Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ζητείται παράταση προθεσμιών απογραφής, βελτίωση κλίματος και ερωτηματολόγιο στη μητρική γλώσσα

 Ανακοίνωση Γενικού Συμβουλίου
Στη σημερινή του συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ συζήτησε διεξοδικά σχετικά με τη διαδικασία απογραφής στην Αλβανία.
Μετά λύπης όμως διαπιστώνουμε πως η αναμενόμενη διαδικασία δεν πληρεί όρους ούτως ώστε να απεικονιστούν σωστά και επακριβώς ευαίσθητα ζητήματα της δημογραφίας της Ε.Ε.Μειονότητας. Η διαδικασία όπως έχει διαμορφωθεί δεν ταυτίζεται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και την πρακτική εξειδικευμένων διεθνών οργανισμών για τις εθνικές μειονότητες.

Οι προσπάθειες της Ομόνοιας και των εκπροσώπων της  για συνεργασία με την πολιτεία και τα αρμόδια σύμφωνα με το νόμο όργανα για την απογραφή δεν απέδωσαν με πλήρη ευθύνη των τελευταίων.
Απογραφή που στοχεύει στην τεχνητή στατιστική  μείωση της Ε. Ε. Μειονότητας και των δικαιωμάτων που απορρέουν, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Ως εκ τούτου ζητούμε παράταση των προθεσμιών απογραφής ώστε ο χρόνος που θα μεσολαβήσει ώστε ο χρόνος που θα μεσολαβήσει να χρησιμοποιηθεί ωφέλιμα και σε συνεργασία με το διεθνή παράγοντα ούτως ώστε:
-Να διορθωθούν ελλείψεις και σκοπιμότητες της υφιστάμενης διαδικασίας όπως βελτίωση του κλίματος, παρότρυνση συμμετοχής, προπαρασκευαστικό υλικό και ερωτηματολόγιο στη μητρική γλώσσα και διαφάνεια στην επεξεργασία των δεδομένων.
-και ως απαράβατος όρος να ακυρωθεί η σχετική νομοθεσία που καταργεί στην πράξη το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού
Σε αντίθετη περίπτωση η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ θα προχωρήσει στη χρήση δικαιώματος για δική της ανεξάρτητη και τεκμηριωμένη απογραφή των μελών της Ε.Ε.Μειονότητας.
Παράλληλα  εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την απογόητευσή μας για την χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μια απόφαση καθώς φαίνεται που υπαγορεύθηκε από τις πλέον εθνικιστικές ανθελληνικές δυναμεις.

Άγιοι Σαράντα 17 Σεπτεμβρίου 2011        
 Γενικό Συμβούλιο ΟΜΟΝΟΙΑΣ

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλα κάνει η ΟΜΌΝΟΙΑ και λεει αυτά που λεει. Και φαντάζομαι πως απλά περιμένει μια απάντηση για να βγει και να πει πως δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Σε μια τέτοια στημένη διαδικασία με μοναδικό στόχο των Αλβανών να μας συρικνωσουν, η πολιτική ηγεσία μας οφείλει να μας προστατέψει. Είναι το πολιτικό της χρέος. Απο και και πέρα υπάρχει και το δικό μας χρέος. Να πάμε ακόμα και με αυτές τις συνθήκες να απογραφουμε. Για σκεφτείτε ; Με μια διαδικασία στημένη να βγάλουμε Έλληνες στη Χιμαρα, στην Κορυτσα Στα Τίρανα, στην Αυλώνα. Έλληνες παντού. Και με το καλύτερο, η ηγεσία μας να μην αναγνωρίζει το αποτέλεσμα. Άλλωστε η ΟΜΌΝΟΙΑ δεν λεει πουθενά στον κόσμο " μην πάτε να απογραφειτε". Ξυπνηστε Έλληνες. Έχουμε απογραφή................

Ανώνυμος είπε...

