Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Με την έλευση Ροκανά, άρχισε να επαναλειτουργεί η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.



Μαζί με τον Γενικό  Πρόξενος Αργυροκάστρου επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας με ιδρύματα της Αλβανία
Το σχόλιο μας
Την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, ο νέος Πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς και ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Κοτροκόης. Κατά τη συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αντίστοιχα Ιδρύματα της Αλβανίας, ενώ υπήρχε ενημέρωση για τα κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια της Αλβανίας.
 Ο κ. Πρέσβυς και ο κ. Πρόξενος ευχαρίστησαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη συμβολή του στη συνεργασία των δύο χωρών και δήλωσαν ότι, από την πλευρά τους, θα συνεχίσουν την πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της Πρεσβείας και του Προξενείου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. (Απο epirusgate.blogapot.gr)


Σχόλιο «Βορειοηπειρώτη»
Το δίδυμο Παζιου – Ριζόπουλο είναι ίσως το χειρότερο που γνώρισε η ελληνική διπλωματία στην Αλβανία από πολλές απόψεις. Για την ανάμειξη τους στα βορειοηπειρωτικά κοινά, ο Ριζόπουλους  λειτούργησε ιδεολογικά χωρίς ίχνος εθνικής ευαισθησίας ενώ ο Πάζιος συνέχιζε ατάραχος τις τριετής διακοπές τους στα Τίρανα. Προβληματιστήκαμε πολλές φορές μήπως με την κρητική μας προς τους διπλωμάτες απαξιώνουμε τους λίγους ελληνικούς θεσμούς που έχουμε στην Αλβανία αλλά μάλλον θα ήταν μεγαλύτερο το αμάρτημα της σιωπής...
Δεν γνωρίζουμε και πολλά για τον νέο Πρέσβη της Ελλάδος στην Αλβανία κ. Ροκανά αλλά βλέπουμε ότι άρχισε πολύ καλά και σε συνδυασμό με την παρουσία του Πεδιώτη στην Κορυτσά και του Κοτροκόη στο Αργυρόκαστρ που αν μη τι άλλο αναλογίζονται τις ευθύνες -  υποχρεώσεις έναντι της πατρίδας, ελπίζουμε  και ευχόμαστε να μπούμε σε μία νέα περίοδο ως προς την υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων στην Αλβανία και ειδικά στα θέματα που αφορούν τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.  

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, ο κύριος Ροκανάς άρχισε δουλειά εκεί που έμπηξε βαθύτερα το μαχαίρι του ο Ριζόπουλος. Ο Ριζόπουλος, ως ο Γενικός Πρόξενος κατά των γραμμάτων και του πολιτισμού, ήταν ο αρχιτέκτονας για το ναυάγιο της συμφωνίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου για την αναβάθμιση του Τμήματος ελληνικών στο δεύτερο. Διέκοψε έτσι μια συνεργασία η οποία με βεβαιότητα θα απόδιδε πολλά στην αναβάθμιση του Τμήματος, αλλά και στην μελέτη, έρευνα και προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο βόρειο τμήμα της Ηπείρου. Σαν αποτέλεσμα των Τμήμα των ελληνικών τώρα όχι απλώς υπολειτουργεί αλλά αποτελεί πολιτική διακόσμηση του αλβανικού κράτους για να λέει ότι , "να έχετε και πανεπιστημιακό τμήμα στη μητρική γλώσσα"

Ανώνυμος είπε...

Να τον φωτίσει ο Θεός να σταθεί στο ύψος του Ελληνα ....

Δημοσίευση σχολίου