Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η αντιπαράθεση Ντουλε – Pollo στην Αλβανική Βουλή για την απογραφή (βίντεο)


Ντούλες:
“Η τροποποίηση του νόμου για την απογραφή που έγινε σε αυτή εδώ την αίθουσα τον περασμένο Ιούλιο του 2011, θυγει τα στειχειώδει ανθρώπινα δικαιώματα και συγκεκριμένα των μειονοτήτων … Το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος στην άρνηση καταγραφής και στην «ψευδή» δήλωσε  δεν εγγυάται ελεύθερη απογραφή και καταργεί την βασική αρχή του αυτοπροσδιορισμού”.
Pollo
 Στην απάντηση του ο αρμόδιος υπουργός Genc Pollo είπε ότι
« Στην επίσημη τοποθέτηση τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μας βοηθούν με εκατομμύρια ευρώ  για την διαδικασία, εγκρίνουν  τόσο το ερωτηματολόγιο όσο και το νόμο της απογραφής καθώς δεν έρχονται σε αντίθεση με την Eurostat.”


23 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντουλες πολυ ξεφτιλιζεται που επιμενει στο προστιμο. Με αηδιαζει. Κανει σαν αυτον που πνιγεται και προσπαθει απο καπου να πιαστει.
Και ομως ειμαι βεβαιος οτι το προστιμο δεν ειναι θεμα. Ας απογραφουμε εμεις και ας ερθουν αυτοι μετα να εισπραξουν το προστιμο.
Το μεγαλο προβλημα μας ειναι πως θα πεισουμε τους Βορειοηπειρωτες εν Ελλαδι να προσελθουν στην απογραφη. Και γι`αυτο η Ομονια και ολοι οι υπολοιποι που ασχολουνται με τα κοινα κοιμουνταν επι μηνες. Και τωρα ο Ντουλες για να επιβιωσει πολιτικα και να μη χρεωθει τη αποτυχια, και να μην εξεφτελιστει, νιπτει τας χειρας λεγοντας δεν συμμετεχουμε.
Τωρα τι κανουμε για να προσελκυσουμε τους Βορειοηπειρωτες?
Διοργανουμε πανηγυρια με κλαρινα και με αρνια στη σουβλα την ημερα της απογραφης?
Ναυλωνουμε λεοφορεια?
Τι κανουμε?

Βορειοηπειρωτη, πολυ λογοκρισια κανεις βρε ανθρωπε μου.
Μονο εσυ και η Εφη θα δημοσιευεται εδω? Επιτελους.

Ελικρανον

Ανώνυμος είπε...

Vre @@@@@@ 9.52,o Berisas eklepse dyo fores tis eklloges ta teleytea 5-6 xronia,pou eixe apenanti tin misi allbania,eisai pos tha mathis tin alithia gia tin apografi????Ena grafio tou INSTAT pou tha vgali ta apotelesmata,ta eixi etimasi apo tora.Esenane sou eixi mini to oroloi Ntoule kai Ntoule.Epidhi den eisai me mas dilladhi me tin EEM sou eixi gini o Ntoules tromos kai fovos,giati o Ntoules dhen s'afini na pragmatopisis tis diatages tou allbanikou kratou.Ajjj siktir poulimene.

Ανώνυμος είπε...

Ελικρανε....????? πες αλευρι.... η κρεμαλα σε γυρευει..... ποσα παιρνεις απο τους αλβανους? μηπως μπορω να σου δωσω περισσοτερα να πας διακοπες?

Ανώνυμος είπε...

βρε Βορειοηπειρωτη απεκει το Δεροπολη λεει και αλλα πραγματα, κατι για ληξιαρχεια και τετοια. επειδη δεν φανταζομαι πως ολη η συνομιλια ειναι 1,5 λεπτο δεν μαθαινεις τι αλλο ειπε να μας πεισ και εμας?

Ανώνυμος είπε...

