Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η φιέστα προς τιμή του Ριζόπουλου μετατράπηκε σε «Μυστικό Δείπνο»


ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ
Με δείπνο σε γνωστό στέκι στους Αγίους Σαράντα, αποχαιρέτισε το Γενικό Προεδρείο της Ομόνοιας, το Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου κ. Ιωάννη Ριζόπουλο.  Για της «υπηρεσίες» του στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό του είχαν ετοιμάσει και μία πλακέτα χωρίς να γνωρίζουμε τίνος την υπογραφή έφερε, αφού το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας ήταν αντίθετο σε μια τέτοια βράβευση.
Ο θεσμός του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου  είναι πολύ σημαντικός για την Ελληνική Μειονότητα αλλά όταν τιμούνται άνθρωποι σαν τον κ. Ριζόπουλο δυσφημείται τόσο ο θεσμός όσο και η Ομόνοια που κάνει αυτή τη βράβευση.
Στο «μυστικό δείπνο» της Μεγάλης Πέμπτης, συμμετείχαν  ο Χριστός και οι δώδεκα μαθητές του. Ω του θαύματος, και εδώ οι συμμετέχοντες ήταν 13!!!

Τους συνειρμούς αυτής της «θείας» σύμπτωσης τους αφήνουμε στην κρίση σας…

Σχετικά άρθρο για τη βράβευση  του κ. Ριζόπουλου (εδώ)   

ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Όπως είχαμε πει και στο παρελθόν, η συμπεριφορά και οι προτεραιότητες του εκάστοτε προξένου ήταν πάντα διαφορετικές, αναδεικνύοντας την έλλειψη εθνικής στρατηγικής από την Αθήνα.
Ο «Βορειοηπειρώτης» θα χαρακτηρίσει χρονολογικά, τον κάθε διατελέσαντα πρόξενο με δύο λόγια:
Ιακώβου: Έχει το προνόμιο του πρώτου αλλά δεν γνωρίζουμε κάποια άλλο.
Βορνόβας:  Έμεινε στην ιστορία για την πρωτοβουλία να οργανώσει τις τοπικές οργανώσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στα χωριά της ΕΕΜ.
Κανέλλος: Φανατικός υποστηρικτής της Ομόνοιας. Ανακλήθηκε άρον άρον από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο για την οργάνωση των ομάδων Βορειοηπειρωτων που προστάτευαν τα χωριά το 1997.
Κακιούσης:  Πατριώτης, παθητικός υποστηρικτής της Ομόνοιας, χωρίς κάποια άλλο άξιο λόγο αναφοράς.
Πεδιώτης: Δεν έκρυβε τον ιδεολογικό του προσανατολισμό αλλά ήταν ωραίος Έλληνας. Όταν τον έπιανε το κρητικό του δεν καταλάβαινε τίποτα. Πολύ καλή συνεργασία με την Ομόνοια. Μάλλον θα αντικαταστήσει τον τωρινό πρόξενο Κορυτσάς.
Τζίοβας: Ο ποιο θεωρητικός-ρομαντικός. Προσιτός και δέχονταν να ακούσει την κάθε άποψη. Ο κ. Ντούλες όμως δεν δέχτηκε ποτέ να ακούσει τη δική του και δεν είχαν καμία σχέση. Από το πέρασμα του εδώ βρήκε τη σύντροφο της ζωής του και είναι από αυτούς που δεν έριξαν μαύρη πέτρα πίσω.
Μαντέλος: Τυπικός και ολιγομίλητος. Χωρίς περιστροφές στις συζητήσεις του. Δεν ήθελε να έχει ιδιαίτερες αναμείξεις στο κοινά καθώς όπως έλεγε «δεν θέλω να γίνω μέρος του προβλήματος». Είχε καλή αλλά τυπική σχέση με την Ομόνοια. Προσπαθούσε να σταθεί δίπλα στου αιρετούς.
Ριζόπουλος: Ότι είναι «σοσιαλιστικό», είναι καλό. Έδιωξε 7 υπαλλήλους Βορειοηπειρώτες γιατί ήταν … αλλοδαποί!!! Οι κοινοί θνητοί Βορειοηπειρώτες δεν τον είδαν ποτέ.   

20 comments:

Ανώνυμος είπε...

oti xeirotero perase pote apo to prokseneio tha minei stin istoria!oust okso ape do!!!

Ανώνυμος είπε...

H thia siimptosi me enan mathita parapano dhen efstathei. Proton an prokeitai gia dheftero Ioudha gia na vgoun 13, tote prpei na ipollojisoume se sfikofolia aliteias i apllos ethniki listosimoria, ara oloi ioudheoi, o enas gia ton allo

Ανώνυμος είπε...

SSS

Ανώνυμος είπε...

