Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μπολάνος: Η απογραφή έχει στόχο τη στατιστική συρρίκνωση των μειονοτήτων

Μιλώντας εκ μέρους όλων των μειονοτήτων στην Αλβανία κάνει έκκληση για αποχή!

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα Τίρανα, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας, κάνει έκκληση για αποχή από την απογραφή που πρόκειται να γίνει στην Αλβανία από 1η μέχρι 21η Οκτωβρίου.
Μιλώντας από τα γραφεία του ΚΕΑΔ εξ’ ονόματος όλων των μειονοτήτων, σύμφωνα με το Ballkanweb.com, ο κύριος Μπολάνος  δήλωσε:

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η απογραφή δεν έχει στόχο την απογραφή των μειονοτήτων αλλά την τεχνητή στατιστική συρρίκνωση τους αντιγράφοντας με αυτό τον τρόπο τις πρακτικές του κρουστικού καθεστώτος. Δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε ούτε τη διαδικασία ούτε το αποτέλεσμα της. Ως εκπρόσωποι των εθνικών και εθνοπολιτιστικών μειονοτήτων, καλούμε τα μέλη των κοινοτήτων μας να μη συμμετέχουν σε μία διαδικασία που όχι μόνο δεν επιλύει τα προβλήματα μας αλλά προκαλεί νέες αντιπαραθέσεις.»

Απόσπασμα της δήλωσης του κυρίου Μπολάνου στα Αλβανικά:
“Ne konkludojmë se ky regjistrim nuk ka për qëllim evidentimin real të pjesëtarëve të minoriteteve por përkundrazi tkurrjen e tyre statistikore artificiale dhe përligjien në këtë mënyrë të politikave të regjistrimit komunist në lidhje me to. Ne deklarojmë se nuk e njohim atë proces dhe as produktin e tij. Ne përfaqësuesit e minoriteteve etnike dhe etno-kulturore u drejtohemi anëtarëve tanë që të mos përfshihen në një census që nuk i shërben zgjidhjes së problemeve aktuale, por shtimit dhe konfliktimit të mëtejshëm të tyre”, u shpreh Bollano.

20 comments:

Ανώνυμος είπε...

επειδη θα τρεξουν ολοι οι ξυπνιτζηδες να κατηγορησουν οτι μιλησε για ολες τις μειονοτητες, να διευκρινιστει πως εξουσιοδοτηθηκε να μιλησει εκ μερους τους μετα απο συναντηση που ειχαν ολοι φορεις.

Ανώνυμος είπε...

oh agxoi pou exoun ekei stin omonoia ..re pedia den katalavainete oti exei ginei ena fai tou tsiavou keadh-meionotites-omonoia-vllaxoi-ktl...
theloume gia arxigo tou keadh enan gnisio melos tis meinonotitas ton roma...

Ανώνυμος είπε...

άρχισαν οι αηδίες. Βρε καμιά σοβαρή θέση κατά των Αλβανών γι αυτά που γίνονται θα πάρετε ή το μονο που σας ενδιαφερει είναι να βρίσετε το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ? Έλληνες πατριωτες είστε εσείς ή απλά Αντιντουλικοι και αντιομονοιακοι? Εδω λεμε οι Αλβανοί καταπατούν για ακόμα μια φορά τα δικαιώματα μας και εσεις το χαβά σας?

Βορειοηπειρώτης του καναπέ είπε...

Ένα πολύ θετικό είναι ότι κάποιες μειονότητες επιτελούς συνεργάστηκαν για ένα κοινό θέμα.

Επιτέλους αναφερόμαστε σε εθνοπολιτισμική ομάδα και όχι σε εθνοπολιστική http://www.bhkanapes.com/197

Εδώ το τελικό μου συμπέρασμα όσων αφορά την απογραφή http://www.bhkanapes.com/226

Καλό κουράγιο στου Βορειοηπειρώτες και καλό αγώνα στις μειονότητες

Lazaros είπε...