και κατι αλλο Ελικρανε, πες στα παλικαρια εκει τους φιλους σου με τα ξυρισμενα κεφαλια τι λες εδω μεσα, να δεις για ποτε θα σε κρεμασουν αναποδα.

Ανώνυμος είπε...

gia poso akoma tha epiplei aytos o fellos?

Ανώνυμος είπε...

η εμπάθεια ορισμένων δεν έχει όριο

έγραψε αυτός ο Ελίκρανον 5 σκέψεις και αντίστοιχα επιχειρήματα.

Τουλάχιστον 1 από αυτά είναι απόλυτα σωστό:
ότι ο Ντούλες δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα για την απογραφή και πήρε αυτή την απόφαση για να μην χρεωθεί την αποτυχία.
Ένα άλλο λέει ότι το πρόβληαμ είναι πως θα πείσουμε τους βορ/τες από την Ελλάδα να έρθουν να απογραφούνε. Επίσης απόλυτα λογικό.



Και αντί να απαντήσουν στα επιχειρήματα και τις σκέψεις αρχίζετε για "κρεμάλα" και "ξυρισμένα κεφάλια".

Ο Ελίκρονον δεν μίλησε όμως για τσιράκια ούτε για νοσταλγούς του Χότζα
ούτε απείλησε κάποιον με διαφορετική άποψη με "κρεμάλα".
Κράτησε επίπεδο το οποίο κάποιοι δεν φαίνεται να έχουν.


Ο κομμουνισμός πέρασε
και η διάθεση λησμονιάς και συγχώρεσης για όσα τράβηξαν οι αγνοί Έλληνες πατριώτες στα χρόνια του χότζα δεν φαίνεται να ήταν αρκετό για τους δυνάστες να μετανοήσουν.
Και συνεχίζουν με το ίδιο ανθελληνικό μένος και την ίδια εμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες βρε μεγάλε ανώνυμε 11.27 και αγνά πατριώτη; Εσύ όταν λες ότι ο Ντουλες δεν έκανε τίποτα για την απογραφή τι ακριβώς εννοείς; Ότι δεν ζωστηκε με εκρηκτικά να ανατιναξει το κοινοβούλιο; Απο που τα βγάζεις αυτα τα αυθεραιτα συμπεράσματα; Εδώ και ένα χρόνο ο Ντουλες όπου σταθεί και όπου βρεθεί για την απογραφή συζητάει. Κανε ένα google στα αλβανικά μέσα για να βρεις δεκάδες , μην σου πω εκατοντάδες αναφορές. Απλά ξέρεις τι γίνεται αδερφέ; Για ακόμα μια φορά η εμπάθεια σας είναι πάνω απ την αγάπη για την πατρίδα. Πάλι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βρείτε αφορμή για να κραξετε το Ντουλε. Το μένος σας και η ανάγκη για εξουσία σας έχει τυφλωσει. Να ξέρεις όμως αγαπητέ πως ο κόσμος δεν πείθεται με το να κατηγορειτε τους άλλους. Αν θέλετε να τον πείσετε, κάντε έργα. Ας πούμε το πρώτο θα ήταν να πάρετε θέση για την απογραφή. Μην κρυβεστε και απλά ξαμολατε τα τσιρακια σας να βρίζουν και να παίζουν τα παιχνίδια των Αλβανών . Αγαπητέ, δυστυχώς για σένα, ο Ντουλες και ο Μπολανος έχουν όνομα και επώνυμο. Και έχουν και όλη την ευθύνη ως προς την ιστορία για το τι είναι σωστό και τι όχι. Εσυ και εγω που το παίζουμε έξυπνοι απο δω μέσα στην ανωνυμία μας, ίσως θα πρέπει να πάμε να πνιγουμε σε κανα πηγάδι. Θεωρώ πως εδώ πρέπει να μετράνε οι απόψεις μόνον όσων γράφουν επώνυμα. Οι άλλοι είμαστε όλοι ρουφιανοι...