ST @@@@@@@ MAS GIA TO RIZOPOYLO AS PAREI KAI TON NTOYLIE KAI NA EKSAFANISTOYN @@@@@@@@

ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΑΤΡΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ?ΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

είδες που εισαι ανενημερωτος? ο Ριζοπουλος εκανε το τραπεζι στα μελη του προεδρειου, εκεινος τα καλεσε και οχι το προεδρειο. Και το φαινομενο να βριζει μια μειονοτητα τον προξενο της χωρας της μονο στους Βορειοηπειρωτες συμβαινει. Πουθενα αλλου. Ορίστε βρε Βορειοηπειρωτη, φευγει. Να βρεις και εσυ τη γαλήνη σου.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Πότε θα μάθουμε επιτέλους να ξεχωρίζουμε το βρίσιμο από την κριτική;
Αγαπητέ/η 4,33,
Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να κάνουμε κριτική στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς κλπ. Αν είχες κάποια ηλικία σε δικαιολογώ άλλα αν είσαι νεότερος/η δεν θα έπρεπε να το πεις. Αυτό που πρέπει να προστατεύσουμε είναι ο θεσμός και όχι κάποια πρόσωπα που τα ακριβοπληρώνει η Ελλάδα για να κάνουν τουρισμό. Και όταν λέμε ότι κάνουν τουρισμό είναι άποψη και δεν είναι βρίσιμο και την καταθέτουμε για να υπερασπιστούμε το θεσμό και όχι να τον βρίσουμε.
Δεν ξέρω ούτε ποιος τους κάλεσε, ούτε ποιος πλήρωσε και ούτε ποιος είχε φέρει τα πούρα, αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι ο Ριζόπουλος πέρασε μια δύσκολη βραδιά γιατί δεν τους αντέχει και πολύ τους Βορειοηπειρώτες και ήθελε την τιμητική πλακέτα για λόγους που ίσως ξέρεις και εσύ.
Τη γαλήνη μου θα τη βρώ όταν σταματήσω να γράφω στο Βορειοηπειρώτη!

Ανώνυμος είπε...

emen prosopika o rizopoulos mou einai entelos adiaforos teleios aparatiritos pou etsi kai alios einai ap tous xeiroterous proksenous pou perasane ap to prokseneio argyrokasterou.ena komatoskylo tou kerata htan pou dyxase tous ellhens.ena peskesi pou mas to ekane i ntora gia na kanei to xatiri tou venizelou tou xontrou kai tou vlastari tis eleftherotipias tou tote diefthinti mipos kai etsi egrafe kanena sxolio wreo gia tin ntora kai to systima tis.ena komatoskylo htan kai tipota allo.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως τα παραλές λιγάκι με το Ριζόπουλο.. Αλλά δεν βαριέσαι. είπαμε πάει αυτός, πάμε για τον επόμενο...

Ανώνυμος είπε...

megalos bagabondis.

Ανώνυμος είπε...

H omojeneia eprepe na kanei eidiko dhikastirio sto Rizopoullo ja na valloun gnomi kai oi alloi kai ohi na tou dhinoume kai vraveia

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανέφερες Βορειοηπειρώτη, το λουκέτο που έβαλε στο τμήμα ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και πως την έφαγε ο φίλος ο Μπάρκας

Ανώνυμος είπε...

to xeirotero prosopo tis elladas stin patridhas mas, mias elladhas ton katestimenon, tis komatokratias, tis allazonias...

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο καλο που έκανε ήταν αυτο με το πανεπιστημιο. Την ιστορία ο Μπαρκας την είχε κάνει επιχείρηση. Μεγάλο φαγοπότι. Μας ξεφτιλισε Πανελλαδικά.

Ανώνυμος είπε...

Μπα έβαλε λουκέτο σε ένα πανεπιστημιακό Τμήμα. Αϊντε ανοιξέτο ξανά. Δέκα φοιτητές στα τέσσερα έτη τώρα. Όλλοι λετε ότι τα έφαγε ο Μπάκρας, αλλά δεν λέτε τίποτε τι έφαγε. Άσε να μπορέσετε ε σεις να πείτε τι έκανε

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti..poli sosto to reportaz pou ekanes to vrisko poli wreo .egw tha thela na symbliroso oti o monos proksenos pou perpatise olla ta xoria ta dika mas me ta podia tou einai mono o tzovas.o monadikos proksenos pou ta perpatise xorio me xrio plateia se plateia sokaki me sokaki.kai panta eixe tis portes tou prokseneiou anhxtes gia ollous tous polites..mborei fysika na min ta pigene kala me to kathestos alla me tous aplous polites xoris amfivolia htan panta sti diathesei tou kathe voriohpeirwth...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μας έγραψες βρε βορειοηπειρώτη που στο φαγοπότι δεν παραβρέθηκε ο Ντούλι, καθώς και ο Πρόεδρος των έπαρχων Ηρώδης Δαλιάνης και ο Β. Ζαφειράτης. Ακούστηκαι πως Δαλιάνης και Ζαφειράτης ήταν στο Καρόκι για την εκλογή του προέδρου της Ομόνοιας γιατί διαφωνούν για την βράβευση του Ριζόπουλου και συγκεντρώνουν υπογραφές κατά του Μπολάνου. Αν ξέρεις λεπτομέριες ρίξε να μαθένουμε πως ροκανίζουν το Μπολάνο...

Ανώνυμος είπε...

To allogo poy legetai RIZOPULLOS psofise. Tora oloi tha treksoun na tou paroun ta petalla.
O epomenos. H hjesia ths OMONOIA-s einai oti heirotero yparxei stin koinonia ton voreioipeiroton.....

Ανώνυμος είπε...

MAZEFTHKE TO SYMBOYLIO TOU 'TIPOTA' NA BRABEYSEI TO APOLYTO 'TIPOTA'

Ανώνυμος είπε...

O Zafeiratis paei vrike to filo tou apo ta palia Janni Janni na dhikaioloithei jati "kondrare" to Rizopoullo. Dhjalekse to Janni ohi aplla jati einai to "idhjo" filoi apo tin epohi tou Hotza, alla epeidhi se olla ta majeiremata tou Rizopoullou tin teliki sfragidha tin edhine o Janni. Poli aksio afto to paidi o Janni. Synehizei na dangoni san i pllaka kai heirotera apo to fidhi

Δημοσίευση σχολίου