Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κοπή βασιλόπιτας ΕΕΜΜ-MEGA στη Φοινίκη



“Guest star” o Ilir Meta !!!
Το κεφαλοχώρι του Βούρκου τη Φοινίκη επέλεξε το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» (ΕΕΜΜ-MEGA) για να κόψει την πίτα για το νέο έτος.
Αντί του ιερέα όμως για να ευλογήσει την βασιλόπιτα όπως συνηθίζουν οι χριστιανοί, παραβρέθηκε ο πρόεδρους του κυβερνητικού κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης» (LSI)!
Απευθυνόμενος στους περίπου 200 οπαδούς του νέου κόμματος ο Ilir Meta εξέφρασε την ικανοποίηση του που συμμετείχε για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο έθιμο και ζήτησε τη συνεργασία του νέου κόμματος στις ερχόμενες εκλογές αφού όπως είπε το πρόγραμμα του κόμματος του στοχεύει στην ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας  κάτι που θα σημαίνει και την ένταξη και ωφέλεια της ελληνικής μειονότητας.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Χρήστος Κίτσος είπε πως «η Φοινίκη είναι η έδρα του κόμματος ΕΕΜΜ, αν και η έδρα του κόμματός μας είναι όπου υπάρχουν έλληνες αλλά το Φοινίκη έχει κάποια ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία γιατί εδώ έγιναν οι πρώτες ζυμώσεις για την ίδρυση του κόμματός μας…»   
Φαίνεται πως ο μειονοτικός βουλευτής του LSI και σημερινός Υπουργός Υγείας Βαγγέλης Τάβος έριξε τα πλοκάμια του στη μειονότητα και δεν αποκλείεται στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θεού θέλοντας και τσάμηδων και kuqezi-δων επιτρεπόντων, η ένωση PBDNJ-MEGA να επέλθει μέσω του LSI!!! Για όσους δεν καταλαβαίνουν αυτά τα «βορειοηπειρωτικά» να τα κάνουμε λίγο πιο λιανά: Εάν τσάμηδες και kuqezi -που αποτελούν κόκκινο πανί για τα δύο «ελληνικά» κόμματα - διαλέξουν από ένα μεγάλο κόμμα (ΔΚ και ΣΚ αντίστοιχα) τότε και τα δύο  κόμματα που εκπροσωπουν την ΕΕΜ θα αναζητήσουν αλλού στέγη, δηλαδή θα μπουν στην αλεάντσα  στο Meta… Για το καλό του ελληνισμού πάντα…

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΟ'ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΝΕΤΑ - ΣΚΕΤΑ - ΜΕΤΑ, ΟΙ Β/ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΗΓ. $$$

Ανώνυμος είπε...

κατι μου ειπαν οτι ο προεδροw του ΜΕGA xερετισε στα αλβανικα ειναι αληθεια?

Ανώνυμος είπε...

λεπτομερειες καψο 11.31, δεν ειναι κακο να σεβαστεις το φιλοξενούμενο και να πεις και κανενα αλβανικο, εδω ο ντουλες παρουσίασε στο φοινικι την υποψ. του Σωκρατη μας στα αλβανικά

Ανώνυμος είπε...

η εθνικη υπόθεση και ο σοτσιαλισμός περναει μεσα απο τις βασιλόπιτες...
Που εισαι ρε ανεξαρτητε καστερε να μας μας φωτίσεις???

Ανώνυμος είπε...

Κοπή πίτας οργάνωνε η τοπική οργάνωση του κόμματος των ελλήνων της Φοινίκης. Ο πρόεδρος του ΜΕΓΑ κύριος Χρήστος Κίτσιος χαιρέτησε στα ελληνικά και έκανε μία πολύ καλή τοποθέτηση για τα προβλήματα της μειονότητας. Τόνισε μεταξύ άλλον πως το κόμμα των ελλήνων ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα των βορειοηπειρωτών όπως είναι η ανάπτυξη, η συντάξεις, η παιδεία, η ασφάλεια του τόπου και άλλα.
Όσο για τον κύριο Μέτα, βρέθηκε στην εκδήλωση καθώς περνούσε από το Δέλβινο. Για να λέμε τα πράγματα βορειοηπειρώτη όπως είναι και όχι όπως τα θέλουν κάποιοι. Όλα έγιναν στα ελληνικά. Του Μέτα τον καλωσόρισε ο πρόεδρος στα αλβανικά ενώ ο Μέτα είπε στα ελληνικά «Ευχαριστώ πολύ! Χρόνια Πολλά!». Και κάτι ακόμα: Ο Μέτα και ο Κίτσιος είναι η γενιά των φοιτητών του Δεκέμβρη του 1990…

