Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η μπαμπεσιά των Τούρκων. Πως συμπεριφέρθηκαν στους Αλαβανούς, Λίβυους και Πομάκους.

Αναδημοσίευση από την Πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα»  
Πολλές φορές αναφερθήκαμε για την βαρβαρότητα, ως κυρίαρχο στοιχείο της τουρκικής κοινωνίας και της πολιτικής. Οι βαρβαρότητες και οι γενοκτονίες που έχουν διαπραχθεί στην γειτονική χώρα, είναι παγκοσμίως γνωστές..

Μέχρι σήμερα όμως κανένας δεν ανέφερε και δεν περιέγραψε ένα πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα τους: την Μπαμπεσιά. Η ελληνική γλώσσα, αν και διακρίνεται για την πληθώρα και τον πλούτο του λεξιλογίου της, δεν μπορεί να εκφράσει την ακριβή έννοια της λέξης Μπαμπεσιά. Η μπαμπεσιά χρησιμοποιείται και για σύνολα ανθρώπων π.χ. οι Ούννοι εθεωρείτο ότι ήταν μπαμπέσικος λαός. Ετυμολογικά προέρχεται .. 
.. από την αλβανική λέξη pabesα και οι Αλβανοί την χρησιμοποίησαν για να περιγράψουν την συμπεριφορά των Τούρκων. Η Τουρκική συμπεριφορά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και λογοτεχνικού εμπλουτισμού των βαλκανικών γλωσσών! Είναι κι αυτή κάποιου είδους …συμβολή στον πολιτισμό!

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ
Όλοι οι λαοί των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής, πολλές φορές ακόμα και τουρκικές φυλές, καθ΄ όλη την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επαναστατούσαν, εκτός από τους Αλβανούς και τους Λίβυους, οι οποίοι ονομάστηκαν από τους Οθωμανούς Milleti Sadıkan δηλαδή “πιστοί και αφοσιωμένοι λαοί στην Υψηλή Πύλη”. Οι Αλβανοί, από το έτος 1430 που κυριεύτηκαν από τον σουλτάνο Βαγιαζήτ μέχρι της 4ης Δεκεμβρίου 1912, οπότε έγιναν ανεξάρτητο κράτος, [χωρίς να συμμετάσχουν στους Βαλκανικούς πολέμους, αλλά απελευθερώθηκαν από τον ελληνικό στρατό!] δεν επαναστάτησαν ποτέ εναντίον των Οθωμανών.

Αντίθετα, έδωσαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεκάδες υπουργούς πασάδες, πρωθυπουργούς βεζίρηδες, ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, ακόμα και τον εθνικό ποιητή της σύγχρονης Τουρκίας, τον Μεχμέτ Ακίφ (βλ. προηγούμενα φύλλα Ζαγάλισα). Μέχρι το έτος 1948 δύο ανεξάρτητα μουσουλμανικά κράτη υπήρχαν στον κόσμο: η Αλβανία και η Τουρκία. Για όλααυτά που τους προσέφεραν οι Αλβανοί, το ευχαριστώ και η ευγνωμοσύνη των Τούρκων ήταν ότι, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄50 στην Κοινωνία των Εθνών πρώτα και αργότερα στα Ηνωμένα Έθνη, να μην αναγνωρίζουν την Αλβανία ως ανεξάρτητο κράτος, με πρόσχημα την Βασιλεία του Αχμέτ Ζώγου .

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΒΥΟΙ
Τα ίδια έγιναν και με τη Λιβύη κατά τον ιταλο-τουρκικό πόλεμο το έτος 1911 και με τα πρόσφατα γεγονότα. Το 1911 όλοι οι Άραβες Βεδουίνοι υπό την αρχηγία του Ομέρ Μουχτάρ και του Σέϊχ Αχμέτ Εφένδη, που αργότερα έγινε και πνευματικός σύμβουλος του Μουσταφά Κεμάλ, μαζί με τον Οθωμανικό στρατό πολέμησαν και νίκησαν τους Ιταλούς στην Τρίπολη και στην Βεγγάζη. Μετά το πέρας του πολέμου η Λιβύη παρέμεινε μέχρι το έτος 1951 υπό την κηδεμονία των Ηνωμένων Εθνών. Ο Σέϊχ Αχμέτ Εφένδη επί 2,5 χρόνια το 1920-21 πολεμούσε στην πλευρά της Τουρκίας και δίπλα στον Μουσταφά Κεμάλ και τον στήριζε ηθικά και οικονομικά. Παρόλο που μεσολάβησαν δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι, η Τουρκία δεν έπραξε τίποτε για να αποκτήσει ανεξαρτησία η Λιβύη. Αντίθετα, το έτος 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, οι τρεις πρώτες χώρες που το αναγνώρισαν ήταν η Βρετανία, οι Η.Π.Α. και η Τουρκία. Η Τουρκία δεν έπραξε όμως το ίδιο για την Αλβανία και την Λιβύη.

