Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Zητούν συνένοχους για το «χαμένο μέτρο»


Ο βουλευτής Μπάρκας, ο «Δερόπολίτης» και η 15χρονη βορειοηπειρώτισσα

Του Παναγιώτη Μπάρκα 
Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση έγιναν οι αναρτήσεις, που μεσολάβησαν στο «Βορειοηπειρώτη» ανάμεσα στο δημοσίευμα της νεαρής Άννα Γκάγκαλη, «Διεκδικούμε!!» και την επιστολή του Βουλευτή Κώστα Μπάρκα για την μονομερή απόφαση του Γενικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο να σταματήσει χωρίς προειδοποίηση την πληρωμή των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές.



Ι

Το 15-χρονο κορίτσι έθεσε ένα καίριο ερώτημα που έβαλε με την πλάτη στον τοίχο κάθε σωστό και σκεπτόμενο άτομο σε σχέση με το εθνικό μας θέμα. Σε πρώτη γραμμή τους πολιτικούς του χώρου και ειδικά την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που φέρεται ως ο θησαυροφύλακας του εθνικού μας θέματος (διάβασε κυματοθραύστης της κάθε εθνικής προσδοκίας).
Τοποθετήθηκα περί αυτού στη δική της ανάρτηση. Με εντυπωσίασε όμως το γεγονός ότι έλειψαν εντελώς τα χαρακτηριστικά τραμπούκικα σχόλια. Κι αυτό πιστεύω για δυο λόγους. Πρώτο διότι η τοποθέτηση της νεαρής δεν επιτρέπει περιθώρια. Είναι ολοκληρωμένη. Και δεύτερο, όπως λέει και η ίδια, είναι ακίνδυνη για το κατεστημένο. Και ασφαλώς πολύ καθάρια για να της βρούνε κάτι και να τη βρίσουνε….!!

ΙΙ

Όσον αφορά την επιστολή του κυρίου Μπάρκα. Οι αρνητικές αντιδράσεις αποδεικνύουν ότι σημαντικό κομμάτι της πολιτικής και κοινής γνώμης  στο χώρο μας λειτουργεί έντονα με το σκεπτικό. «Δεν είναι δικός μας, δλδ στο δικό μας μαντρί (ιδεολογικό η συμφεροντολογικό), τότε θα πρέπει να βρούμε κάτι να τον γκρεμίσουμε, να τον λασπολογήσουμε, να τον μειώσουμε, να…..»
Όχι, δεν βλέπουμε το πρόβλημα που θέτει αν είναι σωστό. Η ουσία του θέματος  έρχεται στο τέλος…  Έλεος!
Είναι, ιδιαίτερα χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Δροπολίτη. Αναζητάει και «βρίσκει όλη την ευγένεια λόγου» να υπερασπιστεί τον γενικό Πρόξενο, πότε παρουσιάζοντας την απόφαση ως του ΥΠΕΞ (όχι προσωπική δική του) και πότε με το επιχείρημα ότι δεν δικαιούμαστε εμείς να κρίνουμε τους εκπροσώπους του εθνικού κέντρου. (!!!) Αυτοί, κατά τον Δροπολίτη, είναι άγιοι (Ουδείς αναμάρτητος, έλεγε ο Χριστός)  και υπέρ άνω υποψίας (Ο Δροπολίτης δεν μπορεί να  τους δει έτσι όπως είναι απλοί υπάλληλοι, που ακριβοπληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο για να μας υπηρετήσουν) !!!
Ωστόσο, βουτάει την πένα του στην άσωτη μαύρη λάσπη της ψυχής του για να βρίσει τους εκλεγμένους πολιτικούς εκπροσώπους μας!! Τι υποτέλεια προς  αφεντικά που εξυπηρετούν τα προσωπικά συμφέροντα ενός συγκεκριμένου κύκλου ατόμων!!!. Τι θράσος μίζερων στο να αναθρέψουν μίσος, διάσπαση, υποβάθμιση και εξουδετέρωση του δικού μας παράγοντα που δεν ανήκει στη δική μας ομάδα. Και αναζητάει μετά  παρέα για την απώλεια λογικής και μέτρου !!!
Ο κύριος Μπάρκας όμως, από τότε που έγινε βουλευτής, απέδειξε πως η κομματική ταυτότητα δεν τον εμποδίζει να πάρει δημοσίως θέσεις και με αποδέκτες τις αρχές στα Τίρανα, στην Αθήνα, είτε στην Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε τη δήλωση για την κατάργηση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά, την τοποθέτηση για την απογραφή του πληθυσμού, τη συγκεκριμένη επιστολή κλπ.
Ο Κύριος Μπάρκας  όχι μόνο τόσο αλλά δίνει και μαθήματα αξίωσης του πολιτικού λόγου και θέσης. Δεν αρκείται και δεν καταναλώνεται στο στυλ δημαγωγίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, βγάζοντας ανακοινώσεις «εκ΄ του γραφείου τύπου», που αναρτούνται στα  μπλόγκ, αλλά απευθύνεται επίσημα στους αρμόδιους φορείς, είτε αυτοί είναι αλβανικοί, είτε ελληνικοί, είτε δυτικοί.
Η πρόσφατη επιστολή κάνει το ίδιο. (Ο Δροπολίτης σπεύδει να πει ύπουλα και πονηρά ότι εμείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το κάναμε το χρέος, βγάλαμε πρώτη στο αέρα του μπλοκ μας το θέμα!!!. Είμαστε εντάξει απέναντι στο κοινό μας !!!!. Όπως ο Ενβέρης)
Επίσης, ο κ. Μπάκρας ξεκινάει από ένα συγκεκριμένο θέμα, την διακοπή της επιχορήγησης για την μεταφορά των μαθητών για να επισύρει την προσοχή σε δύο άλλα ζωτικά θέματα που αφορούν την παιδεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο.
Ασφαλώς, περί αυτού υπάρχουν καίριες υποχρεώσεις του αλβανικού δημοσίου. Αλλά πότε το αλβανικό δημόσιο έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας;!
Δεύτερο. Πότε εμείς διεκδικήσαμε σοβαρά και υπεύθυνα από το Αλβανικό δημόσιο την εκπλήρωση των υποχρεώσεων έναντί μας. Θα ήταν σωστό από τον κύριο Μπάρκα να έλεγε ότι, «καλώ τους αρμόδιους φορείς της εθνικής ελληνικής μειονότητας και της ελληνικής πολιτείας να εξετάσουν στα σοβαρά το θέμα και να διεκδικήσουμε από κοινού στις αλβανικές αρχές να αναλάβουν  αυτές, την μεταφορά των παιδιών ή και τα’ άλλα θέματα, όπως υποχρεούνται από τον νόμο….
Τόσο χρόνια όμως, συμπληρώθηκαν περίπου 8 χρονάκια, γιατί την μεταφορά των μαθητών την είχε αναλάβει η Αθήνα και δεν τη διεκδικήσαμε από τα Τίρανα;! Γιατί αφήσαμε 10-12 χρόνια τα παιδιά μας χωρίς βιβλία και μετά ζητήσαμε τη βοήθεια από την Αθήνα;!
Ο Κύριος Μπάρκας λέει και κάτι άλλο. Ότι η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο διάπλατα στην ιδιωτική παιδεία στη μητρική γλώσσα, την οποία παιδεία ελέγχουν γνωστά άγνωστα συμφέροντα. (Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει λερωμένη τη φωλιά στο θέμα αυτό)
Και με δίκιο να το δει κανείς όπως και ο κ. Μπάρκας, ότι την συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση των λεωφορείων πήρε προσωπικά ο υπό φυγή Γενικός Πρόξενος οι προθέσεις του οποίου είναι γνωστές υπέρ της ιδιωτικής παιδείας. Λαμβάνεται την στιγμή που φεύγει, οπότε, μη τον είδατε, μη τον πιάσατε. Την λαμβάνει στη μέση της σχολικής χρονιάς και μέσα στο χειμώνα ούτως ώστε, από κοινού με τις ελλείψεις στα βιβλία, να συντελέσει ως ανεπανόρθωτο πλήγμα για την επόμενη σχολική χρονιά στη λειτουργία των ελληνικών σχολείων στο αλβανικό δημόσιο. Την ίδια στιγμή, οι φορείς ιδιωτικής παιδείας ετοιμάζουν πυρετωδώς την υποδομή για τα δικά τους σχολεία.
Ωστόσο καταργούνται 30 χιλιάδες Ευρώ για την μεταφορά των παιδιών μας  και μένουν άθιχτες οι πηγές για τα υπάρχοντα ιδιωτικά σχολεία (!!!). (Κανείς δεν λέει να κοπούν και εκείνες, αλλά γιατί για τα ελληνικά δημόσια σχολεία να κοπούν και γιατί πρέπει να αποταθούμε στο αλβανικό δημόσιο, ενώ γνωρίζουμε την πρόθεση και την απόφαση)
Αυτό το συμπέρασμα στην επιστολή του κ. Μπάρκα προς τις ελληνικές αρχές καίει πολύ το Δροπολίτη και εξαγριώνει το «στυλ» του, ενάντια στον Έλληνα βουλευτή.

Ο κ. Μπάρκας έχει ωστόσο και την προτασούλα του για τη λύση. Να κάνει, λέει η Ελλάδα, ότι  κάνει η γειτονική Ιταλία, η οποία μάλιστα δεν έχει ιταλική μειονότητα στο ζωτικό χώρο της εθνικής ελληνικής μειονότητας !!!

Επανερχόμενος ξανά στη δημοσίευμα της δεσποινίς Αννα, θέλω να πω ότι, όχι άσκοπα της συνέστησα να φυλακτεί από τους πολιτικούς. Διότι στις ενδιάμεσες αναρτήσεις – Γκάκαλη - Μπάρκα- ξεσπάει ένας επίσης, ανήθικος, βρώμικος και λυσσαλέος πόλεμος μεταξύ των νέων μας. Που σημαίνει ότι καλό μεν που οι νέοι μας  δείχνουν ενδιαφέρον για τα βορειοηπειρωτικά κοινά και πολιτική, αλλά δυστυχώς το κλίμα που επικρατεί στους επίσημους θεσμούς από το κατεστημένο, τους έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Τους έκανε πιο άρρωστους από το κατεστημένο !!! 
      Του Παναγιώτη Μπάρκα 01.12.2011 Για τον Βορειοηπειρώτη

19 comments:

Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως! είπε...

Ξέρεις γιατί εσύ προκαλείς κ. Μπάρκα;
Να σου πω εγώ: Πρώτον, επειδή είσαι ένας από αυτά τα ‘’καλά’’ παιδιά που σπούδασε το δικτατορικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα! Επί τούτου καμία αμφισβήτηση!
Δεύτερον, ότι προσωπικές διαφορές έχεις με τους άλλους, τα αναδεικνύεις σε ‘’βορειοηπειρωτικά’’ ζητήματα! Ενώ η αλήθεια είναι ότι είναι δικό σου ζήτημα π.χ το θέμα του ‘’διδακτορικού’’ σου με τον αλβανό καθηγητή κουμπάρο σου στο Αργυρόκαστρο ή στο Ελμπασάς!
Επίσης θα ήθελα να σου απαντήσω για αυτό που λες στο τέλος σου άρθρο σου : ‘’…Που σημαίνει ότι καλό μεν που οι νέοι μας δείχνουν ενδιαφέρον για τα βορειοηπειρωτικά κοινά και πολιτική, αλλά δυστυχώς το κλίμα που επικρατεί στους επίσημους θεσμούς από το κατεστημένο, τους έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Τους έκανε πιο άρρωστους από το κατεστημένο !!!’’
Ξέρεις γιατί είναι έτσι οι νέοι μας;;;
Επειδή κάποιοι ανεπαρκείς, κάποιοι τσαρλατάνοι καιροσκόποι που το παίζουν πατριώτες , ΠΟΥΛΗΣΑΝ την πατρίδα μας για μια κωλοκαρέκλα των αλβανών ! 2.000 χρόνια αντέξαμε! Σε 20 χρόνια σβηστήκαμε!
Και εσύ είσαι ένας απ’ αυτούς του κατεστημένου (εσύ, ο Ντούλες, ο Γιάννη Γιάννης, ο Τάβος, ο Μπέτσης, ο Ξέρας, ο Θ.Μήτσιος, ο Κώτσο Μπάρκας, συν οι γαμπροί των τσάμιδων κλπ, κλπ) που φταίτε για την κατάντια μας!
Ανώνυμος εκ πεποιθήσεως!

Ανώνυμος είπε...

γειασου Εφη

Ο Παναγιώτης Μπάρκας είπε...

Ανώνυμε 10.29, θα σ΄απαντήσω μολονότι μισώ την ανωνυμία. Και δεν θέλω να έχω παρτίδες μαζί τους γιατί τους θεωρώ πολύ επικίνδυνους. Θέλω να πω όμως κάτι πολύ σημαντικό. Πρώτο τι νομίζεις εσύ ότι αν θα ήμουν στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα δεν θα σπούδαζα. Ασφαλώς. Δεύτερο επί αυτού. Κακώς εκδηλώνεται μίσος ενάντια σε εκείνους που σπούδασαν επί Χότζα, όχι επειδή είμαι κι εγώ ένας απ΄αυτούς. Με τον τρόπο αυτό δείχνετε μίσος κατά των γραμμάτων και του πολιτισμού. Αν δεν ήταν αυτοί οι σπουδαγμένοι επί Χότζα τι θα γινόταν, δλδ η εθνική ελληνική μειονότητα θα ήταν η αγράμματη και αμόρφωτη κοινότητα! Προσέξτε λίγο την ιστορία του αλβανικού κράτους. Ο χότζα κατάφερε και έβαλε στα θεμέλια αυτού του κράτους τις γνώσεις και τις ικανότητες των Ελλήνων σε όλους τους τομείς. Και νομίζω ότι σωστά έπραξαν οι Έλληνες. καλύτερα "ελεύθερος" στο δικό του σκοτάδι για να μπορέσεις να κρατήσεις ένα κερί αναμμένο, παρά να βυθίζονταν εντελώς στο σκοτάδι.
Μη μπερδεύετε τους τυφλούς υπηρέτες του καθεστώτος με τους τίμιους Έλληνες.
Θα μπορούσε και η ΟΜΟΝΟΙΑ να αξιοποιούσε όλο αυτό το δυναμικό σε όφελος της Πατρίδας, αλλά τους απώθησε και κράτησε γύρω της τους γνωστούς υπηρέτες του καθεστώτος. Αυτό το μίσος που εσείς εκφράζετε αποτελεί στρατηγική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τα στελέχη της (έχω εδώ υπόψη μου όχι μόνο τους έπαρχους, και ούτε βέβαια όλα τα στελέχη) είναι αγράμματοι, ημιμαθείς και κάτω από το μέσω όριο πολιτισμού της εθνικής ελληνικής μειονότητας.
Δεύτερο. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις, εσύ και οποιοσδήποτε άλλος να με βάλεις σε καμιά ίδια μοίρα με κανέναν προδότη που πούλησε εθνικά συμφέροντα, διότι ποτέ δεν είχα κανένα αξίωμα και δεν εκπροσωπούσα θεσμικά την εθνική ελληνική μειονότητα. Την ΟΜΟΝΟΙΑ την ίδρυσα ασφαλώς, ήμουν και βουλευτής της ένα χρόνο , το 1991. Αλλά από το 1993 και μέχρι το 1998 δεν ήμουν πρακτικά ούτε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και από το 1999 μέχρι σήμερα ούτε τυπικά, ούτε ήμουν μέλος σε κάποιον άλλον φορέα. Συνεπώς εφόσον δεν είχα κάτι στο χέρι, τι θα πουλούσα.
Λοιπόν, οι αλήθειες μου για τα κοινά της βορείου Ηπείρου προκαλούν και η προσπάθειά μου να καθίσω απέναντι στο σκληρό κατεστημένο με κουράγιο και δύναμη αψηφώντας τις συνέπειες ...
Εγώ θα ήθελα να έρχονταν κάποιος και να ζητούσα δημόσια αντιπαράθεση για το έργο του και το έργο μου σε όφελος του ελληνισμού. Αλλά κανείς δεν το κάνει. Απλώς λασπολογεί, παραπληροφορεί, χαλκεύει και πλάθει ανύπαρκτες πραγματικότητες. Όπως και εσύ.
Ο Παναγιώτης Μπάρκας

Ανώνυμος είπε...

......... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎ ,Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπάρκα, πιθανότατα θα σπουδάζατε ακόμη και αν βρισκόσαστε στην Ελλάδα. Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια, η άλλη μισή είναι πως στην Ελλάδα θα σπούδαζαν και πολλοί άλλοι οι οποίοι δεν ήταν επιθυμητοί για το σύστημα που έδωσε σε εσάς την δυνατότητα να σπουδάσετε. Μην προσπαθείτε λοιπόν να βγάλετε την ουρά σας απ' έξω αφού στο ίδιο καζάνι με αυτούς που κατηγορείτε βράζετε.

Ανώνυμος είπε...

Tora ton apostomosate ton Barka. Askoleitheite ligo me tis alitheies tou re paidhia. Vrite tou ena stoiheio enohopihtiko se varos ton koinon mas simferonton kai afiste tis sapounofouskes. Einai gia mikra paidia. T;ote ti ua legate gia to Gianni Gianni poy ton ;esteile stin Elladha to kauest;vw gia na spoudhasei me ta lefta tis Elladhas, kathte 20 xronia sto steno igetiko kikllo kai dhen tou mpa;inei angathi. O P. Mp;arkaw ehei vgei stin akri tou. ehei anoiksei to dhromo se olous. Eseis tora thelete na tou kopsoume kai to dhikaioma na krinei. T'ote esi pou milas the prepei na eisai kaapoios apo ekeinous poy spoydhasan epi Xotza kai tha eisai konta stin ijesia kai oxi neos kai aneksartitos. I eisai kapoios neos san aftos poy kathgorei o Mparkas kai tsirizeis gia na to paikseis parthena

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη Μπάρκα

Είσαι αγωνιστής της δημοκρατίας και πατριώτης . Συνέχισε τον αγώνα σου και μην ακούς τους ασχετους και τους προβοκάτορες .

Καλημέρα σας. είπε...

Ναι, ναι! Ο Μπάρκας είναι σήμερα πατριώτης όσο ήταν και τότες που τον έστελνε μαζί με τον Γιάννη Γιάννη ο δικτάτορας Ενβέρ Χότζα να ''σπουδάζουν'' στην Ελλάδα!
Τότε που όποιοι ''σπούδαζαν'' στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έπρεπε να μιλήσουν καθημερινά με το Sigurimi.
Καλημέρα σας.

Ανώνυμος είπε...

gia des diafora e kyrie diaxirista;o panagiwtis mbarkas na grafei kai na apantaei epwnima me to onoma tou kai i gnwsti agnwsti na tou apantane anwnima.sotiris kaloutas

Ορφεας είπε...

Kαλησπέρα σας, κύριε "ΚΑΛΗΜΕΡΑ".
Από σένα και απ΄όλους τους άλλους που γράφετε ενεντίων του Π.Μπάρκα, περιμένω στοιχεία να τα επισυνάψετε και να τα δημοσιέδετε σε αυτή τη σελίδα εδώ και τώρα. Αν δεν το κάνετε είστε δειλοί, κυνικοί, συκοφάντες και κακό χρόνο να΄χετε!

i Alitheia kai to ''Psema''. είπε...

Otan yparxoun anonymoi pou grafoun aisxrologies totes den prepei na dimosieftoun.
Otan omos grafoun tin alitheia kai mas ypenthymizoun oti ton P.Mparka ton esteile o Enver Hoxha na ''spoudasei''stin Ellada epi diktatorias, tote prepei na dimosieftoun.
Alloste den nomizo o Panagiotis Mparkas na exei problima pou tou ypenthymizoun ta ''niata'' tou. Tote pou opoios pigene Ellada eixe kai idiaiteres ''sizitiseis'' me tin mystiki astynomia to Sigurimi.
Alitheia den einai??? i mipos einai ena arrosto psema???

Ανώνυμος είπε...

re gia ton gianni gianni omws den les tipota;

Ανώνυμος είπε...

Mperdepses to P. Mparka me to J.Jani. O Mp;arkaw albanik;a spo;ydhase ji afto toy leeei o janis dhen ksereis kalla ellinika

Δ.ΣΙΝΑΪΤΗΣ είπε...

Ξανά δεν θα σχολιάσει κανείς αυτά που λέει ο Μπάρκας. Δεχόμαστε την μοίρα του κόπιτσα. Να τρώμε κρυφά τα ρούχα μας.
ο δ. σιναϊτης

Καλημέρα σας.... είπε...

Ναι! Τον Π.Μπάρκα και τον Γιάννη Γιάννη τους έστειλε ο ο Ενβέρ Χότζα να ''σπουδάζουν'' στην Ελλάδα!
Τότε που όποιοι ''σπούδαζαν'' στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έπρεπε να μιλήσουν καθημερινά με το Sigurimi για ''ΔΙΆΦΟΡΑ'' θέματα.
Δεν νομίζω ο Π.Μπάρκας να ξέχασε τα νιάτα του. Ούτε και νομίζω ότι εσείς ξεχάσατε ότι τα΄΄εκλεκτά΄΄ παιδιά τα διάλεγε το αλλά και έφευγαν για ''σπουδές'' με τις ''ευχές'' του Sigurimi.
Δεν νομίζω να χρειάζονται αποδείξεις για αυτό!
Έτσι δεν είναι Παναγιώτη και Γιάννη Γιάννη????
Καλημέρα σας.

αριστερα είπε...

Καλημερα... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
εχεις μπερδεψει τα προσωπα, ο Παναγιωτης εκπομπη με κλαρινα ειχε στο radio Gjirokastra

Ανώνυμος είπε...

''αριστερά'', καληνύχτα σου!

Ανώνυμος είπε...

elate re an den itan o mparkas kapios alos mparkas tha itan na pai elada na spoudasi an aftes i spoudes kanoun kalo simera afto sxoliaste ke mi katigorite me exthria

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕ Ο ΜΠΑΡΚΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ..

Δημοσίευση σχολίου