Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ομόνοια: Η ελληνική κοινότητα στην Αλβανία γίνεται στόχος εθνικιστών και παρακρατικών



Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» - Δελτίο Τύπου
Εκφράζουμε την διαμαρτυρία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για τα όσα θλιβερά εκτυλίσσονται εις βάρος της κοινότητας μας.
Αναφερόμαστε και καταγγέλλουμε τα γεγονότα που συνέβησαν χθες (Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013) στο Μεσοπόταμο όπου αλλοεθνείς οι οποίοι βόσκουν παράνομα τα κοπάδια τους στα βοσκοτόπια της περιοχής ξυλοκόπησαν άγρια τον κάτοικο του χωριού Π. Μποζιώρη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως αυτά τα περιστατικά πληθαίνουν μέρα με την ημέρα. Η κοινότητα μας γίνεται καθημερινός στόχος της βαρβαρότητας κάποιων παρακρατικών και εθνικιστικών κύκλων της χώρας οι οποίοι δρουν αν όχι με την παρότρυνση σίγουρα όμως με την ανοχή των κρατικών δομών και υπηρεσιών.  
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή, καθώς και την αγανάκτηση για την πλήρη αδιαφορία του κράτος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να λάβει αμέσως τα απαραίτητα μέτρα ώστε να οδηγηθούν άμεσα αυτοί οι «κύριοι» ενοποιών της δικαιοσύνης. 
Δεν δύναται μια ευνομούμενη πολιτεία να προκαλεί με παρακρατικούς και παράνομους τρόπους σε μια περιοχή που αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής οργάνωσης και σεβασμού της νομιμότητας.

Αγ. Σαράντα, στις 4 Ιανουαρίου 2013

Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Σημείωση: Ο άνθρωπος που δέχτικε την επίθεση, είναι ο Σπύρος Μποζιώρης και όχι ο Πέτρος όπως γράφει η ανακοίνωση

3 comments:

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Και γ... τους εκπροσώπους μας...
Βγάλανε μια ανακοίνωση για να κάνουν το "χρέος" τους και δεν έμαθαν ούτε το όνομα του θύματος!!!

Ανώνυμος είπε...

πρώτα να βγάλει ανακοίνωση για τα «ξεπουλήματα» τις περιοχής που έχει κάνει η ίδια η ομόνοια και οι εκπρόσωποι της...

Ανώνυμος είπε...

Να βγουν στη δημοσιότητα τα συμβόλαια ενοικίασης των χωραφιών που έγιναν από τον Καίση και Μποζιόρη, νυν και πρώην έπαρχο.

Δημοσίευση σχολίου