Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗΝ «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι πολυετείς προσπάθειες της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «Ομόνοια» και του Κόμματος Ένωση Ανθρωπινών Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), για τη διεξαγωγή μιας απογραφής που θα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έγιναν κατανοητές από την αλβανική κυβέρνηση.
Η αδιαλλαξία της τελευταίας και οι μεθοδευμένες κινήσεις της για συρρίκνωση του ελληνισμού, ήταν οι σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν το Γενικό Προεδρείο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «Ομόνοια» να αποφασίσει τη μη συμμετοχή της Ε.Ε. Μειονότητας στην απογραφή - παρωδία.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος, παρουσία εκπροσώπων εθνικών και εθνοπολιτιστικών μειονοτήτων, έκανε έκκληση στα μέλη της Ε.Ε.Μ να μην λάβουν μέρος σε μία απογραφή που δυσχεραίνει τα παρόντα προβλήματα, χωρίς να επιφέρει λύσεις ούτε στο ελάχιστο.
Οι λόγοι μη συμμετοχής στην απογραφή αναφέρονται ως κάτωθι:
1.    Ο νόμος περί απογραφής παραχαράσσει και ποινικοποιεί την αρχή του αυτοπροσδιορισμού.
2.    Ο όρος «εθνική μειονότητα» στο ερωτηματολόγιο αντικαθίσταται με τον προσδιορισμό «εθνοπολιτιστική ομάδα».
3.    Η αναφορά της γλώσσας και του θρησκεύματος στο ερωτηματολόγιο καθίσταται ως προαιρετική.
4.    Η μη ύπαρξη ελληνικής έκδοσης του ερωτηματολογίου, κατά παράβαση της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης περί εθνικών μειονοτήτων.
5.    Ο ορισμός των επιτροπών απογραφής έγινε χωρίς τη συμμετοχή μελών της Ε.Ε. Μειονότητας, τρόπος ο οποίος διασφαλίζει την έλλειψη διαφάνειας. 
6.    Η στοχευόμενη παράληψη ενημέρωσης των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
7.    Η κατάργηση λήψης αντιγράφου σχετικά με την εθνικότητα.
8.    Η αντισυνταγματική απαγόρευση απογραφής των παιδιών που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, ακόμη κι αν έχουν εγγραφεί στα αλβανικά δημοτολόγια.      
9.    Ο αντισυνταγματικός όρος περί χρονικού προσδιορισμού της διαμονής των απογραφόμενων.

Εντούτοις τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας στην Αθήνα, παροτρύνουν τους εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες να μην συμμετάσχουν σε μια τέτοιου είδους απογραφή.

 Υπό τη σκέπη της ενότητας, της συσπείρωσης και της ομόνοιας, στις 2 Οκτωβρίου,  καταγγέλλουμε τη διαδικασία της απογραφής και συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο μονοπάτι της διεκδίκησης των απαράγραπτων δικαιωμάτων μας.
Διεκδικούμε ό, τι μας ανήκει!!!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ!!!
Αθήνα, 29-09-2011
ΟΜΟΝΟΙΑ

20 comments:

Ανώνυμος είπε...

ι ομονοια κολοκοτρονιτσιου τι λέει??
αντε ρε γελία τζομακια, κάντε κανα γλέντι για κλαρίνα είστε μόνο εικανοι..ανοιπαρκτοι ε ανοιπαρκτοι,,

Ανώνυμος είπε...

Απο ολα αυτα μονο ενα ειναι σωστο και διεκδικισιμο το αντίφραφο του συμπληρωμένου ερωτηματολόγιου.
Είναι συνταγματικό και απαράβατος όρος ώστε σ΄ένα χαρτί που υπογράφεις και δηλώνεις κάτι προσωπικά δικαιούσε και αντίγραφο.
Τα υπόλοιπα είναι μεγάλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μια προσπάθεια να καλύψουμε τα νότα μας, τα ξεμπούλωτα και γρατσουνισμένα με τα νύχια μας. Θα σας γράψει η ιστορία με κόκκινη μπογιά, εθνοαλλητες

Ανώνυμος είπε...

Για πες ένα έναν λόγο με τον οποίο διαφωνεις ωρέ εθνοαλητη μας και εσυ; Τι σ αρέσει δηλαδή στα αλλα και μόνο το αντίγραφο σε πείραξε;

Lazaros είπε...

Η ΟΜΟΝΟΙΑ διάβασε μια συνταγή μαγειρικής αλλά το κέιμενο είχε ορθογραφικά λάθη. Το φαι που έφτιαξε δεν τρωγότανε. Προσπαθώντας να το κάνει πιο νόστιμο πρόσθεσε δικά της υλικά.
Οσοι το έφαγαν δηλητηριάστηκαν.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Ο Αγώνας και η Αδράνεια ξέρουν τι λέει η «Ομόνοια»;;;

Ανώνυμος είπε...

2.19 Τ' άλλα είναι προσχηματα και οχι πολιτικοι λογοι για αποχή από την απογραφή

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι πρόσχημα βρε Λεβέντη μου; Ο όρος εθνοπολιτιστικη, το ερωτηματολογιο Στα ελληνικά για τη γιαγιά μου που δεν ξέρει και μπορει να της λεει ο άλλος ότι θέλει; ( και είναι και υποχρέωση της Αλβανίας στη Σύμβαση πλαίσιο), Το ότι πρέπει να μένεις εκει; Το ότι ο νόμος που ποινικοποιει τα πάντα καταργεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμου και έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβισει τους Έλληνες να δηλώσουν ελεύθερα την καταγωγή τους ( ή μήπως είναι όλοι τρίμιδες), το ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ δεν μπορούν να απογραφουν ; Το ότι τα ερωτήματα που μας αφορούν είναι προαιρετικά και δεν θα τα ρωτάνε καν; ( αυτο έκαναν και στην Ελλάδα στην απογραφη, τα προαιρετικά δεν τα ρωτούσαν καν για να τελειώνουν)... Το απ όλα αυτα είναι δικαιολογία; Και μετα που θα βγαιναμε 20.000 τι θα βγαιναμε να πούμε; Εκ των υστέρων κεραταδες; Ρε σας παρακαλώ, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει έστω και για μια φορα... Ας είναι και η τελευταία. Καταλαβαίνεται τι λέτε;

O athoos είπε...

Se poion nomo kai diadikasia anakalipsate aftes tis hazomares.
Dhen proseksate oti ekeino pou proehei einai na deiksoumme mesa apo thisies kai sofia oti eimaste mia isqiri ethniki koinotita, oti mporeis na eheis logo otan simeteheis se mia diadikasia kai ohi otan aftoekserise, oti simasia ehei na dhillosoume ellines aneksartitos se pia glossa.
H giagia sou oute tha diavasei oute tha grapsei kati. Aplos tha dhilosei oti einai ellinidha. Poios sas eipe oti ta jenimena paidia stin elladha dhen apografontai, otan akoma kai oi ksenoi ipohreounte me to nomo. Jati mperdhevete to jegonos oti ja na apografeis tha prepei na eisai paron me to prepei na diameneis monima stin Albania (toso to perissoetero pou iothetithike i apopsi oti arkei na einai ena atomo apo tin oikogeneia gia na kanei tiw dhiloseis (pou ja mena einai poniro)
Olla afta ta kanete kai ta lete gia na apallageitai kai na apallaksete touw ipefthinous apo tiw sovarew efthinew

Ανώνυμος είπε...

ta pedia kai ta koutsouvelia tis omonoias agwnizonte oste tin epomeni apografi pou tha ginei se deka xronia na tous tin dhosei to albaniko kratos kai i eyropi na tin kanoun ayti..tous stirizome ta pedia exoun ethniko sxedio..
re oust apo dhw apateones -psonia

Ανώνυμος είπε...

TI EINAI AYTH H OMONOIA THS ATHINAS PALI ???
APO POY KSEFYTROSE AYTO TO FROYTO FROYTO ???

Ανώνυμος είπε...

Η Ομόνοια δυστυχώς βαδίζει το μονοπάτι του ΚΕΑΔ.

Και όπως όλα τα μονοπάτια, κάποιοι τα χαράζουν.
Κάποιες φορές μάλιστα αυτοί που τα χαράζουν βρίσκονται πέραν του Ατλαντικού και αποφασίζουν για τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις κάθε περιοχής. Και η καταγραφή Ελληνικής μειονότητας σε ΜΗ μειονοτικές ζώνες δεν είναι και ότι καλύτερο για την Αλβανία που είναι το χαϊδεμένο παιδί της Αμερικής.

Πόσο εύκολα πέφτουν στην παγίδα ακόμη και πατριώτες και πόσο εύκολα παρασύρονται από τους σπουδαγμένους σε "Αμερική" ή σε "Ελλάδα τον καιρό όμως του Χότζα".

