Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αγώνας της Ομόνοιας για την απογραφή δίνεται στο "Divani Caravel" !!!


Η κηρία Ηλέκτρα Κίκη – Φαλτσέτα, έστειλε στο ιστολόγιο μας ένα κείμενο – πρόσκληση, για να συμμετέχουμε σε εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ωστε «να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις ιταμές προκλήσεις της Αλβανίας»,  από το ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα!!!
Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ένα τέτοιο κείμενο είναι από την επίσημη «Ομόνοια». Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» μέχρι σήμερα μπορεί να μην ήταν μάχημη όσο θα θέλαμε, μπορεί να ήταν κατώτερη των περιστάσεων, μπορεί να ήταν παθητική αλλά ποτέ δεν ήταν φυγόμαχη, ποτέ δεν έδινε χαρά στους αλβανούς όπως τώρα, ποτέ δεν ήταν έτσι όπως είναι τώρα (για να αποφύγουμε άλλους χαρακτηρισμούς). Ο χώρος που αγωνίζονταν ήταν οι γκριμάδες της Βόρειος Ήπειρος και όχι τα πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών.

Την συμμετοχή των απόδημων Βορειοηπειρωτών στην ΟΜΟΝΟΙΑ (όσων ζουν μόνιμα στην Ελλάδα) μεταξύ αυτών και του κυρίου Ντούλε την είδαμε θετικά γιατί πιστεύαμε ότι οι συμπατριώτες μας επιστρέφουν και ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Αυτοί όμως φαίνεται να παίρνουν και την «ΟΜΟΝΟΙΑ» μαζί τους.
Ο κ. Μπολάνος στο Γ.Σ. της Ομόνοιας από ότι μάθαμε, δεν εξέφρασε καμία άποψη για συμμετοχή ή αποχή. Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί που αποφασίζουν στην Ομόνοια;

Ακολουθεί το προσκλητήριο του «αγώνα»:
ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
 Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Εν όψει της επικείμενης απογραφής που θα διεξαχθεί, από την 1η έως τις 21 Οκτωβρίου 2011 στην αλβανική επικράτεια, η οργάνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ» πραγματοποιεί  εκδήλωση στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 πμ.
Οι εκπρόσωποί μας, θα μας ενημερώσουν για τους λόγους μη συμμετοχής στην απογραφή, θα καταγγείλουν τη διαδικασία παρωδία αυτής και θα αναφερθούν στις συνεχιζόμενες προκλητικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων μας από την αλβανική κυβέρνηση.
Τη στήριξή τους θα δηλώσουν με την παρουσία τους  πολιτικοί εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
 Ενωμένοι στις 2 Οκτωβρίου απαιτούμε μια δίκαιη και ευρωπαϊκών προδιαγραφών απογραφή!
Σας καλούμε όλους να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις ιταμές προκλήσεις της Αλβανίας!
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!!!
Αθήνα, 22-09-2011
ΟΜΟΝΟΙΑ

25 comments:

Ανώνυμος είπε...

εσυ βορειοηπειρώτη ασε την ομονοια ησυχη ασχολισου με τις επιστολες του κομματος των ελληνων!!!!!!!!!!!!

Lazaros είπε...

H OMONOIA τόσα χρόνια έκανε ζημία στους Βορειοηπειρώτες. Τώρα προσπαθεί να κάνει την μεγαλύτερη ζημιά απ' όλες

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξερω οτι οι αγωνες γινονται κοντα στον λαο, στη βουλη,στα δικαστηρια, στα ανωτατα δικαστηρια βασισμενα σε διεθνως αναγνωρισμενα εντυπα και οχι στα πολυτελη ξενοδοχεια βασισμενα σε κρυφες συμφεροντολογικες συμφωνιες ........

Ανώνυμος είπε...

που ειναι ποια η μεγαλυτερη ζημια βρε Λαζαρε..?? αφου ετσι και αλλιως εσυ δεν μπορεις να απογραφεις, εγω δεν μπορω, οι γονεις μας δεν μπορουν. Για ποια ζημια μιλας, γι αυτη που μας κανει το Αλβανικο κρατος? τελικα με ποιους ειμαστε, ξερουμε?

η φιλη σου

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα με την ανακοινωση. Κανουν αυτο που πρεπει, ενημερωνουν για ποιο λογο καταγγελουμε την απογραφη. Καταγγελουν τις αποφασεις του Συνταγματικου δικαστηριου. Απ τη μια λεμε γιατι δεν ενημερωνουν απ την αλλη γιατι ενημερωνουν? Νομιζω τελικα πως οι προσωπικες μας εμπαθειες ειναι πανω απ ολα.

Ανώνυμος είπε...

Με το να βριζουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ γιατι καταγγελει τη διαδικασια ειναι σαν να λεμε μπραβο στους Αλβανους γι αυτα που κανουν. Η συμφωνεις η διαφωνεις με την απογραφη, η θεωρεις οτι Αλβανοι εχουν δικιο και τα κανουν ολα σωστα η΄ οτι η ΟΜΟΝΟΙΑ εχει δικιο που καταγγελει. Εσεις αποφασιζετε

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νωρίς θυμηθήκανε να μας ενημερωσουν, μια μερα μετά την επίσημη έναρξη της απογραφής! Και τι, μας καλούν για να μας πουν να μην συμμετεχουμε! Τόσο καιρό τι κάνουν; Θυμάμαι εκδηλώσεις που μας λέγανε η Απογραφή να μας ενώσει και να δηλώσουμε βροντερό παρόν!Τώρα το βροντερό παρον έγινε σιωπή και αποχή;;;; Πότε θα σταματήσουν να μας περιπαίζουν κάποιοι για τα προσωπικά τους οφέλη;

Ανώνυμος είπε...

Κλαρινα θα εχει? χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Στο Σ.Ε.Φ. ελεγες ότι είναι για τα πανηγύρια, εδώ δεν σου αρέσει, που θα πρότεινες δηλαδη? Εάν εσύ εξηπηρετείς τα συμφεροντα μας κι οχι τα δικά σου, εγώ κόβω το κεφάλι μου. Δεν πρόκειτε να διασπάσεις κανέναν πάντως. Μίλησαν οι εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Η ομόνοια (το ΚΕΑΔ δηλαδή γιατί το ΚΕΑΔ αποφασίζει)
να βγει να καταγγείλει τη διαδικασία ΑΦΟΥ γίνει νοθεία και έχοντας στοιχεία.
Τότε μπορεί να βγεί και να τα καταγγείλει τσε Διεθνής οργανισμούς.

Αλλά πρώτα δίνεις τη μάχη.
Τόσο καιρό ζητάμε να υπάρχει η εθνικότητα και το θρήσκευμα στην απογραφή,
το πρόσθεσε με χίλια ζόρια η αλβανία
και τώρα λέμε "δεν θέλω να παίξω γιατί θα κάνεις ζαβολιά".
Τότε γιατί ζητούσε η ομόνοια να μπει η εθνικότητα και το θρήσκευμα;
Άρα δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος

Ο χειρότερος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν τα δικά μας γομάρια (για να είμαστε επίκαιροι), αυτή την κρίσιμη και ιστορική στιγμή, είναι να βρουν χρήματα (όπως κάνουν όταν θέλουν να τους ψηφίσουμε για να μας εκροσωπίσουν, τρομάρα μας) και να μισθούσουν όσο περισσότερα λεωφορεία ώστε να λάβουν μέρος οσό το δυνατόν περισσότεροι στην απογραφή. Οτιδήποτε άλλο δεν πηγάζει από το εθνικό συμφέρον και δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική και κρίσιμη στιγμή (πιστευώ η πρώτη μετά την κήρυξη της Αυτονομίας), αλλά αποτελεί απεγνωσμένη εώς κυνική προσπάθεια διατήρησης προνομίων (πάνω και κάτω από το τραπέζι)που απολαμβάνουν ως "νόμιμοι" εκπρόσωποί μας.
Λοιπόν ας σταθούν για μια φορά στο ύψος των (εθνικών)περιστάσεων και ας αφίσουν το προσωπικό τους συμφέρον.
Σίτος Ρωμαίος

Ανώνυμος είπε...