Η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη (μόλις το 1990) αναγνώρισε DE JURE το Ισραήλ. Ας βγάλουν μόνοι τους οι αναγνώστες μας το συμπέρασμα ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι των Αράβων και γενικά των μουσουλμάνων.

Ο Σαρκοζί τον Φεβρουάριο επισκέφθηκε την Τουρκία και από κοινού σχεδίασαν τη διάλυση της Λιβύης, για να μην δώσει τα πετρέλαια ο Καντάφι στους Κινέζους. Πριν εξουσιοδοτήσει η τουρκική βουλή την κυβέρνηση για να αποστείλει στρατό, τα καράβια ήδη βρισκόταν στα ανοικτά του κόλπου της Βεγγάζης. Κοροϊδεύουν όλο τoν μουσουλμανικό κόσμο, παριστάνοντας τον προστάτη του. Η Τουρκία πείσθηκε στο θέμα του Γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ, μουσουλμανοφάγο Ρασμούσεν, ξαναπείσθηκε στην εγκατάσταση των πυραύλων στο έδαφός της κατά του μουσουλμανικού κόσμου, στο θέμα της Λιβύης επίσης ξαναπείσθηκε, και βγαίνοντας λάδι από πάνω, κατηγορεί την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο για Σταυροφορία κατά μουσουλμανικού κράτους.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
Η Ευρώπη φιλοξενεί εκατομμύρια μουσουλμάνους, παρέχοντάς τους, πέραν από την εργασία, ασφάλεια και ελευθερία. Ειδικά στους Τούρκους παρέχει πολύ περισσότερα προνόμια από άλλους μετανάστες. Η Γερμανία σαν χώρα και η Αγγέλα Μέρκελ σαν αδιαμφισβήτητη ηγέτιδα της σύγχρονης Ευρώπης αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή την στιγμή στην Γερμανία λειτουργούν 436 μουσουλμανικά τεμένη και όλα είναι δωρεάν παραχώρηση της Γερμανικής εκκλησίας, η οποία μετέτρεψε και εκκλησίες σε τζαμιά προκειμένου να ικανοποιήσει τους Τούρκους. Οι Τουρκαλάδες όμως έσφαξαν για ευχαριστώ τους δύο Γερμανούς ιεραπόστολους στην πόλη Μαλάτεια το 2004, που όπως αποδεικνύεται στο δικαστήριο που διεξάγεται είναι αναμεμιγμένοι ανώτατοι αξιωματικοί, καθηγητές πανεπιστημίων και αρχηγοί κομμάτων.

Η Ελλάδα, με τις τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα, φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους από όλες τις χώρες του κόσμου. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που δεν έχει ούτε έναν μετανάστη παρόλο που είναι δίοδος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η μπαμπεσιά των Τούρκων. Όπως το 1936 που ο αρχιφασίστας Μουσολίνι έστελνε τον Ομέρ Μουχτάρ στην αγχόνη και οι Τουρκαλάδες το έβαλαν στα πόδια. Φέρθηκαν τόσο μπαμπέσικα στον Ομέρ Μουχτάρ, που αναγκάσανε σήμερα το γιό του Καντάφι να πει ότι δεν θα αφήσουμε την χώρα στους Τούρκους και στους Ιταλούς. Χθες φέρθηκαν μπαμπέσικα στους Αλβανούς, σήμερα ξανά στον Λιβυκό λαό. Λαούς που ήταν ανέκαθεν Milleti Sadıkan δηλαδή “αφοσιωμένοι λαοί”. Το ωραίο είναι ότι, την 5η Απριλίου, στη Λιβύη, οι αντικαθεστωτικοί της Βεγγάζης, ξυλοφορτώσανε τους διπλωμάτες της Τουρκίας, ξηλώνοντας τις πινακίδες και την σημαία του τουρκικού προξενείου.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΙ
Αναρωτιέμαι: πότε εμείς οι Πομάκοι θα ξυπνήσουμε για να καταλάβουμε την μπαμπεσιά που μας κάνανε οι Τούρκοι; Όταν το 1912-13 και το 1940 μας σφάζανε οι Βούλγαροι και μας αλλάζανε την πίστη, χωρίς να πειράξουν ούτε έναν Τούρκο, τότε οι Τούρκοι δεν κατήγγειλαν τις ενέργειες αυτές των Βουλγάρων απέναντι στους μουσουλμάνους Πομάκους. Ούτε και συμπεριέλαβαν σε καμία συμφωνία ή συνθήκη την προστασία των Πομάκων. Αντίθετα, τότε οι Πομάκοι ζήτησαν την προστασία της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, κλαίγονται σήμερα οι Τούρκοι ότι δήθεν είμαστε ..ομοεθνείς τους. Ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι είπαν χα-σικτήρ στον Νταβούτογλου, καιρός να το κάνουμε και εμείς.

(τεύχος 52, Απρίλιος 2011)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου