Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δηλώσεις Ντούλε για την απογραφή

Σε δηλώσεις προς τα Αλβανικά μέσα προχώρησε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, μετά τη σημερινή συνάντηση με την αντιπροσωπία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αναφορικά με την επικείμενη απογραφή ο κ. Ντούλες είπε πως:
«Με το παρών πλαίσιο της απογραφής του πληθυσμού, κατά πρώτον παραβιάζεται σοβαρά και υποτιμάται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, δεύτερων ποινικοποιείται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, τρίτον παραβιάζεται η μυστικότητα αυτού. Εάν αυτά δεν αλλάξου, αποτελούν τρία στοιχεία που κάνουν τη συμμετοχή των διαφόρων μειονοτήτων στην απογραφή, αδύνατη.»

Ενώ στη συνέχεια, κατήγγειλε, το γεγονός της συνολικής απόρριψης από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές της απογραφής, των επανειλημμένων αιτημάτων τόσο της ελληνικής μειονότητας, όσο και των άλλων μειονοτήτων, για διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις.

«Από την άλλη πλευρά μας εκφράζουμε την προγραμματική μας θέση ότι το ερωτηματολόγιο της απογραφής δεν μπορεί να είναι εφαρμόσιμο, αν για τα μέλη των εθνικών μειονοτήτων δεν είναι στη μητρική τους γλώσσα» - έκλεισε ο Ντούλες.

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ......ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ.....!!!!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

VOREIOHPEIRVTH! TI EGINE VRE FILE?ΤΙ PERIMENEIS QE DHEN TA HONEIS TOY DOULE?ANTE,QEROS NA TA AKOYSEI.AFTI TI FORA ARGISES.EINAI DHINATON NA PEI KATI O DOYLES,QE ESI NA MH TOY TA PSALEIS?AFOY JI AFTO ZEIS.

Ανώνυμος είπε...

Άποψη μου είναι πως θα πρέπει η πολιτικη ηγεσία να καταγγέλει και να μην αναγνωρίζει καμία εγκυρότητα στη διαδικασία, αλλα δεν πρέπει να κάνουμε το χατήρι στους Αλβανούς. Ας μην τα περιμένουμε όλα απ τους άλλους. Ας δηλώσουμε την παρουσία μας, ας αποδείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα, για μια φορα ας αγωνιστούμε. Έχουμε πόλεμο αν δεν το έχουμε καταλάβει. Ας αναλάβει ο κάθενας τις ευθύνες του και ας διαφυλλαξουμε ότι έχουμε και ότι μας έχει μείνει. Εδω βγάζουν γλώσσα οι ψωμολυσσαρηδες οι Αλβανοί, θα τους αφήσουμε να μας επιβληθούν;;;;;

Ανώνυμος είπε...

na rwtisw kati kai opoios borei na mou apanthsei amesa, an einai dunatwn, gia ta atoma pou exoun kanei apoigrafh sthn ellada ti ginete??? boroun na kanoun kai sthn albania taytoxrona?????

Ανώνυμος είπε...

όλοι όσοι μένουν στην Ελλάδα έχουν κάνει απογραφή..... και όλοι όσοι μένουμε στην Ελλάδα θα πάμε σύσσωμοι να απογραφούμε ως Ελληνες και στην Αλβανία.............

