Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Περιφέρεια Αυλώνας: Η περίεργη σιωπή της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»


Επιστολή Αναγνώστη
Η Εθνική Οργάνωση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, η «Ομόνοια», όπως φαίνεται δεν είναι πια «εθνική».Απώλεσε τον εθνικό της χαρακτήρα ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει σιωπηλά και υπομονετικά τις πολιτικές επιλογές του ΚΕΑΔ, όποιες και να είναι αυτές. Τοπικοί σερίφηδες,κυρίως στους νομούς των Αγίων Σαράντα και Δελβίνου επιβάλλουν στην ηγεσία τη γραμμή τους και ότι αυτούς προσωπικά  συμφέρει.
Για να διαπιστώσει κανείς τα όσα αναφέρω,φυσικά που δεν χρειάζεται να παρακολουθήσει τις τηλεοπτικές δηλώσεις της ηγεσίας που προορισμό τους έχουν το αθώο κοινό των ελλήνων Βορειοηπειρωτών, αλλά τις  θέσεις και πράξεις της για διάφορα σημαντικά ζητήματα.
Μεταξύ των άλλων,ενδεικτικό είναι  και το γεγονός με τα όσα συμβαίνουν τελευταία για την εκλογή προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αυλώνας.
Το Συμβούλιο Αυλώνας,είναι ένα απ΄τα σημαντικότερα στη χώρα. Συμπεριλαμβάνει τους νομούς Αυλώνας,Δελβίνου,Αγίων Σαράντα και την περιοχή Χειμάρας. Αποτελείται από 59 συμβούλους οι οποίοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία εκλέγουν τον πρόεδρο του συμβουλίου με 4-ετή θητεία. Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές,η σύνθεση του συμβουλίου της περιφέρειας είναι η εξής:
-Η δεξιά συμμαχία εκπροσωπείται με 25 συμβούλους.
-Η αριστερή συμμαχία εκπροσωπείται με 24 συμβούλους και
- Η Ομόνοια- ΚΕΑΔ εκπροσωπείται με 10 συμβούλους.
Οι αριθμοί μας θέλουν να παίζουμε σημαντικό ρόλο ρυθμιστή αφού για την εκλογή προέδρου απαιτούνται 30 σύμβουλοι.Με όποιο συνασπισμό θα πάει η Ομόνοια,αυτός θα κερδίσει τον πρόεδρο του συμβουλίου της περιφέρειας. Η Ομόνοια θα μπορούσε  να συμμετέχει ενεργά στον κρατικό μηχανισμό της περιφέρειας στηρίζοντας καλύτερα τις επαρχίες μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Υπογραμμίζουμε πως το συμβούλιο της περιφέρειας διαθέτει τμήμα πολεοδομίας,υποθήκης, προγραμματισμού,ανάπτυξης και επενδύσεων.
Οι θεσμοί της Ομόνοιας,προεδρείο και Γενικό Συμβούλιο δεν μίλησαν καθόλου για πιθανές συνεργασίες  με την μία ή την άλλη συμμαχία. Θεωρούν δεδομένη τη θέση τους στην αγκαλιά του σοσιαλιστικού κόμματος. Ακόμα και σε περίπτωση που το Δημοκρατικό Κόμμα προσφέρει καλύτερους όρους συνεργασίας. Εγκλωβισμένη η Ομόνοια σε πολιτικές (οριστικές !) συμμαχίες με το ΣΚ και σε συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων δυσκολεύεται να στηρίξει για τη θέση αυτή υποψήφιο ελληνικής καταγωγής. Το ΔΚ προτείνει για τη θέση αυτή τον κ. Δημογιάννη απ΄τη Χειμάρα,ελληνικής καταγωγής όσο όλοι οι συμπατριώτες του και ο νύν πρόεδρος της Ομόνοιας. Η ηγεσία της Ομόνοιας προσανατολίζεται να στηρίξει έναν αλλόθρησκο απ΄την Αυλώνα,διότι αυτός είναι με την αριστερή συμμαχία του Ε. Ράμα. ΄Οποιο και να είναι το κριτήριο επιλογής της Ομόνοιας στηρίζοντας την αριστερά ,μόνον εθνικό δεν είναι.
Η Ομόνοια-ΚΕΑΔ,κάποτε απομακρύνθηκε απ΄τη συμμαχία της δεξιάς,διότι είχε προστεθεί εκεί και το κόμμα των τσάμηδων.Οι Β.Η χειροκρότησαν για την ευαισθησία,την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό της ηγεσίας. Τώρα που στην αριστερά πτέρυγα κάθε  μέρα και περισσότερο συγκεντρώνονται ακροεθνικιστικά και ανθελληνικά στοιχεία πως μπορούμε να συνομιλούμε ανενόχλητα;!
Οι έλληνες Β.Η ίδρυσαν και στήριξαν την ΟΜΟΝΟΙΑ για να έχουν ανεξάρτητη φωνή,για να έχουν αυτόνομη εθνική και πολιτική εκπροσώπευση και όχι να καταντήσει η οργανωσή τους ουρά των αλβανικών κομμάτων ! Κανείς δεν μιλάει αν υπάρχει απόφαση του ΓΣ να πάμε με τον αλλόθρησκο της αριστεράς και να μην στηρίξουμε έναν έλληνα.
Η Ομόνοια έχασε το δήμο της Χειμάρας με υποψήφιο τον ίδιο τον πρόεδρό της. Κι αυτό όχι γιατί δεν είναι πατριώτες οι Χειμαριώτες και δεν θυσιάζονται για εθνικά συμφέροντα.Δεν μπορούμε ούτε να το συζητήσουμε αυτό. Η Ομόνοια έχασε για τον απλό λόγο: Γιατί απώλεσε νωρίτερα τον εθνικό της χαρακτήρα. Μετατράπηκε σε πολιτικό κλοτσοσκούφι στα πόδια των αλβανικών κομμάτων.
Γι΄ αυτό  σιωπεί ξανά και δεν μιλάει καθαρά για τις επιλογές της στην περιφέρεια της Αυλώνας. Μπορεί να έχει χάσει ακοή και όραση η ηγεσία. ΄Οχι όμως και τα απλά μέλη. Γνωρίζουν καλά τί σημαίνει αυτή η αθώα της σιωπή.
25/9/2011