Βορειοηπειρώτης είπε...

Γι’ αυτό έχουμε και τα σχόλια 12.13 για να μας διορθώνετε και να κάνετε και την κρητική σας…

Ανώνυμος είπε...

12.13
kai pws etsi ap to dromo eide kosmo kai mpike???
dld den ton eixan kalesmeno???

Ανώνυμος είπε...

Μαντρί ζητούσε ο Κίτσιος και του το βρήκε ο ΜΕΤΑ...! Ρε γέλια που έχει με μας τους Βορρειοηπειρώτες, για εθνικά δικαιώματα "κοπτόμαστε", στηνπρώτη ανοιχτή αλβανική πόρτα μπαίνουμε για τα προσωπικά μας συμφέροντα... ρε γέλια, ρε γέλια για κλάμα

Ανώνυμος είπε...

ti psaxnete re tora auta einai synomosies tou loutsi meta ta vradina minimatakia me ton mberisa tora ksekinise mega-les epafes me ton meta

Ανώνυμος είπε...

Gia olous tous pio pano pou ironeveste to Mega ena pragma exo na sas po... eiste aparadexti...
Afto pou katalava apo esas einai oti monon o Doule exei to dikeoma na kanei epafas me tous proedrous ton Alvanikon kommaton, Berisha, Rama, Meta, opios alos tolmisei na kanei epafes mazi tous ton theorite exthro tou elinizmou.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι που είναι το κακο αν βρέθηκε στην εκδήλωση ο Μετα η οποισδηποτε αλλος Αλβανος.Με τους Αλβανούς ζουσαμε διπλα διπλα επι αιώνες μαζι στις χαρές και μαζι στις λύπες τα ιδια που περασαν αυτοι τις προηγούμενες δεκαετιες τα ιδια και εμείς.Μακαρι και σε άλλες εκδηλώσεις χαρας να είναι και Αλβανοι.Αλλωστε οι δυο λαοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τιποτα παρολο που καποια συμφεροντα και στις δυο πλευρες προσπαθουν να σκορπίσουν αναμεσα μας το μίσος και την ένταση.

FOINIKIOTIS είπε...

Εσεις που εχετε το blog βαλτε στη θέση αυτης της φωτογραφιας μια ωραια εικόνα του χωριού.Τοσες ομορφιες εχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο. Το πιο σημαντικό που έγινε στην συνάντηση και δεν ειπώθηκε ούτε από το βορειοηπειρώτη ούτε στα σχόλια, ήταν ότι ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστος Κίτσιος, παράδωσε στον κύριο Μέτα ένα αντίτυπο του πλαισίου αιτημάτων της Ελληνική Εθνική Μειονότητας στις τρεις γλώσσες, ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά, που θα παραδοθεί στα Τίρανα, την Αθήνα και στις Βρυξέλες. Πάνω σ’ αυτό ο Μέτα τοποθετήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα Τίρανα την επόμενη μέρα.
Να είναι τυχαίο που δεν τονίστηκε και δεν σχολιάστηκε; Δεν νομίζω!!! Εκτιμώ πως το καλό πρέπει να λέγετε. Τόσο περισσότερο όταν είναι για το δίκιο του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Η μαλέκο φοινικιώτισα είπε...

