Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ομογενής υψηλόβαθμο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας συνελήφθη στις ΗΠΑ για κλοπή



Τον διεγραψαν από το κόμμα και την Επιστημονική Ακαδημία
Η φωτογραφία του καθηγητή πανεπιστημίου Κώστα Μπαριαμπά κατέλαβε σήμερα τα αλβανικά πρωτοσέλιδα, όχι για να τοποθετηθεί για την κοινωνική πολιτική - ως συνήθως - εκπροσωπώντας την αλβανική αντιπολίτευση, αλλά γιατί συνελήφθη στην Αμερική, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του για κλοπή!
Μέχρι χθες, το κόμμα του πίστευε την εκδοχή του Μπαριαμπά που έλεγε ότι συνελήφθη στο παρκινγκ εμπορικού κέντρο γιατί οδηγούσε το αμάξι του γιού του χωρίς εξουσιοδότηση. Μετά όμως την ανακοίνωση της αστυνομίας της Καλιφόρνιας, ότι ο το ζεύγος Κώστας και Φατμπάρδα Μπαριαμπά και η 23 κόρη τους Ιονιάδα  συνελήφθηκαν για κλοπή, άμεση ήταν η αντίδραση του Σ.Κ. που διέγραψε το ζεύγος Μπαριαμπά από το εθνικό συμβούλιο του κόμματος που ήταν μέλη και οι δύο  αλλά και της Επιστημονικής Ακαδημίας Τιράνων της οποίας ήταν μέλος.


Το περιστατικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση  της αστυνομίας, ο κ. Μπαριαμπάς συνελήφθη στις 27 Δεκεμβρίου 2012 στο παρκινγκ του   “Stanford Shopping Center” στο Palo Alto της Καλιφόρνιας, έχοντας στην κατοχή του μία τσάντα αξίας 238 $ και άλλα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το ίδιο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Μπαριαμπάς συνελήφθη  όταν επέστρεψε για δεύτερη φορά  στο κέντρο, και διευκρινίζει στη συνέχεια πως ακόμα και όταν επιστρέφεις τα κλοπιμαία δεν απαλλάσσεσαι  από τις ευθύνες κάτι που μπορεί να σημαίνει  ότι ενδεχομένως την πράξη να την έκανε η σύζυγος ή η κόρη του και όταν το έμαθε ο ίδιος θέλησε να τα επιστρέψει. Και οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι αφού πλήρωσαν χρηματική εγγύηση.

Ποιος είναι ο Κώστας Μπαριαμπάς
Ο Κωστας Μπαριαμπάς κατάγεται από το Σοπίκη της Επαρχίας Λιβαδειάς των Αγίων Σαράντα. Είναι καθηγητής πανεπιστημίου κοινωνιολογίας με μεταπτυχιακές απουδές στις ΗΠΑ. Απο τον Ιούνιο του 2011 είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας για την κοινωνική πολιτική και πρόνοια (σχετικό άρθρο εδώ).
Στις τελευταίες εκλογές του 2009 ήταν 7ος στη λίστα του ΣΚ στην Περιφέρεια Αυλώνας, θέση την οποία ο Ράμα θεωρούσε εκλόγιμη αλλά εκλέχτηκαν 6 και σύμφωνα με κάποιες φήμες ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού πίεζε κάποιος από τους πρώτους έξι να παραιτηθούν για να καταλάβει τη θέση του ο Μπαριαμπάς τον οποίο ο Ράμα θεωρούσε στενό συνεργάτη.
 Όταν το ΚΕΑΔ κατείχε το Υπουργείο Εργασίας  στη συγκυβέρνηση του με το ΔΚ (2005-2009) ο κ. Μπαριαμπάς παρόλο που προέρχονταν από την «αριστερά» ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Κώστα Μπάρκα.
Το ταξίδι στις ΗΠΑ που όπως φαίνεται φέρνει τα πάνω κάτω στην πολιτική και ακαδημαϊκή του καριέρα  ήταν για να επισκεφτεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας, το γιο του που σπουδάζει στις ΗΠΑ.

Το βιογραφικό του απο την ιστοσελίδα του ιδρύματος ΚΟΚΚΑΛΗ

Kosta Barjaba

Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, MUA

Ο Kosta Barjaba είναι γεννημένος στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας. Απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών το 1984, διδακτορικό στην Κοινωνιολογία το 1989 και πτυχίο Νομικής το 2000 από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Το 1999 διορίστηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Shkodra. Τον Ιούνιο του 2005, έλαβε το μεταπτυχιακό του στη Δημόσια Διοίκηση (Mid-Career Master) από το Kennedy School.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Harvard, ο Barjaba εργάστηκε αρχικά ως σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Durres στην Αλβανία. Επίσης, ήταν επικεφαλής του γραφείου του Υπουργού Εργασίας. Σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση αποφοίτων του Harvard, o Barjaba ίδρυσε το Harvard Club της Αλβανίας το Σεπτέμβριο του 2005.

Επί του παρόντος, ο Kosta είναι Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του νεοσύστατου Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Αλβανίας (MUA-Mediterranean University of Albania). Επίσης, είναι εκπαιδευτής κοινωνιολογίας και στρατηγικής διαχείρισης στο ίδιο πανεπιστήμιο.


6 comments:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα σοσια-λιστης με τα όλα του...

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΗΣΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Απο το Σοπικη δεν ειναι ρε παιδια τη περιμενατε ολοι εκει πανω το ιδιο ειναι αυτα κανουν και μετα φταινε ολοι η αλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Vorioipiroti gia to viografiko tu Ksera pu krivi tin Eliniki ethnikotita ke diloni tin Eliniki os kseni glosa tha mas pis tipota.Me to Barjaba ase na asholithi o Rama o Berisa ke ta alvanika MME.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ποτέ δεν είπε πως είναι έλληνας,αλλα το αντίθετο , ότι είναι περίφανος αλβανός.

Ο Αθώος είπε...

Ο Βαριαμπά όπως και ο Ντούλε θεωρούνται παιδιά του Κόκκαλη, διότι εκείνος επέλεξε 12 νέους πολιτικούς αλβανούς να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές τους στο Harvard με υποτροφία Κόκκαλη. Ο Ντούλες πήγε είδε και απήλθε διότι δεν τα κατάφερε.
Άλλα ονόματα, Πρίφτι, Νάκο, Μανιανι, που ήταν στο Σοσιαλιστικό και μετεπήδηξαν στο Μέτα. Ένας λόγος που και ο Ντούλες κυμένεται μεταξύ Σ.Κόμματος και Μέτα. Ο Αθώος

Δημοσίευση σχολίου