Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Αριστερά στη Δρόπολη»: Το MEGA είναι κακό αντίγραφο του ΚΕΑΔ!



Εγκλωβισμένοι πολιτικοί
Την άποψη που είχα διαμορφώσει παλιότερα, όταν το ΚΕΑΔ - ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν οι "αποκλειστικοί" μας εκπρόσωποι, ήρθε να επιβεβαιώσει η παρουσία του Ilir Meta σε εκδήλωση του MEGA.
Οι βορειοηπειρώτες πολιτικοί που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία δείχνουν να είναι εγκλωβισμενοι ανάμεσα στα αλβανικά κόμματα και τους διαφόρους εθνικιστικούς κύκλους της Αθήνας. Και τα δύο πεδία απότελούν ζωτικής σημασίας χώρο για τους υποψήφιους εκπροσώπους μας.
Αφενός τα αλβανικά κόμματα αποτελούν το διαβατήριο για την είσοδο τους  στην αλβανική βουλή αλλά και την ανάληψη θέσεων εξουσίας  και αφετέρου οι εθνικιστικού κύκλοι αποτελούν τον ομφάλιο λόρο κομμάτων και εθνικού κέντρου.
Τελευταία κραυγαλέα περίπτωση η διαφαινόμενη συνεργασία MEGA - LSI. Πριν από μερικούς μόλις μήνες σε εκδήλωση του MEGA σην Αθήνα έδωσαν το παρόν δύο βουλευτές της Χρυσής  Αυγής οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Μερικές μέρες μετά ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας ο οποίος προέρχεται από το LSI δήλωνε πως δεν θα επιτρέψει την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.  Μια δήλωση που χαιρέτησε και το τσάμικο PDIU. Στην Ελλάδα φαίνεται πως το MEGA επιχειρεί να γίνει ο "δεξιός" συνομιλητής των κομμάτων της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Ενώ την ίδια στιγμή στην Αλβανία φαίνεται πως επιχειρεί να συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό κόμμα του Μέτα.
Ο μοναδικός συνδετικός κρίκος στο τρίγωνο Ν.Δ - MEGA -LSI δεν είναι άλλος από το νυν υπουργό υγείας της Αλβανίας, Βαγγέλη Τάβο. Επίσης δε θα πρέπει να θεωρήσουμε τυχαίες τις μετακινήσις στελεχών από το MEGA  στο LSI. Ο Τάβος αν και "σοσιαλιστής" διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με στελέχη της Ν.Δ, κυρίως του περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Μία άλλη περίπτωση που υποστηρίζει την άποψη μου αυτή είναι η αντιφατική συμεριφορά του νυν υπουργού εργασίας της Αλβανίας και τέως Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου, Σπύρου Ξέρα. Ο Ξέρας τη μια εμφνιζόταν σε αλυτρωτικές εκδηλώσεις στην Κόνιτσα και την άλλη γονυπετής έστελνε χαιρετίσματα στον Καραμανλή από το Μπερίσα. Ενώ τώρα ερωτηθείς για το τι θα πράξει με το τσάμικο ψήφισμα υποστήριξε πως θα συμβουλευτεί τους ψηφοφόρους του.
Παρόμοια περίπτωση και αυτή του προέδρου της Ομόνοιας, Βασίλη Μπολάνου. Ο Μπολάνος σε κάθε επίσκεψη στην Ελλάδα δεν έχανε ευκαιρεία αν αναφερθεί στη στοχοποίση του από το αλβανικό κράτος ενώ στην Αλβανία έκοβε κορδέλες αγκαζέ με το Μπερίσα.
Είμαι από τους πρώτους που υποστήριζαν την ανάγκη  ύπαρξης και άλλου πολιτικού φορέα πέρα απ΄το ΚΕΑΔ, φαίνεται όμως πως το MEGA αποτελεί κακό αντίγραφο του ίδιου του ΚΕΑΔ το οποίο ακολουθεί την πεπατημένη οδό που πρώτοι δίδαξαν το δίδυμο Ντούλες - Μπολάνος.
 http://aristerastidropoli.blogspot.com/2013/01/blog-post_22.html

