Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

H «Aleanca Kuqezi» θα γίνει κόμμα και θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές στο συνασπισμό του ΣΚ


  • Τον Topi βλέπουν πίσω από την εθνικιστική οργάνωση ο αλβανικός τύπος
  • Μπρος Σπαχί και πίσω Ράμα για το ΚΕΑΔ

Η αλβανική εθνικιστική οργάνωση “Aleanca Kuqezi” που έγινε ευρύτερα γνωστή από την μεγάλη κινητοποίηση εντός και εκτός της Αλβανίας, αντιδρώντας στην ελεύθερη απογραφή και κυρίως στο λύμα της εθνικότητας και του θρησκεύματος, όπως όλα δείχνουν θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.
Σε προηγούμενο δημοσιευμα μας, θεωρούσαμε ως πιθανούς υποκυνητες της συγκεκριμένης οργάνωσης τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας Bamir Topi ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Τελικα όπως αποκαλύπτει η "Gazeta Shqiptare" έχει τη στηριξη και των δύο πλευρών που όπως όλα δείχνουν θα συμμαχήσουν αμφότεροι για την ανατροπή του Sali Berisha στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (2013).
 
Ο Topi θεωρούνταν ένα από τους πιθανότερους διαδόχους του Sali Berisha, μετα όμως την ανάληψη της προεδρίας, οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και προθυπουργού της Αλβανίας οδηγήθηκαν σταδιακά σε οριστική ρήξη.  Στα  γνωστά επεισόδια των Τιράνων, στις αρχές του έτους, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων πολιτών, ο Berisha εκτός από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, δεν δίστασε να κατηγορήσει  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την αρχιεισαγγελέα Ina Rama και τον αρχηγό των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα για την ανατροπή του.
Σε ένα χρόνο από τώρα λήγουν οι πενταετείς θητείες και των τριών προαναφερόμενων θεσμών και η αντικατάσταση τους από την Αλβανική Βουλή αναμένεται να δημιουργήσει νέες πολιτικές εντάσεις.
Ενδιαφέρων θα έχει και η στάση του ΚΕΑΔ ως προς τη συνεργασία με την αριστερά που δε θα ήθελε να έχει στους κόλπους του συνασπισμού τους ότι πιο ανθελληνικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αλβανία, καθώς ο Ράμα δεν θα θυσίαζε με τίποτα τη δυναμική του νέου εθνικιστική κινήματος για χάρη του φίλου του Ντούλε. 

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

αναμενομενο ηταν, ο σοσιαλιστες απλα παιξανε και εκεινοι το εθνικιστικο χαρτι τους απο την στιγμη που χασανε το PDIU απο το συνασπισμο τους.

Ανώνυμος είπε...

oraia loipon edo esy voreioipeiroti psifises na synergastei me tous tsamides to kead, tora tha se enoxlisei pou tha kai an synergastei me tous erythromavrous, gt esy apo senaria epistimonikis fantasias ksepernas kai ton Kianou Rivs

Ανώνυμος είπε...

Εάν όντος η Αλβανική εθνικιστική οργάνωση “Aleanca Κuqezi” συνεργαστεί με την Αριστερά τη στάση θα κράτηση το ΚΕΑΔ ???
Με την δεξιά δεν συνεργάστηκε λόγο τσάμιδων , το ίδιο πρέπει να συμβεί και με τους αριστερούς ( λόγο εθνικιστικής οργάνωσης “Aleanca Κuqezi”)
Θα το κάνει το ΚΕΑΔ ??? Δεν νομίζω …..
Δεν νομίζω γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει τον Ντουλε είναι η ψήφοι των αριστερών και όχι τα συμφέροντα του Ελληνισμού .

Ανώνυμος είπε...

poioi psifoi ton aristeron vre 11-51 ??
H sunergasia Dule - ps exei sta themelia tis lefta......kai akinita sta ...., pos mporei o Dule na xalasei tetia sumfonia ,mou les ???
Kai na epistrepsei piso ola ta parapano ??
......................
Oxi "kuqezi" na einai alla kai sketo kokkino me to misofeggaro sti mesi,den mporei o dule na kanei kix.
Na do tous allous tous nerokouvalites kai tous paratrexamenous tou PBDNJ ti tha kanoun......

Ανώνυμος είπε...

Οι νεροκουβαλητες αγαπητέ 7.10 αποδείξανε εμπράκτως ότι δεν είναι σκυλακια κανενός ( όσο και αν σας πονεσε αυτο και τώρα αντιδρατε σαν πληγωμενα κουταβακια ) και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποδείξουν για ακόμα μια φορα πως πάνω απ όλα είναι η πατρίδα.... ;)

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

5.16, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και αν η πρόθεση σου είναι ο διάλογος, έχω να σου πω πως δεν σου τα είπαν καλά. Απ’ όσα ξέρω εγώ για πολιτικές συνεργασίες μόνο μία φορά έγινε ψηφοφορία στο προεδρείο της Ομόνοιας και κανενας δεν ψήφισε συνεργασία με τους Τσάμηδες. Το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ο Βορειοηπειρώτης το είχε ξαναγράψει και το υπενθυμίζω:
Συνεργασία με το ΔΚ: 10 υπέρ και 2 κατά
Συνεργασία με ΔΚ-PDI: 0 υπέρ και 12 κατά
Συνεργασία με το ΣΚ: 4 υπέρ και 8 κατά
Τη συνέχεια την ξέρεις νομίζω…
Ο μόνος εκτεθειμένος από αυτή την ψηφοφορία είναι ο κ. Ντούλες, αν εσύ έχεις στοιχεία ότι ο «Βορειοηπειρώτης» είναι ο Ντούλες, τότε ίσως πρέπει να ψαχτει το θέμα γιατι ποτέ δεν ξέρεις

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7:49 νεροκουβαλητή ( με αυτό το όνομα απάντησες ) γράφεις ….και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποδείξουν για ακόμα μια φορά πως πάνω απ όλα είναι η πατρίδα…. Σε προκαλώ να μας αναφέρεις τη έκανε το ΚΕΑΔ υπέρ πατρίδος ?
Μην μπερδευτείς στης πατρίδες , πατρίδα μου είναι η Βόρεια Ήπειρο .
Μην μπερδευτείς στης πατρίδες γιατί στο ΚΕΑΔ είναι ενταγμένοι και η Σκοπιανοί , Μαυροβούνιοι, Βόσνιοι , Ελληνόβλαχοι και Ρόμα.

Ανώνυμος είπε...

7:49 pote to apodeiksate ayto kain den to peirame kanenas xamparei?Mexri tora to mono poy apodeiksate einai oti eiste koytabia toy Duli kai kanete oti symferei ayton kai oxi tin patrida.

Ανώνυμος είπε...

Dule Thee vasta tin PAE!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 8.28 νεροκουβαλητης εδω. Λοιπόν στην ερώτηση σου για το ποτέ το ΚΕΑΔ έκανε κάτι πατριωτικό θα σου απαντήσω . Πες Ότι το ΚΕΑΔ τον τελευταίο καιρο που το βριζεις εσυ δεν έκανε τίποτα. Όλα χάλια και κατα του έθνους και της πατρίδας. Όταν είσαι εσυ νεροκουβαλητης και απο τους "τυχερούς που έπιναν νερό απ την κανατα", τι έκανε το ΚΕΑΔ.; Τότε δεν ήταν οι Σκοπιανοί και οι Μαυροβουνιοι; Ή μήπως δεν ήσουν ποτε με το ΚΕΑΔ και ψηφιζες πάντα Αλβανικά κόμματα. Ή μήπως τέλος πάντων είσαι και εσυ απ αυτούς που είδαν το φως το αληθινό τα τελευταία δυο χρόνια και ζητάνε ταπεινά συγνώμη που τόσα χρόνια ήταν τυφλοί. Ή μήπως τελικά απλά σταμάτησε η γιαλαδα μας να πιάνει γάλα; Για μένα λοιπόν αγαπητέ αυτο είναι το χρέος μου για την πατρίδα. Να παραμενω σταθερος στις αξίες μου, να κάνω αυτο που θεωρώ το πιο σωστό , χωρίς να εξαρτωμαι απο το πια αγελάδα πιάνει περισσότερο γάλα για να γεμίζουμε τα γκιουβετσια μας. Ανώνυμα 2.43 όλοι κάποιου κουτάβια είμαστε, τι τρελαινεσαι τώρα; Όλοι κάνουμε λάθη, άνθρωποι είμαστε τι να κάνουμε. Θα μεγαλώσουμε και θα στρωσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ρε σταματιστε να θεωρείται ότι ΚΕΑΔ=πατρίδα, μου προσβάλεται την πατρίδα μου. Θα μου πεις εσυ νεροκουβαλητη, ότι ειναι δικαιωμα σου να το πιστευεις αυτό και να το εκφράχζεις. Δράτω λοιπόν και εγω αυτό το δικαίωμα για να σου πω ότι πλανάσαι οικτρα αν νομίζεις ότι υπηρετώντας το κεαδ υπηρετείς την πατρίδα

Ανώνυμος είπε...

ap oti vlepw i aristeri symmaxia enisxyete ....
PS - PBDNJ - aleanca kuqezi....ki exei kai synexeia...
O Dule exei apodextei tin kainouria symaxia i opoia apedose kai karpous stis epanaliptikes ekloges sto Foiniki...