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Ο Ντούλες στο θέμα της απογραφής για άλλη μια φορά έπαιξε τέλεια για λογαριασμό της αλβανικής πλευράς. Όλα ξεκινούν από την αδυναμία του να παράγει εθνικό έργο και επειδή οι Αλβανοί τον έχουν χειροπόδαρα πιασμένον.
1. δεν είχε άποψη για τη διαδικασία της απογραφής. Δεν συνεργάστηκε με τις αλβανικές αρχές. Περίμενε να πάει το βουνό στον Μουχαμέτ. Και όταν αυτό έγινε, ο Ντούλες έλεγε ότι δεν με χρειάζονται εμένα οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις σε κλειστό τραπέζι. Θα βω να σας καταγγείλω στη Βουλή και στον τύπο. Αυτά έλεγε στον Πόλλο, όταν ζητούσε από το Ντούλε να καταθέσει τις απόψεις και προτάσεις του πριν πάρει τελική μορφή το ερωτηματολόγιο.
2. Έδωσε αφορμή στους αλβανούς να υψώσουν τα εθνικιστικά τους ανθελληνικά παραλήρηματά τους, αυτό για να δείξει ότι είναι προστάτης της Ελλάδας και λησμονούσε ότι έτσι έριχνε λάδι στη φωτιά που είχαν ανάψει οι αλβανοί για να εκφοβίσουν τους έλληνες μειονοτικούς. Λες και ο Ντούλες δεν το γνώριζε αυτό το παιχνίδι των αλβανών, αλλά όπως παλιότερα το συνέχισε και τώρα. Μάλιστα, βγαίνοντας ο ίδιος να μιλήσει για ύπαρξη στο νόμο κυρώσεων και προστιμάτων, όταν ουσιαστικά δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, βόηθησε όσο κανένας άλλος στο να φοβηθούν οι Έλληνες να δηλώσουν την ελληνικότητά τους. Ακόμα και εκείνοι που την έχουν σήμερα κατοχυρωμένη στα χαρτιά. Ας πάει να δει τις συνέπειες στην Κορυτσά, στη Χιμάρα, στα Τίρανα. Να δει κυρίως τι ζημιά που έκανε με τους βλάχους.
3. Στην κατάσταση αυτή, όταν δλδ δεν έχει άποψη. όταν πάιζει ανοιχτά το παιχνίδι των Αλβανών, όταν δεν είναι σε θέση να οργανώσει τίποτε και όταν γνωρίζει από πριν τα αποτελέσματα της αδυναμίας του, τα οποία θα τα χρεωθεί προσωπικά ο ίδιος, ζητάει να βρει να φορτώσει τις ευθύνες σε άλλους.
Αυτό δεν τον χωράει πολύ τελευταία. Συνεπώς θέλει να οδηγήσει το θέμα σε μποϊκότ. Στην προσπάθεια αυτή βγαίνει να κάνει δηλώσεις, οι οποίες βοηθούν το κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των ελλήνων, σπέρνουν περισσότερο χάος και αμφισβητήσεις.
Από την άλλη πλευρά θέλει να παρασύρει στο δρόμο του την Αθήνα γι΄αυτό και την παραπληροφορεί. Όμως η Αθήνα γνωρίζει πως η Ευρώπη πλέον δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της Απογραφής. Οπότε η Αθήνα σπεύδει να βρει διέξοδο. Και αντί να καλέσει τους παράγοντες της μειονότητας και να βρει έναν τρόπο συνεργασίας και απόδοσης, ακούει το Ντούλε και πηγαίνει να ζητήσει τις ευθύνες από τα επίσημα Τίρανα....
Πηδάς, πηδάς παλούκια , λέει μια παροιμία, αλλά κάποτε θα σου μπει και σ΄ένα κανένα. Στο Ντούλε μπαίνει το μεγάλο παλούκι, του ξεπουλήματος της ε.ε. μειονότητας, αλλά δυστυχώς αφού πρώτα το έχει ισοπεδώσει το θέμα και θεωρητικά, και ιδεολογικά και πρακτικά. Η μέλουσα ιστορία

Ανώνυμος είπε...

Η απογραφη ειναι προ των πυλων,η Ευρωπαιοι εχουν εγκρινει το νομο, τον τροπο, το ερωτηματολογιο...
Ο DULE, ψαχνει να βρει αιτιες για να απεχουμε, επειδη δεν ειναι ικανος να οργανωσει τον κοσμο για την απογραφη...
Σιγουρα υπαρχουν προβληματα στο ερωτηματολογιο,τα βασικα ομως μας τα προσφερει.(εθνικοτητα, θρησκευμα)
Μετα την απογραφη οι αλβανοι θα εχουν νουμερα και αποτελεσματα,εμεις τι θα εχουμε ?? γκρινια και μονο γκρινια...μας εχουν παρει ειδηση εμας τους ελληνες ολη η Ευρωπη και ολος ο κοσμος και δεν μας δεινει κανεις σημασια πλεον...
Ο μονος δρομος ειναι
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ...
ΔΥΝΑΜΙΚΑ..ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ...
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ dule ΣΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ρε βλακες ο ντουλες και ο ντουλες ελατε γραφτητε να τελειωσει αυτη η υποθεση.........
αφου ειναι αχρηστος πως σας γαμ..... σε ολες τις επαρχιες??????