Κι ο ποιητής ανάξιος πια! Κι ακόμα ανάξιος κι ο σοφός, που δεν ανάφτουν πυρκαγιά κι απο του λύχνου τους το φως! Οταν αλύπητη βαριά ξεσπά η Ανάγκη, και προστάζει, Ανάξιος είναι όποιος διστάζει! Ανάξιος όποιος ξάφνου ακούει το προσκλητήρι των καιρών να τον φυσάει ή να τον κρούει σάλπιγκα ή τύμπανο, το ακούει, δε λέει: Παρών..."
Κ.Παλαμάς

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Ό, τι αναμέναμε από καιρό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δήλωνε την αποχή. Αυτή είναι πλέον η δεδομένη στρατηγική της. Η άρνηση που ξεκινάει και καταλήγει στην μη υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Άρνηση που οδηγεί σε καταστροφή, όχι απλώς γιατί η ηγετική ομάδα δεν μπορεί να παράγει έργο, αλλά με την πολιτική της άρνησης και της καταστροφής, επωφελείται η ίδια η ομάδα πολλά περισσότερο προσωπικά.
Τι σημαίνει παρουσία Μπολάνου στη δήλωση αυτή. Όχι, δεν είναι ότι δέχτηκαν οι τέσσερις "μειονότητες" να της εκπροσωπήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Απλώς ο Ντούλες χρησιμοποιεί ως μασιά τον Μπολάνο να πει εκείνα που δεν μπορεί να τα χρεωθεί ο ίδιος. Ο Μπολάνος μίλησε στο όνομα του ΚΕΑΔ (!!!) και είχε μαζί του άλλους τρεις "εκπροσώπους των μειονοτήτων.(Δεν ξέρουμε τον τέταρτο).
Αυτό σημαίνει ότι ο Ντούλες ελέγχει μόνο αυτές από το πολυσχιδή σχήμα μειονοτήτων στην Αλβανία. Αυτό δεν έχει τόση σημασία, όσο το γεγονός ότι τους Έλληνες πλέον ο Ντούλες τους έσπασε στα δυο. Από την μια οι Έλληνες και από την άλλη οι ελληνόβλαχοι.
Τι άλλο πιο προδοτικό εθνικό θα δούμε. Για περισσότερο από έναν αιώνα η Ελλάδα διεκδικεί ως Έλληνες τους βλάχους και στην Αλβανία και ο Ντούλες με το Μπολάνο για δικά τους παιχνιδάκια τους χωρίζουν από τους Έλληνες, ς μη Έλληνες. (!!!)
Το παιχνίδι αποχής που επέλεξε ο Ντούλες με την γνωστή ταχτική "της ηρωικής εξόδου" αυτή τη φορά δεν θα πιάσει. Απεναντίας θα χάσουμε και την τελευταία σταγόνα αξιοπιστίας στο δυτικό παράγοντα,διότι ούτε έλαβε κάποια ένσταση επίσημη από εμάς, ούτε διαπίστωσε κάποια παράβαση, όσον αφορά τα δικαιώματα μας. Από την άλλη τα στοιχεία απογραφής θα μας βγάλουν λιγότερους από το καθεστώς Χότζα. (!!!)
Και όλο αυτό το παιχνίδι μυρίζει εξυπηρέτηση της εθνικιστικής πολιτικής της Ερυθρομαύρης Συμμαχίας, προς εξασφάλιση της θέσης του Ντούλε στο ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Πρόκειται για ταχτική συνάντησης των δύο άκρων σε έναν κλειστό κύκλο, που λέγετε Σοσιαλιστικό Κόμμα. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, το νέο αναμενόμενο αίμα στο Σ. Κόμμα με βουλευτές του Μπαμίρ Τόπι και άλλους εθνικιστικούς παράγοντες στην Αλβανία,(Τζούφι, Μπρόκαϊ, Μεϊντάνι, Σπαχίου, Πασαϊ κλπ) αποτελεί τη μόνη ελπίδα στο Εντι Ράμα να έρθει στην Εξουσία. (Είναι αυτός ο λόγος που έχει θορυβηθεί τόσο ο Μπερίσια) Η εθνικιστική πολιτική του Σ, Κόμματος, η οποία για να πιάσει καλλιεργείται ως ανθελληνική, έχει καιρό που υποβόσκει. Το πρώτο αποκορύφωμα σημειώθηκε όταν παρέπεμψε στο Συνταγματικό Δικαστήριο την συμφωνία υδάτων, ενώ είχαν προηγηθεί οι αρνητικές αντιδράσεις του για τα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία.
Σκοπός της ερυθρόμαυρης συμμαχίας (άκου εθνικιστική πολιτική του σοσιαλιστικού κόμματος) αποσκοπεί τώρα στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την εθνική ελληνική μειονότητα. Κάνει ο, τι μπορεί να παρεμποδίσει την "πολυπόθητη" δήθεν απογραφή που ισχυρίζεται ότι διεκδικεί ο Ντούλες.
Την ίδια ταχτική αριθμητικής εξουδετέρωσηςτης εθνικής ελληνικής μειονότητας, ακολουθεί και ο Ντούλες. Αλλά από το άλλο άκρο. Ο Σπαχίου λέει να μη γίνει απογραφή, Ο Ντούρες λέει να μη μετάσχουμε.... Αποτέλεσμα. Με τα σημερινά δεδομένα... στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο Ντούλες θα λάβει την εκλόγιμη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο του Σ.Κόμματος στην περιφέρεια Αργυρόκαστρου και την τρίτη επίσης εκλόγιμη θέση στην περιφέρεια Αυλώνας. Γι΄αυτό δουλεύει τώρα ο Ντούλες.
Έχω τελικά μια πρόταση Να τον στείλουμε πεσκέσι στην Αθήνα που τόσα χρόνια τον χαϊδεύει για να μας ξεπουλάει.