Να ξεσηκωθούν όλοι οι έλληνες βορειοηπειρώτες και να πάμε να απογραφούμε. Να βγούνε Έλληνες με κεφαλαίο παντού. Κι εκεί που οι αλβανοί νομίζουν πώς θα μας φιμώσουν. όσο για τα πρόστιμα καλώς να φτάσδουν. Δεν θα τα πληρώσουμε ποτέ. θα τους καταγγείλουμε ότι διωκόμαστε πολιτικά. Ας το κάνουν αν τους βαστάει. Δεν έχουμε τι να φοβηθούμε. Έκκληση στους Βλάχους να δηλώσουν Έλληνες και όχι Βλάχοι!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κάνουμε απογραφή για το Βούρκο και τη Δερόπολη. Εδώ είμαστε μετρημένοι και αποδεδειγμένοι. Επωφελούμαστε της ιστορικής συγκυρίας και αναδεικνύουμε τις κοιτίδες του Ελληνισμού στην Παραλία, στη Χειμάρρα, στη Σελενίτσα, στην Άρτα, στην Πρεμετή, στην Κορυτσά, στα Τίρανα, στο Φίερι, όπου υπάρχουν έλληνες και ελληνόβλαχοι. Δεν θα μπορέσει να μας εμποδίσει κανείς. Απόφαση κι αντίσταση. Αυτά να εγγυηθεί και να καθοδηγήσει η Ομόνοια. Η ηττοπάθεια δεν είναι καλός σύμβουλος.

Ανώνυμος είπε...

Θερμή παράκληση σε όλους τους ανώνυμους πατριώτες που σχολιάζουμε. Στόχος μας δεν θα πρέπει η στάση του κάθε επώνυμου βορειοηπειρώτη. Ανακοχή στις ύβρεις και στις επιθέσεις αυτό το διάστημα. Έχουμε μπροστά μια πρόκληση που δεν θα αναδείξει ως νικητή τον δείνα ή τον τάδε. Θα αναδείξει ως ισχυρότερο το βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Ανακοχή στις επιθέσεις. Όλοι τη θέλουμε την απογραφή, περισσότερο όμως τη θέλουν αυτή που δεν είχαν την ευκαιρία. Αυτοί που τους την αφαίρεσαν κατά το παρελθόν. Θα πρέπει να αποκαταστήσουν. Μη τους στερήσουμε τη δυνατότυητα. Να τους σεβαστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι γλυφιντζουρια ειναι αυτοί!!!!
καλα δεν υπάρχει εκει μέσα κάποιος με παντελόνια και να κράξει αυτα τα ..... που αλληλοβραυεβονται, χρησιμοποιοώντας οι μεν το όνομα της ομόνοιας και ο άλλος το όνομα της ελλαδος αι σιχτιρ

Ανώνυμος είπε...

