Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου: Η "Νε.Β" για την Απογραφή Πληθυσμού στην Αλβανία

Καλούν Ομόνοια ΚΕΑΔ, ΜΕΓΚΑ και τοπικούς άρχοντες να βγάλουν κοινή απόφαση για την απογραφή
Η Απογραφή πληθυσμού  στην Αλβανία ορίστηκε για τις αρχές του Οκτωβρίου,ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε απ' την «Ομόνοια»-ΚΕΑΔ αλλά και τους τοπικούς άρχοντες-επάρχους (που τόσο πάσχισαν να αναδειχτούν στις εκλογές) για το τι μέλλει γενέσθαι. Και ενώ η απογραφή είναι προ των πυλών, το ερωτηματολόγιο είναι έτοιμο και οι απογραφείς προετοιμάζονται, στη μειονότητα επικρατεί μια αδράνεια και μια σιωπή που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Η Απογραφή είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον  του τόπου και εμείς ακόμα δεν έχουμε οργανωθεί και  δεν ξέρουμε καν πως θα λειτουργήσουμε. Την ίδια ώρα ο κ. Ντούλες απειλεί την αλβανική κυβέρνηση με αποχή λέγοντας πως: «Με το παρόν πλαίσιο της απογραφής του πληθυσμού υποτιμάται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αυτό κάνει τη συμμετοχή των διαφόρων μειονοτήτων στην απογραφή, αδύνατη». Κατανοούμε πως ο κ. Ντούλες μιλάει στο όνομα όλων των μειονοτήτων γιατί αυτές εκπροσωπεί μέσω του κόμματος που προεδρεύει, εμάς  όμως μας απασχολεί το μέλλον της Ελληνικής Μειονότητας και  με αυτό θα  θέλαμε να ασχοληθούμε. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε  από πλευράς «Ομόνοιας» και τον πρόεδρό της κ. Μπολλάνο για το πώς θα κινηθούμε.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Ντούλε πως σε μια συνάντηση που πραγματοποίησε η «Νε.Β» μαζί του μας διαβεβαίωσε πως θα κινηθούμε και θα οργανωθούμε από κοινού για το μείζονος αυτό εθνικό θέμα, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση ούτε ενημέρωση. Εάν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί ο χρόνος είναι πολύ λίγος και εάν ακολουθήσουμε το δρόμο της αποχής που προτείνει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, μετά την Απογραφή οι Αλβανοί θα έχουν τα αποτελέσματα τους  ενώ η Ελληνική Μειονότητα δεν ξέρουμε καν τι αποτέλεσμα θα έχει.
Καλούμε λοιπόν την «Ομόνοια» το  «ΚΕΑΔ» το «ΜΕΓΚΑ», τους έλληνες επάρχους, αλλά και όλους τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων να συντονιστούμε πάνω στο θέμα της Απογραφής και στον τρόπο  που πρέπει να κινηθούμε.
Νεολαία Βορειοηπειρωτών

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλόστους! που ήταν αυτοί τόσο καιρό;
τελέιωσαν οι διακοπές;

Ανώνυμος είπε...

H neb dikh ths apopsi den exei; giati tha prepei na poyn oi alloi ti tha kanoyn, giati den kanoyn aytoi thn protash toys

Ανώνυμος είπε...

02/10 sto Stadio Eirinis kai Filias. To Mega poious ekprosopei??

Ανώνυμος είπε...

δεν θα πάρουνε καμία βοήθεια από το δήμο;
αντε είναι η εποχή,μαζί με την απογραφή και μια πετσέτα,εσώρουχα,παπούτσια,ζώνες,κανένα χαλασμένο ποδήλατο
το καλύτερο κίνητρο για τον κόσμο να πάει:)))
και μετά φωτογραφίες,πολλές φωτογραφίες!!!

Ανώνυμος είπε...

Τουλαχιστον η νεβ ακούγεται και καπως και παίρνει θέση, μπορεί στο δελτίο να μην προτείνει λύση αλλά είναι υπερ στο να βρεθεί μια κοινή γραμμή. Πολύ σωστά λένε πως δεν ξέρει ο κόσμος πως να λειτουργήσει. Τι θα γίνει; Μέγα λάθος της Ομόνοιας να αποτρέπει τον κόσμο απ το να απογραφεί! Οι κάτοικοι που ζουν εκεί , εαν πάει ο απογραφέας να τους καταγράψει, τι πιστεύετε πως δεν θα απογραφούν; Φυσικά και θα απογραφούν και θα προκύψει ένας αριθμός ο οποίος θα καταχωρηθεί! Τότε ποιά η θέση μας;Το καλύτερο που εχουν να κάνουν όλοι όσοι μας εκπροσωπούν να ενθαρρύνουν τον κόσμο να πάει να απογραφεί!

