Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο ραγιαδισμός μπροστά στην εξουσία και το χρήμα



Όταν μας καταργούν την προσωπική μάσα γινόμαστε ανήμερα θεριά στο όνομα της πατρίδας και του έθνους !!
Του Παναγιώτη Μπάρκα
Στο Αργυρόκαστρο χθες, 31.01.2013, η περιφέρεια Αργυροκάστρου οργάνωσε την έναρξη υλοποίησης ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον παραδοσιακό τουρισμό, που ανέλαβαν ο Δήμος Καλπακίου-Πωγωνιανής, Κονίτσης, κλπ από ελληνικής πλευράς, οι οποίοι έχουν και τον ηγετικό ρόλο, λόγω του ότι ανήκουν σε χώρα μέλη της Ε.Ε. Θα συνεργαστούν από αλβανικής πλευράς με τις επαρχίες του Πωγωνιού, της Λιουντζεριάς, νομού Αργυροκάστρου των οποίων ηγούνται αντίστοιχα ο Έλληνας Θανάσης Κύρος και ο Ελληνόβλαχος Ηλίας Κούρος, καθώς και με την επαρχία της Πέτρανης, νομού Πρεμετής.

Ως εδώ όλα καλά και ευχόμαστε ώστε τέτοια προγράμματα να υπάρχουν σε όλους τους τομείς, ειδικά τώρα στην περίοδο κρίσης.
Όμως, στην εναρκτήρια συνάντηση με Έλληνες εκπροσώπους από τις δύο πλευρές των συνόρων, σημειώθηκε ένα σκάνδαλο το οποίο αποτελεί πρόκληση για τα ελληνικά δεδομένα, που επιβεβαιώνει ωστόσο, το χαμηλό εθνικό, πολιτικό και μορφωτικό επίπεδό μας από την μια και γενικώς τον ραγιαδισμό μας μπροστά στην εξουσία και στο χρήμα.
Σε μια συνάντηση Ελλήνων εκπροσώπων για ένα πρόγραμμα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας, δεν ήταν καλεσμένος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο  Αργυρόκαστρο, ούτε ο Έλληνας μειονοτικός Γενικός Πρόξενος στο Προξενείο της Αλβανίας στα Ιωάννινα. Ήταν όμως καλεσμένος και παρευρέθηκε ο επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στο Αργυρόκαστρο !!!. Στην προσφώνηση από την τοπική αρχή Αργυροκάστρου, έγινε αναφορά στην συμβολή του Ιταλικού προξενείου για να φθάσουν προγράμματα της Ε. Ένωσης στο Αργυρόκαστρο, αλλά και σε άλλους τομείς. Επίσης η ομιλήτρια βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει την ταχτική παρουσία των Ιταλών προξένων της Αυλώνας στο Αργυρόκαστρο και τη θερμή συνεργασία με τους Ιταλούς. Τίποτε για την Ελλάδα…..!!! Μουγκοί οι εκπρόσωποί μας. Μάλιστα λόγω του επιπέδου τους, δλδ είναι άσχετοι, δεν είχαν τη δυνατότητα να αρθρώσουν μισή κουβέντα σχετικά με το πρόγραμμα !!!
Ποιος ο λόγος που δεν κλήθηκε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος και κλήθηκε ο Ιταλός….;!!
Ωστόσο, το άλλο που έκανε εντύπωση είναι ότι οι Έλληνες τοπικοί άρχοντες της Αλβανίας, είχαν καλέσει Αλβανούς ομιλητές (εκτός από έναν Έλληνα ομιλητή). Είχαν κληθεί εκεί να μιλήσουν για την ιστορία και τις τουριστικές πολιτισμικές αξίες του Πωγωνιού και της Λιουντζεριάς. (!!) Μεταξύ των άλλων οι ομιλητές, ήταν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου. Το περίεργο είναι ότι στο εν’ λόγω Πανεπιστήμιο υπάρχει το Τμήμα Ελληνικών, το οποίο φέρει τίτλο:-Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού. Λοιπόν ποιος άλλος αρμοδιότερος φορέας μπορούσε να αναλάβει την παρουσίαση των τουριστικών αξιών των προαναφερόμενων περιοχών;! Γιατί επιλέχτηκαν Αλβανοί καθηγητές των θετικών επιστημόνων από το Τεπελένι για να μιλήσουν για τις αξίες του Πωγωνιού. Τόσο το χειρότερο όταν είναι γνωστό πως οι πλειοψηφία των καθηγητών στο Τμήμα Ελληνικών ανήκει πολιτικά στην παράταξη που ανήκει και ο έπαρχος του Πωγωνιού, -το ΚΕΑΔ. Το αναφέρω αυτό διότι χρόνια στη σειρά η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ καταναλώνουν τεράστιες ενέργειες για να έχουν υπό πολιτικό έλεγχο το Τμήμα (Άλλο βορειοηπειρωτικό τρελό, - ο πολιτικός έλεγχος ενός πανεπιστημιακού Τμήματος), διότι όπως δηλώνουν, μόνο υπό την ομπρέλα τους  το Τμήμα θα παράγει εθνικό έργο (!!!)
Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Έχουμε χάσει αυγά και πασχάλια. Μπροστά στην έστω και λίγη προσωπική μάσα εγκαταλείπουμε κάθε αρχή και γενικό, συλλογικό και εθνικό συμφέρον. Όταν μας αναιρούν, ή μας καταργούν την προσωπική μάσα γινόμαστε ανήμερα θεριά στο όνομα της πατρίδας και του έθνους

Παναγιώτης Μπάρκας 31.01.2013

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Προφέσορα την Περιφέρεια Αργυροκάστρου την ελέγχει απόλυτα ο υπουργός σου! Κύριος εταίρος του έργου είναι ο κουμπάρος του.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Όσο για την ανικανότητα τώρα το κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, αν είναι έτσι τα πράγματα, αίσχος και πάλι αίσχος! Τι να περιμένει κανείς όταν στην Ομόνοια και στο ΚΕΑΔ έμειναν πια οι ανίκανοι και οι ανιστόριτοι;

Ανώνυμος είπε...

Ουχ αυτοί της ΟΜΟΝΟΙΑ-ς κάνουν το μπάστο και στον αφήνουν στην πόρτα.
Και συ ρε Μπάρκα τι περιμένεις από ένα φούρναρη (όταν μάλιστα είναι και μαύρος Πάνθηρας) από ένα μαραγκό, από αλουμινάδες, μπατζατζίδες και απατεώνες. Αυτη τη γέυση έχει η νίκη ΟΜΟΝΟΙΑ-ς στις τοπικές εκλογές.... Έρχονται και οι βουλευτικές...!

Δημοσίευση σχολίου