http://borioipirotis.blogspot.com/2011/08/blog-post_21.html

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Τι ρουφιάνικη δήλωση είναι αυτή πάλι.
Οι Έλληνες για μια ακόμη φορά δεν πρέπει να ακούσουν την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά την ψυχή τους, όπως έκαναν πάντοτε στην ιστορία. Αν περιμένουν από την ηγεσία τους χόρτο θα φάνε.
Η δήλωση αποτελεί απόδειξη ρουφιανιάς και προδοσίας.
Τόσα χρόνια δήθεν κόπτονταν η ΟΜΟΝΟΙΑ για απογραφή με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Με πίεση της Ευρώπης ήρθε η στιγμή. Ένα χρόνο τουλάχιστον τώρα η πολιτική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν έκανε τίποτε και έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι εκείνο που την ενδιέφερε ήταν να κάνει θόρυβο, όχι να γίνει η απογραφή με ελεύθερη τη βούληση στο θέμα εθνικότητας και θρησκεύματος. Λέει στη δήλωση ότι δεν ανταποκρίθηκε η αλβανική κυβέρνηση στη συνεργασία που πρότεινε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Καμιά προσπάθεια δεν έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ας δείξει στο κοινό ένα χαρτί. Απεναντίας συμπεριφέρονταν με την λογική τι είμαι εγώ και δεν χορεύω. Πίστευε ότι οι Αλβανοί δεν θα έμπαζαν στο ερωτηματολόγιο το λήμμα για την εθνικότητα και το θρήσκευμα και έτσι αυτή θα κάλυπτε την αδυναμία να οργανώσει τους Έλληνες να κατεβούν στην απογραφή ... με διαμαρτυρίες για παραβίαση των δικαιωμάτων. Τώρα όμως που θα κρυφτεί. Και αν τη γλυτώσει από μας θα τη βρει από την ιστορία. Τι άλλο εθνικό έγκλημα μπορεί να κάνει κάποιος για να θεωρηθεί προδότης. (ναι ξέχασα, προδότης είναι όποιος δεν λέει καλημέρα στον Γιάννη Γιάννη και δεν ψηφίζει Ντούλε !!!!
Με τη συμπεριφορά της η ηγεσία μας βοήθησε τους αλβανούς να μας εκφοβήσουν. Λ.χ Η αναφορά στο πρόστιμο. Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι μόνο σε περίπτωση διοικητικών παραβάσεων θα υπάρξει πρόστιμο. Δλδ αν κάποιος δηλώσει έλληνας και η επιτροπή τον εμποδίσει, ή παραποιήσει τα στοιχεία, τότε θα υπάρξει πρόστιμο. Όχι γιατί δηλώνεις Έλληνας. Στη δημοκρατία δεν τιμώρησε γι΄αυτό που πιστεύεις, ή γι΄αυτό που σου δίνει ο νόμος. Με τις επανειλημμένες κραυγαλέες δηλώσεις του Ντούλε για δήθεν καταβολή προστίμου σε περίπτωση που δήλωσεις Έλληνας,η πολιτική μας ηγεσία φόβισε, όπως και οι αλβανοί, να μετάσχουμε εμείς οι Έλληνες στην απογραφή. (λέτε να το κατάλαβε αργά και το θέμα αυτό το απέφυγε τώρα η δήλωση, ή να είναι κάτι άλλο...;)
Δυστυχώς όμως για την ΟΜΟΝΟΙΑ τις διαδικασίες απογραφής τις ενέκριναν οι διεθνείς οργανισμοί και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε ενστάσεις και επιχειρήματα. Είχε απλώς δημαγωγία και κάλπικους ισχυρισμούς, όπως ερωτηματολόγια στην μητρική γλώσσα. Δλδ πια η σημασία, που θα δοθούν αυτά στις μειονοτικές ζώνες που αναγνωρίζουν οι αλβανοί; Μα εμείς ζητούμε Έλληνες σε όλη την Αλβανία ή όχ, Να δηλώσουν Έλληνες και εκείνοι οι Έλληνες που δεν μπόρεσαν να μάθουν ελληνικά. Άρα δεν την άκουσε κανένας. Πάει να ακούσει την ΟΜ. η Αθήνα και το μετάνιωσε.
Με την τελευταία δήλωση μας θύμισε εποχή 1991-92 που λέγαμε θα κάνουμε μόνοι μας απογραφή (και σε κάποια πόλεις, Αργυροκαστρο, Αγίους Σαράντα Τίρανα Αυλώνα έγινε. Αλλά όχι μόνο η τότε ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα παρέδοσε τα στοιχεία στους Αλβανούς και εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους, αλλά ποτέ αυτή η ηγεσία δεν αξιοποίησε τα στοιχεία αυτά.... Τώρα απλώς πουλάει μπούρδες για να μη τις πιστέψουν ούτε εκείνοι που τα γράφουν.
Τέλος, όπως πάντα η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑ στρουθοκαμηλίζει. Η δήλωσή της γραμμένη μόνο στα Ελληνικά δεν πάει πουθενά, δεν θα τη διαβάσει κανείς άλλος, εκτός από κάποιοι δικοί μας οι οποίοι δεν έχουν τίποτε στο χέρι. Απλώς θα βρίσουν λίγο τους αλβανούς οι οποίοι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους με συνεργούς την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Ευτυχώς που οι ΟΜΟΝΟΙΑ έχει λίγους οπαδούς και δεν θα την ακούσουν στην αναμενόμενη δήλωση αποχής !!!

Ανώνυμος είπε...

Μέλουσα ιστορία θες να παίξουμε ενα παιχνιδακι; Να μιλήσουμε και οι δυο επώνυμα και να δημοσιεύσουμε ότι στοιχεία Έχουμε γι αυτά που λέμε ; Ενδιαφέρον δεν θα χει;

Ανώνυμος είπε...