ΛΟΥΚΟΥΜΙ είναι η στάση της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ για την Αλβανία.
Δηλαδή αν καταγραφόταν ως εθνοπολιτιστική ομάδα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βορ/τες ακόμη και σε ΜΗ μειονοτικές περιοχές, άσχημα θα ήταν;

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβουμε πόσο αηδία είμαστε προσέχουμε ότι μια απόφαση ιστορικής εθνικής σημασίας βγαίνει σ΄ε΄να χαρτί, χωρίς να αναφέρει που, ποιος, πότε και γιατί αποφάσισε έτσι.
Αύριο, μπορεί και ένας από μας τους ανώνυμους να αντιγράψει ηλεκτρονικά το λογότυπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να γράψει μέσα στην ανακοίνωση ο, τι θέλει, λχ η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοίνωσε την Ένωση της μισής Αλβανίας με την Ελλάδα, να βάλει κάτω το γνωστό "εκ του γραφείου τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ" και ....

Ανώνυμος είπε...

Β/Ηπειρωτη!Αν θελεις ξαναβαλε την ταινια "ΕΛΕΝΗ" την οποια ειχες σημερα αριστερα στη λιστα των ιστιλογιων.Ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Σας αρεσει δεν σας αρεσει αυτη ειναι η αληθεια.... Η απογραφη αυτη και ετσι οπως γινεται:
• Παρεμποδίζει το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού, αφού προβλέπει πρόστιμο 100.000 λεκ (ισόποσο με 700 Ευρώ) σε οποιονδήποτε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Τον έλεγχο θα πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Στατιστικής που από επιστημονικό κέντρο αναλαμβάνει εισαγγελικά καθήκοντα. Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με το πρόστιμο επιδιώκει να αποθαρρύνει τα μέλη της μειονότητας εκτός επισήμως αναγνωρισμένων ζωνών να δηλώσουν την εθνική τους καταγωγή
• Τα στοιχεία της απογραφής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση ληξιαρχικών βιβλίων ή εκλογικών καταλόγων. Έτσι δεν μπορεί να αποκατασταθεί η αδικία του αποχαρακτηρισμού και αποκοπής παραδοσιακών ελληνικών κοινοτήτων (Χειμάρρα, Δέλβινο, Πρεμετή, Κορυτσά) που έγινε επί Χότζα.
• Δικαίωμα απογραφής έχουν μόνον όσοι κατοικούν τους τελευταίους 12 μήνες στην Αλβανία. Αυτό σημαίνει ότι οι δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να απογραφούν. Επιπλέον, από το Ινστιτούτο Στατιστικής ανακοινώθηκε ότι όσοι βρεθούν στη χώρα την χρονική περίοδο της απογραφής, θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν ΜΟΝΟΝ το ονοματεπώνυμό τους και δεν θα απαντούν σε καμία άλλη ερώτηση. Αυτό γίνεται για να αποκρυβεί η εθνική καταγωγή και θρησκεία τους.
• Δικαίωμα απογραφής δεν έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν εκτός Αλβανίας, ακόμα και αν είναι εγγεγραμμένα στα Αλβανικά ληξιαρχεία. Με αυτό τον τρόπο χιλιάδες παιδιά ελληνικής καταγωγής που έχουν γεννηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δεν θα μπορούν να απογραφούν.
• Οι τοπικές επιτροπές απογραφής είναι απόλυτα ελεγχόμενες από το κράτος. Ενώ ο νόμος προβλέπει ότι οι έπαρχοι ορίζουν τις επιτροπές, στις επισήμως αναγνωρισμένες ελληνικές μειονοτικές περιοχές τα ονόματα των προταθέντων αντικαταστάθηκαν με ονόματα δημοσίων υπαλλήλων του Αλβανικού κράτους. Ιδίως, στις επαρχίες Άνω και Κάτω Δρόπολης και στην επαρχία Πωγωνίου, οι επιτροπές άλλαξαν στο σύνολό τους.
• Στο ερωτηματολόγιο (ερώτηση 39) η επισήμως αναγνωρισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα υποβιβάζεται σε «εθνο-πολιτισμική ομάδα». Αυτό παραβιάζει το άρθρο 20 του Συντάγματος (κάνει λόγο για εθνικές μειονότητες και όχι για εθνικο-πολιτιστικές...). Το έντυπο, στην αγγλική γλώσσα παραπλανητικά δεν αναφέρεται σε εθνοπολιτισμικές ομάδες αλλά σε “ethnic groups”.
• Οι δυο τελευταίες ερωτήσεις για τη γλώσσα και το θρήσκευμα είναι προαιρετικές και όχι υποχρεωτικές. Ο προαιρετικός χαρακτήρας των ερωτήσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επιτροπές απογραφής αποτελούνται από κρατικούς λειτουργούς, ενέχει τον κίνδυνο να μην γίνονται καθόλου οι ερωτήσεις αυτές και να αλλοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα.
• Το ερωτηματολόγιο, σύμφωνα και με τη σύμβαση πλαίσιο, ενώ όφειλε να είναι και στην ελληνική γλώσσα (αντίστοιχα στα Σκόπια και το Μαυροβούνιο είναι στην αλβανική), είναι μόνο στην Αλβανική με αντίγραφο στην Αγγλική…
Κατ επέκταση η διαδικασία δεν πληροί τους στοιχειώδεις όρους που θα απεικόνιζαν αντικειμενικά και με ακρίβεια την κατάσταση στην Αλβανία. Η ελληνική μειονοτητα σύμφωνα με τα δικαιώματα της που απορρέουν απ τη συμβαση πλαισιο και το διεθνές δίκαιο πρέπει να ζητήσει :
1. Ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού χωρίς πρόστιμα, ανακριτικές διαδικασίες και απειλές.
2. Ελεύθερη απογραφή όσων βρίσκονται τις ημέρες της απογραφής στην Αλβανία
3. Ελεύθερη απογραφή όλων των μελών των οικογενειών, ασχέτως του τόπου γεννήσεως
4. Χρήση των στοιχείων της απογραφής για να σταματήσει ο αυθαίρετος περιορισμός της μειονότητας στις ζώνες του Χότζα.
5. Μεταβολή των προαιρετικών ερωτημάτων περί γλώσσας και θρησκεία σε υποχρεωτικά. Είναι δικαίωμα του πολίτη να κρίνει εάν θα απαντήσει.
6. Ρητή αναφορά σε «εθνικές μειονότητες»
7. Ερωτηματολόγιο απογραφής στα ελληνικά
8. Ανεξάρτητες τοπικές επιτροπές απογραφής.

Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους η ΟΜΟΝΟΙΑ έπραξε σωστά το πατριωτικο της καθήκον.Αν κάποιοι από σας συνεχιζουν να πιστευουν πως η διαδικασια ειναι μια χαρα, στο καλο να πανε και να απογραφουν. δεν τους απαγορευει κανεις. Καλη σας νύχτα συναγωνιστες.

Ανώνυμος είπε...

kapoioi gelioi pou prin liga xronia den tous iksere oute i mana tous..orkismenoi exthroi tis omonoias kai tou keadh, stelehoi tou socialistikou komatos albanias , theloun na exoun kai dikia tous omonia , tin omonia elladhas , na lene deksia kai kiriws aristera , oti proedreyoun tis omonias elladhas , gia deite pu katantisame ore palikaria??

Ανώνυμος είπε...

Kαι οχι μονο αυτο αγαπητε 5.29.Υπαρχει και η Ομονοια Θεσ/νικης,η οποια ιδρυθηκε με τις ευλογιες της Ομονοιας Αθηνων.Προεδρος:Ενας Αλβανος εξ'Αυλωνας ονοματι Kristo Bregu.Αυτο λεγεται καταντια!!!

Ανώνυμος είπε...

Modha ki afti, OMONOIOMANIA. Kapou arxise na bgazei ksana franga to magazi kai oi proin sosialistes kommounistes kai roufianoi epan;erxontai me ton tropo afton na ta kalaboun ola. Na ehoun mia asfali ethniki karta kai oxi ekeinh toy paliou sistimatos

Βορειοηπειρώτης του καναπέ είπε...

http://www.bhkanapes.com/272

Ανώνυμος είπε...

Είδατε πόσο εμπαθής είστε και το μονο που σας νοιαζει είναι να βριζετε? Για πειτε μου που λέει ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΘΗΝΑΣ στην ανακοινωση? Αυτο είναι σχόλιο του Βορειοηπειρωτη και μάλιστα σε εισαγωγικά. Δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑ Αθηνας, η ΟΜΟΝΟΙΑ ειναι μια και η εδρα της ειναι στους Αγιους Σαραντα και εκει θα παραμείνει. Υπάρχουν μονον μελη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ζουν στην Ελλαδα και στην Αθηνα και επαναδημοσιευουν την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και του προεδρείου και ενημερώνουν τον κόσμο που μένει στην Ελλάδα. Και αυτό κακό είναι?
Και εσύ 11.32 , επειδή όντως πρέπει να είναι πολλά τα λεφτα που ωγαζουν αυτοί εκεί, δεν πας και εσύ να τους βοηθησεις? Να σαι σίγουρος πως δεν θα σου κλείσουν την πόρτα. Εκεί να σε δω αν θα βγάλεις 1 ευρω απ την τσέπη σου, όπως κάνουν όλοι αυτοί εκεί. Πήγαινε καλέ μου, πήγαινε και μετα βγες να ενημερωσεις και τον κόσμο πόσα λεφτα βγάζουν. Άντε πια, γιατι καταντησαμε αηδία.

Lazaros είπε...

Είναι τύχη των ηγετών το ότι οι λαοί δεν σκέπτονται.

-Αδόλφος Χίτλερ-

Δημοσίευση σχολίου