Ανώνυμος είπε...

Opote ki an ginei i apografi, oi albanoi ua thn kanoyn. Exei kaneis tin entiposi oti tha tin kanoume emeis kai tha toys poyme ayta einai ta apotelesmata. Na ta dexteite thelete de thelete. Tin proigoumeni tin ekane o Nano kai den eixe kamia ervtisi gia thn eunikotita, to thriskevma kai ti glvssa. Den ton empisteytikame kai apeixame. Maw pistepsan polloi oti eixame dikio. Gi ayto kai ginetai ayti i apografi. Elaxe toy Mperisa na tin kanei. Kai ta tria erotimata mesa. Aplos kai enaw periorismos gia na diaskedhasi touw fobous kai tis antidhraseis ton albanon ethnikiston. Pvs na to kanoyme. Stin Albania den iparhoyn mono Ellines, ipaqrxoun ki Albanoi. Ayto to prostimo pou lene, einai anefarmosto kai i apofasi kai i antiostasi mas to klanei. gia na mi poume oti to kanei axristo.

Ανώνυμος είπε...

to lewntari ths deropolis tou bourkou apedikse gia akoma mia fora poios einai
euge kurie doule.......

Κων/νος είπε...

Και μόνο που βγήκε με τ΄όνομά του ο ΕΛΊΚΡΑΝΟΝ είναι ανώτερος από εκείνους που τον βρίζουν.
"βορειοηπειρώτη", αν είναι να κάνεις λογοκρισία, κάνε την σ΄αυτούς που βλάπτουν την ενώτητα.
Προκαλώ εκείνον που επικαλείται αλβανικά χρήματα να μας παραθέσει και αποδεικτικά στοιχεία.
Δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ελίκρανο, αλλά κι αυτήη κατάντια δεν υποφέρεται.

Ανώνυμος είπε...

Οταν εκλειπει η λογικη,το μετρο ,ο ορθος αντιλογος και τα επιχειρηματα τοτε ερχονται τα @@@@ και οι βρισιες.Η αληθεια αλλα και η δυσκολια να αντιμετωπισεις αυτον που την εκφραζει γεννα τον εκνευρισμο!Ας απαντησει ο2κ28 και ο 1κ43 χωρις υβρεις και παθος αλλα με ορθα επιχειρηματα!
Ελικρανον , εχω διαβασει 2 σχολια σου και σε βρισκω απολυτα σωστο!Εισαι και εσυ Ελλην πατριώτης??

Ανώνυμος είπε...

AYTO POY EPREPE NA EIXE KANEI O DULE (EFOSON DHLWNEI MONADIKOS EKPROSWPOS TOY B.H. ELLHNISMOY)APO TO MHNA GENARH AYTOY TOY ETOYS HTAN NA ENHMERWSEI, NA EMPSYXWSEI,NA PAROTRHNEI,NA ORGANWSEI....OLOYS TOYS B.HPEIRWTES OPOY KI AN EINAI, OPOY KI AN ZOYNE,NA PAME STHN APOGRAFH, KAI META EAN YPARXEI NOTHEIA H KATAPATHSH DIKAIWMATWN BGAINOYME OLOI KAI TO KATAGGELOYME KAI TO FWNAZOYME PANTOY.
DEN MPOREIS OMWS EK TWN PROTERWN NA LES OTI OI ALBANOI THA KLEPSOYN(OXI PWS DEN TOYS EXW GIA KLEFTES)DIOTI GINESE REZILI STOYS DIETHNEIS PARAGONTES.
O TYPOS AYTOS EXEI PAREI TO KOYSOYRI APO TOYS SOSIALISTES SYNETAIROYS TOY,ALLA EINAI KI ENTELWS ANIKANOS NA EPITELESEI ETHNIKO ERGO.
TO MONO POY MPOREI EINAI KATHE FORA POY EXOYME EKLOGES NA DIXAZEI TON KOSMO ME TIS POLITIKES ARLOYMPES TOY KAI NA MAZEYEI STA LEOFOREIA TOYS ANTHRWPOYS GIA PSHFOYS MONO GIA DIKA TOY KAI TIS KLIKAS SYMFERONTA....
O ANTHRWPOS KAI OI ALOI THS OMADAS KLIKAS POY TON PLAISIWNEI, EINAI APLA ETHNIKA EPIKYNDINOI...OSO NWRITERA TOYS KANOUME PERA TOSO TO KALYTERO GIA TH B.H.....PRIN MAS BROYN TON PATO.

