Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Δραματική έκκληση - Η κατάσταση στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς έχει φτάσει στο απροχώρητο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της ΣΦΕΒΑ, η κατάσταση  στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι δάσκαλοι και το βοηθητικό προσωπικό, απλήρωτοι εδώ και 16 μήνες  ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, κάτι που θα επιφέρει το τελευταίο πλήγμα στην αξιοπιστία και την έξωθεν καλή μαρτυρία του σχολείου στην τοπική κοινωνία.

            Παρά τις εργώδεις προσπάθειες των διπλωματικών μας αρχών στην Αλβανία και παρά το γεγονός ότι η αξία και το προσφερόμενο έργο του σχολείου έχει τονισθεί  από πολλούς  βουλευτές τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης σε επερωτήσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο,  ορισμένοι ανεύθυνοι «υπεύθυνοι» παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά,  σε ένα ρεσιτάλ εγκληματικής αμέλειας και ολιγωρίας. Τη στιγμή που πολλοί κύκλοι στη γειτονική χώρα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την διαφαινόμενη απαξίωση του σχολείου, είναι το λιγότερο ΝΤΡΟΠΗ  για τα αρμόδια υπουργεία  να μην δίνουν λύση εδώ και 18 μήνες σε ανειλημμένες δεσμεύσεις της ελληνικής πολιτείας παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος του διδακτικού προσωπικού του σχολείου αλλά και των εκατοντάδων μαθητών του.
            Απευθύνουμε  δραματική έκκληση σε κάθε αρμόδιο, έστω και την εσχάτη ώρα να παρέμβει για να απελευθερωθούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού σχολείου στην Κορυτσά, που απετέλεσε και αποτελεί φάρο της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στην περιοχή.  
ΣΦΕΒΑ, 20.1.2013

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Bλεπεται οτι δεν ειναι η αλβανια το προβλημα σας αλα η μανα πατριδα σας το εληνικο σχολειο της κορυτσας λειτουργει ως το κεντρο εληνοποιησης της περιοχης επειδη τα αλβανοπουλα προτιμουν να πηγαινουν στα μοντερνο και συγχρονο εληνικο σχολειο παρα στα παλαια αλβανικα σχολεια και ετσι μαθαινουν την εληινικη γλωσα τον εληνικο εθνικο υμνο κτλ..

Ανώνυμος είπε...

Oι ελληνηκες κυβερνήσεις ολα αυτα τα χρονια δεν ενδιαφερθηκαν για να στιρηξουν τη παραμονη των νεων και των οικογενειων στα πατρια εδάφη.Μονο μας εδωσαν βιζα στην αρχη και στη συνέχεια κατι χαρτιά για να δουλεύουμε χαμάληδες στα αστικα κεντρα και στα χωράφια της ελλαδαρας.Για αυτους ειμασταν ένα μεγάλο μειονέκτημα και πολλοι απο αυτους θα προτιμουσανε να μην υπηρχαμε καν να ήταν μονο οι αλβανοί στη Βορειο Ηπειρο.Σε αυτα τα χρόνια πληρώσαμε και πληρώνουμε τα λάθη εξαιτιας της αδιαφορίας της ελληνηκης πολιτείας.Δεν μας φταίνε οι αλβανοι αλλα η αδιαφορια των ελλαδιτών πολιτικών.

Δημοσίευση σχολίου