Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΕΕΜΜ: Μην πουλάτε και μη νοικιάζετε τα χωράφια σας σε αλλοεθνείς!

Καταδικάζουμε το συνεχιζόμενο κύμα εκφοβισμού κατά των Ελλήνων Μειονοτικών.

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" κ.Χρήστος Κίτσιος, επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος κ. Ζήσο Λούτση, το χωριό Μεσοπόταμο Δελβίνου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μεταξύ κατοίκων του χωριού και Αλβανών βοσκών.

             Κατά τη συνάντηση που είχε με τον δημογέροντα του Μεσοποτάμου κ. Σωτήρη Θανάση, ενημερώθηκε για τις προκλήσεις των αλλοεθνών που είχαν τα κοπάδια τους σε λιβάδια στα οποία δεν είχαν δικαίωμα να τα φέρουν,τις βίαιες ενέργειες που διέπραξαν καθώς και την αντίδραση των χωρικών κατά την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος
            Ο κ. Θανάσης ενημέρωσε επίσης για την στάση της αστυνομίας στα συμβάντα, η οποία ερεύνησε μεν το θέμα αλλά επί της ουσίας δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη. Παρ’ όλα αυτά έγιναν οι μηνύσεις κατά των υπευθύνων που προκάλεσαν τα επεισόδια, οι οποίοι εν τω μεταξύ αποχώρησαν με τα κοπάδια τους από το Μεσοπόταμο.
             Παρότι ο φάκελος για την υπόθεση είναι στα χέρια του Εισαγγελέα Αγίων Σαράντα, το πιθανότερο είναι να έχει την τύχη όλων των παρόμοιων προηγούμενων υποθέσεων, στις οποίες οι Αρχές ουσιαστικά αδιαφόρησαν ως προς την διαλεύκανση τους και την τιμωρία των ενόχων.
             Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα περιστατικά διαρρήξεων, ληστειών και εκβιασμών στα ορεινά χωριά των ελληνικών μειονοτικών επαρχιών Δίβρης και Λιβαδειάς.

             Οι επαναλαμβανόμενες επιθετικές ενέργειες κατά των Ελλήνων μειονοτικών από αλλογενείς, δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τις περιστασιακές αντιδράσεις, αλλά με την ενεργοποίηση των νόμων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων, οι οποίοι ναι μεν υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη.

              Το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» απευθύνει αρχικά έκκληση προς τους ίδιους τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, τόσο στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και στους ιδιώτες, να μην πωλούν και να μην νοικιάζουν τη γη τους, την περιουσία τους, σε αλλοεθνείς γιατί έτσι δημιουργείται από εμάς τους ίδιους ένα σοβαρό πρόβλημα στην ιδιοκτησία μας με ανεπανόρθωτες συνέπειες.
              Το Κόμμα των Ελλήνων προς αντιμετώπιση αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασης που υφίσταται εις βάρος του ελληνικού στοιχείου, επαναλαμβάνει την πρόταση του για ίδρυση τοπικής αστυνομίας, με ειδικά τμήματα  στις Επαρχίες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η οποία θα επανδρώνεται από Έλληνες της περιοχής.

             Η «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» θα συνεχίσει τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα και θα υποβάλλει όπως έχει το συγκεκριμένο αίτημα στις αρμόδιες Αρχές, για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των Ελλήνων μειονοτικών και τη συμμετοχή τους στη διοίκηση του κράτους στο ποσοστό που τους ανήκει.

Άγιοι Σαράντα 5 Ιανουαρίου 2013
ΕΕΜΜ - MEGA

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι του ΜΕΓΚΑ αν αυτος που νοικιαζει χωραφι ετε σπιτι απο Ελληνα του δίνει τα λεφτα και είναι ενταξει δεν εχει καμια σημασια αν ειναι Αλβανος,Ελληνας,Ρομα η οτιδηποτε αλλο γιατι τα λεφτα ιδια αξια εχουν απο οπου και αν τα παιρνει.Δεν είναι ολοι το ιδιο

Δημοσίευση σχολίου