Ανώνυμος είπε...

τι ωραία που τα λετε τελικα. Λοιπόν αποδέχομαι συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω απο δω και πέρα και να είναι πατριωτικό. Αγαπητέ 8.00 αφού την έδραξες την ευκαιρία να μου πεις οτι πλανόμαι δεν μου λες και τι να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές? Τι είναι πιο πατριωτικό απ το ΚΕΑΔ? Και υπόσχομαι να σε ακολουθησω..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:36 για περίπου 20 χρόνια που ψηφίζουμε Κεαδ πιο το αποτέλεσμα ? τα δικαιώματα μας από το κακό στο χειρότερο στην Αλβανία και Ελλάδα .
Τι να ψηφίσουμε ?
Έχεις δίκιο δεν επιτρέπει άλλη επιλογή το Κεαδ . Ο Ντουλε την έχει κάνει μονοπώλιο την πολιτική , δεν επιτρέπει άλλη άποψη , δεν επιτρέπει ανταγωνισμό. Ακριβός το ίδιο έκανε και ο Enver Hoxha .
Στην Ομόνοια δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικό, αυτό το γενικό συμβούλιο διορίστηκε δεν ψηφίστηκε. Γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε την Ομόνοια της κλίκας ? Καταψηφίζουμε την κλίκα της Ομονοίας μέχρι την δημοκρατική της λειτουργία.
Ψήφιζα πάντα Ομόνοια – Κεαδ , αλλά αυτήν την φορά με τίποτα , το κακό έχει παραγίνει.

Ανώνυμος είπε...

PIO Patriotiko apo to kead einai I ENOSI TWN BOREIHPEIRWTWN!!!
den einai diskolo nte, paneykolo einai apo thema katastatikou...alla kapoioi tha ksekinisoun pali tis "diafwnies" opws exoun kata kairus diatypothei epitrepste mou na sas kapoies:
1) aytoi einai alavanopoieimenoi..( apo tin eliniki deksia)
2) aytoi einai siovinistes..( apo tin eliniki aristera)
3) i vasi twn boreihpeirwtwn einai xamilou epipedhou ( dule )
4) stin enwsei prpei na einai oi kaloi kai oxi i kakoi boreihpeirwtes ( oi kales omospondies aytes pou anagnorizei i 'omonia' kai oxi i kakes
i kali syllogoi i dikoi mas gia na mas vgoune ta koukia nte...)
5) mia enosi pou tha syndei tin basi me tis igesia kai tous stoxous tis tha tin elegksei to pasok( ayto to lene deksiakomatoskila), i ND ( ayto to lene pasokokomatoskila proin alvanoi socialistes) , oi alvanoi ( ayto to lene paragontes tou parakratous kai dule)
na synexisw den exei noima..
i enosi omos etimazete , idi dule-ksera-barka-tavos exoun kathisei sto idio trapezi sta tirana kai sizitane gia tin "enosi" giati sfigoun oi koloi..
o dule se epomenes akloges den mpenei oute stin vouli, otavos pethane mazi me ton meta, o kseras kai barkas den eferan arketous psifous sto pd kai den mporoun na eleksoun to mega..opote ta pedia ayta , oi anidioteleis "patriwtes" prpei na kanoun enwsi...Zitw i enosi..einai thlivero omos neeoi oi anthrwpoi na simetexoun se ayto to pexnidhi kai na perimenoun na sintaksiodhotithoun ta iera ayta terata gia na rthei i seira tous na ginoun xalifidhes stin thesi tou xalifi...are neolaira boreihpeirwtiki pou tin ksereis tin poutania ( ena migma enveriko-elliniqis deksias kai eliniqis aristeras..) tis politikis kai eisai to mellon tis mayris tis patridhas mas...

Ανώνυμος είπε...

Στην Ομόνοια δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικό,
αυτο δεν το δεχομαι γιατι ετσι μας εταζε και ο κιτσος εκλογες το καλοκαιρι αλλα.........
δεν εκανε τιποτα και ειναι το κομμα των ελληνων οχι απλα pbdnj-ps που λετε εσεις οι πατριωτες

Ανώνυμος είπε...

...otan o ilios tha pesei sti thallasa
tote kai sy tha paseis stin aggalia mou...

Ανώνυμος είπε...

poia patrida more???eistai meionotita....o omiros tous eipirotes tous apokalouse barbaroi..dld...mi ellines...ksenoi..

Δημοσίευση σχολίου