Του Κιτσιου το κόμμα λιάζονταν να φθάσει η στιγμή.
Ο Κίτσιος τρόχιζε άρματα για λίγο χαϊμαλί .
Λίγη εξουσία ήθελε του είπαν "Ντούλε-μαντρι".
Το κατά Ντούλε ΜΕΓΑ, πως να πλάγιαζε μαζί;!!
Κρυφή απόφαση πήραν τον Ταβο μεσολαβητή.
Στην Αυλώνα θα βγάλουν τον Ντούλε Βολευτή
Να φέξει στο Αργυρόκαστρο του Τάβου τύχη καλή.
Ο Κίτσιος μετεκλογικά σε υπουργείο να μπει
ο Μπάρκας και ο Ξέρας να πάνε για μαλλί.
Αυτή θα είναι ενότητα βορειοηπειρωτική
Αυτοί που μας διασπάσαν τώρα ξανά μαζί
Με Μέτα αρχηγό και "μεγα" εγγυητή.
Τα πήρε ο αγέρας, τα πήρε η βροχή
του Κίτσιου τις υποσχέσεις και το ΜΕΓΑ μαζί
δίκαια στη μειονότητα να φέρει την αυγή
Για μια καρέκλα ο Κίτσιος, όλα αμαχητί
παρέδωσε τα όπλα μαζί με τη στολή
και τάφαγε η σκώρια στου κλέφτη το κλαδί...

Βορειοηπειρώτης είπε...

11.33 είναι μια πίτα με ερωτηματικά, τι δεν καταλαβαίνς....

Ανώνυμος είπε...

μαλεκω φοινικιώτισσα μια χαρα το πας το ραβασακι
μια ζωη ρουφιανα.. και στον hoxha, brigadieris και με το dule του σωκρατη shoferis.. αναισθητε, ρουφιανε, πες μας και για τα καμωματα σου, που στελνεις την εφορία στα μαγαζια του φοινικιού σε όσους δεν ψηφισαν κεαδ..; Αφου εκει ησουν γιατι δεν λες την αληθεια; και κατι ακομα,ως εχθες τσαμπουναγες οτι το μεγκα ειναι κομμα του μπερισια σημερα τι αλλαξε, εγινε δωρο στο μετα? ρε αη σιχτήρ απο δω, συγχαμενε!!!!!!!!

Η μαλέκο φοινικιώτισα είπε...

Στην πίτα ήμουν και τα είδα
Το σάκο ΜΕΓΑ με τα απήδια
Και του Μέτα τα αρχίδια
Πούταν δικά μας τσιγαρίδια.
Τάβος και ΜΕΓΑ καΐδια.
Ντούλες από μακριά βιγλίζει
Τρίβει χέρια και σφυρίζει
Θα φάει τον Κίτσιο για να μπεί
"παλικάρι" στη βουλή.
πέντε μήνες θα ν' μαζί
μετά θα του πει στ΄αφτί
Ρε Κίτσιο που σ΄ έχω δει
Έφαγα τόσους άλλους, εσύ
σύντομα θα κριθείς
πιο κανάλι θα σε βρει
και εγώ ασυζητί
θα μαι το καλό παιδί
ποτέ δε θα αντικατασταθεί
και η μειονότητα θα ζει
τις περιουσίες μου να δει
με τα δίκαια της έχουν ανταλλαγεί.

Η μαλέκο φοινικιώτισα είπε...

Στην πίτα ήμουν και τα είδα
Το σάκο ΜΕΓΑ με τα απήδια
Και του Μέτα τα αρχίδια
Πούταν δικά μας τσιγαρίδια.
Τάβος και ΜΕΓΑ καΐδια.
Ντούλες από μακριά βιγλίζει
Τρίβει χέρια και σφυρίζει
Θα φάει τον Κίτσιο για να μπεί
"παλικάρι" στη βουλή.
πέντε μήνες θα ν' μαζί
μετά θα του πει στ΄αφτί
Ρε Κίτσιο που σ΄ έχω δει
Έφαγα τόσους άλλους, εσύ
σύντομα θα κριθείς
πιο κανάλι θα σε βρει
και εγώ ασυζητί
θα μαι το καλό παιδί
ποτέ δε θα αντικατασταθεί
και η μειονότητα θα ζει
τις περιουσίες μου να δει
με τα δίκαια της έχουν ανταλλαγεί

Δημοσίευση σχολίου