Ανώνυμος είπε...

Βρε μεγάλε 6.09 τι είναι αυτα που λες που τα χεις ξανακούσει; Ο Ντουλες δεν λεει μπορει να μας κλέψουν, άρα δεν πάμε. Καταγγέλει τις παρατυπίες της διαδικασίας και λεει εξ αρχής δεν συμμετέχω. Όταν συμμετεχεις σε μια διαδικασία την αναγνωρίσεις. Δεν βγαίνεις εκ των υστέρων και καταγγελεις. Φυσικά το κανείς και μετα, αλλα δεν καταγγελεις το νομο, καταγγελεις αλλα πράγματα, αυτους που δεν τους άφησαν ας πούμε να απογραφουν Έλληνες, αυτούς που οι αποδράσεις σημείωναν ότι ήθελαν, αυτούς που τους απειλούσαν, αυτούς που τους έκοψαν πρόστιμο γιατί είπαν ότι είναι Έλληνες. Τη διαδικασία όμως, το νομο τα καταγγελεις απ την αρχή. Αλλιώς μετα είναι αργά. Είδες τι έκαναν οι Αλβανοί στα Σκοπια;;;; Για πήγαινε λίγο παρακάτω στα άρθρα του Βορειοηπειρωτη να μάθεις.

Ανώνυμος είπε...

o 6.09 exei dikio
alla vre megaLE pou einai o barkas?\????????oeo
pou einai o ypourgos mas??????? oeo
ti protinoun ston kosmo??????
autoi einai patriotes!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Aνακοίνωση της ΝΔ για την απαγόρευση διεκδίκησης της εθνικότητας των Ελλήνων στην Αλβανία

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Αγανάκτηση προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, να απαγορεύσει στην ουσία στους Αλβανούς πολίτες, να διεκδικήσουν και να δηλώσουν εθνικότητα άλλη από την Αλβανική. Πιο συγκεκριμένα, το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε προσφάτως, ότι η συμπερίληψη του λήμματος «εθνικότητα» στα άρθρα 6/1 και 58 του νόμου 10129/11.05.2009 «Περί Ληξιαρχείων», καθιστά σχετικά άρθρα του μη συμβατά προς τα άρθρα 19 και 20 του Συντάγματος της Αλβανίας, και ως εκ τούτου τα καταργεί. Σημειώνεται ότι, τόσο οι αλβανικές κυβερνήσεις πριν το 1945, όσο και το κομμουνιστικό καθεστώς που ακολούθησε, είχαν αφαιρέσει αυθαίρετα την ελληνική εθνικότητα από πολλούς Βορειοηπειρώτες, αντικαθιστώντας την, σε πολλές περιπτώσεις, με την αλβανική. Καταπατώντας έτσι, τόσο τα ανθρώπινα, όσο και τα αναγνωρισμένα μειονοτικά δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας. Όπως, επίσης, και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Αλβανία για την είσοδό της στον ΟΗΕ. Ακόμη, είχε καταργήσει, από ολόκληρες περιοχές το καθεστώς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως στις περιοχές της Χιμάρας, των Παραλίων, της Πρεμετής, της Κορυτσάς και αλλού. Με το νόμο 10129/11.05.2009, άρθρα του οποίου καταργήθηκαν με την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι είχαν υποστεί την αυθαιρεσία των αλβανικών κυβερνήσεων κατά το παρελθόν, είχαν το δικαίωμα -δια της νομικής οδού- να αποκτήσουν ξανά την ελληνική τους εθνικότητα, την οποία είχαν οι πρόγονοί τους. Χρήση του νόμου αυτού έκαναν πολλοί Βορειοηπειρώτες στις περιοχές Κορυτσάς, Πρεμετής, Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αυλώνος και αλλού, αποκτώντας ξανά την παρανόμως αφαιρεθείσα Ελληνική τους εθνικότητα. Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Απόφαση η οποία αποτελεί την τελευταία πράξη μιας σειράς ενεργειών, οι οποίες στοχεύουν στην αλλοίωση της αρχαίας ελληνικής παρουσίας στην Βορειοηπειρωτική γη. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στην αλβανική πλευρά, ότι η υιοθέτηση αυταρχικών πρακτικών παλαιοτέρων εποχών, θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος, κριτής της οποίας είναι και η Ελλάδα. Για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέτειρά του είναι αδιαπραγμάτευτη και κάθε ενέργεια η οποία υπονομεύει αυτό τον στόχο, πλήττει καίρια τις ελληνοαλβανικές σχέσεις».