-Απλώς θα βρίσουν λίγο τους αλβανούς οι οποίοι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους με συνεργούς την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ
--εσυ ποιους βριζεις? ααα ξεχασα εσενα σε φτεναι οι δικοι μας που ψηφισαν ομονοια-κεαδ.
-Ευτυχώς που οι ΟΜΟΝΟΙΑ έχει λίγους οπαδούς και δεν θα την ακούσουν στην αναμενόμενη δήλωση αποχής !!!
--ευτυχως!!!!!!!!!!!! δεν ντρεπεσαι αλλα που ντροπη την αληθεια λες πανω απο ολα το συνφερον ειδε και ο ΞΕΡΡΑς και ο ΜΠΑΡΚΑς και δεν λεω οτι ο ΒΑΓΓΕΛΗς δεν βλρπει το δικο του αλλα εσεις ειστε η αμαρτια της ΕΕΜ

Ανώνυμος είπε...

"Μέλλουσα Ιστορία" είσαι "ιστορία για αγρίους"...!
σε παρακολουθώ όλο αυτό τον καιρό που γράφεις τις μακροσκελείς πα..ρολογίες σου, αντιλαμβάνομαι όμως πως έχεις πολύ μιζέρια στην ψυχή σου, πολλή αγαν'ακτιση κατά της Ομόνοιας, και βέβαια γιγαντιαία βλακεία στο κρανίο σου.... ποιός είπε μωρέ να μην πάει ο κόσμος να απογραφεί?! ε? αλβανιάρη! εγώ θα πάω, και είμαι και οπαδός της Ομόνοιας, πάω κόντρα δηλ/ στην ανακοίνωση? Είσαι τόσο κόπανος όμως... που τα επιχειρήματα αχρηστεύονται μπροστά στην ανεπανάληπτη βλακεία σου! όλοι πρέπει να πάμε να απογραφούμε, αλλά η Ομονοια δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτό το έκτρωμα που πάει να πλασαριστεί σαν απογραφή "ευρωπαΐκών" δεδομένων... αν δεν το καταλαβαίνεις, πρόβλημά σου.....
Προδότες δεν είναι στην Ομόνοια πανηλίθιε, προδοτική είναι η συμπεριφορά σου να διαβεβαιώνεις τους Β/Ηπειρώτες να απογραφούν ως μέλη "εθνο-πολιτισμικής ομάδας", ακόμα και αυτοί που είναι αναγνωρισμένοι σαςν ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ!!! και τάχα αυτό είναι κατ' εσέ εθνικά ορθό και όλα μέλι-γάλα.... αααχ μωρέ τι μυαλά κουβαλάτε μερικοί!!!
Η Ομόνοια σου λέει πως, δεν αναγνωρίζει ως έγκυρη και ορθή αυτή την "δήθεν ορθή" και ευρωπαίκή απογραφή" για λόγους όπως εξηγεί στην ανακοίνωση... εσύ και όλοι μας πάμε και απογραφώμαστε! τόσο απλό..............
ΑΝώνυμος

Ανώνυμος είπε...

ρε 4:21 ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΛΟΤΟΎΜΠΑ!
Για πόσο μαλακες μας περνάτε;;; Κοροιδεύετε τον κοσμο με τα τερίπια σας και τις ψευτίες! Να βγεί ανοιχτά η Ομονοια και να δηλώσει πως εδω και ενα χρονο την είχε γραμμένη την απογραφή και τώρα που τέλειωσε ο χρόνος δεν έχεουν απο που να το πιάσουν! Μας προσκαλούν στο ΣΕΦ σε πολιτιστικη εκδήλωση να μας ενημερώσουν για την απογραφή, αφού θα έχει ήδη ξεκινήσει μια μερα πριν! Μα δουλευόμαστε;;; Μας καλούν να μας πουν πως δεν θα συμμετέχουμε; Τι είναι αυτα τα παράλογα! Μια ζωή ο κόσμος θα την πληρώνει! Με αυτά τους τα κατορθώματα εκει στην Ομονοια θα μας σβήσουν τελείως! Αυτος διαφαίνεται να είναι ο σκοπός τους!

Δημοσίευση σχολίου