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός τόπου και χρόνου ο Αριστερά. Δεν ξέρει τι του γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη πολιτικη αναλυση.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε δροπολίτη της αριστεράς, μου έκανες την καρδιά περιβόλι. Με τους πολιτικούς μας και εγώ ο αριστερός Πατρινός δεν βρίσκω άκρη. Προχθές Δευτέρα ο Κίτσιος του ΜΕΓΚΑ ήταν εδώ σε μας σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας. Με πληροφορίες που έχω από το δεξιό μέτωπο (γιατί όπως γνωρίζεις εμείς οι σύντροφοι της αριστεράς δεν έχουμε πάρε – δώσε μαζί τους και δεν ήμουν στην εκδήλωση) ήταν στο πλευρό του Υπουργού Εσωτερικών κύριου Στυλιανίδη. Τι γίνετε; Πως δεν έγραψαν κάτι στο Μέγα; Aristera stin Patra

RIZIOTIS είπε...

Xtes me ton Pappa kai ton Panagiotaro simera me ton Meta kai tous (sosia)listes tou.Na enas allos kolotubas proedros autos omos apo ta meri mas.Ola ksafnika allazoun gia mia zesti kareklitsa. Tipota den apokliete se auti ti zoi.

Ανώνυμος είπε...

Na dineis apopsis einai eukolo... Mbite sto xoro kai meta kante tous "stratigous" kai tous "paterades" tou ethnous! H MEGA einai kai tha einai MEGAAAA ... Giati einai to prwto elliniko koma pou niazete gia tous ellhnes ths Boriou Hpirou. Stefanos

Ανώνυμος είπε...

Του Κιτσιου το κόμμα λιάζονταν να φθάσει η στιγμή.
Ο Κίτσιος τρόχιζε άρματα για λίγο χαϊμαλί .
Λίγη εξουσία ήθελε του είπαν "Ντούλε-μαντρι".
Το κατά Ντούλε ΜΕΓΑ, πως να πλάγιαζε μαζί;!!
Κρυφή απόφαση πήραν τον Ταβο μεσολαβητή.
Στην Αυλώνα θα βγάλουν τον Ντούλε Βολευτή
Να φέξει στο Αργυρόκαστρο του Τάβου τύχη καλή.
Ο Κίτσιος μετεκλογικά σε υπουργείο να μπει
ο Μπάρκας και ο Ξέρας να πάνε για μαλλί.
Αυτή θα είναι ενότητα βορειοηπειρωτική
Αυτοί που μας διασπάσαν τώρα ξανά μαζί
Με Μέτα αρχηγό και "μεγα" εγγυητή.
Τα πήρε ο αγέρας, τα πήρε η βροχή
του Κίτσιου τις υποσχέσεις και το ΜΕΓΑ μαζί
δίκαια στη μειονότητα να φέρει την αυγή
Για μια καρέκλα ο Κίτσιος, όλα αμαχητί
παρέδωσε τα όπλα μαζί με τη στολή
και τάφαγε η σκώρια στου κλέφτη το κλαδί...

Ανώνυμος είπε...

Aristera tis Dropolis
Ola sou fenonte mavra
To stoma sou monon dilitirio stazei.
I ekprosopoi ton Borieihpeitoton afta ta 20 xronia mas exoun KATASTREPSEI, kai to sintomotero xreiazete ALAGEI, na entharinoume tis fones, kinisis kai kommata pou miloun gia tin proodo mas.
I eklogi Dule tha ferei tin katastrofi mas.
MAS PRODOSE
MAS POULISE

Ανώνυμος είπε...

Pimata mas kani,i maleko apo to finiqi, Ehi hronja horis andra,qe psahni kana maniqi. Ti se njazi mori fulla,qe asholise me ton Kico Su sistino ja maniqi,pijene sto fuli Mico. O simbetheros.

Ανώνυμος είπε...

Aristera, otan leme antigrafo toy KEAD, den einai anagki na leme kai kako antigrafo. Einai pleonasmos. Giati otan leme antigrafo toy KEAD, den mporei na einai, tipote allo, para kako.

Ανώνυμος είπε...

ehume hortasi me aristeres analisis 50 hronja. ipame to psomi psomaqi. i apandisi mu ine stin aristera pos o laos mas efjete: Na mas erthun olla dheksia... ara tipota kallo den borume na perimenume apo aftes tis megalognomes llojiqes. o Buleratinos dheksios

Ανώνυμος είπε...

TRIA POULLAKIA KATHONDE PANO SE MIA XELONA
KA H PSOLI STI DROKOLI ARISTERA AKOMA.

Δημοσίευση σχολίου