Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση των μελών του ΓΣ της Ομόνοιας Ελλάδος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Ομόνοιας στην Ελλάδα, κου. Γεωργίου Τζομάκα, συνεδρίασαν για πρώτη φορά από την εκλογή τους τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου στην Αθήνα.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στα γραφεία της οργάνωσης, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 4, στον 3ο όροφο και συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα της Ημερησίας Διατάξεως:

1.Η συσπείρωση των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτών γύρω από την Ομόνοια.
2.Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και η στελέχωση των γραφείων για την καλύτερη έκβασή τους.
3. Η αναβάθμιση της πληροφόρησης των συμπατριωτών μας μέσω του διαδικτύου και της επαναλειτουργίας της εφημερίδας της Ομόνοιας.
4.Τρόποι βελτίωσης των συνθηκών της καθημερινής διέλευσης των συμπατριωτών μας, από το τελωνείο της Κακαβιάς.
5. Η παρέμβασή μας με προτάσεις στην επιτροπή διαβούλευσης για το εκπαιδευτικό, που σχετίζεται με τους ομογενείς που διαβιούν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

            Τα νεοεκλεγέντα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας στην Ελλάδα καλούν όλους τους Βορειοηπειρώτες να πορευτούν μαζί τους, επιδιώκοντας κοινούς στόχους με απώτερο σκοπό το καλύτερο μέλλον της ιδιαίτερής μας πατρίδας, της Βορείου Ηπείρου.        

Αθήνα, 04-03-2011

Σχόλιο Βορειοηπειρώτη

1.Η είδηση δεν είναι ότι συνεδρίασαν τα μέλη του ΓΣ Ελλάδος με πρωτοβουλία του κ. Τζομάκα - ήταν γνωστός άλλωστε ο λόγος που ήθελε την αντιπροεδρία ο Τζομάκας - αλλά ότι παραιτήθηκε ένα από τα 15 μάλη της Ελλάδος και συγκεκριμένη ο Φρέντης Μπελέρης που τυχαίνει να είναι και πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών με έδρα την Αθήνα.

2.Μπορεί ο κ. Ζζομάκας να είναι νέος στην Ομόνοια και να μην το γνωρίζει αλλά ας του πει κάποιος ότι ο αντιπρόεδρος είναι όλης της Ομόνοιας και όχι του Παραρτήματος Αθηνών. Τα μέλη του ΓΣ κάποιου παραρτήματος δεν αποτελούν κάποιο όργανο, δεν είναι εκπρόσωποι του παραρτήματος που κατάγονται αλλά της όλης Ομόνοιας. Οι αναλογίες μελλών των παραρτημάτων είναι μία άτυπη διαδικασία κατανομής για να υπάρχει γεωγραφική εκπροσώπηση.  Δηλαδή ο άλλος αντιπρόεδρος που τυχαίνει να είναι από τους Αγίους Σαράντα, θα συνεδριάζει με τα μέλη του ΓΣ Αγίων Σαράντα;

3. Τα τρία πρώτα σημεία καλά και άγια αλλά τα δύο τελευταία που κολάνε:  Το ότι τα παιδιά σας πάνε σε σχολεία των Αθηνών, δε σημαίνει βέβαια ότι δεν έχετε άποψη για την παιδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα αλλά αυτοί που ζουν στη Βόρειο Ήπειρο και έχουν τα παιδιά τους στα εκεί σχολεία δεν ξέρουν να κάνουν προτάσεις;

12 comments:

Γκορος Νικος είπε...

Γνωριζουμε του λογους "Βορειοηπειρωτη" της παραιτησης του Φρεντη?

Ανώνυμος είπε...

xa xa xa xa synedriase i omonoia elladhas me ton arxigo tis tzomaka..simeia twn kairwn i i katantia mas epiase pato??
i gliftes kai i tzeremedhes stin arxigia mas , mia arxigia pou den tis zitisan apo ton lao , alla miloun sto onoma tou ..eskos

Ανώνυμος είπε...

oloi i Boreiipeirwtes mazi tous!! opoios den einai mazi tous einai prodhotis..
Omonoia-Pasok-Dimokratia!!

Βορειοηπειρώτης είπε...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο Μπελέρης δήλωσε την παραίτηση του λόγω του ότι δεν μπορεί να παραβρίσκεται στις συσκέψεις στη Βόρειο Ήπειρο αφού είναι ένας από τους 5 καταδικασμένους Χιμαρριώτες για τα επεισόδια των τοπικών εκλογών το 2003. Θυμίζουμε ότι τότε καταδικάστηκαν με 5 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία ότι «προσέβαλαν τα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας». Η υπόθεση βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Μάιο αναμένεται η αθώωση τους, οπότε δε νομίζουμε να είναι αυτός ο λόγος της παραίτησης. Άλλωστε αυτό το γνώριζε πριν να καταθέσει υποψηφιότητα. Ακόμα και αν θα έλειπε από τις συνεδριάσεις των Αγίων Σαράντα θα συμμετείχε στις υπόλοιπες (Γιάννενα, Αθήνα κλπ). Στους 61 της Ομόνοιας η παρουσία του Μπελέρη στο Συμβούλιο πέρα του το είναι από τα στελέχη με ουσιαστική προσφορά, έχει και έναν συμβολισμό γιατί στην ουσία καταδικάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα ελληνικά σύμβολα, καταδικάστηκαν γιατί κρατούσαν Ελληνικές σημαίες.
Εσύ φίλε Νίκο που είσαι από τη Χειμάρρα ίσως μάθεις περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

me tzomaki 8a pame mprosta

Ανώνυμος είπε...

Αμ, το 'ξερα εγώ ότι αυτό δεν είναι Ομόνοια, αλλά Τζομακοπάζαρο. Ποιος να με ακούσει όμως μώρη μότρημα;

Ανώνυμος είπε...

Akomi ekino to komouni o tzomakas re gamoto stin eksousia xathikane ta nea pedia k ta morfomena ..vlepe seliou trixas k poloi alloi ...gia lipisi exoume katantisi !! tzoumaka den kratiounte pola karpouzia se mia amaskali lene sto xoria mas !!!

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Δερόπολη παραποιεί την αλήθεια, αλλά ότυι δε έφτανε στο σημείο να παραποιεί τα σύμβολα, αυτό παραπάει. Δείτε την ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της Ομόνοιας στην Αθήνα. Αν το σύμβολο της Ομόνοιας είναι αυτό που βλέπω, τότε να ζητήσω συγγνώμη. Γιατί υπάρχει Ταύρος και Ταύρος. Ενώ η παραποίηση που κάνουν στο σύμβολο (λογότυπο) του MEGA, είναι πράξη απελπισίας. Η ανεξάρτητη κάθοδος του MEGA στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Γιατί καίει τις κοινές υποψηφιότητες του ΣΚ - ΚΕΑΔ.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή αυτη την συγκέντρωση παρώδια θα πω κάτι που με βασανίζει ε΄δω και καιρό και θέλω και την άποψη σου βορειοηπειρώτη είτε αποφασεις να το δημοσιοποιήεις έιτε όχι μιας και η αόψη μου έιν αι λίγο αιρετική και λίγο προσβλητική για κάποιους. για μένα λοιπον το μεγαλύτερο λάθος του βορειοηπειρωτικόυ ελληνισμοου στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας μας έιναι που ήρθαμε στη μάνα ( ο θεός να την κάνει μάνα) Ελλάδα και υπομείναμε και υπομένουμε τις προσβόλες ή ακόμοι και την άγνοια των αδερφών μας και να πεις οτι πλούτησε κανείς από το μεροκάματο? Γίνε απλώς δούλοι των αδερφών μας με τους οπόιους θα επρεπε να είμασταν ίσοι και όχι υποδεέστεροι! και τγο χειρότερο από όλοα γίναμε αριθμητικά λι΄γοτεροι έκει που πάιζονται όλα στη Β.Ήπειρο!! λι΄γοτερα δικαιώματα λιγότερη ελληνική εκπαιδευση όλα λιγοτερα για΄τι καποιοι από μας δεν είχαν λίγοι υπομονή... Είμαστε η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανιας και απ ότι φαίνεται αυτό το "της Αλβανίας" τείνουν να το ξεχνούν μερικόι.. Για μένα λοιπόν όλοι αυτοί οι δήθεν πατριώτες που μένουν Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΧΡΕΙΣΤΟΙ!! ΤΡΩΝΕ ΑΠΛΩΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ! Υ.Γ. Ευτυχώς εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στα πάτρια εδάφη

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι ψευτοπατριώτες που κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας και τα στραβά σας ελληνικά, μάθετε πως αυτήν την κρίσιμη στιγμή αντίπαλός μας δεν είναι το δικτατορικό σύστημα του παρελθόντος και αυτοί που το εξυπηρετούσαν, αντίπαλός μας είναι η Αλβανική κυβέρνηση και τα μειονεκτήματα της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι μας. Γι’ αυτό, εκεί στον καναπέ που κάθεστε μονίμως, αν αγαπάτε την πατρίδα σας, όπως υπονοείτε, σκεφτείτε θετικά, ξεχάστε το παρελθόν, αλλάξτε νοοτροπία, γιατί αυτή η συμπεριφορά σας βλάπτει. Ελάτε να ενωθούμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από το παρελθόν και να λύσουμε τα προβλήματά μας. Ως προς τους ανώνυμους, μου θυμίζουν τους κουκουλοφόρους προδότες που χρησιμοποιούσαν οι κατακτητές ενάντια στο έθνος μας.

Λέκκας Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε Λεκκα,εγινες κωλος και βρακι με τον Τζομακα τωρα?? Αυτα περι του παρελθοντος να τα πεις σε αυτους που το εζησαν στο πετσι τους εξαιτιας του κομμουνιστη Τζομακα τοτε επι κομμουνισμου.
Αιντε μου γινετα ολοι πατριωτες απο το πουθενα. Γλυψτε εκει να γινετε επαρχοι, προεδροι κτλ κτλ και αφηστε τα μεγαλα λογια.

Α.Α

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Α.Α, μάθε πως από αυτούς τους ολίγους και όχι όλους, εγώ και η οικογένειά μου έχουμε χαρακωμένα βαθιά στο στήθος τα σημάδια εκείνης της δικτατορίας και όχι κομουνισμού που στο έμαθε ο πατέρας σου. Παρ’ όλα αυτά, αυτήν την κρίσιμη στιγμή θυσιάζουμε και ξεχνάμε υπέρ της ενότητας και της Πατρίδας. Εσύ βγάλε την κουκούλα σου και γράψε το όνομά σου, για να δω ποιος και πόσο πατριώτης είσαι..
Τονίζω πως σε κουκουλοφόρους δεν ξανά απαντάω.

Λέκκας Παναγιώτης

Δημοσίευση σχολίου