Ο αθώος

Ανώνυμος είπε...

poia siriknosi re katagiozidhes afou to 90 tis ekato tis elinikis mionotitas exei figei apo ta edafi tis , to thema einai pos tha tin ferome pisw..ella na mas pisete karagiozidhes politiki oti tin thelete pisw...otan tin exete grameni sta palia sas papoutitsi , vromeri epaggelmaties tis politikis ..bollano eixa kali gnimo gia sena alla i kareklla kai o politikos sou tsopanos se exoun katantoisei poutanaki tis politikis kai esena....

Ανώνυμος είπε...

Εγω θέλω να ρωτήσω εσάς τους απο πάνω. Ποιον εξυπηρετειτε με όλα αυτα τα εμετικα που γράφετε; Τα λέτε για να μην στεναχωρηθουν οι φίλοι σας οι Αλβανοί; Πως γίνετε να βρίσκετε αυτη την Αηδιαστικη διαδικασία της απογραφής που καταπαταει κάθε ελευθερία σωστή και να θεωρείτε τη στάση της ΟΜΌΝΟΙΑΣ κακή, ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω. Δεν μπορείτε για μια φορα να σκεφτείτε απλά το καλο του τόπου χωρίς να έχετε στο μυαλό σας το αντιντουλικο μένος; Τι θα λέτε σε λίγους μήνες όταν θα έρχονται η μια μετα την άλλη , οι αρνητικές εκθέσεις απ την απογραφή; Τι θα βρείτε να πείτε τότε, όταν δικαιωθούμε πανηγυρικά; ΑΘΩΕ, γιατί δεν λες και το όνομα σου να ξέρουμε να σου δώσουμε συγχαρητήρια για όλες τις ρουφιανοπροφητειες σου; Κρίμα να χάσεις τα συγχαρητήρια. Και αν δεν γίνει έτσι, αν πέσεις σε όλα έξω, ποιον θα Έχουμε να κραζουμε για τις αηδίες που γράφει εδώ μέσα με μοναδικό σκοπό να δηλητήριασει τον Κόσμο; Σαν δεν ντρέπεστε Λεω εγω, όλοι να κραζουν τους ΑΛΒΑΝΟΎΣ και εσείς να τους δικαιωνετε πανηγυρικά. Α ρε Αλβανό που θέλετε. Τέτοια φυλή που είμαστε, καλα μας κάνουν .

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Δεν διαφωνώ μαζί σου ανώνυμε 11.08 π.μ. Μπορεί να μη βγουν "οι προφητείες μου" (ρουφιάνικες είναι επειδή βγαίνουν μέσα από τα γραφεία του Σ. Κόμματος Αλβανίας). Ξέρεις όμως γιατί δε θα βγουν. Διότι του Ντούλε του ζήτησαν από τώρα το αντάλλαγμα για τις θέσεις που λέμε και ο Ντούλες τα έδωσε όλα. Μέχρι τότε που θα γίνουν οι εκλογές δεν έχει κάτι άλλο πιο σημαντικό να ξεπουλήσει. Τις εξάντλησες όλες τις αξίες της ε.ε.μειονότητας σε προηγούμενα νταλαβέρια για την πάρτι. Συνεπώς οι Αλβανοί, ως αλβανοί που είναι θα του τη φέρουν, σίγουρα. Μέτα τον κολάκεψε δυο φορές ο Ράμα το Ντούλε κι αυτός νόμισε ότι έγινε μεγαλύτερος από το αφεντικό του και άρχισε να υπονομεύει ακόμα και τους κολλητούς του Ράμα. Γι΄αυτό δεν θα βγουν οι προφητείες μας. Ο Ντούλες πάντως , στο σχέδιο αυτό του την έφερε του Θόδωρη Μήλου.

