Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

“Kuqezi”: Σκίστε τη σελίδα του ερωτηματολογίου της απογραφής που περιλαμβάνει την εθνικότητα


Η αλβανική εθνικιστική οργάνωση Aleanca Kuqezi,  ζήτησε για μία ακόμη φορά από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει την απογραφή πληθυσμού που περιλαμβάνει στο ερωτηματολόγιο την εθνικότητα και το θρήσκευμα.
Ο σημερινός σταθμός του μαραθώνιου περιοδειών τους στην Αλβανία και το εξωτερικό (ας πάρουν μαθήματα κάποιοι)  ήταν το Φίερι. Ζήτησαν από την αλβανική κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που κατήργησε το νόμο των ληξιαρχείων.
Υπενθυμίζουμε ότι με το νόμο αυτό κάποιος πολίτης της Αλβανίας - εφόσον υπήρχαν πειστικές αποδείξεις καταγωγής - μπορούσε να αλλάξει δικαστικά την εθνικότητα του ενώ στην ίδια απόφαση εκφράζεται ως αντισυνταγματική η αναγραφή της εθνικότητας στα δημόσια αλβανικά έγγραφα.
«Η απόφαση του δικαστηρίου είχε ερυθρόμαυρη σφραγίδα, γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί από αυτή την απογραφή, δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα Αλβανίας και όχι Ελλάδος» είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των Kuqezi που ζήτησε από τους παραβρισκόμενους Φιεράκους  να σκίσουν την σελίδα που περιλαμβάνει την εθνικότητα και το θρήσκευμα, χαρακτηρίζοντας την «μαύρη σελίδα».   

1 comments:

Lazaros είπε...

και μετά θα πηδηχτούν από το παράθυρο

Δημοσίευση σχολίου