VRE LEVENTES !!!
TI XOYNERI ETOIMAZETE PALI EKEI STO DIVANI ???
THA PATHOYN TETIA LAXTARA OI ALVANOI POY DEN THA METRHSOYN OYTE TON EAYTO TOYS !!!
AYTH H KIKH-FALTSETA MHPWS .......αφαιρέθηκε ......................................!!!
OSO GIA THN APOGRAFH...PAEI PETAKSE TO POYLI...H APOGRAFH THA GINEI,OI ALVANOI DEN KANOYN PANTA TO IDIO LATHOS,EXOYN FRONTISEI NA EXOYN THN YPOSTHRIKSH TWN DIETHNWN ORGANISMWN KAI TWN EYRWPAIWN. EMEIS TWRA POY THYMITHHKE O DULE NA ARXISEI TH GRINIA,MOIAZOME POLY MA POLY GRAFIKOI TYPOI,KANEIS DEN THA MAS AKOYSEI..TO PAIXNIDI XATHIKE MAGKES...EITE 1-0 EITE 3-0 STA XARTIA (AN DEN SYMETASXOYME).
H KLIKA DULE-BOLLANO-PBDNJ-OMONOIA EINAI YPOLOGOI MPROSTA STOYS B.HPEIRWTES KAI THN ISTORIA...
KALHNYXTA BOREIO-HPEIRWTES!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδη κανεις δεν μπορει να ξερει 100% ποιο ειναι το σωστο και τι θα ακολουθησει στο μελλον,ας κανει ο καθ'ενας οτι νομιζει.Αν καποιος παρει ομως την ευθυνη να απογραφει να μη ξεχναει πως οι αλβανοι θα χρησιμοποιουν αυτο τον νουμερο Ελληνων οταν συνομιλουν με τους ξενους.Περιμενα αυτη την απογραφη σαν τη μεγαλυτερη ευκαιρια για μας,εχω 2 μηνες τωρα που αλλαξα αποψη και αυτη την απογραφη την θεωρω πλεον την καταστροφη μας,για παρα πολλους λογους αλλα οι κυριοτεροι εχουν να κανουν με την αλβανικη πιεση,προπαγανδα,πουσ..α,δολοπλωκια και την εμπιστοσυνη που μπορει να τους εχει καποιος στο αποτελεσμα.Με οσα προσπαθουν και πετυχαινουν το τελευταιο διαστημα θεωρω πως 1εκατ να δηλωσουν Ελληνες αυτοι εχουν ηδη ετοιμο το αποτελεσμα.Δεν εχω ακουσει απο το μεγκα αποψη η τους καλυπτει η αποψη των βουλευτων του ΔΚ?Υπαρχει καποιος λογος που δεν παιρνουν θεση η απλα το κομμα που ηθελε να μας αντιπροσωπευει δειχνει την αδυναμια του σε ενα τοσο σοβαρο ζητημα για τον ελληνισμο?Αμα παρει θεση τωρα για τους περισσοτερους θα φανει αυτο που ψυθιριεζεται μεταξυ μας,πως παλευει να ειναι η αντιπολιτευση του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και κανεις ποτε δεν εχει καταφερει κατι μονο επειδη πολεμαει καποιον αλλο,για να υπαρχεις πρεπει να αποδειξεις το ποιον σου!
Ας αναλογιστουμε ολοι τις ευθυνες μας απεναντι στην πατριδα και ας πραξουμε το σωστο.Καποιος στρατιωτικος ειχε πει καποτε πως τα μεγαλυτερα λαθη προς την ΠΑΤΡΙΔΑ γινονται απο ατομα που την ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ,εμεις ας ημαστε μια φορα σε αυτους που απλα την αγαπανε.

Ανώνυμος είπε...

Σιτο Ρωμαιε, για πες εσυ δηλαδη πιστευεις πως η απογραφη ειναι νομιμη και σωστη , γι αυτο προτρεπεις τον κοσμο να παει να απογραφει? Λες να μισθωσουν λεωφορεια. Αφου αυτοι που ζουν εκτος δεν μπορουν να απογραφουν. Επισης τα παιδια που γεννηθηκαν στο εξωτερικο δεν μπορουν να απογραφουν. Ενα μελος της οικογενειας μπορει να απογραψει και τα αλλα μελη αλλα δεν μπορει να δηλωσει την εθνικοτητα και το θρησκευμα. Με αυτα τα δεδομενα, συν του οτι στις μη αναγνωρισμενες περιοχες δεν εχουμε ατομα στις επιτροπες, συν το οτι τα ερωτηματολογια δεν ειναι και στα ελληνικα και οι γιαγιαδες μας και οι παππουδες μας δεν θα ξερουν τι λεει, αρα θα γραφουν οι αλλοι οτι θελουν, επιμενεις ακομα να παμε? δεν μας λες και το ονομα σου να ερθουμε μετα να σου ζητησουμε λογαριασμο για την εξυπνη προταση που κανεις.