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

as metaferoume to paradeigma stin perifereia Argyrokastrou.... kai sti thesi tou Dimogianni apo to DK eixame ton Ksera?! mipws eprepe kai ayton ton poulimeno na ton stiriksei i OMONOIA?!

O Kseras vevaia, exei ki ena parelthon stin OMONOIA... o Dimogiannis ti akrivws exei?!

Na erxontai kapoioi oi opoioi den ypiretisan ta idanika tou ellinismou pote... kai na zitane ta resta apo aytous pou "itan panta ekei... einai toulaxiston proklitiko... gia na mi to xaraktirisw alliws!

Ανώνυμος είπε...

OXI DIMOGIANNIS!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως δεν είναι συγκρίσημα τα πράγματα όταν μιλάμε για έναν τούρκο ή έλληνα. Για την περιφέρεια Αυλώνας απ΄την μία έχουμε το Δημογιάννη και απ΄την άλλη το Σουλεϊμάνι. Για γινάτι του Ξέρα πρέπει να ψηφίσουμε το Σουλεϊμάνι, λένε οι κύριοι της "Ομόνιας" !

Ανώνυμος είπε...

Τόσο πολύ μας διάσπασαν τα ιδεολογήματα που δεν μπορούμε να διακρίνουμε τον Δημογιάννη απ΄τον Σουλεϊμάνι;! Εσείς λέτε πως η "Ομόνοια" είναι εθνική οργάνωση. ΄Η μήπως βαφτίσατε το Σουλεϊμνάνι;!

Ανώνυμος είπε...

allo ena kolpo tou PD
otan oi dikoi mas psifizan kata tou kuriou Pandexh..........(mipws htan labos?)
alla kserw twra einai pou thimaste oloi eseis ta dithen patriwtika..........

Ανώνυμος είπε...

ma kala an mas legan oi dimokrates to onoma anastas angjeli. (autos einai sosialistis alla ellhnikhs katagoghs tha arese sto eemm h psifos yper toy?????????

drakos είπε...

Εχετε μεγάλη πλάκα ειναι σαν να ρωτάτε γιατί δεν εκλέγετε τον Εφιάλτη αρχηγό των Ελληνικών στρατευμάτων στις Θερμοπύλες !!!!!

Ανώνυμος είπε...

φιλε δρακος τι προτινεις δλδ? να εκλεξουμε τον Ξερξη αντι για τον Εφιαλτη?

Ανώνυμος είπε...

Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει ο αρθρογράφος... Που τα χω ξανακούσει αυτα; Πέρα απο όλα αυτα τα ωραία και συναισθηματικά που μας λες αγαπητέ αναγνώστη γιατί δεν μας λες και τι κέρδος θα έχεις εσυ απ αυτόν που θα βγει; Για να καταλάβει και ο κόσμος πόσο αντικειμενική είναι η κρίση σου. Τέλος πάντων, επειδή δεν έχεις τα κότσια να πεις επώνυμα την άποψη σου, δεν έχω και εγω δικαίωμα να σε εκθεσω. Αλλα ένα έχω να σου πω. Πολυ κακο πράγμα αλλού να τρως αλλού να πίνεις και άλλους να πηγαίνεις και να το δίνεις. Έστω και αν φοράς μαύρη κουκούλα. Αλλα να μου πεις συνηθισμένα τα βουνά απ τα χιονια.

drakos είπε...

Μεταξύ Ξέρξη και Εφιάλτη υπάρχει και η επιλογή ΚΑΝΕΝΑΣ !

Δημοσίευση σχολίου