Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνικιστική παρέμβαση σε ποδοσφαιρικό αγώνα στα Τίρανα

Όπου γάμος και χορός η “Kuqezi” πρώτη...
Η εθνικιστική οργάνωση «Aleanca Kuqezi» (ερυθρόμαυρη  συμμαχία) προσπάθησε να αναρτήσει μια τεράστια σημαία 30Χ40 μέτρα, με τον χάρτη της μεγάλης Αλβανίας μέσα στο στάδιο «Qemal Stafa» στα Τίρανα, όπου διεξήχθη ο αγώνας μεταξύ Αλβανίας και Γαλλίας για τα προκριματικά του Euro 2012, αλλά εμποδίστηκαν από την τοπική αστυνομία

Στη σημαία αυτή, με κόκκινο φόντο εμφανίζεται ένας χάρτης, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η σημερινή Αλβανία και εδάφη από την Ελλάδα, την FYROM, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Οι αρχές εμπόδισαν την ανάρτηση της σημαίας στο στάδιο, όμως οι οπαδοί φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα υπέρ της μεγάλης Αλβανίας και εναντίον γειτονικών χωρών, κατάφεραν να ανοίξουν τη σημαία αυτή στους τοίχους της «Πυραμίδας», το πρώην μουσείο του κομμουνιστή δικτάτορα, δίπλα από το πρωθυπουργικό μέγαρο για να ακολουθήσουν συμπλοκές με την αλβανική αστυνομία.

Οι οργάνωση των «Kuqezi» - που μόνο σύλλογος ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι (δείτε εδώ), θέλοντας να δυναμιτίσει το κλίμα, είχε βγάλει ανακοίνωση μία μέρα πριν τον αγώνα όπου μεταξύ των άλλων ζητούσε από την αλβανική αστυνομία να μην εμποδίζει την ανάρτηση των συνθημάτων τους στο γήπεδο. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα η πλειοψηφία των «ταραξιών» ήταν αλβανοί από το Κόσσοβο και τα Σκόπια.
Για την ιστορία να αναφαίρουμε ότι εντός του αγωνιστικού χώρου, το μόνο που κατάφεραν οι Αλβανοί ήταν να μειώσουν το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου σε 1-2.

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνησαν και οι ψωμόλυσσες οι αλβανοί, ξέχασαν τόσα χρονιά που δεν είχανε να φάνε, αντί να λένε δόξα στον Θεό που τους βοηθήσαμε οι Έλληνες να γίνουν άνθρωποι.Δεν θα γίνουν ποτέ άνθρωποι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους οι γύφτοι..

Alex85 είπε...

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΛΕΥΡΟ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

ti theloun tora ta zagaria. i pisodromiki anthropi. ala ti anthropi na pis, gaidouria amorfota tous teriazi kalitera!

Δημοσίευση σχολίου