Ωστόσο ανώνυμε 11,08 εμείς δεν χαιρόμαστε και ούτε κρατούμε την πλευρά των Αλβανών. Απεναντίας κράζουμε τα παλικάρια μας που μας ξεπουλάνε. Μη τα μπερδεύεις τα πράγματα.
Όσο για τις αρνητικές εκθέσεις της δύσης, στο είπα. Η αξιοπιστία μας πιάνει πάτο. Εθνικά ως κοινότητα, χάνουμε κάθε ρόλο στην αλβανική κοινωνία. Μας βρίκατε πανίσχυρους ως εθνική κοινότητα, τόσο που χωρίς το ΟΚ της εθνικής ελληνικής μειονότητας δεν έκανε βήμα η Αλβανία και μας καταντήσατε μονάδες, εγκαταλελειμμένους, απροστάτευτους, προδομένους και πουλημένους.
Μη το θεωρήσεις κι αυτό ανώνυμε 11.08 ως χειροκρότημα των αλβανών.
Ο Αθώος είμαι

Ο Ελ. Ασυμβίβαστος είπε...

Καλά ρε Μπολάνο, πριν μάσεις "τις μειονότητες" του Ντούλε δεν πας να μάσεις πρώτα τα κομμάτια που δημιουργήσατε στην μειονότητα. Σε τέτοια μεγάλα ιστορικά θέματα, κατεβάζουμε λίγο τη μύτη κάτω και δείχνουμε ωριμότητα και ανωτερότητα. Το κάνατε μπιτ γύφτικο, παζάρι του Ροσκοβέτσι που το λένε. Να μαζεύοσταν όλοι μαζί να συζητούσατε, εφόσον όλοι κόπτεστε για τα εθνικά δίκαια και να αποφασίζατε από κοινού.
Τώρα τι θα γίνει. Η μια ΟΜΟΝΟΙΑ της Κορυτσάς λέει "ναι" στην απογραφή, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ λέει "όχι", ενώ δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση από τα αρμόδια όργανα, τα οποία έβγαλαν μια ανακοίνωση που δεν λέει τίποτε. Το ΜΕΓΑ λέει " ναι" με την προϋπόθεση να υπάρξει κοινή τράπεζα συζητήσεων.
Τώρα τι θα γίνει ο αριθμός των Ελλήνων που θα πάει στην απογραφή θα θεωρηθεί του ΜΕΓΑ και ο υποτιθέμενος αριθμός των Ελλήνων που δεν θα πάει για διάφορους λόγους θα ανήκει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Καλή λογική το ΜΕΓΑ θα έχει ένα μικρο ποσοστό Ελλήνων, αλλά εγγεγραμμένο. (Μέρος του αριθμού αυτού θα αμφισβητηθεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ, διότι θα προκύψει στην Αλβανική Επικράτεια και το ΜΕΓΑ δεν έχει οπαδούς εκεί) Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει ένα μεγαλύτερο κομμάτι Ελλήνων αλλά υποτιθέμενο (!!!) Η εθνική ελληνική μειονότητα θα έχει.... %ΟΜΟΝΟΙΑΣ+%ΜΕΓΑ= 0 εθνική ελληνική μειονότητα. Τίποτε, δλδ, ή την πολιτική διαμάχη των εκπροσώπων της

Ανώνυμος είπε...

Ελ. Ασυμβίβαστος to lei kai i leksi apo moni tis poli apla den simvivazese me tipota aneksartitos kalou i kakou.Mathe prota tous logous gia tous opoious i OMONOIA kai to KEAD apofasisan na min simetasxoume stin apografi k meta ella pes mas ta epixirimata sou(katigories).
pantos kathe sxolio sou exi ena noima oti ine poulimeni(OMONOIA+KEAD)afto to mathame tipota poio peri tou thematos exis na mas pis???kai afou kseris tosa pola k opos dixnis k apo proto xeri gt den ta katagkelis???na exoume k kamia katigoria episimi k oxi psefto katigories piso apo ena psevdonimo pou poli pithanon na dixni k ti anthropos ise

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη μονο εγω το παρατηρησα αυτο? Καταλαβα καλα??