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24377&Itemid=158

Ανώνυμος είπε...

dule thee vasta tin pae

Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

O Ντούλες πίστεψε πολύ ότι οι Αλβανοί δεν θα συμπεριλάμβαναν στο ερωτηματολόγιο την εθνικότητα και το θρήσκευμα και όπως ολοένα θα είχε το δικαίωμα να φώναζε και θα ζητούσε αποχή. Παλιά μου τέχνη κόσκινο που λέει και η παροιμία. Συνεπώς, σκέφτηκε ο Ντούλε καλιά να έχουμε να φωνάζουμε παρά να λύνουμε και κάνα πρόβλημα. Μα οι Αλβανοί του την έφεραν αυτή τη φορά. Το έβαλαν στον ύπνο και έκαναν το αντίθετο εκείνου που ο Ντούλες πίστευε. Τώρα τρέχει να βρει προσχήματα να δικαιολογήσει τη στάση του. Αλλά ούτε θέση έχει, ούτε άποψη εκφράζει, ούτε αποφάσεις παίρνει. Επιβεβαίωση της πλήρους αποσύνθεσης. Λέτε μη τον νοιάζει τον Ντούλε για την απογραφή. Πώς θα την κάνει κι αυτή τη φορά σκέφτεστε. Διαφορετικά δεν θα έβαζε τον Καραμέλιο να έγραφε γράμμα στο ΥΠΕΞ κατά του Προξένου στην Κορυτσά. Ο κορυτσάς του χαλάει τη σούπα διότι εργάζεται σκληρά για την απογραφή, ενώ ο Ντούλες ψάχνει ψήλους στο άχυρο.
Λέει κάποιος πιο πάνω που αυτοαποκαλείται ανώνυμα ρουφιάνος, (και κατ΄όλες τις ενδείξεις πρέπει να είναι ο ιδεολόγος του που ..... αφαιρέθηκε .........) ότι ο Ντούλες δεν άφησε πεζούλι χωρίς να αναφερθεί στην απογραφή. Πιθανόν, αλλά επίσημα δεν έκανε τίποτε. Ούτε φρόντισε για να αλλάξει νομοθεσία και ερωτηματολόγιο, ούτε να εκφέρει άποψη και να επιμείνει για το πως θα είναι στον μηχανισμό απογραφής που θα αποτρέψει την οποιαδήποτε νοθεία, ούτε πρότεινε μέτρα για να κατεβεί ο κόσμος να απογραφεί και να μη φοβηθεί για τη δήλωσή του. Απεναντίας συνεχίζει να τον εκφοβίζει τους Έλληνες με το δήθεν πρόστιμο.
Τώρα εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να ρίξει τις ευθύνες σε άλλους για την αποτυχία του. Δείχνει το πράγμα είναι κοπέλα... Έτσι θα κρύψει για μια κόμη φορά το γεγονός ότι δεν τον ακολουθεί κανείς, τόσο το χειρότερο όταν οι Έλληνες, και πολύ κακώς, απέχουν από την απογραφή για να τιμωρήσουν τον Ντούλε. Αυτός το έπιασε και σου λέει "να πω εγώ αποχή, άρα όσοι δεν θα έρθουν, οι περισσότεροι θα θεωρηθούν δικοί μου". Με τον τρόπο αυτό δικαιολογώ που δεν θα αναγνωρίσω και το αποτέλεσμα της απογραφής. Έτσι νομίζει ότι θα τη βγάλει και αυτή τη φορά. Αλλά απλώς νομίζει. Δυστυχώς όμως πληρώνουμε πολύ ακριβά εθνικά για να διώξουμε έναν πουλημένο από την εκπροσώπησή μας που την κατέλαβε και την κρατά πραξικοπηματικά. Είδατε πόσο έξυπνο παιδί είναι ο ιδεολόγος του Ντούλε

