Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η στάση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος έναντι της Βορείου Ηπείρου



Η αναφορά του παλαιού και νέου Καταστατικού στο Βορειοηπειρωτικό
Ο κ. Γρηγόρης Γκιζέλης μας έστειλε επιστολή στην οποία διαμαρτύρεται για την τροποποίηση του Νέου Καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος και συγκεκριμένα για την αναφορά του στο Βορειοηπειρωτικό.

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα. Η στάση της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος έναντι  της  Βορείου  Ηπείρου  μας προσβάλλει όλους μας.

Όπως  αποδεικνύεται  και με το  καταστατικό  της  Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος (βλέπετε το νέο καταστατικό του έτους 2009  σε σχέση με το παλαιό του έτους 1989) πως  ο σκοπός ε) στο  άρθρο 2. τροποποιήθηκε  με εξευγενισμένους Όρους  που αρμόζουν στην νέα τάξη πραγμάτων δηλαδή… να μην γίνεται αναφορά περί Βορείου Ηπείρου  και του σκοπού που έκανε αναφορά το  παλαιό καταστατικό της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος.

Αλήθεια, αυτό ήταν και το μέγα θέμα που ενοχλούσε την ηγεσία της Πανηπειρωτικής, ώστε να τροποποιήσει το καταστατικό…κρίμα και εμείς νομίζαμε, ότι, ενώ η Μητέρα  Πατρίδα, για διαφόρους πολιτικούς  λόγους μας αντιμετωπίζει ως μητριά… δυστυχώς! αλλά να το κάνει αυτό και η Πανηπειρωτική της οποίας και ψυχικά και γεωγραφικά νομίζαμε ότι  ανήκαμε στους κόλπους της!

Κρίνω,  πως συμβαδίζει με τους ταγούς της Πολιτείας, να μην γίνεται αναφορά στο ζήτημα τη  Βορείου Ηπείρου και να ξεχαστεί το θέμα… μα κάνουν λάθος, διότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται  επειδή υπάρχουμε εμείς, η ένδοξη ιστορία μας, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα μας και οι Μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες Βορειοηπειρώτες όπως. ΖΑΠΠΑ, ΑΡΣΑΚΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΜΠΑΝΚΑΣ, ΣΙΝΑΣ και αρκετοί άλλοι, για τους οποίους ουδεμία αναφορά γίνεται, ενώ Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες  στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ  κάνουν τις εκδηλώσεις τους… αλλά  για την ιστορία της Βορείου Ηπείρου  καμία αναφορά και καμία εκδήλωση!

Οι Βορειοηπειρώτες  ζούμε εδώ και 20 χρόνια στην Μητέρα Πατρίδα,  εδώ έχουμε τα παιδία μας στα σχολειά και σπουδάζουν την Ελληνική Παιδεία, όμως δεν διδάσκονται την ένδοξη  ιστορία της Ιδιαιτέρας Πατρίδος μας, της Βορείου Ηπείρου… έτσι και η Πανηπειρωτική συμβαδίζει  στα αχνάρια του <καλού παιδιού> προς την Πολιτεία ώστε να έχει τα δικά της ωφέλει, να κάνει τις εκδηλώσεις σε στάδια που τα γεμίζουν Βορειοηπειρώτες, ενώ δεν γίνεται  λόγος και αναφορά για την προσφορά τους.


Μένει να γίνει γνωστό και στην ηγεσία των Βορειοηπειρωτών  πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η στάση τους, ενώ δεν αντιδρούν μπροστά σε τέτοια αίσχη εις βάρος των  συμπατριωτών  τους, εκτός και εάν τους βολεύει μια τέτοια κατάσταση  για ιδιοτελής σκοπούς.

Σε  κάθε περίπτωση, εάν υπήρξαν οι  μεγάλοι ηγέτες  του βορειοηπειρωτικού,  Προεξάρχοντος  του Μέγα Αειμνήστου Ιεράρχη  Σεβαστιανού δεν θα μπορούσαν να ασελγήσουν τόσο βάναυσα εις βάρος μας και της ιστορίας…δυστυχώς βρήκαν και το κάνουν!

Εμείς οι απλοί βορειοηπειρώτες πρέπει  να αντιδράσουμε και έχουμε χρέος να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι σε μια Πανηπειρωτική  που δεν μας εκφράζει πια  και με τον νόμο της, δηλαδή το  νέο πλέον  καταστατικό της.

