Αντι να γκρινιαζεις βρε Γερματη δεν μας λες καμία ιδέα, καμία εποικοδομητική πρόταση για την απογραφή και τον Αλβανικο εθνικισμό; Κουραστηκαμε. Ή η μονη άποψη που έχεις είναι να βριζεις; Δεν είδα απο κανέναν μια ενωτική πρόταση, μόνον μπινελικια και δηλητήριο. Αφου οι άλλοι είναι οι κακοί ας δώσουμε το καλο παράδειγμα και ας μιλάμε εμείς ενωτικα και με προτάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλβανοί ξεσαλωσαν και εμείς ακόμα μαλωνουμε. Δεν αξιζουμε ούτε να μας φτυσει κανεις

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά i hyj dikujt ne borxh δεν σημαίνει ούτε χρεώνω ούτε φεσώνω κάποιον. Σημαίνει "πέφτω στο λαιμό κάποιου" και με αυτή την έννοια, πολύ πιο ευρεία από την οικονομική, αποκτά και η κατηγορία άλλη διάσταση.

Πύρρος είπε...

Με όσα ξέρω εγώ η Αλβανία χρωστάει στην Ελλάδα αρκετά λεφτά.Εκτός από τα ανεπίσημα που εισρέουν μέχρι το Κόσσοβο από το 1990.
Θα έρθει όμως αναπόφεκτα η μέρα που θα τα ξεπλήνουμε τους λιγαριασμούς με τους Αλβανούς.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΡΟΛΑ??? ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑΤΙ??? ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΞΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ????

Δημοσίευση σχολίου