Ανώνυμος είπε...

12;23. poli akyro re file to sxolio soy.Tin kakia kai ti zilofthonia soy krata tin gia parti soy... den einai ora tora gia na vgazeis ta apothimena soy. Protasi epi toy thematos exeis? An nai pes thn allios adika xrono ksodeyeis. H neb einai ayth poy einai, ean den ti goystareis min asxoleisai mazi tis!Doksa to theo yparxoyn dekadew alloi syllogoi na drasthriopoitheis.

Ανώνυμος είπε...

"Καλούν Ομόνοια ΚΕΑΔ, ΜΕΓΚΑ και τοπικούς άρχοντες να βγάλουν κοινή απόφαση για την απογραφή"

aytoi kala kanoyn kai kaloyn, poios omos tha antapokrithei sto kalesma, afoy h apofasi idi lifthike kai einai i apoxi.

Ανώνυμος είπε...

5.01 gia ta erga tous anaferetai ksekathara.
ayta ta erga exoun na parousiasoun
edw evgalan deltio typou giati eixan tsakwthei me to Thoma Gianni!!!ti perimeneis apo aftous;

Ανώνυμος είπε...

να ξαναμζευτούν και με βάση τις εξελίξεις να αποφασίσουν ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Αλλιώς ο καθένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αρκετά υπακούσαμε σε ύποπτες και μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ μας δίνεται η δυνατότητα για 1η φορά να κάνουμε ως Έλληνες το χρέος μας.
Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να παει χαμμένη επειδή έτσι επέλεξαν ή τέτοιες εντολές πήραν κάποιοι.

Πως καταφέρνουν ορισμένοι να προκαλούν σχεδόν διαρκώς με τις ανθελληνικές τους στάσεις. Λες και έχουν πάρει εργολαβία το ρόλο του προδότη.

Δίνουμε μαρτυρία για την Ελληνικότητά μας και την Ορθόδοξή μας ταυτότητα.

Ανώνυμος είπε...

Να κανω μια σημαντικη ερωτηση? Δεν ειναι παρανομο να απογραφουμε και εκει αφου εχουμε ηδη απογραφει στην Ελλαδα?Επισης γιατι ειναι τοσο σπουδαιο το θεμα της απογραφη για τον Ελληνισμο της ΒΗ?Ειναι απλα μια υποχρεωτικη διαδικασια που επιβαλλεται σε ολα τα κρατη του κοσμου για την καταμετρηση του γηινου πληθυσμου!Απο εκει και επειτα οπως και στην Ελλαδα δεν ζητειται εθνικοτητα και θρησκευμα.Και στο κατω κατω ειμαστε τοσο κοιμαμενοι που εχουμε λυσει τα προβληματα της μειονοτητας και μας λειπει μονο η απογραφη.Το οτι δεν εφαρμοζεται ουτε 1 απο τα δικαιωματα μας ως μειονοτητα δεν το κοιτα κανεις, δεν μαχεται κανεις,δεν νοιαζεται κανεις(?).Που ειναι οι διεκδικησεις?Εαν ολοι οι συλλογοι ,ολες οι παραταξεις,ολοι οι πολιτικοι που στηριζουμε διεκδικουσαν ενα μονο δικαιωμα μας ειλικρινα τωρα θα ειμασταν οι καλυτεροι που υπαρχουν.Αλλα λιγο η αδιαφορια μας, λιγο ο σταρχιδισμος(εκλαικευμενα) που ρεει στο αιμα μας ως Ελληνες,λιγο η φιλοχρηματοσυνη του Ηπειρωτη => οριστε μας αντιπροσωπευουν καποιοι που προσποιουνται τους μαχητες της μειονοτητας για να ριχνουν σταχτη στα ματια και τσεπωνουν τα χρηματα ,βολευουν την οικογενεια και στα........παπουτσια τους και η μειονοτητα και ο Ελληνισμος και ολοι εμεις...........

Ανώνυμος είπε...

Η αποχη δεν είναι λύση!!!!
Πιστεύετε πως θα μας ξαναδωθει η ευκαιρία της Απογραφής και μάλιστα δική μας απογραφής, όποως ισχυρίζεται η Ομόνοια; Αυτο ξεχάστε το! Με τέτοια τακτικά πάλι τους Αλβανούς βοηθάμε!

Δημοσίευση σχολίου