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχ... Είπα και εγω Που πήγε ο ασυμβιβαστος; Έχω χασει και τη Μέλλουσα ιστορία. Δεν γίνεται να συζητάμε εθνικά και να απουσιαζετε εσείς ο ένας. Είχες δουλειές Πανο μου; Εσυ που θα απογραφεις, στο Κάστρο ή στο Χωριο; Να έρθω να σε βγάλω μια αναμνηστική φωτογραφία που θα δηλώνεις έλληνας. Σε παρακαλώ μην μου το στερείς αυτο.

Ανώνυμος είπε...

anonimi 9:10 den mas les tpt..eksipnadhes ftines pezodromiou

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερε Ασυμβιβαστε.
Σε βρισκω σωστο. Το αστειο ειναι ο Ντουλες βρισκεται στο ιδιο μετεριζι με το Σπαχιου, το Τζιουφι, τον Πασια και αλλους.
Δε βλεπεις πως κανουν τα ζαγαρια του? Εχουν λυσσαξει. Δεν μπορουν να αρθρωσουν λογο. Το μονο που κανουν ειναι να βριζουν, να απειλουν (εδω να καταλαβεις ποσο καραγκιοζηδες ειναι), και να μην μπορουν να αρθρωσουν κουβεντα.
Νειωθουν αρκετα στριμωγμενοι απ`οτι φαινεται. Τουλαχιστον επι 2 χρονια μας ταχε πριξει ο Ντουλες με την απογραφη και τωρα πουρθε η ωρα την κανει με ελαφρα πηδηματακια. Νομιζαν οτι θα περασει στο ντουκου και αυτο.
Αλλα βλεπεις, υπαρχει μεγαλη αντιδραση στη μειονοτητα γι`αυτο το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε 1.28 με τις έξυπνες αναλύσεις σου. Εσυ χαραμιζεσαι, στο Στειτ Ντιπαρτμεντ έπρεπε να σε στείλουμε για ανάλυσης wikileaks. Τι είσαι εσυ βρε παιδάκι μου. Δεν μας είπες τελικά , εσυ θα πας να απογραφεις ; Σε καλύπτουν όλα, όλα εντάξει; Άντε με την ευχή της Παναγίας.

Ανώνυμος είπε...

1.28 me osa grafeis eisai ektos grammis tis OMONOIAS kai prosekse. H OM dhen eipe tipote, oute na pame na apografoume, oute na mi pame, oute na milisoume, oute na mi milisoume. Posekse mi se hasoume kai apo na moirazeis posta sto St, Ntipart, tha se steiloun jia brakanidhes

Δημοσίευση σχολίου