Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μια μακρόχρονη πεπαλαιωμένη ηγετική ομάδα, με τοπική εξουσία ημιμαθών, συσπείρωσε ψυχικά απόβλητα και απομόνωσαν το «εμείς»



Ο αόρατος εχθρός
του Αλέξη Τσάκα
Έλληνα έχεις ποτέ σου αναρωτηθείς τους λόγους για τους οποίους βρίσκεσαι, υπάρχεις και ζεις σε αυτό το χώρο που γέννησε τον πολιτισμό, την φιλοσοφία, τις επιστήμες, το ήθος και τις πανανθρώπινες αξίες και αρετές;
Έχεις αναζητήσει την αιτία για την οποία ζεις σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που γέννησε Θεούς και Ήρωες; Ποια είναι αλήθεια η θέση και η δράση σου, η ψυχή και το πνεύμα σου ως προς οτιδήποτε συμβαίνει σε σένα και γύρω σου; Ποιος ο ρόλος σου ως θεματοφύλακας και ενεργός άνθρωπος στη χώρα του Φωτός;   
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι:

«Η ψυχή του ανθρώπου είναι διφυής. Η μισή σαν όλο τον κόσμο. Η άλλη μισή είναι όλος ο κόσμος.»
Τελικά η ψυχή του έλληνα είναι και πρέπει να είναι ένα γνήσιο αληθινό κόσμημα που όντως να κοσμεί την ύπαρξη σου καθώς και την  ύπαρξη των άλλων ανθρώπων επάνω στη γη. Τα μολυσμένα στοιχεία που μαυρίζουν την ψυχή όπως: φόβος, ανασφάλεια, θυμός, θλίψη, τρόμος, λύπηση, μίσος, ζήλια και άλλα συναφή ψυχικά απόβλητα πρέπει να είναι αόρατος εχθρός της ζωής του έλληνα.
Τα ψυχικά απόβλητα μολύνουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας αποκόπτοντας εμάς τους ίδιους από τον εαυτό μας. Από το ίδιο σου το είναι. Σε κάνουν να είσαι κάτι εντελώς ξένο από αυτό που αληθινά θέλεις να είσαι. Το ζήτημα είναι εσύ ποιος αληθινά θέλεις να είσαι. Το κάθε «εγώ» που κουβαλάει ο καθένας μέσα του λειτουργεί ως μαγνήτης και αναμεταδότης των ψυχικών αποβλήτων και ανοίγει τις πόρτες για να έρχονται μέσα του τα ψυχικά απόβλητα των άλλων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία και την συντήρηση ενός ψυχικού σκουπιδότοπου που δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις. Πόσο μάλλον να δημιουργήσεις  και να εξελιχθείς. Ποίοι αγώνες στην ιστορία πέτυχαν καθοδηγούμενες από το «Εγώ»; Πάντα με το «εμείς» οι έλληνες ενώνονταν, έχοντας ως αρετές την αληθινή αγάπη, φιλία, αδελφοσύνη. Την αληθινή αγάπη για ελευθερία, εξέλιξη, δημιουργία. Αυτό όμως μπορούσαν κάθε φορά και το κατάφερναν γιατί πρώτο είχαν καθαρίσει τον εσωτερικό τους εχθρό. Το «εγώ».
Έτσι και τώρα έλληνα καλείσαι να αποτινάξεις μια για πάντα τα εκτελεστικά όργανα του αόρατου εχθρού που έχεις μέσα σου. Έλληνα, ο χαμένος και ο νικητής, ο προδότης και ο ήρωας, είναι οι δύο όψεις του εαυτού σου. Απελευθερώσου από τα ψυχικά απόβλητα που φέρουν τη λήθη και το σκοταδισμό και στην ουσία δεν σε αφήνουν ούτε να δεις, ούτε να ζεις. Η ευτυχία, η ελευθερία και η ζωή σου βρίσκεται στα χέρια σου. Επί της ουσίας ο αόρατος εχθρός για τον όποιον όλοι μιλούν είναι τα ψυχικά απόβλητα που πιάνουν μέσα σου. Οι εξωτερικοί εχθροί που είναι ορατοί, είναι απλά όργανα που θρέφονται από την ενέργεια του εσωτερικού αόρατου εχθρού, επειδή εσύ τους το επιτρέπεις.
Έλληνα θυμήσου την Ελλάδα που έχεις μέσα σου! Θυμήσου να είσαι!
Ως αναφορά τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό τα ψυχικά απόβλητα περισσεύουν. Μια μακρόχρονη πεπαλαιωμένη ηγετική ομάδα (εγχώρια τρόικα) ημεδαπών, με τοπική εξουσία ημιμαθών και ανεκπαίδευτων επικίνδυνοι για την κοινωνία, συσπείρωσε τόσα πολλά ψυχικά απόβλητα που απομόνωσαν το «εμείς» για να κυριαρχεί το «Εγώ».       

