Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Θεοφάνεια στους Αγίους Σαράντα



Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στους Αγίους Σαράντα.
Στην αρχιερατική θεία λειτουργία, στον Ιερό Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος και συμμετείχαν πλήθος πιστών  από την πόλη, τα γύρο χωριά αλλά και από την περιοχή του Αργυροκάστρου. Από πλευράς επισήμων συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας Σπύρος Ξέρρας, ο Πρόξενος Αργυροκάστρου Νικόλαος Κοτροκόης,
ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Κώστας Μπάρκας, ο πρόεδρος του ΕΕΜΜ- MEGA Χρήστος Κίτσος, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα Χαράλαμπος Παντέχης, ο πρόεδρος του ΔΚ Αγίων Σαράντα Bejdo Cela, οι έπαρχοι Λιβαδειάς Αλύκου και Φοινίκης κ.α.


Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία οι πιστοί κατευθύνθηκαν προς την παραλία όπου μαζί με τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε και το έθιμο της ρίψης του σταυρού στη θάλασσα.
Στα παγωμένα νερά του Ιονίου βούτηξαν αρκετοί νεαροί για να πιάσουν το σταυρό     

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο Ηρώδης έγινε σωματοφύλακας του Ξέρρα; Την είδε ο κουμπάρος τη φωτογραφία;

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα καλλά παιδια, που πιστεύουν στην τσέπη τους...και τα κάλλαντα περίπατο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ούτε για τα Θεοφάνεια δεν κατέβηκε στην έδρα του ο Ντούλες; Ε, τότε, θα αληθεύουν οι φήμες που τον θέλουν να δίνει τη μάχη ζωής ή θανάτου (υπέρ πάντων) με τον Ξέρρα, τον Τάβο και τον Αγγελή στης "Δερόπολης τον κάμπο, μώρε μπιρμπιλιό". More, qaj me lo(t)!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου