Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αλβανοί που απήγαγαν Έλληνα επιχειρηματία αγόρασαν 4 πολυτελή διαμερίσματα στο Δυρράχιο


Τέσσερα πολυτελή διαμερίσματα αγόρασαν Αλβανοί κακοποιοί από ξέπλυμα χρήματος στη πόλη Δυρράχιο της Αλβανίας.

Όπως εξακριβώθηκε, από τεκμηριωμένα στοιχεία,  τα διαμερίσματα αυτά,  ανήκουν σε τέσσερις Αλβανούς, οι οποίοι  βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ελλάδα για την απαγωγή ενός Έλληνα επιχειρηματία, από τους συγγενείς του οποίου έλαβαν λύτρα  ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για την απελευθέρωσή του.



Η έρευνα για τον εντοπισμό των χρημάτων  συνεχίστηκε μέχρι σήμερα καθ’ όν χρόνο οι τέσσερις Αλβανοί  βρίσκονται στη φυλακή στην Αθήνα.

Οι δράστες της απαγωγής αυτής είναι  ο Klodjan Lamaj, 20, ο Mariglen Hamataj, 23, ο Çerçiz Agallija, 28 ετών και η Ορνέλα Koleci, 23 ετών, όλοι από τα προάστια  του Fier. Συνελήφθησαν  πριν από περίπου δύο μήνες στην προσπάθειά τους να  περάσουν από τη Βουλγαρία στα Σκόπια.

Η ιστορία ξεκίνησε το Μάιο του τρέχοντος έτους. Οι Αλβανοί απήγαγαν ένα Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα.

Απήχθη όταν εργαζόταν στον κήπο του, στην περιοχή της Σταμάτας και αφού τον απήγαγαν  τον οδήγησαν σε μια τοποθεσία βαθειά στο δάσος της περιοχής του Αγίου Μερκουρίου, όπου οι απαγωγείς είχαν φτιάξει μια πρόχειρη καλύβα στη μέση του δάσους.

Οι Αλβανοί απαγωγείς απαίτησαν από την οικογένειά τους 2.000.000 ευρώ. Τελικά κατέληξαν, μετά από διαπραγματεύσεις, στο ποσό των ενός εκατομμυρίου τριακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ (€ 1.360.000 )  και αφού έλαβαν τα χρήματα παρέδωσαν  το γιατρό  στην οικογένειά του και εγκατέλειψαν την περιοχή.

Η ελληνική αστυνομία, κατόπιν έρευνας, ανακάλυψε τις ταυτότητες των δραστών, οι  οποίοι την επομένη της απελευθέρωσης του 67χρονου επιχειρηματία- γιατρού, είχαν πάει αεροπορικώς στην Αλβανία.

Λίγο αργότερα η ελληνική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιντερπόλ.

Έλληνες αξιωματικοί της αστυνομίας ήρθαν στην Αλβανία, προκειμένου να προβούν σε έρευνα.

Όπως διαπιστώθηκε, τελικά, με τη συνεργασία της αλβανικής εισαγγελικής αρχής, οι Αλβανοί απαγωγείς είχαν αγοράσει τέσσερα πολυτελή διαμερίσματα  στην παραλία του Δυρραχίου από το ποσό των λύτρων του Έλληνα επιχειρηματία.

Πέρα από τα πολυτελή διαμερίσματα, οι αρχές κάνουν έρευνα και για επιχειρήσεις, οι οποίες φαίνονται να έχουν  ανοίξει στα ονόματα των συλληφθέντων, στην πόλη Fier.

--
Πηγή: Gazeta Shqip

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου