Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Με θεαματικότητα τελικού μουντιάλ η συνέντευξη του Χρ. Παππά της ΧΑ στην Αλβανία (βίντεο)



Οι αλήθειες, οι υπερβολές και οι σκοπιμότητες
Καθηλωμένοι στους τηλεοπτικούς δέκτες έμειναν οι αλβανοί  για την πολυδιαφημιζόμενη συνέντευξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήσου Παππά. Κορυφαία στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν ο σουλιώτης  βουλευτής ξεδίπλωσε μία αλβανική σημαία – λάφυρο του ελληνικού στρατού από τον πόλεμο του 1940. Η ιστορία αυτής της σημαίας και πως βρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είπε ο κ. Παππάς στον αλβανό δημοσιογράφο θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μιας εκπομπής αλλά τώρα θα σας πω μόνο πως την παράτησαν ένα τάγμα αλβανών που συνόδευαν τον ιταλικό στρατό στην Ελλάδα.  Πολλές φορές στη συνέντευξη ο έλληνας βουλευτές γύρισε προς την κάμερα για να απευθύνει μήνυμα συμπαράστασης στους έλληνες της Βορείου Ηπείρου που έβλεπαν τη συνέντευξη.

Περιληπτικά οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής:


Για την Αλβανία. Το αλβανικό κράτος είναι δημιούργημα των ξένων δυνάμεων, κυρίως της Ιταλίας και της Αυστροουγγαρίας. Δεν υπάρχει αλβανικό έθνος και ότι η αλβανική εθνική συνείδηση δημιουργήθηκε πριν από 100 χρόνια. Το αλβανικό κράτος αποτελείτε από διάφορους λαούς από τους οποίους οι μισοί έχουν ελληνική καταγωγή. Ο εθνικός ήρωας τους Γεώργιος Καστριώτης Skenderbeu είναι έλληνας όπως και η ερυθρόμαυρη σημαία του που έχουν σήμερα είναι βυζαντινή.

Για τη Βόρειο Ήπειρο. Δεν υπάρχει Βόρειος και Νότιος Ήπειρος αλλά μία και είναι ελληνική. Η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση του κατεχόμενου κομματιού από την Αλβανία. Αν χρειαστεί στρατός θα το κάνουμε. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 που αυτονομείται η Βόρειος Ήπειρος είναι ακόμα σε ισχύ και η Αλβανία οφείλει να το σεβαστεί.   Στην ερώτηση αν θα δημιουργηθούν παραρτήματα της ΧΑ στη Βόρειο Ήπειρο είπε πως θα το κάναμε αν μας ενδιέφεραν οι ψήφοι, συμπληρώνοντας  αυτό ας το κάνουν τα άλλα κόμματα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι ψήφοι και η πολιτική αλλά το έθνος. 

Για της ελληνοαλβανικές σχέσεις, είπε πως οι αλβανοί το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Οι αλβανοί πρέπει πρώτα απ’ όλα να ζητήσουν συγνώμη για τα εγκλήματα που έκαναν στην Ελλάδα γιατί οι μισοί φυλακισμένοι στην Ελλάδα είναι αλβανοί. Το εμπόλεμο είναι σε ισχύ και δεν μπορεί να καταργηθεί με μία δήλωση του Παπούλια αλλά να περάσει στην Βουλή και αν δεν είναι το ελληνικό κράτος σε πόλεμο με τους αλβανούς, είναι η Χρυσή Αυγή! Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν σκέπτεται ότι οι δηλώσεις του προκαλούν ένταση στη συναδέλφωση και ευημερία των λαών είπε απλά ότι η ζωή μας είναι συνέχεια σε ένταση. 

Είπε ακόμα πως ας μην ενθαρρύνονται οι αλβανοί από την κρίση γιατί η Ελλάδα μπορεί να περνάει δύσκολα αυτή τη στιγμή οικονομικά αλλά είναι ένα κράτος με ισχυρό στρατό  ενώ ο στρατός της Αλβανίας είναι ανύπαρκτος. 


