Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή του James McGovern προς αλβανό πρόεδρο Τόπι για την απογραφή

Ενώ ο Σπαχίου κάνει έκκληση για να σκίσουν τη σελίδα του ερωτηματολογίου που αναφέρεται  στην «εθνο-πολιτιστική» ταυτότητα, ο αμερικανός συμπροεδρεύων της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο αμερικανικό κονγκρέσο κ. MacGovern στέλνει σχετική επιστολή στον αλβανό πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι. Η επιστολή έχει ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου και αναφέρεται αναλυτικά στις ανησυχίες της Επιτροπής για το τι συμβαίνει με την απογραφή.
Ο MacGovern  χωρίς περιστροφές επισύρει την προσοχή  στους αλβανούς κυβερνώντες  για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που «νομιμοποιούνται» με το νόμο και τη διαδικασία απογραφής.

«Γράφω σε σας, αναφέρει στην επιστολή του, για να ζητήσω αοπό την αλβανική κυβέρνηση τη διεξαγωγή της απογραφής του Οκτωβρίου σε συντάυτιση με τα διεθνή στάνταρς των δικαιωμάτων του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος των μειονοτήτων να επιθλέξουν ελεύθερα και χωρίς το φόβο δίωξης  την εθνική τους καταγωγή. Ως συμπροεδρεύων με τον Tom Lantosh της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χαιρετίζω την προοδο της Αλβανίας αυτές τις δυο δεκαετίες…. Είμαι ανήσυχος όμως όσον αφορά τον αλβανικό νόμο για την απογραφή, ο οποίος ορίζει ως έγκλημα, που τιμωρείται με πρόστιμο έως 1000 δολλάρια τη δηλωση των αλβανών πολιτών της εθνικής καταγωγής διαφορετικής απ΄αυτή που είναι καταγεγραμμένοι στα πιστοποιητικά γεννήσεώς τους… Με αφετηρία την ιστορική κληρονομιά σε σχέση με την εθνική ταυτότητα στην Αλβανία, αυτοί οι ορισμοί δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για  την παραβίαση των δικαιωμάτων της μειονότητας»
Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Σκιπ» αναφέρει πως  η επιστολή αυτή είναι «ίσως  η ανώτατου επιπέδου παρέμβαση  που προέρχεται από τις ΗΠΑ προς την Αλβανία σχετικά με την απογραφή πληθυσμού. Ο αποστολέας της είναι προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής ο οποίος φαίνεται βαθύς γνώστης  του διαλόγου στην Αλβανία.
Μάλιστα ο MacGovern φέρνει και ιστορικά επιχειρήματα σχετικά με την αλλοίωση της πραγματικότητας των εθνικών μειονοτήτων που έγινε κατά το αλβανικό κομμουνιστικό καθεστώς «το οποίο  με τη βία που άσκησε στη διακυβέρνηση της χώρας ανάγκασε»πολλούς έλληνες, σκοπιανούς και άλλες μειονότητες να υιθετήσουν εθνικά αλβανικά ονόματα».
Απλά ο  MacGovern ζητάει από τον αλβανό πρόεδρο την εφαρμογή του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού για τις μειονότητες, ένα από τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου.
Πηγή: deropoli.com

Όλη η επιστολή στα αγγλικά (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)  
  


















14 comments:

Ανώνυμος είπε...

oraia epistoli ..o nick kai to loby edrase.
mono pou o tom lantos exei kamia 5 etia pu xei pethanei.. a re metafrasti ton anastises ...

Αλέξανδρος Ζ είπε...

ο James McGovern είναι μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ και συμπρόεδρος στην ''Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Tom Lantos''. ΕΙΝΑΙ η πιο σημαντική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ΚΌΣΜΟ!
Ο λόγος του James McGovern έχει μεγάλη βαρύτητα και οι επιστολές που βγαίνουν από την ''Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Tom Lantos'' έχουν ακόμη μεγαλύτερη!
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Στο Γενικο Συμβουλιο της Ομονιας αστραψαν και βροντηξαν χα χα χα.
Πηραν ολοι το λογο, αρπαχτηκανε στα χερια, μεγαλος σαματας σας λεω. Εχουν αποψη ολοι τους σας λεω αρχιζοντας απο τις δικηγορινες.
Εγινε μεγαλη ζυμωση σας λεω.
Τον στριμωξαν ασχημα το Ντουλέ σας λεω!
Ενας συμμετεχων.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος γιατί λεει βλακείες ή μου φαίνεται..;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως είναι πολύ σημαντικό, την ώρα που εμείς σφαζομαστε για το αν η απόφαση της ΟΜΌΝΟΙΑΣ να μποικοταρει τη διαδικασία είναι σωστή και πατριωτική ή όχι, έρχεται το Αμερικανακι και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι μπράβο για να μπαίνουμε και εμείς στη θέση μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι έχεις να πεις τώρα κύριε λεωνίδα όταν έλεγες ότι δεν έχουμε συμμαχίες; Οχι βέβαια πως αυτή τη συμμαχία την απέκτησε η Ομόνοια, Μία προσωπικότητα στην Αμερική που μπορεί να επιρεάσει καταστάσεις είναι ο Ν. Γκατζογιαννης και αυτόν ο ντούλες τον έχει κυρήξει εχθρό της ομόνοιας

Lazaros είπε...

Ντάξει, τώρα που τους έκανε ντα ο Μαγκάιβερ σωθήκαμε

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζο, δεν ειναι αυτο το θεμα.
ΤΟ θεμα ειναι και δεν σαρεσει, οτι ερχεται αυτος ο τυπος και επιβεβαιωνει τον Ντουλε με αυτα που λεει.

Ο εθνοκουλτουρορ

Ανώνυμος είπε...

καλα 10.44 χαλαρωσε, το Αμερικανακι το συγκεκριμενο δεν εχει και τις καλυτερες των σχεσεων με τον Νικ μας. Μαθε πρωτα και μετα μιλα. Αλλα και παλι το ποιος ασκει επιρροη μικρη σημασια εχει. Λαζαρε, παροτι διαφωνω με πολλα απο αυτα που λες, οι ατακες σου σκιζουν.. :)

Ανώνυμος είπε...

sovares piges diereysan tin megali stiriksi tou obama stin kinisi dule na boikotarei tin apografei.
yparxei steni synergasia kai thaymasmos anamesa tous..o obama ton thaymazei ligo perissotero ap oti o dule ton obama, opws exoun apokalipsei aporrita eggrafa tou laykou oikou sto wikileaks.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ; Ή ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

7.54
exeis megalo dikio sto sxolio soy, alla an borw na toys dikaiologisw mas kaiei pio polly gia to diko mas to thema...prwta to xwrio tou kapoios kai meta tin poli.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ "ΔΙΚΟ ΣΑΣ" ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΠΩΣ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΥΤΑ; ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΡΚΟΥΣΕ. ΑΝ ΣΚΟΥΠΙΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

eshoos aporw pos o bamir topi ,den antedrase entona stin epistoli giati o amerikanos politikos tis geloias epitropis ths amerikanikis gerousias onomase tous skopianous makedhones...

Δημοσίευση σχολίου