Τα στάδια και τα πανηγύρια τους  καλά είναι, όμως το υπέρτατο χρέος είναι έναντι της Ιδιαιτέρας Πατρίδας, της Βορείου Ηπείρου! Και τα στάδια τα γεμίζουμε μόνοι μας εάν το θέλουμε!



Με ταπεινότητα  ο Βορειοηπειρώτης
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΙΖΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου
Γεννηθείς στο χωριό Πλάκα – Επαρχίας Αλίκου των
Αγίων Σαράντα της Ελληνικοτάτης Βορείου Ηπείρου.
Γιος εξόριστων γονέων και λοιπών συγγενών όπου
καταδικάστηκαν από το βάρβαρο κομουνιστικό καθεστώς
(που όμως εδώ πολλοί το θεωρούσαν ως ιδανικό !...)
Σήμερα κάτοικος Δήμου Αχαρνών Αττικής.
Ηλεκτρονική Δ/νση "ggizelis.tee@gmail.com"

Καταστατικο 1989



Το σχόλιο μας
 
Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Γκιζέλη, με την ευκαιρία όμως αξίζει να αναφερθούν κάποιες άλλες σχετικές σκέψεις:   

Θα περίμενε κανείς απο τους νότιοηπειρώτες να ήταν μπροστάρηδεςγια το θέμα της Βορείου Ηπείρου, από πλευράς εθνικού κέντρου. Δεν συμβαίνει όμως έτσι.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τα τελευταία 20 χρόνια δεν πήρε ποτέ θέση για κάποιο θέμα που αφορά το Βορειοηπειρωτικό ενώ παρεμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε άλλα πολιτικοκοινωνικά θέματα. Δε συμμετέχει σε αυτή κάποιος βορειοηπειρωτικός φορέας ενώ μόλις πριν από κάποιους μήνες ανακοινώθηκε ότι μπορούν αν συμμετέχουν και βορειοηπειρωτικοί φορείς.

Οι δημόσιες υπηρεσίες των Ιωαννίνων, είναι πρωταθλήτριες στην ταλαιπωρία των Βορειοηπειρωτών σε γραφειοκρατικά θέματα. Αντίθετα στη  Θεσπρωτία πρέπει να πούμε πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.



Οι πολικοί, της Ηπείρου ως προς το Βορειοηπειρωτικό διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στους αδιάφορους και τους παρεξηγημένους ενω στην αριστερά υπάρχουν και εχθρικές τάσεις (για ιστορικούς λόγους). Φωτεινή εξαίρεση στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παντούλας ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συχνή παρουσία στο χώρο μας του ανερχόμενου στο (κατερχόμενο) Πασοκ Κώστα Πανταζή. Από τη ΝΔ που κάποτε «μονοπωλούσε» το θέμα, όσοι ασχολήθηκαν έφυγαν ή παραμένουν παρεξηγημένοι. Αρκεί να αναφέρουμε τα ονόματα Καχριμάνης, Φούσιας, Γερασιμίδης κλπ. Η Χρυσή Αυγή μπήκε για τα καλά στην πολιτική και όσο αφορά το Βορειοηπειρωτικό φαίνεται να το έχουν αναθέσει στον βουλευτής Επικρατείας κ. Παππά που κατάγεται και ζει στην Ήπειρο και μέχρι στιγμής δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, αν και το σύστημα του «political correct” που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και εκτός από αυτήν, περιορίζουν τις δυνατότητες της Χ.Α.

Οι απόδημοι ηπειρώτες, δεν διαχωρίστηκαν σε νότιους και βόρειους, έτσι στις απόδημες κοινότητες το Βορειοηπειρωτικό είχε εξέχουσα θέση.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η δημοσίευση να αποτελέσει αφορμή προβληματισμού για κάποιους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν σε μία καλύτερη οργάνωση της ηπειρωτικής κοινότητας     

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό, συγχαρητήρια στον κ. Γκιζέλη, καίρος ήταν να τεθεί και αυτό το ζήτημα.
Η Πανηπειρωτική όλα αυτά τα χρόνια μας αντιμετωπίζει ως κατώτερους ηπειρώτες και γενικότερα αποφεύγει οποιαδήποτε επαφή με τους βορειοηπειρώτες.
Φοβούνται μη χάσουν την κομμουνιστική ισορροπία που τους διακατέχει εκεί μέσα.
Καιρός να πάρουν και επισήμως μια θέση, να γνωρίζουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

ΣΠΑΘΑΤΟΣ είπε...

Καιρός να πάρουμε κι εμείς μια επίσημη θέση απέναντί τους για να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους Γρηγορη,εβγαλες στη δημοσιοτητα ενα θεμα το οποιο σε πολλες συζητησεις τα τελευτεα χρονια ,εγω προσωπικα το εχω γνωστοποιησει σε παρα πολους συμπατριωτες μας.Μαλιστα προσφατα,ειχα μιλησει με αρκετους για να μην συμετεχουμε στην κοπη της πιτας τησ πανηπειρωτικης.Εχουμε τη δυναμη,να οργανωσουμε μονοι μασ και δικια μασ κοπη πιτας και καθαρα δικες μας εκδηλωσεις.Παραδειγμα ειναι το προσφατο 2ημερο ανταμωμα του συλλογου β.ηπειρωτων Ηλιουπολης.Συμετειχα με διαφορα χορευτικα σε διαφορες εκδηλ της πανηπειρωτικης,τα τελευτεα χρονια,και ο λογος που δεν συμετεχω τα 2 τελευτεα χρονια ειναι αυτος γιατι εχω ερθει σε αντιπαραθεση με τον κ.Αλεξιου πιο παλια και τον κ.Κατσενη ωσ υπευθηνο για τα θεματα αυτα.Ο αγαπητος και μοναδικος Σαβας Σιατρας μπορει να το επιβεβαιωσει.Για μενα η σταση τους ειναι εχθρικη απεναντι στο β.ηπειρωτικο.Μπορουμε μονοι μας να καταφερουμε πολλα.Πατριωτικους χαιρετισμουςΚωνσταντινος Ζαφειρης

ΣΠΑΘΑΤΟΣ είπε...

Η κουκεζι θα έπρεπε να κάνει τη συγκέντρωση στα γραφεία της Πανειπηρωτικής. Πως δεν το σκέφτηκαν οι άνθρωποι? Να γίνουν και συναγωνιστές και κουμπάροι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γρηγόρη, συγχαρητήρια! Χαίρομε ιδιαίτερα που βάζεις στη θέση του ένα πρόβλημα που για μας εδώ στη Βόρειο Ήπειρο, είναι αδιανόητο, όπως πολλά άλλα που συμβαίνουν με μας από τον ελλαδικό κομματικό χώρο. Αν και διαφωνήσαμε τον Αύγουστο στο χωριό Καινούριο για κάποια πράγματα, σας εκτιμώ για την αγωνιστικότητα που σας διακρίνει … Είναι κάτι καλό αυτό που συμβαίνει τελευταία με το δικό μας θέμα. Να επιμένετε και εσείς οι νέοι, γιατί οι γενιά σας, η γενιά της ελευθερίας, της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, πιστεύω πως πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σήμερα στις όλες εξελίξεις . Καινουργιότης

Ανώνυμος είπε...

Ja ena sovaro provlima pu mas aposholi ollus mas,dhen vlepo na sholazete qe na pernete thesi ,eno ja ton Koto ehete grapsi 22 sholja.I anartisis sta bllog apo anthropus me morfotiko epidho dhen mas poliaresun,jati ehome mathi na ashollumaste me shahllamares qe kutamares,qe na alillovrizume o enas ton allon ja asimada pragmata.Jenika i dhjafori silloji ,prepi na parun thesi ,ja na apodhiksun tin sovarotita tu thematos,ean ohi tote dhe iparhun.Siharitirja ston iremo qe paneksipno simpatrioti mas Gligori,pu hriazete kapja stigmi,os neo anthropo qe me morfotiko epipedho na ton aksiollojisome. +o kranjotis+

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΡΑΝΙΩΤΗ ΠΟΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΡΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΕΦΙΤΖΙΔΕΣ!

ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΑΦΟΡΤΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΙ.
ΤΗΝ ΞΕΚΛΕΙΔΟΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΡΑΝΙΩΤΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΑΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ!

ΑΥΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΟΛ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΖΟΡΚΟΣΙΛΙΜΠΟ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΙΧΝΗ Ι ΠΙΣΩ ΤΟΥ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ! ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΟΣΩ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ

Δημοσίευση σχολίου