Παρατηρήσεις. Κατ αρχήν να πούμε πως πριν τη συνέντευξη υπήρχε εκτενές αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή και στο Χρήστου Παππά - που τον χαρακτήρισαν ιδεολόγο της οργάνωσης - ενώ μετά από αυτήν ακολούθησε συζήτηση με τον αρχηγό του τσάμικου κόμματος Shpetim Idrizi, γεγονός που δείχνει ότι το ανθελληνικό κανάλι NEWS24 και ο ανθέλληνας Artur Zhej (ορθόδοξος με καταγωγή από το Αργυρόκαστρο δυστυχώς), δεν τους ενδιέφερε να προβάλουν τις ιδέες της ΧΑ στο αλβανικό κοινό αλλά να καλλιεργήσουν για άλλη μία φορά τον ανθελληνισμό ενόψει του ψηφίσματος για το «τσάμικο» στην αλβανική βουλή. Ο Idrizi χαρακτήρισε τον Παππά  «ψυχασθενή» και στο μόνο που συμφώνησε μαζί του είναι ότι υπάρχει μόνο μια Ήπειρος και αυτή είναι αλβανική!!!
Σε κάποιες ερωτήσεις ο κ. Παππάς δεν απαντούσε σωστά που σημαίνει πως ή δε γινόταν σωστή μετάφραση ή ότι ο ερωτώμενος δεν μπορούσε.  Απ’ τη μία ο κ. Παππάς ζητάει ως λύση την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας από την άλλη την ένωση με την Ελλάδα, που δεν είναι το ίδιο πράγμα. Στην ερώτηση του αλβανού δημοσιογράφου «αφού θεωρείτε πως οι περισσότεροι αλβανοί είναι έλληνες, γιατί δεν τους υποδέχεστε ως αδερφούς αλλά λέτε, δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ αλβανέ, αλβανέ», πάλι δεν δόθηκε απάντηση.
Μία φίλη κύπρια αναγνώστρια σχολίασε εύστοχα πως «όλα αυτά της θυμίζουν την ΕΟΚΑ Β’» τον αγώνα της οποίας εμείς τιμούμε με ζήλο αλλά ας δούμε και τα αποτελέσματα.
Παρόλο αυτά όμως θεωρούμε την προβολή της συνέντευξης θετική υπό την άποψη ότι το αλβανικό κοινό άκουσε και κάποιες αλήθειες που μπορεί να τους «εβγαλε από τα ρούχα» αλλά πρώτη φορά τα ακούνε… 

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΛΑ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΑΖ Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΟΥΣΕ Ο Χ.ΠΑΠΠΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΕΒΑΛΕ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΣ Ο ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΙΔΡΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

<< Απ’ τη μία ο κ. Παππάς ζητάει ως λύση την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας από την άλλη την ένωση με την Ελλάδα, που δεν είναι το ίδιο πράγμα.>> Ναι δεν ειναι το ιδιο πραγμα!! μην κολλας στην ετυμολογια της λεξης ! Σου υπενθυμιζω πως τονισε σε σημειο της συνεντευξης πως ζητουμενο δεν ειναι η ενωση αλλα η αυτονομηση της Βορειου Ηπειρου!!Ισως δεν το προσεξες! <> Και παλι κολλας διχως λογο !Με την λεξη αλβανε δεν εννοει ολους τους αλβανους που υπαρχουν! Δεν αναφερεται απολυτα στο καθολικο!Αλλα στο μερος !! Αν και ηταν υπερβολικος σε λιγα σημεια με εκανε να νιωσω ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!Ευγε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον Χρήστο Παππά!!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

apaixtos o k.Pappas. mas suginise

Ανώνυμος είπε...

Koλλας σε λεπτομερειες ειπε προς το παρον ΑΥΤΟΝΟΜΗ ως εχει και επειτα ΕΝΩΣΗ |! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ :::

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ Κίτσιο, ήρθες και μας έδιωξες το φόβο! Ήρθε κι έσπασες τα ταμπού! Παλικάρι από το Σούλι, την Πατρίδα της Λεβεντιάς! Πόσο κενοί μου φαίνονται από σήμερα οι πολιτικάντηδες οι δικοί μας!!!

Ανώνυμος είπε...

PITE TOU IDRIZI POS O KOLLOS TOU SFIRIZI
O PAPPAS IPE ALITHIES KAI I ALITHIES VLLAPTOYN MONO TOYS VLLAMENOUS KAI TOUS VOLEMENOUS.. GEORGIOS KASTRIOTIS PRINGJIPAS TIS IPIROU KAI I SIMEA , I POLEMIKI SIMEA TOU VIZANTIOU. TO 14 INE PRO TON PILLON. ||$$$

Ανώνυμος είπε...

Tα αδερφια που φωναζει αυτος πως θα απελευθερωσει αν ξερει οτι τα τελευταια 20 χρονια οτι οι περισσοτεροι απο τα αδερφια του ηταν και ακομα πολλοι ειναι στην ομορφη Ελλας εργατες και χαμαληδες στα χωρια και στις πολεις της οπως οι αλβανοι και αλλοι αλλοδαποι μεταναστες.Αραγε ποια σκλαβωμενα αδερφια χαιρετει.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.ΑΥΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ.ΑΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ '90 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥ.ΑΛΛΟΥ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

xristo psixara gia panta trifilara xaxaxaxxaxaxaxaxxaxaax na kanoume kai ligo plaka pantos se oti eipe o xritaras symfono apolyta kai pistebw pos eixei tis eyxes kai thn agapi olon ton borioypiroton tsekouri kai fotia sta albanika sxilia

Ανώνυμος είπε...

re sy makaka 4:39 sy dulevi horafia go dulevi ypurgio.

Δημοσίευση σχολίου