Ανώνυμος είπε...

πανεξυπνε 1-59 ...
Τωρα οι αλβανοι που του δωσανε τη "νικη" σε ολες τις επαρχιες,θα γαμ....το Dule σου σε ολα τα χωρια...
Θα μας "μετρησουν", θα μας βγαλουν 5 κουκους κι ο δικος σου ο τιμονιερης θα συνεχιζει τη "υψηλη πολιτικη" και τη συνηθισμενη γκρινια,...και θα εχει βεβαιως και ολη την ευθυνη του "αποτελασματος" σε ολες τις επαρχιες που "κερδισε" !!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλβανοί δεν του έδωσαν καμία Νικη μεγάλε. Τη Νικη του την έδωσαν ο κόσμος που ψήφισε . Και κάτι άλλο, μην μας ζαλιζετε άλλο με την απογραφή και το Ντουλε. Ο Ντουλες είναι πολιτικός και ως τέτοιος θα πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Πολιτικά πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα μας κλέψουν οι Αλβανοί. Και αν πιστεύει ότι θα το κάνουν, να το μποικοταρει. Δεν κατάλαβα, η Αλβανοί στα Σκοπιά γιατί το μποικοταραν; Ας ντροπιαστουνε για άλλη μια φορά στην Ευρώπη.. Εσείς όλοι οι μάγκες, αντί να λέτε ότι σας κατεβαίνει στο κεφάλι, ενημερώστε τον κόσμο σας και κάντε το χρέος σας. Δεν θα σας φταίει ο Ντουλες αν οι συγγενείς σας και η οικογένεια σας και οι φίλοι σας δεν πανε.

Ανώνυμος είπε...

12-49..
Oi alvanoi,kai sygkekrimena o alvanos Rama edose tis Nikes ston Dule soy.einai apli arithmitiki.
To PS stin EEM eixe panta 40-60% tou eklogikou somatos,sti dropoli evgaze ta teleftea xronia eparxous,kerdizontas to PBDNJ tou DULE sou !
akrivos aytous tous psifous piran ta palikaria tou PBDNJ kai eginan eparxoi.
Tha evgaza to kapelo sto PBDNJ an ta eixan vrei me tous ellines tou PS,kai tha yperpsifiza ki ego tis epiloges tous,o DULE omos ekane apla ena pazari me to RAMA sta Tirana agnoontas ton kosmo.Kai dystyxos oi ellines sosialistes ypakousan apla ton Rama.Etsi edosan anasa stin esostrefia,paratasi zois stin klika tou PBDNJ,kai megalo kako stin EEM.
kai sou epanalamvano...o nomos, to erotimatologio,i diadikasia klp,gia tin apografi,mas volevei sta vasika,kai exei parei to OK apo tous Europeous,emeis an eimaste magkes kai mporoume,to ekmetalevomaste,an oxi tote ftaiei o Dule o "polynikis" sou, o monadikos ekprosopos tou BH ellinismou.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζω πώς ειναι το ερωτηματολογιο της απογραφης αλλα στο Ελληνικο ερωτηματολογιο εαν θυμαστε δεν υπηρχε ουτε ο ορος εθνικοτητα ουτε τιποτα σχετικα με την καταγωγη παρα μονον τοπος γεννησης.Οποτε ειναι δυσκολο εαν οχι αδυνατον να δηλωσουμε το παρον ως Ελληνικη μειονοτητα.Απο οτι καταλαβα απο την Ελληνικη απογραφη στοχος ειναι η καταμετρηση του πληθυσμου και οχι των μειονοτητων.Λογικα κατι παρομοιο ισχυει και στην Αλβανια.

Δημοσίευση σχολίου