Οι Βλαχοι διαχωριζουν την θεση τους και εμφανιζονται σαν ξεχωριστη μειονοτητα απο τους Ελληνες? Γιατι αυτο καταλαβα, ως μειονοτικη ομαδα μποικοταρουν ΜΑΖΙ με αλλες μειονοτικες ομαδες δλδ ΚΑΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ την απογραφη.

Μακαρι να εχω καταλαβει λαθος.

Σ.Γκ.

Ανώνυμος είπε...

Ja pes tous 3,49 tousllogous apohis ja na tous mathoume ki emeis oi alloi kai ase ton el. asimvivasto. Meta mi mberdhevese. Eleftheros asimbibastos dhe simainei oti dhen simbibazetai me tipote, alla oti einai eleftheros, dhe ehei dhesmefseis me tipote kai kanena, ji afto kai einai asimvibastos

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σ.Γκ ποιον ρωτάς να σου το πει. Το έκανε και το πέτυχε ο Ντούλες. Οι ελληνόβλαχοι είναι βλάχοι διαφορετικοί από μας τους Έλληνες και θα επιλέξουν τη δική τους ομάδα στην απογραφή.

Ανώνυμος είπε...

προς 3.49. Να είσαι σίγουρος ότι αν φύγει από τη μέση η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ που είναι το ίδιο πράγμα και όχι η ΟΜΟΝΟΙΑ, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ και για το καλό.

Ανώνυμος είπε...

σωστη η παρατηρηση του Σ ΓΚ.

Ανώνυμος είπε...

siga siga alla me stathero vima, i Omonoia akoloythei ta xnaria toy PBDNJ,...ginetai organosi olon ton meionotiton.
Pistevo pos ayto den einai tyxaio,oi anthropoi poy to ylopoioyn (DULE_BOLLANO)kseroyn kala ti kanoun.
Ksypnhste boreio-ipirotes !!!!!!!!

Οι φίλοι της Έφης είπε...

Ναι δίκιο έχεις 11.11. Θα κάνουν στο μέλλον όλες τις μειονότητες Έλληνες. Και τους Σκοπιανούς. Γι΄αυτό ο Ντούλες κάθισε κάποτε με το ουράνιο τόξο και συνυπογράψανε από κοινού δήλωση για δικαιώματα "μητρικής" γλώσσας. (Εκείνοι ζητούσαν την σκοπιανική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα και στην Ελλάδα)

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβουμε πόσο αηδία είμαστε προσέχουμε ότι μια απόφαση ιστορικής εθνικής σημασίας βγαίνει σ΄ε΄να χαρτί, χωρίς να αναφέρει που, ποιος, πότε και γιατί αποφάσισε έτσι.
Αύριο, μπορεί και ένας από μας τους ανώνυμους να αντιγράψει ηλεκτρονικά το λογότυπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να γράψει μέσα στην ανακοίνωση ο, τι θέλει, λχ η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε την Ένωση της μισής Αλβανίας με την Ελλάδα, να βάλει κάτω το γνωστό "εκ του γραφείου τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ" και ....

Ανώνυμος είπε...

6:36 p.x enas logos ine oti stin epitropi pou thapernai se kathe spiti k tha dini to xarti gia na to simblirosis prepi na iparxi k enas pou na kseri ellinika i apo tin stigmi pou tha iparxi enas antiprosopos gia to kathe koma na iparxi k enas antiprosopos apo to diko mas koma.ta prosopa pou tha kanoun afti tin doulia prepi na exoun k kapia x morfosi k se diaveveo oti mexri stigmis stous sarantes k ximara i epilegmeni gia na kanoun afti tin doulia den exoun teliosi oute to gimnasio(onomata den boro na anafero)
iparxoun k ali logi poli p[io simantiki pou exoun na kanoun peri aporitou prosopikon apantiseon k diafora
gia perisoteres plirofories psakse k ligo mono sou afou ipes pos den kseris(fisika afto tha to kanis an ontos se endiaferi to kalitero gia sena k tin mionotita ektos k an ise enas apo tous polous pou aplos grafoun sta blok legontas anousia pragmata gia na epireazoun ton kosmo arnitika

Δημοσίευση σχολίου