Ανώνυμος είπε...

23 Σεπτεμβρίου 2011 9:05 π.μ.
Φιλε, αν η απογραφη ειναι αδιαβλητη διαδικασια θα πρεπει να απογραφουμε. Και εφοσον τη χρηματοδοτει η ΕΕ δεν νομιζω να ειναι τσιρκο.
Στη απογραφη καταγραφεται οποιος βρισκεται αυτοπροσωπως. Αυτα που λενε για δωδεκαμηνο ειναι τριχες κατσαρες. Εξαλλου πως θα διαπιστωθει αν μενεις η οχι 12-μηνο? Τα παιδια και αν εχουν γεννηθει Ελλαδα, αν τα εχεις καταγραψει σε ληξιαρχειο στην Αλβανια, παλι μπορεις να τα καταγραψεις.
Η λογικη του δεν απογραφομαστε γιατι μπορει να γινει "νοθεια" ειναι γελοια. Αν η διαδιασια δεν θαναι καθαρη θα την καταγγειλουμε. Αλβανια ειναι αυτη, εδω δεν μπορει να κανει εκλογες ακομα, ολα να τα περιμενεις.
Αλλα να λες εκ των προτερων δεν συμμετεχω γιατι η διαδικασια δε θαναι αδιαβλητη ειναι αστειο και γελοιο.

ελικρανον

Ανώνυμος είπε...

Ξεφιτρωσαν τις τελευταίες μέρες κάτι καινούρια φυντάνια που δεν έγραφαν πότε στο Βορειοηπειρωτη και λένε διάφορα καλα ψέμματα. Μήπως αδέρφια να υποψιαστουμε ότι τελικά οι Αλβανοί κάνουν πολύ καλα τη δουλειά τους; Λεω εγω τώρα

Ανώνυμος είπε...

Εγω να κάνω μια ρητορική ερώτηση; Αφού οι Αλβανοί δεν θέλουν να απογραφουμε, γιατί βάζουν πρόστιμο σε όποιον αρνηθεί να απογραφει; Μήπως αυτο γίνεται κατα βάση για όλες εκείνες τις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν κάθε λόγο να μποικοταρουν τη διαδικασία ; Να τους αναγκάσουν με το ζόρι να απογραφουν ώστε να υπάρχει αυτο το μειωμένο και αλοιωμενο αποτέλεσμα για να έχουν άλλοθι στην Ευρώπη; Για σκεφτείτε το λίγο;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πέρα από την αποχή ή την συμμετοχή,στάση που εδώ που φτάσαμε είναι πλέον προσωπική υπόθεση σκέφτηκε κάνεις πως πραγματικά θα γίνει η απογραφή;επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος εδώ ξέρω πολύ καλά ότι η διαδικασία θα είναι πρόχειρη απλά για να πουν ότι έκαναν την απογραφή του πληθυσμού.οι ηλικιωμένοι πως θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο;το πιο πιθανό είναι να το αναλάβει ο υπάλληλος που θα βρίσκεται εκεί και αν είναι δικός μας έχει καλός,αν όχι θα συμπληρώσει ότι τον συμφέρει.επίσης πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν τι να συμπληρώσουν και δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία ανήκουν,είναι ικανοί να γράψουν οτιδήποτε.η ενημέρωση είναι μηδαμινή πάνω στο θέμα αυτό και θα προκύψουν υπερβολικά προβλήματα είτε με τον τρόπο συμπλήρωσης των εδώ κατοίκων είτε με το πως θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο οι απόδημοι(που πιστεύω κάνεις δε θα κάνει το κόπο να έρθει στο χωριό του να απογραφεί).......αυτα είναι που πρέπει να προσέξουμε και όχι τι κάνει η Ηλέκτρα και οι υπόλοιποι......... Ρε παιδιά πέρα από την αποχή ή την συμμετοχή,στάση που εδώ που φτάσαμε είναι πλέον προσωπική υπόθεση σκέφτηκε κάνεις πως πραγματικά θα γίνει η απογραφή;επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος εδώ ξέρω πολύ καλά ότι η διαδικασία θα είναι πρόχειρη απλά για να πουν ότι έκαναν την απογραφή του πληθυσμού.οι ηλικιωμένοι πως θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο;το πιο πιθανό είναι να το αναλάβει ο υπάλληλος που θα βρίσκεται εκεί και αν είναι δικός μας έχει καλός,αν όχι θα συμπληρώσει ότι τον συμφέρει.επίσης πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν τι να συμπληρώσουν και δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία ανήκουν,είναι ικανοί να γράψουν οτιδήποτε.η ενημέρωση είναι μηδαμινή πάνω στο θέμα αυτό και θα προκύψουν υπερβολικά προβλήματα είτε με τον τρόπο συμπλήρωσης των εδώ κατοίκων είτε με το πως θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο οι απόδημοι(που πιστεύω κάνεις δε θα κάνει το κόπο να έρθει στο χωριό του να απογραφεί).......αυτα είναι που πρέπει να προσέξουμε και όχι τι κάνει η Ηλέκτρα και οι υπόλοιποι.........

Ανώνυμος είπε...

Μια γνωμη ακομα.

Επειδη η Βορειοηπειρωτικη ηγεσια μας ( Ντουλες κυριως, Μεγκα κτλ κτλ) ειναι ανικανη και εντελως απροετοιμαστη.
Επειδη εμεις οι Βορειοηπειρωτες εχουμε απολεσει προ καιρου τα πατριωτικα μας αισθηματα.
Επειδη οι Αλβανοι ειναι πανεξυπνοι και εχουν δωσει στο παρελθον επιτυχημενα παραδειγματα στην αλλοιωση αποτελεσματων.
Επειδη η Ελλαδα δεν θελει ενα ακομα σπυρι στον κωλο ( τουτεστιν εναν μεγαλο αριθμο ελληνων σαν αποτελεσμα της απογραφης).
Επειδη αυτη η απογραφη εχει πολλα περιεργα πραματα ( νομοι, προστιματα, εθνικο-πολιτιστικες ομαδες κτλ)

Για ολα αυτα τα επειδη ,
θεωρω οτι θα ηταν καλυτερο να ΑΠΕΧΟΥΜΕ στην απογραφη.

Απο κει και περα ο καθενας αποφασιζει για τον εαυτο του.


Σ.Γκ

Ανώνυμος είπε...

exw berdeytei tha pame na apografume sto karavel?

Lazaros είπε...

χαχαχαχαχαχααα

σωστός

Ανώνυμος είπε...

Θα πάμε στο Καραβελ για να ακούσουμε Απο την πολιτική μας ηγεσία Τους λόγους που οδηγήθηκαν στην απόφαση να καταγγείλουν τη διαδικασία. Θεωρείς ότι δεν πρέπει να γίνει;

Ανώνυμος είπε...

politiki mas igesia???? pote mas dothike i eukeria na tin anadiksoume emeis aytin tin igesia-den milao gia tous diorismenous apo tin igesia alla apo ton borioipirwtiko lao, pote ayti i igesia akouse to lao kai ton ipiretise???
ine ksekatharo kirii oti gi aytin tin igesia i apografi einai thema epikinonias kai oxi usias ..exw akusei poles fores tin ''aytokritiki '' tou dule kai einai pseftiki kai me ipokrisia!
NA ANEVOUME PANW GIA ENA KAI MONO LOGO ! NA DEIKSUME OTI DEN KSEXNAME TIN PATRIDA MAS-TA SPITIA MAS - TIN MNIMI MAS KAI PANTA THA EPISTREFUME SE AYTIN!!

Ανώνυμος είπε...

Που να ανεβεις μωρέ 10.09 . Αφού σύμφωνα με το νομο δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις Μερος στην απογραφη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ "ΝΤΙΒΑΝΙ ΚΑΡΑΒΕΛ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΑΝΕ Η ΚΙΚΗ-ΦΑΛΤΣΕΤΑ....Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ....

Δημοσίευση σχολίου