Αλέξης  Τσάκας
Πολιτικός μηχανικός  
Άγιοι Σαράντα 09/01/2013

6 comments:

Δεξιά στο Πωγώνι είπε...

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί με σημαία το εμείς, αφού έχουμε βυθίσει στα βάθη των ωκεανών τα απόβλητα του παρελθόντος,

για μια νέα ελπίδα,

με νέο όραμα,

νέο αέρα και στρατηγική νίκης

για την Βόρειο Ήπειρο και των Ελληνισμό .




Συγχαρητήρια για το βαθύ νόημα της σκέψη σας.


Δεξιά στο Πωγώνι!

Ανώνυμος είπε...

sigharitiria ,q.Caka akzizi mia meghali enotita,pamai paidhja enosi kai mono.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο του Α.Τσάκα. Όλοι μαζί μπορουμε! Φτάνει να έχουμε μέσα μας λίγο ΕΛΛΑΔΑ!

Χρ.ΠΑΠΠΑΣ,

Ανώνυμος είπε...

Ζητω το κόμμα ζητω ο ενβερ μπερισιας ζητω ο τομέας β ηπειρωτών ζητω κότης ζητω ο ο μπαρκας ζητώ η αγωνιστές του 2013 ζητω όλοι που εχουν την " ελαδα " μέσα τους αλλα μόνον στα λόγια ζητω τα πεδία που καθε λιγω κσι λιγάκι το βιολί βιολακι και μέτα ξανα τα ίδια ζητω ζητωωωωωωωωωωωω

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσάκα, συγχαρητήρια. Πάντα στα γραπτά σου έχεις μια φιλοσοφική σκέψη για να περάσεις τα μηνύματα της εποχής. Το ανήσυχο πνεύμα σου, δεν γνωρίζω αν άγγιξε καμία φορά το Ντούλε, αν είχες την καλοσύνη να καθίσεις και τα πεις μαζί του. Λες να υπολογίζει αυτός ο άνθρωπος τη σοφία του έθνους μας; Από μεριά μου πάλι συγχαρητήρια γιατί η προσπάθεια σου για αντιπαράθεση του σήμερα με τον ανθό του έθνους που είναι η αρχαιότητα, είναι φάρος για κάθε υπεύθυνο και σκεπτόμενο άνθρωπο. Σωστά … μήπως αντικρίσουμε το αόρατο χέρι που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο! Πέλεκας

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε 11 ιανουαριου 12.13.
Δυο πραγματα διακρυνω απο τα γραφωμενα σου.Οτι εισαι ενας σαλιγκαρος του συστηματος του ενβερ,που ακομα και εν ετη 2013 ,τα ζητω σου,καταλυπα του κομουνισμου,δεν τα ξεχνας.Ακομα και τωρα,ζητωκραυγαζεις για το κομμα σου και τον ενβερ.Και δευτερον,πρεπει να εχεις πολυ κομπλεξ επανω σου,αλιως δεν εξηγητε το γεγονος οτι το σχολιο σου δεν εχει καμια σχεση με την πολυ ωραια αναλυση του κ.Τσακα....Βορειος.

Δημοσίευση σχολίου